2013. január 5. szombat

jan. 5
0:03
3D-képes MILC fényképezőgép a Samsungtól (sg)
A dél-koreai cég bejelentette az NX300-at, egy 20 megapixeles tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépet, és mellé egy 3D objektívet.
jan. 5
0:03
A király beszéde (est.hu)
VI. György királyra meglehetősen gyászos karrier várt volna a reptéri forgalomirányítói szakmában. Ugyanakkor vélhetőleg a slam poetry sem tartogatott volna különösebb sikerélményeket számára. Márpedig ez utóbbit csak egy hajszál választja el a szónoki hivatástól.
jan. 5
0:03
NS: kinek az ötlete Aczél? Mi lesz Juhász sorsa? - szombat (NSO)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:
jan. 5
0:07
Élve eltemetve (est.hu)
Paul Conroy egy sötét, szűk térben ébred, és vajmi kevés emlék áll rendelkezésére arról, hogyan is került oda. Mikor aztán meggyújtja öngyújtóját, nyomban elveti azt az elméletet, miszerint egy egyetemi gólyabál áll a dolgok hátterében.
jan. 5
0:11
Árvaház (est.hu)
Egy 50-es évekbeli árvaház hasonlóan szívderítő környezet, mint egy árvíz sújtotta görénymenhely. Ráadásul bármikor kiderülhet, hogy egy szadista dadus visító fejhangon operettrészleteket dalolt a lurkóknak, valahányszor nem volt ínyükre a menzai kelkáposztafőzelék.
jan. 5
0:15
A másik lány (est.hu)
Horrorfilmes alaptétel: amennyiben egy család új otthonba költözik, garantálható, hogy valamelyik félnótás kölök előbb-utóbb karikás szemekkel kezd maga elé bámulni. Idővel pedig olyan elgyötörtté válik, mintha ötórányi Három kívánságot nézettek volna vele VHS-ről.
jan. 5
0:21
Napi Horoszkóp - január 5. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
jan. 5
0:39
Olvasnivaló: Kíméletes évkezdés téli zöldségekkel (Mindmegette)
Elmúltak az év végi egymást érő lakomázások, és bizony még a legnagyobb lelkesedés mellett is alábbhagy ilyenkor a konyhai foglalatoskodás iránti vágy. Jól jönnek hát az igazán könnyű, ropogós és alakbarát harapnivalók, amelyek gyorsan elkészülnek!
jan. 5
0:39
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 5
4:30
Termékbemutatók - átverés az egész? (ProfitLine)
Továbbra is sok a jogsértés a termékbemutatókon, bár némi javulás tapasztalható a korábbi évekhez képest - ismerteti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az összefoglaló jelentésében.
jan. 5
4:51
Újra edző a bundagyanús Aczél (Blikk)
Szigetszentmiklós — Aláírt nyilatkozat után kapott munkát a Szigetszentmiklós focicsapatánál Aczél Zoltán (45).
jan. 5
4:55
Tóth Vera kivirult (Blikk)
Budapest - Nyoma sincs már a tavalyi testvérviszálynak vagy az oly gyakran emlegetett depressziónak!
jan. 5
5:09
Alkotmányellenes a regisztráció (Népszava)
Alaptörvény-ellenesnek találta a választási eljárási törvény több pontját, így a választási regisztráció intézményét is az Alkotmánybíróság (Ab). Az előzetes normakontrollra az államfő által küldött jogszabály így nem léphet hatályba. Jogállami keretek között most az alkotmánysértést orvosló törvénymódosítás következne, ezt a Fidesz meg is ígérte, mint ahogyan azt is, hogy 2014-ben nem lesz…
jan. 5
5:11
Mindenkit megsarcolnak (Népszava)
Állami inkasszó kerülhet azon önkormányzatok bankszámláira, amelyek képtelenek fizetni a rájuk kirótt havi hozzájárulást az államosított iskolák intézményfenntartójának - derült ki Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár lapunknak küldött válaszleveléből.
