2013. január 8. kedd

jan. 8
0:03
70 éves korukig dolgozzanak a dokik (Blikk)
jan. 8
0:39
Finnország: eldőlt, a magyar gólzsák elhagyja csapatát (She)
Távozik a JJK-tól Gruborovics Tamás – olvasható a finn élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi szezonját a 9. helyen befejező klub hivatalos honlapján.
jan. 8
0:43
Felkészülés: Huszti-gól a magyarok randevúján (She)
Huszti Szabolcs gólt lőtt a Hannover színeiben hétfőn: a német élvonalbeli egylet 2–1-re legyőzte a holland Heerenveent a két labdarúgócsapat portugáliai felkészülési mérkőzésén.
jan. 8
0:57
NS: Vidi-legenda Sousáról; távozik a Loki-gólvágó? - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:
jan. 8
3:57
Csúcstechnológiában erősít a Lexus - karbon és robotpilóta a japánoknál (Auto Pult)
Az innováció tagadhatatlan feltétele, sőt éltetője az autóiparnak, hiszen újabb és újabb technológiák, soha nem látott funkciók és a felhasználó kényelmét, az autó hasznosságát növelő csemegék szükségesek az életben maradáshoz a piacon. A Lexus a szénszálas építkezésben élenjár, ahogy a vezetőnélküli robotautók sem ismeretlenek számára.
jan. 8
4:01
Drágább benzinnel, stagnáló gázolajjal indul az év (Auto Pult)
Sajnos kellemetlenül indul a 2013-as esztendő az autósok számára, ugyanis a két ünnep között drágult üzemanyagok kiskereskedelmi árai részben ismét emelkednek - a MOL benzin literjét 3 Ft-tal drágítja meg, a gázolaj stagnál a héten.
jan. 8
4:05
Mexikói Lotus - tovább erősít a Mastretta MXT (Auto Pult)
Noha a Mastretta elnevezésű gyártó már korábban is felbukkant a színen, a mexikói illetékességű vállalat egyetlen típusának második generációjával a Birminghami Sportautó Kiállításon igyekszik újra a reflektorfénybe kerülni.
jan. 8
4:09
Bika a karámban - nem kap közúti engedélyt a Lamborghini Sesto Elemento (Auto Pult)
Alig két esztendeje a Lamborghini egy olyan tanulmánnyal érkezett a Párizsi Autószalonra, mely a cég állítása szerint a jövőbeli fújtató bikák minden stíluselemét magán viseli. A Sesto Elemento akkoriban csak egy koncepcióautó státuszában tündökölt, ám mára bizonyosan sorozatgyártású termékké lépett elő, igaz, mindössze 20 példányban épül majd meg a várólistákon már bizonyára ismert tulajdonosai…
jan. 8
4:13
A múltból a jövőbe - megjelent táblamagazinunk új száma (Auto Pult)
Megjelent kétheti táblamagazinunk legújabb száma, amelyet természetesen ezúttal is ingyenesen olvashatnak. Szokásunkhoz híven igyekeztünk érdekes tartalommal megtölteni a színes magazint.
jan. 8
4:15
Pál Dénes és Agárdi Szilvi: szerelem után különös duett (Blikk)
Budapest - Bár mindent elsöprő szerelem nem lett, a baráti kapcsolat megmaradt Pál Dénes (21) és Agárdi Szilvia (17) között, sőt talán még annál is több!
jan. 8
4:17
Prémium belépők II. rész - Audi A3 vs. BMW 116i vs. Mercedes A180 vs. Volvo V40 (Auto Pult)
Máris elérkeztünk a négy friss prémium kompakt típust összehasonlító tesztünk második felvonásához. Az izgalom a motorok felbőgésével tetőpontjára hág, de a csikorgó abroncsok mellett a kényelem és a gazdaságosság is komoly szerephez jut. Ha esetleg lemaradt volna az első részről, mindenképp érdemes ide kattintva bepótolni, de egyébként nem habozunk. Vágjunk hát a közepébe!
jan. 8
4:33
1000 milliárd dolláros pénzérmével az államcsőd ellen (ProfitLine)
Az Egyesült Államok "komolyan fontolgatja" egy 1000 milliárd dollár névértékű platina pénzérme verését, hogy elkerülje a jövő hónapban fenyegető államcsődöt - írja a brit The Telegraph online kiadása.
