2013. január 8. kedd

jan. 8
0:00
Készül a Dead Rising 3 és a BioShock 3? (sg)
A jelek szerint készül a Dead Rising és a BioShock harmadik része is.
jan. 8
0:03
70 éves korukig dolgozzanak a dokik (Blikk)
jan. 8
0:03
Samsung digitális audio felhozatal 2013-ra (Pazar Cuccok)
[CES 2013] A Samsung a TV-ken és okostelefonokon kívül bejelentette komplett audio újdonságait is a 2013-as évre, persze mindezt még a a CES előttre időzítve. Az új szettek érdekes egyvelegei a klasszikus és modern technológiáknak, így ...
jan. 8
0:18
Bemutatkozott a City of Heroes "folytatása" (sg)
Bemutatkozott a The Phoenix Project.
jan. 8
0:36
Canon kompakt az Instagram generációnak (sg)
A PowerShot N egy dönthető érintőképernyő köré épül, mely teljesen átforgatható, azaz ugyanúgy készíthetünk vele fotót magunkról mint másokról.
jan. 8
0:39
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 8
0:39
Pi élete: nálunk is siker (est.hu)
Éppen úgy, ahogy az egész világon, a Pi élete Magyarországon is csodát tesz. Az Oscar-díjas Ang Lee 3D-ben forgatott látványos és filozofikus filmje nemcsak a kritikusok, hanem a nézők szívét is meghódítja. A hétről hétre érkező...
jan. 8
0:39
Finnország: eldőlt, a magyar gólzsák elhagyja csapatát (NSO)
Távozik a JJK-tól Gruborovics Tamás – olvasható a finn élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi szezonját a 9. helyen befejező klub hivatalos honlapján.
jan. 8
0:43
Felkészülés: Huszti-gól a magyarok randevúján (NSO)
Huszti Szabolcs gólt lőtt a Hannover színeiben hétfőn: a német élvonalbeli egylet 2–1-re legyőzte a holland Heerenveent a két labdarúgócsapat portugáliai felkészülési mérkőzésén.
jan. 8
0:57
3D-s koncertfilmet készít Ganxsta Zolee és a Kartel (est.hu)
Telt ház előtt mutatta be Hatalmat a népnek! című új albumát Ganxsta Zolee és a Kartel a Pecsa Music Hallban. A bulit több kamerával rögzítették, és a felvételekből 3D-s koncertfilm készül.
jan. 8
0:57
NS: Vidi-legenda Sousáról; távozik a Loki-gólvágó? - kedd (NSO)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:
jan. 8
1:01
Balaton Sound 2013: az első bejelentett nevek (est.hu)
Steve Aoki, a Justice, a Dada Life, Hardwell és a Bloody Beetroots már biztosan jelen lesznek az idei Balaton Soundon, Zamárdiban. A prémiumfesztivál sikere hetedik éve töretlen és kategóriájában immár az öreg kontinens 10 legjobb fesztiválja közt szerepel a European Festival Awards megmérettetésén.
jan. 8
4:12
Bővült az Olympus Tough és Traveller fényképezőgép szériája (prohardver)
Egy csokor új strapabíró és utazózoom kompakt fényképezőgépet jelentett be az Olympus.
jan. 8
4:15
Pál Dénes és Agárdi Szilvi: szerelem után különös duett (Blikk)
Budapest - Bár mindent elsöprő szerelem nem lett, a baráti kapcsolat megmaradt Pál Dénes (21) és Agárdi Szilvia (17) között, sőt talán még annál is több!
jan. 8
4:33
Napi Horoszkóp - január 8. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
jan. 8
4:33
1000 milliárd dolláros pénzérmével az államcsőd ellen (ProfitLine)
Az Egyesült Államok "komolyan fontolgatja" egy 1000 milliárd dollár névértékű platina pénzérme verését, hogy elkerülje a jövő hónapban fenyegető államcsődöt - írja a brit The Telegraph online kiadása.
