2013. január 25. péntek

jan. 25
0:00
A telefonadó miatt vizsgálatot indított az EU (sg)
Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a telefonhívásokra és szöveges üzenetekre kivetett adó miatt.
jan. 25
0:03
Király-kupa: összejött a Barca-Real elődöntő (NSO)
A Barcelona 4–2-re nyert a Málaga otthonában a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így 6–4-es összesítéssel továbbjutott a legjobb négy közé, ahol a Real Madrid lesz az ellenfele.
jan. 25
0:03
Fogamzásgátlás ellenére kilenc hónapon belül két gyereket szült (HarmoNet)
Kilenc hónapon belül két gyereket szült egy walesi nő annak ellenére, hogy fogamzásgátló tablettát szedett mindkét fogantatás idején.
jan. 25
0:04
Látványos Injustice: Gods Among Us trailer (sg)
Friss trailerrel jelentkezett az Injustice: Gods Among Us.
jan. 25
0:08
NGM: a telefonadó nem ütközik az uniós jogba (sg)
Magyarország nem kívánja módosítani a távközlési adóról szóló törvényt. A kormány álláspontja szerint a Bizottság által vitatott intézkedés teljes mértékben megfelel a közösségi jognak.
jan. 25
0:18
VPN-t épített ki a fővárosi Közterület-felügyelet (sg)
Kiépült Budapest Főváros Közterület-felügyeletének (BFKF) telephelyek közötti virtuális magánhálózata.
jan. 25
0:21
Gengszterosztag: két kisfilm (est.hu)
Január 31-én mutatják be a magyar mozik a Gengszterosztag című gengszterfilmet, melyben egy klasszikus maffiatörténet elevenedik meg. A megtörtént eseményeken alapuló mozi a Mickey Cohen nevű gengszterfőnökkel szembeszálló...
jan. 25
0:21
NS: Szokolai, Szeiler és Mátyus a Fradiról - péntek (NSO)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.
jan. 25
0:21
Attenborough beszólt: pestisjárvány vagyunk (cotcot)
A 86 éves természettudós, a Radio Timesnak nyilatkozott az emberiség és a kék bolygó jövőjével kapcsolatban. Véleménye szerint a túlnépesedés az egyik legégetőbb probléma, ha nem oldjuk meg, éhínség vár ránk, számos faj fog örökre eltűnni a föld színéről, végül akár mi is.
jan. 25
0:22
Az SAP a második legértékesebb német cég (sg)
A német DAX legerősebb szereplője volt tegnap az SAP üzleti szoftvercég, mely közzétette előzetes gyorsjelentését. A részvények értéke 2,2%-al nőtt, a piaci kapitalizáció pedig 72,7 milliárd euróra emelkedett.
jan. 25
0:24
Rumor: J.J. Abrams rendezi az új Csillagok Háborúját (plastik media)
The Wrap: J.J. Abrams will direct the next “Star Wars” film for Disney, taking stewardship of one of Hollywood’s most iconic and lucrative film franchises, an individual with knowledge of the production told TheWrap. update: az információ időközben hivatalos lett.
jan. 25
0:25
„A lényeg, hogy olyat alkoss, ami még nem volt” (cotcot)
Gácsi Georgina fotóival már nálunk is találkozhattatok, hiszen a legutóbbi Cotcot Restyling alkalmával az ő kamerája előtt pózolt a szerencsés nyertes. Fotósként határozottan osztja instrukcióit a kamera mögül profi vagy épp amatőr modelljeinek, hogy megvalósuljon az a képi világ, ami a képzeletében él. Nemrégiben azonban gondolt egyet, és átállt a másik oldalra, legalábbis, ami a kamerát illeti,…
jan. 25
0:26
Több részben jön az AC3: Tyranny of King Washington DLC (sg)
Több részletben jelenik meg az Assassin's Creed 3 kiegészítője.
jan. 25
0:39
Olvasnivaló: Briós, a kontyos kalács (Mindmegette)
A briós igazi csemege. Vajban gazdag, lágy, puha textúrájú, s édes ízével mindenkit rabul ejt. A franciák csodafegyverének, a kelt tészták királynőjének története a régmúltra tekint vissza.
