2013. január 17. csütörtök

jan. 17
1:24
CIVILEK A CIVILEKÉRT! 2013 (Pályázatfigyelő)
A kiírók pályázatot hirdetnek civil szervezetek 2012. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz kapcsolódó helyi vagy országos szintű kampányok támogatására.
jan. 17
1:28
Előadóművészeti tábor, klasszikus és népzene Horváth Ádám operaénekes vezetésével (Pályázatfigyelő)
Előadóművészeti tábor Horváth Ádám operaénekes vezetésével.
jan. 17
1:32
Életút-tábor Borsos László vezetésével (Pályázatfigyelő)
Életút tábor Borsos László vezetésével.
jan. 17
1:36
Erdő-mező élővilága tábor (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet "ERDŐ-MEZŐ ÉLŐVILÁGA" TÁBOR címen Bene Roland vezetésével.
jan. 17
1:40
K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések / VKSZ_12 (Pályázatfigyelő)
A jelen pályázat célja olyan stratégiai jelentőségű, hazánk versenyképességét növelő kutatás-fejlesztési tevékenységek támogatása, amelyek hozzájárulnak - a hazai vállalkozások K+F tevékenységének ösztönzéséhez, - a kutatói munkahelyteremtéshez, - stratégiai jelentőségű, a közfinanszírozású kutatóintézetek K+F tevékenységének irányt szabó K+F együttműködések ösztönzéséhez, - jelentős szellemi…
jan. 17
4:51
Nem hagyja abba: 90 évesen is kamerák elé állna a színész (ATV)
Az izompacsirta akciósztár Clint Eastwood nyomdokaiba szeretne lépni, és 80 fölött is forgatna.
jan. 17
5:09
Készülhetünk az újabb havazásra (HVG)
Borús időre számíthatunk, amit hó, havas eső és eső is tetézhet.
jan. 17
5:27
Megmaradt a diákegység (Népszava)
A közoktatással ellentétben a felsőoktatásban a kormány nem tudta megosztani a vele szembenállók egységét. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter továbbra is csak a HÖOK-kal hajlandó tárgyalni (éppen ma egyeztetnek), a szervezet ennek ellenére közös álláspontot alakít ki a Hallgatói Hálózattal és más civil szervezetekkel - akikkel tegnap tárgyaltak.
jan. 17
5:27
Problémák akadtak: bukhatja a 75 milliárdunkat az állam? (ATV)
Harminc nap haladékot kapott az e-útdíj tender, a pályázat nyertese ugyanis időt kért a szerződés aláírására. A Getronics bejelentette, hogy alvállalkozójával kell egyeztetnie. A nemzeti fejlesztési tárca szerint a haladék nem okoz fennakadást, ettől még július elsejétől beindulhat az új rendszer. Ha mégsem állapodnak meg, akkor új pályázatot kell kiírni, azzal viszont milliárdokat bukna az állam.
jan. 17
5:29
Nincs orvosutánpótlás (Népszava)
Valóban megbénulhat a betegellátás, ha az egészségügy elveszíti a nyugdíjas korú dolgozóit. Noha a kormányzati intézkedések - célkitűzésük szerint - a fiatalok előtt nyitnák meg az orvosi, ápolói helyeket, a Fidesz megfeledkezett arról: nincs pályakezdő, aki el-, illetve átvállalná a most kiesők munkáját.
jan. 17
5:31
Molnár Zsolt: gyűlöletkeltés nem lesz (Népszava)
A szocialista párt Ron Werberrel sem fog személyeskedő, gyűlöletet erősítő kampányt folytatni - mondja Molnár Zsolt, az MSZP kampányfelelőse. A párt budapesti elnöke szerint miután a választási eljárási törvény megbukott az Alkotmánybíróságon, új helyzet állt elő: ismét lehetőség nyílt ugyanis az egyeztetésre. Ám ha kiderül, hogy a kormánypárt már megírt törvénytervezetet akar erőből elfogadtatni,…
jan. 17
5:33
Nemzetpolitikai program bocsánatkéréssel (Népszava)
Kolozsvári, kihelyezett ülésén tegnap elfogadta nemzetpolitikai programját az MSZP elnöksége. Mesterházy Attila elnök-frakcióvezető, a párt történetében eddig egyedülálló tanácskozás után újságírók előtt bocsánatot kért a határon túli magyaroktól azért, hogy az állampolgárság kiterjesztéséről szóló 2004. december 5-i népszavazáson "egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak".
