2013. január 25. péntek

jan. 25
4:51
Műtét vár a színészre? (ATV)
A színész meghízott a karácsonyi ünnepek miatti nagy zabálásban, amit egy hónap után annyira megunt, hogy most újrakondizni kezdett. Ráadásul a fülét is átszabatja.
jan. 25
5:09
Mínusz 17 fok lehet szombaton (HVG)
Fagyosak lesznek hétvégén a reggelek, de a csapadék fokozatosan megszűnik.
jan. 25
5:09
Elutasítja a többség az orbáni oktatáspolitikát (Népszava)
A demokratikus ellenzék lerakta egy jövendő oktatáspolitikai program és együttműködés alapjait, bár eltérő utakon járnak. Míg az MSZP folytatta a szakmai egyeztetést az ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel, az Együtt 2014 egyelőre távol maradt a tárgyalástól, és saját programot ír. A sztrájkra készülő Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedig összefogott a Magyar Szolidaritás…
jan. 25
5:11
Megint odapörkölt az ET a magyar kormánynak a médiatörvény miatt (HVG)
A legfrissebb jelentés szerint a magyar médiaszabályozás továbbra sem felel meg az Európa Tanács mércéjének. Az ET emberi jogi biztosának ajánlásaiból keveset teljesített Magyarország, ezért felmerül a joggal való visszaélés lehetősége, emellett innen is a közmédiára gyakorolt politikai nyomásról szóló hírek érkeztek, ezért felszólítják a magyar kormányt, hogy tegyen eleget az ET 2011-es…
jan. 25
5:27
Szilvásy nem adott semmilyen megrendelést (Népszava)
Semmit nem "rendelt meg" a titkosszolgálatokat annak idején felügyelő Szilvásy György miniszter Portik Tamástól - mondta lapunknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke. Molnár Zsolt ezzel a Heti Válaszban megjelent, a Portik-ügyben Szilvásy szerepét firtató cikkre reagált.
jan. 25
5:27
Felvétel: kirepült az autóból a kislány, egy kamion elé… (ATV)
A csodával határos módon sértetlenül vészelt át egy egyébként borzalmas autóbalesetet egy kisgyerek és családja.
jan. 25
5:29
Lendvai: a civilizáció nem váltható le (Népszava)
Sok mindent le lehetett kétharmaddal váltani, a civilizációt azonban nem - mondta tegnap a Hét Olajfa rendezvényén Lendvai Ildikó. A szocialista politikus szerint utóbbiban nem lesz partner, ezért kulturáltan válaszolt Balog Zoltán erőforrás-miniszternek, aki őt a kommunista diktatúra egyik cenzorának nevezte.
jan. 25
5:29
Így buktatták le a kuruc.info osztrák testvérlapját (ATV)
Miközben nyugati szomszédunknál kilenc évet is odasóznak szélsőséges és antiszemita nézeteket közvetítő honlap üzemeltetéséért, a magyar újnácik kedvenc weblapja háborítatkanul ontja a mérget. De vajon mitől sikeresebbek az osztrák hatóságok a magyarnál?
jan. 25
5:31
Esterházy Péter is "gesztust" gyakorolt (Népszava)
"Hát el tetszik lenni tévedve lenni" - egyebek között így reagált az Élet és Irodalom hasábjain Esterházy Péter író "Ujjgyak" című cikkében Böröcz István múlt heti nyilatkozatára. A konfliktus azzal kezdődött, hogy a Kossuth Rádióban december 25-én elhangzott programajánlóból kivágták azt a részt, amelyben Esterházy Péter a Nemzeti Színház műsoraira hívta fel a figyelmet.
jan. 25
5:33
Zuglóban közzétették a közvélemény-kutatást (Népszava)
Nyilvánosságra hozta a fideszes Papcsák Ferenc vezette Zugló önkormányzata a helyi önkormányzati újságban azt a közvélemény-kutatást, amelyet korábban csak hiányosan és többszöri kérésre bocsátott a kerületvezetés az erről érdeklődő Várnai László LMP-s képviselő rendelkezésére.
jan. 25
5:35
Bizonytalan Biztos Kezdet (Népszava)
A rendszerváltást követő évek társadalmi-gazdasági változásai sok családot érintettek hátrányosan, sokan váltak munkanélkülivé. A Biztos Kezdet Gyerekház azokat a 0-5 éves gyereket nevelő családokat várja, akik hátrányos helyzetű településeken, településrészeken élnek és korlátozottan, vagy egyáltalán nem férnek hozzá a jó minőségű szolgáltatásokhoz. A szolgáltatás ma már része a gyermekvédelmi…
jan. 25
5:37
Tarlós István a Jóistenhez küldte az ombudsmant (Népszava)
Zokon vette Tarlós István főpolgármester, hogy Szabó Máté ombudsman vizsgálatot rendelt el a múlt hétfői fővárosi tömegközlekedési káosz miatt.