jan. 5
5:27
Megszurkált bokszoló: Láttam, hogy mindenem véres (Blikk)
Budapest-Szigethalom - Küzd az ügyészség, hogy az MTK bokszolójának megkéselője, J. János (17) javítóintézet helyett börtönben töltse az előzetes letartóztatását.
jan. 5
5:27
Négy dallal az Eurovízióra (Blikk)
jan. 5
5:27
Vita a törvényesség körül (Népszava)
A költségvetési törvény törvénytelen elfogadásáról írtunk egy korábbi interjúnkban. Ennek részletét félrevezetőnek találta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, aki egyúttal a Közbeszerzési Tanács (KT) tagja is. Ő levélben magyarázza a KT szerepét és jogköreit, mi pedig bizonyítjuk: riportalanyunk megalapozottan fogalmazta meg állításait.
jan. 5
5:27
7-en a 7-ről (Népszava)
Ön kivel szemben használna sokkolót?
jan. 5
5:29
Ha cigány származású az elkövető... (Népszava)
Hangulatkeltésre használja az egyik kormánypárti lap a szilveszter éjjeli szigethalmi késelés elkövetőjének származását - a tegnapi Magyar Nemzet szerint "negyvenfős roma társaság" támadt a sportolókra, és bár az eset szerencsére nem végződött tragédiával, kísérteties hasonlóságot emlegettek a Cozma-gyilkossággal. A rendőrség a lap több állítását cáfolta, és hangsúlyozták, nem ők utaltak a…
jan. 5
5:31
Újra fogást keresnek a kormányzati honlapon (Népszava)
Nem találtak a hatóságok bűncselekményre utaló jeleket öt évvel ezelőtt a Gyurcsány-kormány idején létrehozott kormányszóvivői honlap ügyében, a rendőrség most mégis újra nyomozást indított hűtlen kezelés gyanújával a mintegy 150 millió forintos beszerzéssel kapcsolatban.
jan. 5
5:33
Kivárnak a lemondással a járási vezetők (Népszava)
Tizenegy hivatalban lévő polgármesternek kell lemondania településvezetői tisztségéről, miután a január 1-je óta működő járási hivatalok valamelyikének vezetője lett, a két poszt pedig összeférhetetlen. A többség a jelek szerint kivár a lemondással a törvényben előírt 15 napos határidő január 15-i lejártáig.
jan. 5
5:35
Ésszerűsítés a "szobafogság"? (Népszava)
Cáfolja a rendőrszakszervezet vezetőjének állítását a Borsod megyei főkapitányság. Szerintük nem "szobafogságra" kényszerítették a nyomozókat, hanem "sor került olyan intézkedésekre, amelyek a munkaidő hatékonyabb és ésszerűbb kihasználását célozzák". Lapunk tegnap számolt be arról, hogy a nyomozási határidők csúszása miatt hozott parancsot a szakszervezet nyomására visszavonták. Erről a megyei…
jan. 5
5:37
Pintér természetesnek veszi a kivételezést (Népszava)
A rokkantak többségének megalázó vizsgálatok után a gyógyszereiket sem fedező ellátást állapítanak meg, a korhatár alatti rendvédelmieknek adózniuk kell a juttatásuk után, a közszolgáltatásban dolgozóknak pedig 62 évesen kötelező nyugdíjba vonulniuk. Mindezek ellenére a 64 éves Pintér Sándor belügyminiszter jogosnak tartja, hogy milliós miniszteri fizetése mellett továbbra is felveszi a 16 éve…
jan. 5
5:45
Tizenkét titok Jimmyről (Blikk)
BUDAPEST - Tizenkét éve már annak, hogy Zámbó Jimmy (†42) tragikus hirtelenséggel, egy kegyetlen újévi éjszakán elhunyt.
jan. 5
5:45
Csupasz keblű időjósok a tévében (Blikk)
Magyarország - Korhatáros műsort jelző karika nélkül tájékoztatnak az időjárásról csupasz keblű nők a Pro4 tévécsatorna meteorológiai előrejelzésében.
