2013. január 28. hétfő

jan. 28
4:51
Otthagyja Hollywoodot a sztárpár? (ATV)
A hatgyerekes színésznő vagy megint áldott állapotban van, vagy csak egy amerikai pletykalap akarja megnövelni a példányszámát. Egyelőre nem tudni biztosat.
jan. 28
5:09
Kettészakadt a hét végén az LMP (Alternatív Energia)
Kilépett az LMP-ből a Jávor Benedek vezette Párbeszéd Magyarországért Platform, amelynek tagjai néhány héten belül új baloldali zöldpártot alakítanak. Később Schiffer András frakcióvezető a pártszakadásról azt mondta: szerinte nem pártszakadás történt, hiszen "csak" 70-en léptek ki az LMP-ből, majd hozzátette, hogy egy csónakban nem lehet kétfelé evezni. Abban azonban a távozók és a maradók is…
jan. 28
5:27
Hétfőn havazás (Infostart)
Vasárnap estétől észak felől havazás kezdődött, ami hétfő reggelig a Győr-Szeged vonaltól északkeletre eső területeket érinti. Budapesten is megindult a hóesés. Hétfőn a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthatunk hóra, délnyugaton, nyugaton helyenként havas eső, átmenetileg ónos eső is eshet.
jan. 28
5:27
Közös erődemonstrációt akar Gyurcsány (Alternatív Energia)
Összefogásra szólította fel az ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus koalíció (DK) elnöke pártja szombati kongresszusán azt javasolta, hogy március 15-én a demokratikus ellenzéki szervezetek tartsanak közös erődemonstrációt. A küldöttek elfogadták a DK programját, amely a 2010-es választás előtti alkotmányos rend helyreállítását szorgalmazza.
jan. 28
5:27
Már nem akar dolgozni: bezárja a helyi médiát a fideszes vezető (ATV)
Tavaly még át akarta venni az irányítást Kecel polgármestere, ám meggondolta magát, és inkább megszüntetik a városi televíziót és újságot. Pedig helyi vállalkozók finanszírozták volna a működést, így az egy fillérjébe sem került volna az önkormányzatnak.
jan. 28
5:29
Közös munka a szabad médiáért (Alternatív Energia)
Szabad, erős médiát akarunk! A lejtőn is van megállás... Ez a mottója annak az új beszélgetős találkozónak, amelynek a MédiaPáholy nevet adták a szervezők. Első alkalommal Lengyel Lászlóval beszélget Dési János. Az érdeklődőket ma 17 órától a XIII. kerület Tátra u. 11. alatt található Stúdió 11 szalonba várják.
jan. 28
5:31
Egyre több gyermek dolgozik illegálisan (Alternatív Energia)
Amennyiben gyermekek munkáltatását észlelik a munkaügyi felügyelőségek, értesíteniük kell a gyermekjóléti szolgálatot, ez azonban a legtöbbször elmarad - állapította meg Szabó Máté ombudsman, aki még 2010-ben vizsgálta a gyermekek törvényellenes dolgoztatását. Most utóvizsgálatot tartott.
jan. 28
5:33
Egyre népszerűbbek a zálogházak (Alternatív Energia)
Lényegesen megugrott a zálogházak forgalma az elmúlt évben. Sokan próbálnak gyorsan pénzhez jutni, amelynek leghatékonyabb módja az értéktárgyak, főleg ékszerek elzálogosítása. Üzletvezetők és szakértők egyetértenek abban, hogy a zálogházkultúra immár nem csak a szegényebb rétegekre jellemző, hanem a teljes társadalomra, bajba jutott magánemberekre, vállalkozókra és cégvezetőkre egyaránt.
jan. 28
5:35
Hallgatnak a KSE-ügyről (Alternatív Energia)
Nehezen mozdul a számlabotrányával is ismertté vált kecskeméti sportklub, a KSE ügyében az ügyészség: a fideszes önkormányzati tulajdonú cég ellen még 2011 végén indult nyomozásnak továbbra sincs gyanúsítottja, miközben a NAV is folytat eljárást az ügyben.
jan. 28
5:37
Üdüléssel is alázzák a közmunkásokat (Alternatív Energia)
A közmunkásokat nap mint nap érő megaláztatások ellen emelt szót vasárnapi sajtótájékoztatóján Nyakó István. A Közmunkás Szakszervezettel és a Munkát, Kenyeret, Tisztességes béreket Egyesülettel együtt szervezik az Éhségmenetet, amely nyolc megyéből indul el különböző időpontokban, hogy egyszerre érkezzenek február 11-én a Kossuth térre egy közös demonstrációra.