jan. 25
5:45
15 kilométerenként lehet traffipax a sztrádákon (HVG)
A rendőrség adatai szerint továbbra is a gyorshajtással magyarázható a balesetek 27 százaléka, ezért több mint tízmilliárd forintot költenek két év alatt azért, hogy még több traffipax működhessen az autópályákon - írja a Népszabadság.
jan. 25
5:45
Senkire se kíváncsi a kormány (Népszava)
Hibát hibára halmoz drogügyben a kormány, és minden baklövésüket úgy kommunikálják, mintha azok szakmailag megfelelő és hasznos lépések volnának. Most éppen arról beszélnek, hogy segítenék a civileket, ám ezt voltaképpen úgy kell értenünk, hogy ellehetetlenítik az érdekérvényesítésüket.
jan. 25
5:47
A Kúrián a fekete sereg ügye (Népszava)
Két napon át, január 31-én és február 4-én nyilvános felülvizsgálati eljárást tart a többek között Magyar Róbert révén ismertté vált, "fekete sereg" néven elhíresült bűnszervezet ügyében a Kúria.
jan. 25
6:03
Milliós jutalmak: Tarlós helyettesei nem szégyenlősködtek (HVG)
Tarlós István főpolgármester megválasztása óta egyszer sem vett fel év végi jutalmat, ám helyettesei igen. A Főpolgármesteri Hivatal dolgozói között 2012 végén több mint 300 millió forint jutalmat osztottak szét - számolt be a Népszava.
jan. 25
6:03
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 25
6:21
Hol a HÖK-ös pénz? Beperelte egy hallgató az ELTE-t (HVG)
Hiányosságok és pontatlanságok miatt utasította el a Pesti Központi Kerületi Bíróság annak az ELTE-s diáknak a keresetlevelét, aki azt próbálta kideríteni, ki részesül a hallgatói önkormányzat havi csaknem 800 ezer forintos jutalomkeretéből - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 25
6:39
Karácsony: a kétharmad nem egyenlő a közös kormányzással (HVG)
"Már túl vagyunk azon, hogy tabuként értékeljünk bizonyos kérdéseket" - mondta Karácsony Gergely az MTI-nek arra a kérdésre, hogy az LMP hétvégi kongresszusát követheti-e egy kilépési hullám.
jan. 25
6:39
Visszaállítaná a 18 éves korig tartó tankötelezettséget az ellenzék (ATV)
Az oktatáspolitikáról is megkezdődtek az ellenzéki egyeztetések csütörtökön, az első ilyen témájú tanácskozáson közös nyilatkozatot fogadtak el a többi között arról, hogy ismét 18 éves korig tartson a tankötelezettség.
jan. 25
6:41
Energiáról és közlekedésről tárgyal Orbán Oroszországban (ATV)
Magyarország elemi érdeke, hogy az Oroszországgal, második legfontosabb kereskedelmi partnerével kialakított modern, a 21. századhoz méltó együttműködése tovább fejlődjön - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, aki azzal kapcsolatban adott interjút az MTI-nek, hogy január 31-én Moszkvába utazik Orbán Viktor.
jan. 25
6:43
Karácsony: az LMP nem maradhat ki a kormányváltásból (ATV)
Az LMP nem maradhat ki a kormányváltásban érdekelt politikai szereplők közül, mert akkor megfosztja magát attól a lehetőségtől, hogy egy közpolitikai fordulat során képviselje az általa fontosnak tartott szempontokat - mondta az MTI-nek Karácsony Gergely. A frakcióvezető-helyettes ezzel indokolta az LMP Párbeszéd Magyarországért Platformjának a párt hétvégi kongresszusára beterjesztett határozati…
jan. 25
6:45
Európa Tanács: a magyar törvényekkel korlátozható a sajtószabadság (ATV)
Az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése által csütörtökön elfogadott, az európai média helyzetéről szóló határozat szerint a 2010-ben elfogadott magyarországi médiaszabályozás tavaly májusi módosításai az ET emberi jogi biztosa által tett ajánlások csak egy kis részének tettek eleget, és nem zárják ki a joggal való visszaélést, és annak a sajtószabadság korlátozására való felhasználását.
jan. 25
6:47
Izrael: Netanjahu már tárgyalt is Jair Lapiddal (ATV)
A két legnagyobb izraeli párt élén álló Benjámin Netanjahu és Jair Lapid hosszan tárgyalt csütörtök este Jeruzsálemben a jövendő együttműködésről - jelentette a közszolgálati rádió.