jan. 8
4:51
Oláh Gergő szívszorító nyilatkozata: "A szegénység sem szakított el minket" (Zene.hu)
Az X-Faktor győztesének sokan mondták, hogy nehéz összeegyeztetni a sztárságot a családdal. Gergőéknél azonban mindez remekül működik, szeretik egymást, és eszünkben sincs elválni. [Dátum: 2013.01.08. 04:46]
jan. 8
4:51
Újra együtt a Voice álompárja (NLCafé)
Pál Dénes és Agárdi Szilvi ismét összeáll, az énekesek ugyanis egy közös produkcióval jelentkeznek az Eurovíziós Dalfesztiválra. A nagy sikerű voice-os után egy újabb duettel méretik meg magukat, ám ezúttal a köztévé dalversenyén – írja a Blikk.
jan. 8
4:51
Itt jelentkezhet mosogatni havi négyszázezerért (ATV)
Mosogatót keres II. Erzsébet brit királynő. Évi 14 ezer 200 font (havi 415 ezer forint) fizetést ajánl.
jan. 8
5:09
Átverték az országot, az állam fizet helyettük (Blikk)
820 ezer forintot és kamatait kellene kifizetniük bűnügyi költségként a szülőknek.
jan. 8
5:09
Újabb havazás kezdődik ma (HVG)
Kedden napközben a Dunántúlon és estétől a középső tájakon is egyre többfelé kezdődik havazás, de jelentősebb friss hóréteg inkább csak északnyugaton alakulhat ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul.
jan. 8
5:09
Ellenőrizhetetlen a levélvoks (Népszava)
A feliratkozás megsemmisítésével még számos akna maradt a választási rendszerben, amely nemcsak lehetőséget ad a csalásra, de a "győztes mindent visz" elvének aránytalansága miatt a kétpártrendszer tudatos és titkos megalapozására is alkalmas - állítja Tóth Zoltán. A választási szakértő különösen kockázatosnak nevezte a nagyszámú határon túli állampolgár ellenőrizhetetlen voksait.
jan. 8
5:09
Voice: Czerovszky Heni beszólt Somlónak a kiesése után (Zene.hu)
Somló Tamás úgy gondolja, hogy Heni "muszájból" készült csak fel erre a produkcióra, és nem adott bele mindent. Az egykori vokalista nem ért egyet Mesterével, szerinte nincs igaza ebben Tamásnak. Heninek kifejezetten rosszul esik többek között az is, hogy Tamás Saciban látta, és nem benne azt a fokú fejlődést, ami döntő tényező volt a választás során. [Dátum: 2013.01.08. 04:57]
jan. 8
5:09
Gúnyolódnak Somlón (NLCafé)
Már nemcsak a döntései, hanem a viselkedése miatt is számos kritika éri a Voice mesterét. Az LGT frontemberének az élő show-kban való megnyilvánulásait sokan egyszerűen nem tudják mire vélni – írja a Bors.
jan. 8
5:11
Plusz félmilliárd a honatyák segítőinek (Blikk)
A több pénzből a képviselők nemcsak több titkárt foglalkoztatnak, fizetést is emeltek.
jan. 8
5:18
Határon Túli Tapasztalt Oktató-kutatói Ösztöndíj (Konvergencia) (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj elsődleges célja, a Magyarország határain kívül élő magyarul anyanyelvi szinten beszélő kiváló tapasztalt oktató- kutatók ösztöndíjban részesítése, akik kimagasló eredményeket értek el az útmutatóban megadott tudományterületeken.
jan. 8
5:20
Határon Túli Fiatal Oktató-kutatói Ösztöndíj (Konvergencia) (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj elsődleges célja, a Magyarország határain kívül élő magyarul anyanyelvi szinten beszélő kiváló fiatal oktató- kutatók ösztöndíjban részesítése, akik kimagasló eredményeket értek el az útmutatóban megadott tudományterületeken.
jan. 8
5:22
Határon Túli Tapasztalt Oktató-kutatói Ösztöndíj (Országos) (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj elsődleges célja, a Magyarország határain kívül élő magyarul anyanyelvi szinten beszélő kiváló tapasztalt oktató- kutatók ösztöndíjban részesítése, akik kimagasló eredményeket értek el az útmutatóban megadott tudományterületeken.
jan. 8
5:24
Kié lesz az Aranytoll? (Pályázatfigyelő)
A MÚOSZ Elnöksége és Választmánya 1978-ban határozta el, hogy Aranytollat adományoz a több évtizedes újságírói pályafutásuk alatt érdemes és kiemelkedő munkát végzett, elsősorban nyugdíjas kollégáknak, életművük elismeréseként.