jan. 28
5:39
Több tízmilliárdos lyuk a BKV-nál (Alternatív Energia)
Már a nyár elején, de legkésőbb augusztusban leállhat a budapesti közösségi közlekedés - legalábbis a jelenlegi helyzet alapján, hiszen a BKV idei költségvetésének felére-kétharmadára látszik csak fedezet. A BKV-nak mintegy 140 milliárd forintra lenne szüksége, ám ebből 30-60 milliárd hiányzik. Hogy pontosan mennyi, nehéz becsülni, mert ellentmondóak a hivatalos számok.
jan. 28
5:45
Világszerte megemlékezéseket tartottak a holokauszt áldozatainak emléknapján - a nap hírei (Infostart)
Kilépnek az LMP-ből és új pártot hoznak létre a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai. Brazíliában 245-en vesztették életüket egy diszkótűzben.
jan. 28
6:03
Áder János levele a magyar zsidóságnak (Infostart)
A haláltáborokba hurcoltakra emlékezni egyet jelent szembenézni a ténnyel: közülünk is bárki ott lehetett volna az ártatlan áldozatok között - fogalmazott Áder János köztársasági elnök, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából a magyar zsidóságnak írt levelében.
jan. 28
6:21
Vízügyi csúcstalálkozó Budapesten (Infostart)
Nemzetközi vízügyi csúcstalálkozót rendeznek októberben Budapesten - közölte a miniszterelnök-helyettes.
jan. 28
6:23
Egész délelőtt havazhat a főrvárosban (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkagépei a csapadékzóna megérkezését megelőzően preventív, megelőző szórást végeztek a budapesti utakon, valamennyi főút jól járható - közölte a társaság hétfőn reggel az MTI-vel.
jan. 28
6:39
Öt centi hó esett, Budapest még tartja magát (ATV)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkagépei a csapadékzóna megérkezését megelőzően preventív, megelőző szórást végeztek a budapesti utakon, valamennyi főút jól járható - közölte a társaság hétfőn reggel az MTI-vel.
jan. 28
6:41
Magyar túlélő: „ott álltunk az élet és halál ura előtt…” (ATV)
68 évvel ezelőtt a szovjet hadsereg egyik zsidó katonákból álló egysége elfoglalta és felszabadította az auschwitzi haláltábort. Csak 7651 túlélőt talált. A foglyok közül egymillió egyszázezer ember sohasem tért haza. Rájuk emlékeztek a Holokauszt emlékmúzeumban, ahol fölolvasták az ENSZ-főtitkár üzenetét is. Ban Ki-Mun kifejezte reményét, hogy a holokauszt embermentőinek példája segít felépíteni…
jan. 28
6:43
Clinton megkerülte az elnökjelöltségre vonatkozó kérdést (ATV)
Hillary Clinton leköszönő amerikai külügyminiszter vasárnap sugárzott interjújában megkerülte a kérdést, hogy 2016-ban versenybe száll-e a Fehér Házért; a rendhagyó interjút Barack Obama elnökkel párban adta a CBS televíziónak.
jan. 28
6:45
233 áldozata van a diszkótűznek: háromnapos nemzeti gyász (ATV)
Háromnapos nemzeti gyászt rendelt el Brazíliában Dilma Rousseff elnök vasárnap a hajnali diszkótűz miatt, amely a legfrissebb adatok szerint 233 emberéletet követelt. Közben a brazil rendőrség hétfőn bejelentette, hogy három embert őrizetbe vettek, egy negyediket pedig még keresnek a diszkótűzzel kapcsolatban. A diszkó egyik tulajdonosát és a pirotechnikát használó együttes két tagját vitték el a…
jan. 28
6:47
Kritikussá válhat a kórházak helyzete (ATV)
Soha nem volt olyan magas év elején a kórházak adósságállománya, mint az idén. Az adósság becslések szerint 30 milliárdra rúg, és emiatt március végére akár kritikus helyzet is előállhat. Minimum félszáz egészségügyi intézménynek vannak kifizetetlen számlái - írja a hétfői Világgazdaság.