jan. 25
6:48
Hányas cipőt hordott Szent István? (nyest.hu)
Mekkora egy rőf és mit jelent a lat? Hányas cipőt hordott Szent István? Hány láb egy öl? Honnan származik a mérföld neve? És kik azok a metrológusok? A magyar mérésügy egyik atyjára, Kruspér Istvánra emlékezünk – miközben ajánlunk egy képeskönyvet és egy egy rajzfilmet is.
jan. 25
6:49
Prostituálttal szembesítették DSK-t (ATV)
Négy órán át kihallgatták és szembesítették az őt vádló prostituálttal csütörtökön Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatóját az észak-franciaországi Lille ügyészségén, ahol egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében korábban üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészességgel vádolták meg.
jan. 25
6:57
Így lép fel a bliccelők ellen a MÁV (Infostart)
Február végéig továbbra is több kalauz lesz vonatokon. A MÁV-Start körülbelül 80 millió forintos bevétel-növekedést vár intézkedéstől.
jan. 25
6:57
Megerősítették: valóban meghalt az al-Kaida egyik jemeni vezetője (ATV)
A jemeni hatóságok megerősítették csütörtökön, hogy meghalt az al-Kaida arab-félszigeti szárnyának (AQAP) második számú vezetője.
jan. 25
6:59
A térfigyelő kamerákat is bevetik a gyorshajtók ellen (ATV)
A rendőrség adatai szerint továbbra is a gyorshajtással magyarázható a balesetek 27 százaléka, ezért több mint tízmilliárd forintot költenek két év alatt azért, hogy még több traffipax működhessen az autópályákon - írja a Népszabadság.
jan. 25
7:01
Egy év alatt megduplázódott a közintézmények tartozása (ATV)
Míg tavalyelőtt decemberben a közintézmények lejárt tartozásállománya 35 milliárd forint volt, addig tavaly ez a költségvetési konszolidáció nélkül 74,1 milliárd forintra duzzadt - írja a Napi Gazdaság. A tartozásállomány több mint hetven százaléka az Emberi Erőforrások Minisztériumánál halmozódott fel.
jan. 25
7:03
A kibertámadások harmada innen érkezik (ATV)
A globális kibertámadások harmadának nyomai Kínába vezetnek - írja a Bloomberg hírportál az Akamai Technologies elemzésére hivatkozva.
jan. 25
7:05
Aggodalommal reagáltak Cameron terveire az uniós vezetők (ATV)
A brit miniszterelnök lett a Davosi Világgazdasági Fórum egyik főszereplője. David Cameron ugyanis a tegnapi beszédében megígérte, hogyha 2015-ben ismét ő kerül hatalomra, akkor népszavazást fog kiírni a brit uniós tagsággal kapcsolatban. Az unió tagállamainak vezetői visszafogottan, de érezhető aggodalommal reagáltak Cameronnak ezzel kapcsolatos megjegyzéseire.
jan. 25
7:15
Az utakra sodorja a havat a viharos szél (HVG)
Tizenkét útszakasz vált járhatatlanná hóátfúvás miatt a Dunántúlon, elzárt település ugyanakkor nincs az országban - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken reggel.
jan. 25
7:15
Újabb havazás: tizenkét útszakasz vált járhatatlanná (Infostart)
A Dunántúlon a rendkívül nagy erejű szélnek köszönhetően ismét több hóátfúvásos szakasz alakult ki. Több mellékút is járhatatlanná vált, illetve több térségben is csak nehezen lehet autózni, mivel a szél folyamatosan visszahordja a letakarított havat az úttestre. Az egyetlen elzárt település Csöngetmajor - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.
jan. 25
7:15
Orbán Viktor erős kontroll alatt tartja az embereit (168 Óra Online)
Bár csütörtökön járt le a jelentési határidő, egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi kormánypárti polgármester és alpolgármester tesz eleget a miniszterelnöki kérésnek, vagyis fizeti vissza vagy fordítja jótékony célokra az év végi jutalmát.
jan. 25
7:15
Kiszabadították az elzárt települést, újabb útlezárás (ATV)
Hófúvás miatt több dunántúli térségre narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki péntek délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Közben hóeltakarítás miatt szakaszosan lezárják Zalaegerszeg északi elkerülő útját.
jan. 25
7:33
Számolják a Fidesznél a jutalmakat (HVG)
Tegnap lejárt a jelentési határidő, de egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy hány kormánypárti polgármester és alpolgármester tesz eleget Orbán Viktor kérésének, vagyis fizeti vissza vagy fordítja jótékony célokra az év végi jutalmát - írta a Blikk. A lap szerint a Fideszhez "százával" érkeznek a jutalmakról szóló önkormányzati jelentések, amelyek még feldolgozás alatt állnak.