jan. 5
5:45
Késésben a szerződés az útdíjtender nyertesével (Népszava)
Továbbra sem tudni, hogy mikor írja alá a szerződést az elektronikus útdíjszedési rendszer kiépítéséről az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. a Getronics Magyarország Kft.-vel. Egyes információk szerint azért halogatja a Getronics a szerződéskötést, mert nincs meg a szükséges műszaki háttere a beruházás elvégzéséhez.
jan. 5
5:47
Itt a Jóban Rosszban szextérképe! (Blikk)
BUDAPEST - Dr. Pongrácz Péter, azaz Gazdag Tibor (48) Csillagkút legnagyobb szívtiprója.
jan. 5
5:47
Mégis sínen van az útdíjtender (Népszava)
A Getronics nem kért halasztást, és a törvény által előírt határidőn belül aláírják az e-útdíj projekt szerződését - jelentette ki az egyik internetes portálnak Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztés Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára.
jan. 5
5:49
Matolcsy belátta hibáját (Népszava)
A "realitáshoz igazodva" nem zárható ki, hogy a pénztárgépek összekötése a Nemzeti Adó és Vámhivatallal (NAV) az eredeti tervekkel ellentétben nem történik meg április elsejéig, részben a beérkezett észrevételekben megfogalmazott érvek alapján - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek Tóth Csaba MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából, mely tegnap jelent meg a parlament…
jan. 5
5:51
Magyarázza a kormány a rezsicsökkentést (Népszava)
A január elsejével végrehajtott lakossági rezsiköltség-csökkentés hatása először a januári fogyasztásról kiállított, februárban kibocsátott számlán érződik majd - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára tegnap annak kapcsán, hogy a kormány decemberben úgy döntött, a villamos energia, a földgáz és a távfűtés lakossági árát 2013. január elsejétől 10 százalékkal…
jan. 5
5:54
Mikortól jár pótszabadság a szülőknek? (Adózóna)
A gyermekek után járó pótszabadság mikortól jár mindkét szülőnek? Olvasói kérdésre dr. Hajdú-Dudás Mária munkajogász válaszol.
jan. 5
6:03
Sztankay István nagypapa lesz (storyonline)
Sztankay Istvánnak igazán boldog lesz az újév, ugyanis lánya az első unokájával ajándékozza meg.
jan. 5
6:03
Silvio Berlusconi már nincs egyedül (Népszava)
Bár a közvéleménykutatásokban a Szabadság Népe (PdL), Silvio Berlusconi pártja mintegy 15-16 százalékkal van lemaradva a népszerűségi listát vezető balközép Demokrata Párt mögött, Silvio Berlusconi új szíve hölgye, a nála ötven évvel fiatalabb Francesca Pascale már a first lady szerepére készül. Logopédushoz jár, s még plasztikai műtétnek is alávetette magát.
jan. 5
6:03
Szétosztották a tartalékokat (Népszava)
Nem tétlenkedett a második Orbán-kormány 2012 utolsó napjaiban, 16,9 milliárd forintot költöttek el a Napi Gazdaság számításai szerint a költségvetés tartalékából. A büdzsének ezt a sorát "rendkívüli kormányzati intézkedések" néven jegyzik, és azt célt szolgálja, hogy a váratlan események okozta költségnövekedést fedezze.
jan. 5
6:03
Depardieu inkább orosz állampolgár lenne, mint belga? (ATV)
Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentése, hogy Gérard Depardieu francia színész orosz állampolgárságot kaphat, „bonyolítja a helyzetet”, mármint Depardieu belga honosításának ügyét – idézi a Les Echos című francia lap pénteken Georges Dallemagne-t, a belga honosítási bizottság elnökét.
jan. 5
6:05
Depardieu-saga: gyűjti az állampolgárságokat (Népszava)
Naponta gazdagodik egy-egy új fejezettel Gerard Depardieu állampolgársági ügye. Miután tegnapelőtt a francia sztár elfogadta a Putyin által felajánlott orosz állampolgárságot, tegnap bizonytalanná vált a belga honosítása.