jan. 25
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 25
1:15
Videoton: Nikolics „nagyon közel” a Sienához - sajtóhír (NSO)
A tuttomercatoweb.com értesülései szerint a Videoton futballistája, Nikolics Nemanja már nagyon közel került ahhoz, hogy az olasz élvonalban szereplő Sienához igazoljon.
jan. 25
1:39
Delfinszabadítás (divecenter.hu)
Egy felvételen az látszik, hogy a delfin a búvárok közelébe úszva mintha azt kérné, szabadítsák meg a rátekeredett zsinórtól.
jan. 25
2:27
Napi Horoszkóp - január 25. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
jan. 25
4:15
Négy évre ítélték az agresszív apát (Blikk)
jan. 25
4:24
Cséfalvay - idén növekedhet a gazdaság (ProfitLine)
Cséfalvay Zoltán szerint komoly esély van arra, hogy Magyarország még az idén kikerüljön az Európai Unió túlzottdeficit-eljárása alól.
jan. 25
4:51
Műtét vár a színészre? (ATV)
A színész meghízott a karácsonyi ünnepek miatti nagy zabálásban, amit egy hónap után annyira megunt, hogy most újrakondizni kezdett. Ráadásul a fülét is átszabatja.
jan. 25
5:06
Hét évet ért a kivégzett Zsolt élete (Blikk)
Budapest — Mennyit ér egy ember élete? A hozzátartozóknak mindent. Egy gyilkosnak pedig éppen annyit, amennyit a bíróság rámér tettéért. Sz. Zsoltot (†29 ) szabályszerűen kivégezte gyilkosa, P. Zsolt (28). Hátulról tarkón lőtte, majd az áldozat Renault-jának csomagtartójába tette, s ott hagyta.
jan. 25
5:06
VV Cristofel: Két csajom is árulta a testét! (Blikk)
Budapest - Nincs szerencséje VV Cristofelnek (21) a nőkkel.
jan. 25
5:08
Táblázatba szedik a jutalmakat a Fidesznél (Blikk)
Budapest — Bár csütörtökön járt le a jelentési határidő, egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi kormánypárti polgármester és alpolgármester tesz eleget a miniszterelnöki kérésnek, vagyis fizeti vissza vagy fordítja jótékony célokra az év végi jutalmát.
jan. 25
5:08
Még mindig kórházban kezelik Moldovát (Blikk)
Budapest - Moldova György (78) saját bevallása szerint a körülményekhez képest jobban van, de még mindig a budai kórház pszichiátriai osztályán kell pihennie. A Blikk munkatársa meglátogatta az írót, aki láthatóan nincs túl jó bőrben.
jan. 25
5:09
Mínusz 17 fok lehet szombaton (HVG)
Fagyosak lesznek hétvégén a reggelek, de a csapadék fokozatosan megszűnik.
jan. 25
5:09
Elutasítja a többség az orbáni oktatáspolitikát (Népszava)
A demokratikus ellenzék lerakta egy jövendő oktatáspolitikai program és együttműködés alapjait, bár eltérő utakon járnak. Míg az MSZP folytatta a szakmai egyeztetést az ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel, az Együtt 2014 egyelőre távol maradt a tárgyalástól, és saját programot ír. A sztrájkra készülő Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedig összefogott a Magyar Szolidaritás…
jan. 25
5:09
A "matelcsyt" is elmeszelheti Brüsszel (Népszava)
Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a telefonhívásokra és szöveges üzenetekre kivetett, a köznyelvben csak "matelcsyként" említett adó miatt. A korábbi adóügyi biztos szerint, ha az Európai Bíróság elé kerül az ügy, Magyarországot elmarasztaló ítélet születik, csakúgy, mint a telekomadó ügyében.
jan. 25
5:11
Megint odapörkölt az ET a magyar kormánynak a médiatörvény miatt (HVG)
A legfrissebb jelentés szerint a magyar médiaszabályozás továbbra sem felel meg az Európa Tanács mércéjének. Az ET emberi jogi biztosának ajánlásaiból keveset teljesített Magyarország, ezért felmerül a joggal való visszaélés lehetősége, emellett innen is a közmédiára gyakorolt politikai nyomásról szóló hírek érkeztek, ezért felszólítják a magyar kormányt, hogy tegyen eleget az ET 2011-es…
jan. 25
5:15
A startupper meggazdagodása 5 stációban (HVG)
Egy ötlettől a világhírig rögös út vezet, melyet a startup kultúra szereplői jellemzően négy-öt fő fázisra szoktak osztani. Természetesen nem kell éles határvonalakragondolni, még egy gyors sikersztorinál is egyik nap olyan, mint a másik. A Startupdate blog összegyűjtötte, hogy az egyes stációk során mit célszerű tenni és mit nem a sikerhez..