jan. 25
7:33
Traffipaxokkal erősít a rendőrség - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerint a rendőrség 12 milliárd forintot költene traffipaxokra, míg a Magyar Nemzet egy ELTE-s diák keresetleveléről ír.
jan. 25
7:33
Karácsony: az LMP nem maradhat ki a kormányváltásban érdekelt szereplők közül (Népszava)
Az LMP nem maradhat ki a kormányváltásban érdekelt politikai szereplők közül, mert akkor megfosztja magát attól a lehetőségtől, hogy egy közpolitikai fordulat során képviselje az általa fontosnak tartott szempontokat - mondta az MTI-nek Karácsony Gergely. A frakcióvezető-helyettes ezzel indokolta az LMP Párbeszéd Magyarországért Platformjának a párt hétvégi kongresszusára beterjesztett határozati…
jan. 25
7:33
Tündi, a nap szépe (szon)
Nyírmeggyes - Tündi Nyírmeggyesen élő diáklány, aki egészsége és alakja megőrzése érdekében nemrégiben elkezdett jógázni.
jan. 25
7:33
„Kemény fizikai ellenlépések” Dél-Koreát is megfenyegette Phenjan (ATV)
Észak-Korea "kemény fizikai ellenlépésekkel" fenyegette meg déli szomszédját arra az esetre, ha végrehajtja az ENSZ Biztonsági Tanácsa által kedden bejelentett újabb szankciókat. A phenjani újraegyesítési bizottság által kiadott közlemény már a harmadik fenyegető megnyilvánulás a BT-határozat elfogadása óta.
jan. 25
7:35
Mit csinál Orbán Moszkvában? (HVG)
Magyarország elemi érdeke, hogy az Oroszországgal, második legfontosabb kereskedelmi partnerével kialakított modern, a 21. századhoz méltó együttműködése tovább fejlődjön - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, aki azzal kapcsolatban adott interjút az MTI-nek, hogy január 31-én Moszkvába utazik Orbán Viktor.
jan. 25
7:35
Gyengül a forint: 296 fölött az euró (ATV)
A forint péntek délelőtt gyengült az euróval szemben, míg dollárban és svájci frankban alig változott az árfolyama, a jennel szemben pedig erősödött.
jan. 25
7:51
Elárverezik Zelnik István tízmilliós Buddha-szobrait (HVG)
Elárverezik a korábban a Seuso-kincsek megvásárlását tervező Zelnik István műgyűjtő több értékes műkincsét is - közölte a Blikk. A lap szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara százmilliós nagyságrendű bevételt remél az árveréstől.
jan. 25
7:51
Szijjártó: Magyarország elemi érdeke, hogy fejlődjön a kapcsolata Oroszországgal (Népszava)
Magyarország elemi érdeke, hogy az Oroszországgal, második legfontosabb kereskedelmi partnerével kialakított modern, a 21. századhoz méltó együttműködése tovább fejlődjön - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, aki azzal kapcsolatban adott interjút az MTI-nek, hogy január 31-én Moszkvába utazik Orbán Viktor.
jan. 25
7:51
Önnek okozott már kellemetlenséget kátyú? (szon)
Nyíregyháza - Gyugos János nem vezet autót, őt éppen ezért annyira nem bosszantják a kátyúk, de ettől függetlenül meg tudja érteni azokat a pórul járt sofőröket, akik belehajtanak egy-egy aszfaltmélyedésbe.
jan. 25
7:53
Megközelíthetetlen egy település Zalában (HVG)
Magyarszerdahely és Újudvar között utat zártak le Zalában, ahol egy települést is elvágott a külvilágtól a hóátfúvás, de több teherautó és autóbusz is elakadt a havas utakon péntek reggelre virradóra.
jan. 25
7:53
Hóátfúvás miatt tizenkét útszakasz járhatatlan a Dunántúlon (Népszava)
Elzárt település ugyanakkor nincs az országban - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
jan. 25
7:55
Ne induljon el Vasban, akinek nem muszáj (HVG)
Viharos erejű szél fúj, ezért megyeszerte hóátfúvásos szakaszok vannak a vasi utakon - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei diszpécsere péntek reggel. A szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti, ne induljon útnak a megyében.
jan. 25
8:09
Rohamrendőrök verték szét az athéni metrósztrájkot (HVG)
A görög rendőrség megrohamozta péntek hajnalban az athéni metróhálózat fő remízét, és szétoszlatta az ott sztrájkoló dolgozókat, akik szembeszegültek az őket munkafelvételre kötelező előző napi kormányrendelettel.

Keresés