jan. 17
5:35
Hová tűntek a hókotrók? (Népszava)
Mára újra 15 centiméteres havat jósolt a meteorológia, csak remélni lehet, hogy most azokat a hókotrókat is munkába tudta állítani a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., amelyek a hét elején nem dolgoztak. Budapest összesen 117 géppel rendelkezik, ám ezek mintegy 40 százalékát folyamatosan javítgatni kell.
jan. 17
5:37
Mégis lesz minden a trafikokban? (Népszava)
Mindent árulhatnak majd július 1-jétől a "nemzeti dohányboltok", amit a trafikok is árulnak, azaz újságokat, alkoholt, kávét, energiaitalt, üdítőt és ásványvizet is - legalábbis ezt javasolja a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.
jan. 17
5:39
Papp Károly követheti Hatalát (Népszava)
Heteken belül vezetőváltás várható a rendőrség élén - értesült a Népszava. Hatala József altábornagy ugyanis távozik az országos rendőr-főkapitányi posztról. Hogy ez közvetlen összefüggésben van-e a kényszernyugdíjazási szabályokkal, illetve azzal, hogy február 3-án tölti be 62. életévét, nem tudni.
jan. 17
5:41
Konzerválja a jog a gyűlöletbeszédet (Népszava)
Jelenleg sem a jogi lehetőségek, sem a hatósági akarat nem elegendőek a Bayer Zsolt cigányellenes írásához hasonló kirekesztő szövegek elleni védekezéshez - mondták a lapunk által megkérdezett jogászok, és többen úgy vélik: a közösség elleni izgatás helyett egy olyan új, hatékony tényállás bevezetésére, olyan magatartás-szankcióra lenne szükség, amely nem "működésképtelen".
jan. 17
5:45
Portikot a Fidesz elleni kémkedéssel vádolják (Népszava)
Vélhetően már a választásokra készülve jelentek meg újabb "kétséget kizáró" információk a Fidesz ellen indított támadásról. Ezúttal a ma megjelenő Heti Válasz ír arról, hogy az 1997-2003-as időszak legkeresettebb hazai bűnözője, Portik Tamás a volt NBH-főigazgatótól, Laborc Sándortól kapott különleges megbízást.
jan. 17
5:45
Országos összesítő (ORFK) (Police)
jan. 17
5:47
Tudnunk kellene, ha a szomszéd permetez (Népszava)
A magánterületen végzett permetezésről is tájékoztatni kellene a környéken lakókat, mert különben sérülhet az egészséges környezethez való joguk - hívta fel a figyelmet az alapjogi biztos.
jan. 17
5:49
Papcsákék cenzúrázták a közvélemény-kutatást (Népszava)
Hiányos kutatási eredményt adott át a zuglói önkormányzat Várnai Lászó helyi LMP-s képviselőnek, aki a Papcsák Ferenc fideszes polgármester által megrendelt, közérdekű adatnak minősülő közvélemény-kutatási adatokat akarta nyilvánossá tenni - írta az Index.
jan. 17
6:03
Kidőlt fa okozott gondot a gyékényesi vasúton (HVG)
Várhatóan reggel hat óráig nem közlekednek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonal Zalaszentjakab és Nagyrécse közötti, valamint a Kaposvár-Siófok vasútvonal Tab és Kapoly közötti szakaszán - közölte a MÁVINFORM sajtóügyeletese csütörtök hajnalban az MTI-vel.
jan. 17
6:21
Magyar Nemzet: hűtlen kezeléssel gyanúsítanak egy MSZP-s egészségpolitikust (HVG)
Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kárpáti Zsuzsát, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) volt főigazgatóját, MSZP-s egészségpolitikust - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.
jan. 17
6:39
A felsőoktatási egyeztető fórum tárgyalna az intézmények finanszírozásáról (Infostart)
Még ebben a hónapban tárgyalna a felsőoktatási intézmények finanszírozásáról az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum.