jan. 8
4:51
Újra együtt a Voice álompárja (NLC)
Pál Dénes és Agárdi Szilvi ismét összeáll, az énekesek ugyanis egy közös produkcióval jelentkeznek az Eurovíziós Dalfesztiválra. A nagy sikerű voice-os után egy újabb duettel méretik meg magukat, ám ezúttal a köztévé dalversenyén – írja a Blikk.
jan. 8
4:51
Itt jelentkezhet mosogatni havi négyszázezerért (ATV)
Mosogatót keres II. Erzsébet brit királynő. Évi 14 ezer 200 font (havi 415 ezer forint) fizetést ajánl.
jan. 8
5:09
Filmre vették a 14 éves lány megerőszakolását (BorsOnline)
Szexuális erőszak áldozata lett egy 14 éves román lány a havasalföldi Gyurgyevóban (Giurgiu). Az egyik elkövető filmre vette a történteket, majd dicsekedni kezdett vele. A hét 20 év alatti gyanúsítottak közül hat már rendőrkézen van, a hetediket még keresik.
jan. 8
5:09
Átverték az országot, az állam fizet helyettük (Blikk)
820 ezer forintot és kamatait kellene kifizetniük bűnügyi költségként a szülőknek.
jan. 8
5:09
Ellenőrizhetetlen a levélvoks (Alternatív Energia)
A feliratkozás megsemmisítésével még számos akna maradt a választási rendszerben, amely nemcsak lehetőséget ad a csalásra, de a "győztes mindent visz" elvének aránytalansága miatt a kétpártrendszer tudatos és titkos megalapozására is alkalmas - állítja Tóth Zoltán. A választási szakértő különösen kockázatosnak nevezte a nagyszámú határon túli állampolgár ellenőrizhetetlen voksait.
jan. 8
5:09
Gúnyolódnak Somlón (NLC)
Már nemcsak a döntései, hanem a viselkedése miatt is számos kritika éri a Voice mesterét. Az LGT frontemberének az élő show-kban való megnyilvánulásait sokan egyszerűen nem tudják mire vélni – írja a Bors.
jan. 8
5:11
Plusz félmilliárd a honatyák segítőinek (Blikk)
A több pénzből a képviselők nemcsak több titkárt foglalkoztatnak, fizetést is emeltek.
jan. 8
5:27
Nem kapnak pénzt a Nemzet Színészei (Blikk)
Több idős és beteg színésznek komoly érvágás, hogy nem utalják a félmilliót.
jan. 8
5:27
Sukoró-ügy: "rosszkor voltunk rossz helyen" (Alternatív Energia)
Jogállami keretek között értelmezhetetlennek nevezte a vádiratot a Sukoró-per elsőrendű vádlottja a büntetőeljárás első tárgyalási napján. Tátrai Miklóst, a meghiúsult sukorói telekcsere kapcsán hűtlen kezelés kísérletével vádolja az ügyészség, de a cserét előkészítő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatója visszautasította a bűncselekmény elkövetésének vádját, mondván: "a…
jan. 8
5:27
16 hónapon keresztül pucérkodik Bódi Sylvi (NLC)
Kibővített, 16 hónapos naptárt adott ki az egykori nyuszilány, amelybe meztelen fotók is bekerültek. A lassan már csak a szörfözésnek élő modell a szexi képeket a férfi vásárlóknak szánja – írja a Bors.
jan. 8
5:27
Ezzel nyúlják le a pénzed az ATM-nél, pillanatok alatt (Pénzcentrum)
Ritkán látható felvételeket hozott nyilvánosságra a közelmúltban a brit sajtó. A fotókon olyan eszközök látszanak, amelyeket a bűnözők az ATM-ek nyílására helyeznek, segítségükkel pedig könnyedén megszerezhetik az automatát használók pénzét....
jan. 8
5:27
Rengeteg fenyegetést kap a Jobbikról forgató dokumentumfilmes (ATV)
A közelmúltban a svéd 4 News hírcsatorna leadott egy dokumentumfilmet, mely Gyöngyösi Márton világot bejárt zsidózásáról, a reakcióról – vagy annak hiányáról – valamint a történelmi jelentőségű vasárnapi antifasiszta tömegtüntetésről szólt. A szerző, Czinkóczky Csaba, a Svédországban élő újságíró, dokumentumfilmes portálunknak elmondta: belső meggyőződése vezérelte a film elkészítésében.