jan. 25
5:24
Az Emmi halmozta fel a legtöbb köztartozást (HVG)
Míg tavalyelőtt decemberben a közintézmények lejárt tartozásállománya 35 milliárd forint volt, addig tavaly ez a költségvetési konszolidáció nélkül 74,1 milliárd forintra duzzadt - írja a Napi Gazdaság. A tartozásállomány több mint hetven százaléka az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi) halmozódott fel.
jan. 25
5:24
Nálunk Pál Dénes a Voice legjobbja! (Blikk)
Budapest — A Blikk olvasói döntöttek: Pál Dénes a Voice legjobbja! A szép szemű fiatalember toronymagasan nyerte azt a szavazást, amelyben lapunk internetes oldalán kérdeztük meg, vajon ki nyeri a TV2 énekes tehetségkutatóját.
jan. 25
5:27
Szilvásy nem adott semmilyen megrendelést (Népszava)
Semmit nem "rendelt meg" a titkosszolgálatokat annak idején felügyelő Szilvásy György miniszter Portik Tamástól - mondta lapunknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke. Molnár Zsolt ezzel a Heti Válaszban megjelent, a Portik-ügyben Szilvásy szerepét firtató cikkre reagált.
jan. 25
5:27
A The Americans főcíme igen pofás lett (comment.blog.hu)
A Homeland felvezetésére hajaz az FX új sorozatának nyitánya, de valahogy jobban megfogja az embert. Hogy ez a sarló-kalapács-vörös csillag szentháromság miatt van-e, azt nem tudom, de nagyon bejön. Premier hamarosan.
jan. 25
5:27
Felvétel: kirepült az autóból a kislány, egy kamion elé… (ATV)
A csodával határos módon sértetlenül vészelt át egy egyébként borzalmas autóbalesetet egy kisgyerek és családja.
jan. 25
5:29
Lendvai: a civilizáció nem váltható le (Népszava)
Sok mindent le lehetett kétharmaddal váltani, a civilizációt azonban nem - mondta tegnap a Hét Olajfa rendezvényén Lendvai Ildikó. A szocialista politikus szerint utóbbiban nem lesz partner, ezért kulturáltan válaszolt Balog Zoltán erőforrás-miniszternek, aki őt a kommunista diktatúra egyik cenzorának nevezte.
jan. 25
5:29
Így buktatták le a kuruc.info osztrák testvérlapját (ATV)
Miközben nyugati szomszédunknál kilenc évet is odasóznak szélsőséges és antiszemita nézeteket közvetítő honlap üzemeltetéséért, a magyar újnácik kedvenc weblapja háborítatkanul ontja a mérget. De vajon mitől sikeresebbek az osztrák hatóságok a magyarnál?
jan. 25
5:31
Esterházy Péter is "gesztust" gyakorolt (Népszava)
"Hát el tetszik lenni tévedve lenni" - egyebek között így reagált az Élet és Irodalom hasábjain Esterházy Péter író "Ujjgyak" című cikkében Böröcz István múlt heti nyilatkozatára. A konfliktus azzal kezdődött, hogy a Kossuth Rádióban december 25-én elhangzott programajánlóból kivágták azt a részt, amelyben Esterházy Péter a Nemzeti Színház műsoraira hívta fel a figyelmet.
jan. 25
5:33
Zuglóban közzétették a közvélemény-kutatást (Népszava)
Nyilvánosságra hozta a fideszes Papcsák Ferenc vezette Zugló önkormányzata a helyi önkormányzati újságban azt a közvélemény-kutatást, amelyet korábban csak hiányosan és többszöri kérésre bocsátott a kerületvezetés az erről érdeklődő Várnai László LMP-s képviselő rendelkezésére.