jan. 28
6:49
Inkább kilépett a Fideszből, mintsem visszafizesse a jutalmat (ATV)
Visszafizették vagy jótékony célokra fordították a számukra megítélt jutalmakat az érintett önkormányzati vezetők - olvasható a hétfői Magyar Hírlapban. A Magyar Nemzet szerint valamennyi főpolgármester-helyettes jótékony célokra költi a pénzt. Egy somogyi település vezetője viszont megtartotta a pénzt, és inkább kilépett a Fideszből.
jan. 28
6:57
A Nokiával is stratégiai megállapodást köt a kormány (ATV)
A kormány a Nokia Siemens Networks Kft.-vel (NSN) köt ma stratégiai megállapodást.
jan. 28
7:15
Kritikus a kórházak adósságának mértéke (Metropol)
Minimum félszáz egészségügyi intézménynek vannak kifizetetlen számlái - írja a hétfői Világgazdaság.
jan. 28
7:15
FKF: a főutak jól járhatók, a tömegközlekedés rendben (Alternatív Energia)
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkagépei a csapadékzóna megérkezését megelőzően preventív, megelőző szórást végeztek a budapesti utakon, valamennyi főút jól járható - közölte a társaság hétfőn reggel az MTI-vel.
jan. 28
7:15
Szükségállapot három egyiptomi tartományban (ATV)
Egyelőre három tartományban hirdetett szükségállapotot Mohamed Murszi egyiptomi elnök. A rendelkezés éjféltől lép hatályba, és éjjeli kijárási tilalommal párosul. Közben kiderült, legalább 25 nőt ért szexuális támadás a tüntetések alatt.
jan. 28
7:33
Hatan haltak meg közlekedési balesetben a hétvégén (Alternatív Energia)
Hat ember halt meg közlekedési balesetben a hétvégén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn reggel a rendőrség honlapján.
jan. 28
7:33
80 éve nem volt ilyen: új zsinagóga épül Csepelen (ATV)
Új zsinagóga épül Csepelen – Budapesten erre 80 éve nem volt példa. Az alapkövet vasárnap tették le a kijelölt területen, amelyet Csepel önkormányzata ingyen adott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének. A költségek nagy részét például magánszemélyi hagyatékból, a hitközség anyagi támogatásából és gyűjtésből finanszírozzák. A tervek szerint legkésőbb jövő ősszel adják át az új csepeli…
jan. 28
7:35
Népszerűek az egyenruhás-fegyveres szakok (Alternatív Energia)
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora szerint komolyabb zökkenők nélkül sikerült az intézmény három jogelődjének integrációja, de a tartalmi átszervezés még folyamatban van. Patyi András az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt: szeptembertől új szakokat indít az egyetem, és rövidesen megkezdődik a Ludovika-projekt kivitelezése is.
jan. 28
7:51
Befagyott váltó miatt késnek a váci vonatok (Alternatív Energia)
A havazás miatt váltóátállítási gondok adódtak Rákospalota-Újpest vasútállomáson hétfő reggel, ezért késnek a vonatok a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
jan. 28
7:51
Héthónapos csúcs: 300 forintos árfolyam fölött is járt az euró (ATV)
300 forint fölé emelkedett az euró jegyzése hétfőn, tavaly június eleje óta először. Délutánra ugyanakkor erősödött az árfolyam.
jan. 28
8:09
Mire költik a jutalmat a polgármesterek? - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint valamennyi főpolgármester-helyettes jótékony célokra költi az év végi jutalmát. A Népszabadság internetes oldalán arról lehet olvasni, hogy nem segíti az ellenzéket a választási rendszer.
jan. 28
8:09
Hat ember halt meg közlekedési balesetben (168 Óra Online)
A rendőrök az elmúlt hétvégén (2013. január 25. – január 27. között) összesen 78 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek: hat balesetben hat személy vesztette életét, 16 súlyos, 56 könnyű sérüléssel végződött – olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság által közzétett statisztikában.
jan. 28
8:09
Síntörés miatt késnek a vonatok Dombóvár és Gyékényes között (Alternatív Energia)
Eltört a sín, hétfőn reggel, Szenta és Csurgó között, ezért a Dombóvár-Gyékényes vonalon késéssel közlekednek a vonatok - értesült a HavariaPress.
jan. 28
8:27
Előzetesben a szerb drogfutárok (Alternatív Energia)
Közel 1 kilogramm kábítószert találtak annál a két szerb férfinél, akiket január 24-én ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a Komárom-Esztergom megyei Keréktelekinél. A két férfit vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték - értesült a HavariaPress.