jan. 8
5:29
Szigethalom: durva kormánypárti hergelés (Alternatív Energia)
Tüntetést hirdetett az újév hajnalán történt szigethalmi késelés helyszínére a Jobbik. Szombaton fáklyákkal vonulnak fel a "cigányterror" ellen, vélhetően ismert fiókszervezeteik kíséretével a Zsigmond söröző közelében, ahol Sávoly Gergő ökölvívót és Bozsányi Gergő birkózót megkéselték. Míg a Jobbik reakciója nem okozott nagy meglepetést, kifejezetten uszító hangot ütött meg az elkövetők…
jan. 8
5:31
Orbán kegyelmén múlik a sorsuk (Alternatív Energia)
Két hetük maradt a nyugdíjas közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek arra, hogy eldöntsék, dolgozni szeretnének, vagy inkább nyugdíjba vonulnak. Egy december végi kormányhatározat ugyanis január 31-ig adott időt nekik, illetve munkaadójuknak, hogy döntsenek, július 1-től melyiket választják. Vannak azonban kivételek, az engedélyt a kormány, sőt, valószínűleg maga Orbán Viktor adja meg.
jan. 8
5:33
Ultimátumot adtak a hallgatók a kormánynak (Alternatív Energia)
Lényegében egyetlen korábbi követelésük sem teljesült - ezt állapították meg a felsőoktatás átalakítása ellen tiltakozó diákok tegnapi újabb fórumán, az ELTE Múzeum körúti épületének nagytermében. A több száz résztvevő február 11-ig adott időt a kabinetnek és jelentősebb tiltakozó akciókat is kilátásba helyeztek.
jan. 8
5:35
Mindenképpen csinál show-t a közmédia (Alternatív Energia)
Lesz show, csak D. Tóth Kriszta nélkül. Azt követően közölte ezt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), hogy kiderült, a műsorvezető beadta felmondását. A kollégáinak írt egy búcsúlevelet, amely később kiszivárgott.
jan. 8
5:37
Bezár a mozgásjavító szakközépiskola (Alternatív Energia)
Ősztől nem indít új szakközépiskolai évfolyamot a fővárosi önkormányzat a legsúlyosabb mozgássérült diákok Mexikói úti mozgásjavító iskolájában. A tervek szerint a meglévő három évfolyamot is megszüntetnék.
jan. 8
5:39
Sztrájkot hozhat a HÉV-kiszervezés (Alternatív Energia)
A BKV-t, annak vagyonkezelőjét, a BKK-t és a MÁV-ot is váratlanul érte információink szerint Tarlós István főpolgármester ötlete, hogy a Budapest határát átlépő HÉV-vonalak működtetését vegye át az állam - emiatt sztrájk is elképzelhető a közlekedési cégnél.
jan. 8
5:41
Hadd lőjék magukat a gyerekek (Alternatív Energia)
Összesen tízmillió forintot költ a kormány a gyermekotthonban és nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek és fiatal felnőttek droghasználatának visszaszorítására. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által a napokban kiírt pályázaton elnyerhető összeg 100 ezertől 500 ezer forintig terjed, és fél évre szól. Szakmabeliek szerint azonban a támogatás összege semmire nem elég, 100 ezer forint…
jan. 8
5:45
Sírtak a zsaruk a mészárlás felelevenítésekor (BorsOnline)
Megrázó részletek kerültek nyilvánosságra a coloradói Aurora város mozijában elkövetett, tavaly júliusi tömegmészárlásról, amelynek ügyében hétfőn kezdődtek meg az előzetes meghallgatások Denverben.
jan. 8
5:45
Lecsap a röszkei Rambó néni - videó! (Blikk)
Irénke, a röszkei Rambó kegyetlenül lecsap az illegális határátlépőkre.
jan. 8
5:45
Ködös tájékoztató a közlekedési cégtől (Alternatív Energia)
Megtévesztő, nehezen érthető tájékoztatást adott ki a Budapesti Közlekedési Vállalat a Ferenciek tere forgalmának átalakításáról. Míg a BKK buszsávok lezárásáról adott előzetesen hírt, valójában csak a Buda felé vezető busz sáv kisebb szakaszát zárták le.
jan. 8
5:45
Még olcsóbban exportálunk (Üzlet és Utazás)
A belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,7 százalékkal voltak alacsonyabbak az előző havinál 2012 novemberében - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal hétfőn közzétett adataiból.
jan. 8
5:45
Nem kapják a pénzüket a nemzet színészei (NLC)
A minisztérium úgy tervezi, hogy negyedéves csúszással, egy összegben fizetné ki a járandóságukat, ám ez az intézkedés több idős és beteg színésznek komoly érvágást jelent – írja a Blikk.