jan. 8
5:26
Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Az Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíj pályázat célja, a tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, amelynek eredménye magas színvonalú, figyelemre méltó publikáció (szakdolgozat, diplomamunka, TDK-dolgozat vagy tudományos cikk), egyéb - az adott tudományágban releváns - tudományos vagy művészi alkotás és a doktori tanulmányok megkezdésére való felkészülés.
jan. 8
5:27
Orbánék Simor távozásakor békülhetnek a bankokkal (HVG)
A Népszabadság úgy értesült, a kormány készen áll rá, hogy konszolidálja a kapcsolatokat a bankszektorral, és ez várhatóan tavasszal, Simor András jegybankelnök távozása körül konkrét lépésekben is megmutatkozhat.
jan. 8
5:27
Nem kapnak pénzt a Nemzet Színészei (Blikk)
Több idős és beteg színésznek komoly érvágás, hogy nem utalják a félmilliót.
jan. 8
5:27
Sukoró-ügy: "rosszkor voltunk rossz helyen" (Népszava)
Jogállami keretek között értelmezhetetlennek nevezte a vádiratot a Sukoró-per elsőrendű vádlottja a büntetőeljárás első tárgyalási napján. Tátrai Miklóst, a meghiúsult sukorói telekcsere kapcsán hűtlen kezelés kísérletével vádolja az ügyészség, de a cserét előkészítő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatója visszautasította a bűncselekmény elkövetésének vádját, mondván: "a…
jan. 8
5:27
Pesti Színház: A dzsungel könyve  - jegyek itt (Zene.hu)
Dés László - Geszti Péter - Békés Pál: A dzsungel könyve műve két részben látható [Dátum: 2015.04.18. 10:07]
jan. 8
5:27
16 hónapon keresztül pucérkodik Bódi Sylvi (NLCafé)
Kibővített, 16 hónapos naptárt adott ki az egykori nyuszilány, amelybe meztelen fotók is bekerültek. A lassan már csak a szörfözésnek élő modell a szexi képeket a férfi vásárlóknak szánja – írja a Bors.
jan. 8
5:27
Ezzel nyúlják le a pénzed az ATM-nél, pillanatok alatt (Pénzcentrum)
Ritkán látható felvételeket hozott nyilvánosságra a közelmúltban a brit sajtó. A fotókon olyan eszközök látszanak, amelyeket a bűnözők az ATM-ek nyílására helyeznek, segítségükkel pedig könnyedén megszerezhetik az automatát használók pénzét....
jan. 8
5:27
Rengeteg fenyegetést kap a Jobbikról forgató dokumentumfilmes (ATV)
A közelmúltban a svéd 4 News hírcsatorna leadott egy dokumentumfilmet, mely Gyöngyösi Márton világot bejárt zsidózásáról, a reakcióról – vagy annak hiányáról – valamint a történelmi jelentőségű vasárnapi antifasiszta tömegtüntetésről szólt. A szerző, Czinkóczky Csaba, a Svédországban élő újságíró, dokumentumfilmes portálunknak elmondta: belső meggyőződése vezérelte a film elkészítésében.
jan. 8
5:28
Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj a konvergencia régiókban (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj célja, a fiatal, tehetséges oktató-kutatók, művészek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedő kutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése.
jan. 8
5:29
Szigethalom: durva kormánypárti hergelés (Népszava)
Tüntetést hirdetett az újév hajnalán történt szigethalmi késelés helyszínére a Jobbik. Szombaton fáklyákkal vonulnak fel a "cigányterror" ellen, vélhetően ismert fiókszervezeteik kíséretével a Zsigmond söröző közelében, ahol Sávoly Gergő ökölvívót és Bozsányi Gergő birkózót megkéselték. Míg a Jobbik reakciója nem okozott nagy meglepetést, kifejezetten uszító hangot ütött meg az elkövetők…
jan. 8
5:30
Jedlik Ányos Doktorjelölti Ösztöndíj a konvergencia régiókban (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj célja, a fiatal, tehetséges doktorjelöltek anyagi és szakmai támogatása, a kiemelkedő kutatási, fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése, valamint a tudományos utánpótlás képzésének és biztosításának elősegítése.