jan. 28
8:27
Felborult egy 50 méteres rákászhajó: legalább nyolc matróz meghalt (ATV)
Legalább nyolc ember meghalt egy hajóbalesetben a Japán-tengeren; az áldozatok száma nagyobb lehet, mivel hét matróz sorsa egyelőre ismeretlen.
jan. 28
8:29
Áder a magyar zsidóságnak: mi is ott lehettünk volna a haláltáborokban (ATV)
A haláltáborokba hurcoltakra emlékezni egyet jelent szembenézni a ténnyel: közülünk is bárki ott lehetett volna az ártatlan áldozatok között - fogalmazott Áder János köztársasági elnök, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából a magyar zsidóságnak írt levelében.
jan. 28
8:45
Kövér: Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza (Infostart)
Tiszta lelkiismerettel állunk a választók elé, megcselekedtük, amit megkövetelt a haza - fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kisalföld című megyei napilapban hétfőn megjelent interjúban.
jan. 28
8:45
A rövid élet titka (Metropol)
„Nekünk, akik nem Ikarián élünk, rendszerint több a dolgunk, mint amennyi időnk van. És ez állandóan zavar bennünket.”
jan. 28
8:45
Négyen szenvedtek szén-monoxid-mérgezést Sándorfalván (Alternatív Energia)
Feltehetően egy háztartási berendezés hibája miatt három felnőtt és egy gyermek szenvedett könnyebb szén-monoxid-mérgezést Sándorfalván vasárnap este - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.
jan. 28
8:45
Kövér: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza (ATV)
Tiszta lelkiismerettel állunk a választók elé, megcselekedtük, amit megkövetelt a haza – fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kisalföld című megyei napilapban hétfőn megjelent interjúban.
jan. 28
8:47
Jövőre indulhat az e-jegyrendszer (Metropol)
Mintegy 54 millió euróval az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) is finanszírozhatja az e-jegy bevezetését.
jan. 28
8:47
Havazás - Nincs fennakadás az ország közútjain (Alternatív Energia)
Jól járhatók az ország közútjai, nagyobb fennakadásról egyelőre nem érkezett jelentés - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel hétfőn.
jan. 28
8:47
Megszűnt a botrányt okozó rádióműsor (ATV)
Megszűnt az a rádióműsor Ausztráliában, amelynek munkatársai decemberben megtévesztettek egy ápolónőt a Katalin brit hercegnőt kezelő londoni kórházban, és az ápolónő ezt követően öngyilkos lett.
jan. 28
8:49
Kövér: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza (Alternatív Energia)
Tiszta lelkiismerettel állunk a választók elé, megcselekedtük, amit megkövetelt a haza - fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kisalföld című megyei napilapban hétfőn megjelent interjúban.
jan. 28
9:03
A Parlament új őrei (Metropol)
Január óta az Országgyűlési Őrség védi a házelnököt, a törvényhozás és a képviselői irodaház épületét.
jan. 28
9:03
VV: kezdődik a nagy Bajnai-Schiffer meccs (ATV)
Az LMP kettéválásának főszereplői Schiffer és Bajnai. Ha nem egységes az ellenzék, Bajnai nehezen győzheti le a Fideszt, és ha Schiffer megerősödik, még közös miniszterelnök-jelölt sem lesz belőle. A Véleményvezér cikke.
jan. 28
9:21
Vállalkozók és cégvezetők is járnak már zálogházba (ATV)
Zálogházba jár a magyar, vonható le a következtetés a zálogházak megugró forgalmából, amelyről a Népszava számol be.
jan. 28
9:39
Megölte édesanyját egy 20 éves fiatalember (Alternatív Energia)
Megölte édesanyját egy 20 éves fiatalember, vasárnap este, Hódmezővásárhelyen, majd a rendőrségnek azt állította, anyja öngyilkos lett - értesült a HavariaPress.
jan. 28
9:39
Holttestek egy kútban – megtalálták az eltűnt zenekart? (ATV)
Pénteken jelentették, hogy eltűntek a Kombo Kolombia együttes és a segítő személyzet tagjai.
jan. 28
9:57
Ily módon verjék meg Orbán Viktort – Ez jöhet a Fidesz után (168 Óra Online)
A széttagolt magyar liberális ellenzék pártjai afelé tartanak, hogy szövetségre lépjenek és ily módon verjék meg Orbán Viktort, továbbá visszacsinálják az ellentmondásos alkotmányos reformokat és barátságosabb politikát alakítsanak ki a külföldi befektetők számára.

Keresés