jan. 25
5:35
Bizonytalan Biztos Kezdet (Népszava)
A rendszerváltást követő évek társadalmi-gazdasági változásai sok családot érintettek hátrányosan, sokan váltak munkanélkülivé. A Biztos Kezdet Gyerekház azokat a 0-5 éves gyereket nevelő családokat várja, akik hátrányos helyzetű településeken, településrészeken élnek és korlátozottan, vagy egyáltalán nem férnek hozzá a jó minőségű szolgáltatásokhoz. A szolgáltatás ma már része a gyermekvédelmi…
jan. 25
5:37
Tarlós István a Jóistenhez küldte az ombudsmant (Népszava)
Zokon vette Tarlós István főpolgármester, hogy Szabó Máté ombudsman vizsgálatot rendelt el a múlt hétfői fővárosi tömegközlekedési káosz miatt.
jan. 25
5:42
Fiatal színésznőre cserélte le férje Bánfalvy Ágit (58)! (Blikk)
Budapest — Tönkrement Bánfalvy Ágnes (58) házassága. A színésznő férje, Horváth Csaba (41) egy fiatal lánnyal melegedett össze, s a kapcsolatuk pikantériája, hogy Csöngedi Nikolettet (23) Bánfalvy korábban anyjaként szerette, tanította, nevelte.
jan. 25
5:45
15 kilométerenként lehet traffipax a sztrádákon (HVG)
A rendőrség adatai szerint továbbra is a gyorshajtással magyarázható a balesetek 27 százaléka, ezért több mint tízmilliárd forintot költenek két év alatt azért, hogy még több traffipax működhessen az autópályákon - írja a Népszabadság.
jan. 25
5:45
Senkire se kíváncsi a kormány (Népszava)
Hibát hibára halmoz drogügyben a kormány, és minden baklövésüket úgy kommunikálják, mintha azok szakmailag megfelelő és hasznos lépések volnának. Most éppen arról beszélnek, hogy segítenék a civileket, ám ezt voltaképpen úgy kell értenünk, hogy ellehetetlenítik az érdekérvényesítésüket.
jan. 25
5:45
Árulkodik a forrásadó (Népszava)
Az adóhatóság hivatalos adatai szerint tavaly több mint egymilliárd forint forrásadó érkezett a Magyar Államkincstárhoz a magyar adófizetők svájci bankbetétei kamata után, Ebből arra lehet következtetni, hogy - a kamat mértékének függvényében - 137-274 milliárd forintnak megfelelő állomány után utaltak át adót hazánkba az alpesi országból. Ez a tőkenagyság köszönőviszonyban nincs a Lázár János…
jan. 25
5:45
Torkos Csütörtök után jön az újabb akció (Pénzcentrum)
Jövő csütörtökön rendezik meg a 2013-as Torkos Csütörtök akciót. Az éttermek mellett idén is részt vesznek az eseményen szállodák, panziók, magánszállások - több mint száz helyen várják a vendégeket kedvezményes ajánlatokkal....
jan. 25
5:47
A Kúrián a fekete sereg ügye (Népszava)
Két napon át, január 31-én és február 4-én nyilvános felülvizsgálati eljárást tart a többek között Magyar Róbert révén ismertté vált, "fekete sereg" néven elhíresült bűnszervezet ügyében a Kúria.
jan. 25
5:47
Minden szinten nyomul a Fidesz (Népszava)
Az állami földbérlet-pályázatok során elsősorban a kormányzó párt holdudvara került nyerő helyzetbe, a rövidesen elfogadandó földtörvénnyel. A Fidesz szavazóbázisaként nyilvántartott családi gazdaságokat igyekszik a kormánypárt előnyhöz juttatni az agrártársaságokkal szemben. Legújabb fejleményként a Magyar Agrárkamarát is elfoglalta a kormányzat.
jan. 25
5:51
Hemzsegnek a bolygók a Galaxisban (csillagászat.hu)
A Kepler-ûrtávcsõ legújabb adataira alapozott vizsgálat szerint legalább 17 milliárd Föld méretû bolygó van Tejútrendszerünkben.
jan. 25
6:03
Milliós jutalmak: Tarlós helyettesei nem szégyenlősködtek (HVG)
Tarlós István főpolgármester megválasztása óta egyszer sem vett fel év végi jutalmat, ám helyettesei igen. A Főpolgármesteri Hivatal dolgozói között 2012 végén több mint 300 millió forint jutalmat osztottak szét - számolt be a Népszava.

Keresés