jan. 5
6:05
Csőd szélén lavíroznak az állattenyésztők (Népszava)
Hozzávetőleg öt százalékos áremelésre lenne szükség mind a sertés, mind a baromfihús készítmények esetében ahhoz, hogy a termelők talpon tudjanak maradni. Az azonban korántsem biztos, hogy a gyártók képesek lesznek ilyen mértékű áremelést kiharcolni a kereskedőknél - állítják szakemberek.
jan. 5
6:07
Hugo Chávez elnök az életéért küz (Népszava)
Már a venezuelai kormányzat illetékesei is elismerik, hogy egyre súlyosabb Chávez elnök állapota. A "Comandante" tüdőgyulladás szövődményeivel küzd - közölte a tájékoztatási miniszter.
jan. 5
6:09
Megegyezést várnak Koszovó jövőjéről (Népszava)
Ma tárgyal a szerb kormány a Koszovó státusáról. Korábban kiszivárgott hírek szerint a szövegtervezetben olyan széles jogköröket követelnek az ott élő szerbek számára, mint amilyennel a boszniai szerbek rendelkeznek. A "haladókból", a szocialistákból és a Szerbia Egységes Régióiból álló kormánykoalíció kedden, rendkívüli kormányülésen dönthet a szöveg végső formájáról. Az ülésen a tervek szerint…
jan. 5
6:11
Szíria az arab világ Szomáliája (Népszava)
Megdöbbentő az a tanulmány, melyet a héten tett közzé az ENSZ a szíriai polgárháborúról.A világszervezet adatai szerint az eddigi becslésekhez képest sokkal több az áldozatok száma: legalább hatvanezer ember vesztette életét a konfliktus kirobbanása óta. Az ENSZ emberi jogi biztosa azonnali lépéseket sürget.
jan. 5
6:21
Tolószékben a világ egyik legszebb topmodellje - fotók (Híradó)
Brutális támadást szenvedett el a britek legendás szupermodellje.
jan. 5
6:21
Kigyulladt egy lakóház Erdőkövesden (ATV)
Kigyulladt egy lakóház Erdőkövesden péntek este – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 5
6:21
Hétvégi prognózis (ORFK) (Police.hu)
Napsütés, eső, viharos szél, havas eső, hózápor. Változékony időjárási körülményekre kell készüljenek az új esztendő első hétvégéjén útnak indulók. A rendőrség kéri, hogy mindenkor az aktuális időjárási és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg járművük sebességét!
jan. 5
6:23
InfoRádió: jelentősen drágulhat a kenyér (Híradó)
A szakmai szövetség elnöke szerint a pékek 20-25 százalékkal emelnék áraikat.
jan. 5
6:23
Mindenkit érintő intézkedés, huszonkét éve nem volt példa ilyenre (ATV)
Huszonkét éve nem volt példa arra, hogy egy kormány ne növelje, hanem csökkentse a lakossági energiaköltséget – mondta Fónagy János. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint az intézkedést az indokolja, hogy a magyar családok háztartási rezsiköltségei a régióban és az Európai Unió átlagában is magasnak számítanak. Az államtitkár elmondta: a kormány ellenőrizni fogja, hogy minden…
jan. 5
6:23
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 5
6:25
WSJ: Madrid megcsapolja a nyugdíjkasszát (Híradó)
Spanyolország pénzeszközök hiányában kifosztotta a társadalombiztosítás tartalékalapjait - írta a The Wall Street Journal pénteken.
jan. 5
6:27
Szakadékba zuhantak a motorosszánról - hatan meghaltak (Híradó)
A tragikus baleset Észak-Olaszországban, a Cermis hegyen történt péntek este.
jan. 5
6:29
Villanyoszlopnak ütközött egy autós (Híradó)
A 17 éves fiatal könnyebben megsérült.
jan. 5
6:39
Mégsem a víz az úr a vásznon (Népszava)
Sötét hangulatú akciófilm sok rejtéllyel, némi logikai bakugrással és Tom Cruise-zal: a Christoper McQuerrie rendezte Jack Reacher című filmben ajándéknak felbukkan még Robert Duvall és Werner Herzog is.

Keresés