jan. 8
5:47
Drágul a benzin (Üzlet és Utazás)
Emeli három forinttal a 95-ös benzin literjének nagykereskedelmi listaárát holnaptól a Mol Nyrt., a gázolaj ára viszont ezúttal nem változik - értesült lapunk.
jan. 8
5:49
Mentőövet dobtak a húsüzemeknek (Üzlet és Utazás)
Megmenekülhet, legalábbis átmenetileg a Kométa Kaposváron, a Gyulai Húskombinát és a Pápai Hús is. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára tegnap Gyulán egyeztetett a település vezetőivel, a térség országgyűlési képviselőivel, a felszámolóbiztossal és a feldolgozó tulajdonosaival.
jan. 8
5:51
Őszre tolódhat az e-útdíjrendszer startja (Üzlet és Utazás)
Az e-útdíj rendszer üzembe állítása akár októberig is elhúzódhat, ez azonban azt jelenti, hogy a költségvetésbe tervezett 75 milliárd forint körülbelül feléről, 37,5 milliárd forintról automatikusan le is mondhat az állam - adta hírül az egyik napilap minisztériumi forrásokra hivatkozva.
jan. 8
5:53
Káosz dúl az árképzésben (Üzlet és Utazás)
Teljes a káosz a hazai energia árképzési rendszerben. A mostani tíz százalékos áram, távhő, és gázár csökkentés pedig tovább növeli az átláthatatlanságot és a keresztfinanszírozást az energia szektorban. Az áram esetében az ipari felhasználók fizetik meg a háztartások díjainak csökkentését.
jan. 8
6:03
VV Éva visszament a férfihez, aki verte (Blikk)
A VV legbalhésabb lánya úgy érzi, nincs szüksége semmilyen segítségre.
jan. 8
6:03
A hosszú élet titkát őrzi egy apró görög sziget (Infostart)
A görög Ikaría szigetének lakói átlagosan tíz évvel tovább élnek, mint a többi nyugat-európai ember - mutat rá az Athéni Egyetem szakembereinek tanulmánya, amely részletesen elemzi a szigetlakók hosszú életének titkát.
jan. 8
6:03
Lefilmezte saját halálos karambolját (Vezess)
Lefilmezte saját gyorshajtását és az általa okozott, három ember életét, köztük a sajátját követelő balesetét egy 24 éves katona Franciaországban.
jan. 8
6:03
Helyreigazítás (Üzlet és Utazás)
Szombati számunkban megjelent "Vita a törvényesség körül" című írásuk felvezetőjében tévesen állítottuk, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke egyúttal a Közbeszerzési Tanács tagja is.
jan. 8
6:03
Újfajta hidegháború indul Ázsiából? (Kripto Akadémia)
Több impozáns hadgyakorlat bejelentésével kezdődött az év. A független Oroszország legnagyobb hadgyakorlatának előkészületei már zajlanak, az iráni hadiflotta néhány hét alatt másodjára kezdett gyakorlatozni a térség "tartós biztonságának felállítása", a "béke és barátság" üzenetének közvetítése céljával.
jan. 8
6:05
Apadtak a jegybank devizatartalékai (Üzlet és Utazás)
Jelentős mértékben csökkentek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartalékai tavaly, annak ellenére, hogy decemberben - a megelőző hónaphoz képest - kis mértékű növekedést regisztráltak - derül ki a jegybank előzetes adataiból.
jan. 8
6:05
Államként szerepel Palesztina az iratokban (Kripto Akadémia)
Mahmúd Abbász palesztin elnök vasárnapi rendelete alapján új típusú személyi iratokat bocsát ki a Palesztin Hatóság - jelentette a WAFA palesztin hírügynökség.
jan. 8
6:06
A víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj is csökkenhet (Infostart)
A víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak felülvizsgálatát is indokoltnak tartja a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki szerint tavaszra várható döntés ezek esetleges csökkentéséről.
jan. 8
6:07
Kockázatos összevonni az energiahivatalokat (Üzlet és Utazás)
Súlyosan sértené a Magyarország által elfogadott nemzetközi egyezményeket és irányelveket az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) és a Magyar Energia Hivatal (MEH) összevonása - közölte Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézetének igazgatója.
jan. 8
6:07
Belfast: súlyosbodnak az összecsapások (Kripto Akadémia)
Ismét súlyos összecsapások színhelye volt Észak-Írország székhelye, Belfast, ahol már négy napja tüntetnek a lojalisták amiatt, mert a helyi önkormányzat csak bizonyos napokon hajlandó felhúzni a brit lobogót.

Keresés