jan. 8
5:31
Orbán kegyelmén múlik a sorsuk (Népszava)
Két hetük maradt a nyugdíjas közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek arra, hogy eldöntsék, dolgozni szeretnének, vagy inkább nyugdíjba vonulnak. Egy december végi kormányhatározat ugyanis január 31-ig adott időt nekik, illetve munkaadójuknak, hogy döntsenek, július 1-től melyiket választják. Vannak azonban kivételek, az engedélyt a kormány, sőt, valószínűleg maga Orbán Viktor adja meg.
jan. 8
5:32
A komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése / TIOP-3.5.2-12/1 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció alapvető célja a rehabilitációs és korai intervenciós fejlesztési szolgáltatások fejlesztése, egy komplex szolgáltatásokat nyújtó központ létrehozásával, mely mozgássérült emberek, valamint a korai intervencióra szoruló gyermekek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának elősegítésében tölt be hiánypótló szerepet.
jan. 8
5:33
Ultimátumot adtak a hallgatók a kormánynak (Népszava)
Lényegében egyetlen korábbi követelésük sem teljesült - ezt állapították meg a felsőoktatás átalakítása ellen tiltakozó diákok tegnapi újabb fórumán, az ELTE Múzeum körúti épületének nagytermében. A több száz résztvevő február 11-ig adott időt a kabinetnek és jelentősebb tiltakozó akciókat is kilátásba helyeztek.
jan. 8
5:34
Molnár István-díj (Pályázatfigyelő)
A XXXI. Sajtófotó kiállítás mellett Molnár István-díjjal emlékezik meg a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporteri Szakosztálya a 2012-ben elhunyt neves tervező-szerkesztőről.
jan. 8
5:35
Mindenképpen csinál show-t a közmédia (Népszava)
Lesz show, csak D. Tóth Kriszta nélkül. Azt követően közölte ezt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), hogy kiderült, a műsorvezető beadta felmondását. A kollégáinak írt egy búcsúlevelet, amely később kiszivárgott.
jan. 8
5:36
Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése / TÁMOP 2.1.2/12-1-2012-0001 képzési projekt (Pályázatfigyelő)
A projekt általános célja, hogy a magyarországi felnőtt korú lakosság idegen nyelvi és informatikai tudásának, képességeinek fejlesztésével hozzájáruljon a foglalkoztatás bővüléséhez és a gazdaság versenyképességének növeléséhez, legalább 100 000 fő bevonásával.
jan. 8
5:37
Bezár a mozgásjavító szakközépiskola (Népszava)
Ősztől nem indít új szakközépiskolai évfolyamot a fővárosi önkormányzat a legsúlyosabb mozgássérült diákok Mexikói úti mozgásjavító iskolájában. A tervek szerint a meglévő három évfolyamot is megszüntetnék.
jan. 8
5:38
A gyermekvédelmi szakellátás területén egészségfejlesztési-drogmegelőzési programok támogatása / KAB-GY-12 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a gyermekvédelmi szakellátás területén, a családjából hatósági intézkedéssel kiemelt, nevelőszülőknél, gyermekotthonban elhelyezett gyermekek, utógondozói ellátott fiatal felnőttek, valamint nevelőszüleik, és a nevelőszülői hálózatban, gyermekotthonban személyes gondoskodást nyújtó munkakörökben foglalkoztatottak számára egészségfejlesztési-drogmegelőzési programok támogatása,…
jan. 8
5:39
Sztrájkot hozhat a HÉV-kiszervezés (Népszava)
A BKV-t, annak vagyonkezelőjét, a BKK-t és a MÁV-ot is váratlanul érte információink szerint Tarlós István főpolgármester ötlete, hogy a Budapest határát átlépő HÉV-vonalak működtetését vegye át az állam - emiatt sztrájk is elképzelhető a közlekedési cégnél.
jan. 8
5:40
Gazdasági és társadalmi együttműködés erősítése; A társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése / TÁMOP 2.5.3.A-13/1, TÁMOP-2.5.3.A-13/2, TÁMOP-2.5.3.C-13/1 (Pályázatfigyelő)
A pályázatok célja a szociális párbeszédben és konzultációban résztvevő szervezetek kapacitásának megerősítése és együttműködésének elősegítése annak érdekében, hogy hatékonyan és felkészülten tudják képviselni a munkavállalók és munkáltatók érdekeit és legyenek képesek eredményesen becsatornázni véleményüket, javaslataikat a munkaügyi és szakpolitika alkotás folyamatába, illetve a…

Keresés