jan. 17
6:39
"Milliárdok szállhatnak el" Senki nem adott tanácsot Orbánnak? (ATV)
A kormánynak január 31-ig kell aláírnia azt a szerződést, amely alapján az E.ON gáztározója állami tulajdonba kerül. A döntést a kormányszóvivő azzal indokolta, hogy szükség van a magyar energiafüggőség csökkentésére. A többek által vitatott – túlzottan magasnak tartott – vételárral kapcsolatban a szóvivő csak annyit mondott, hogy a szerződés aláírásakor minősítik, hogy abból mi az, ami nyilvános…
jan. 17
6:57
10-20 centi hó esett az éjjel az Őrségben (HVG)
Egyelőre minden közút járható Vas megyében, de több helyen is hóátfúvások nehezítik a közlekedést - tájékoztatatta az MTI-t csütörtök reggel a Magyar Közút Kht. Vas Megyei Igazgatóságának ügyeletese.
jan. 17
6:57
A pedagógusok már nem hisznek a kormánynak (168 Óra Online)
Elégedetlenséget váltott ki az iskolák központosítása. Tanárok a több bürokráciára és az alacsonyabb bérekre panaszkodnak, amióta a kormány az év elején átvette az alsó- és középfokú tanintézményeket a helyi hatóságoktól.
jan. 17
7:15
Kamion- és buszstop a 82-es út szakaszain (HVG)
Kamion és busz nem közlekedhet a 82-es úton Veszprém és Zirc között, valamint a cseszneki szakaszon a hó miatt.
jan. 17
7:15
Az uniós bíróság előtt a munkaügyi perek - lapszemle (Infostart)
Gyanúsítottként hallgatták ki az EKI volt főigazgatóját a Magyar Nemzet szerint, míg a Népszabadság a menesztett kormánytisztviselők munkaügyi peréről ír.
jan. 17
7:15
292 forint alatt az euró (ATV)
Erősödött a forint csütörtökön délelőtt a főbb devizákkal szemben, az euró árfolyama 293 forint alá csökkent.
jan. 17
7:17
Blikk: milliós jutalommal karácsonyoztak vidéki politikusok (HVG)
Több vidéki nagyvárosban is kaptak év végi jutalmat az önkormányzati vezetők - derül ki a Blikk összeállításából.
jan. 17
7:19
Kaminonok akadtak el a 8-as úton (HVG)
Kamionok, személyautók akadtak el Veszprémnél a 8-as úton - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
jan. 17
7:21
Komoly hóhelyzet: senki ne induljon útnak Nyugat-Dunántúlon (HVG)
Estig nyugaton helyenként újabb 20-30 cm-nyi hó hullhat, a viharos szél hótorlaszokat emel a Nyugat-Dunántúlon, ahol nem ajánlatos útnak indulni - jelenti a Köpönyeg.hu.
jan. 17
7:33
Véresre vert ember a Batthyány téren: a BKV-nál vizsgálat indult (HVG)
A BKK szerint biztos nem a cég bejárati ellenőrei vertek kedden véresre egy embert a Batthyány téren, de a BKV-nál vizsgálat indult a Facebookon elterjedt esettel kapcsolatban.
jan. 17
7:33
Elsőfokú riasztás több megyére - fotók a hóhelyzetről (Népszava)
Hóátfúvások Vas megyében. Kamionok, személyautók akadnak el Veszprémnél. Kamionstop a 82-esen, Cseszneknél. Kékestetőn 43, a Dunántúlon helyenként 30 centiméteres a hó. Kapuvár környékén akadozik a buszközlekedés. Lezárt utak, elakadt autóbuszok Vasban. Elsőfokú riasztás több dunántúli megyében. 15-30 percet késnek a vonatok. Járhatatlan utak, kötelező hólánc.
jan. 17
7:33
Lezárt utak, 40 centi hó - havazás percről percre (ATV)
Az ország nyugati felében több utat, ideiglenesen az M1-es és az M7-es autópálya egy-egy szakaszát is le kellett zárni a havazás és különböző balesetek miatt. Pénteken a veszprémi középiskolákban tanítási szünetet rendeltek el. Percről percre.
jan. 17
7:35
Leáll egy balliberális portál (HVG)
Leállítja működését a Galamus.hu - áll a portál oldalán megjelent közleményben.
jan. 17
7:35
Monti szerint vége a pénzügyi válságnak (ATV)
A pénzügyi válságnak vége, a termelési és társadalmi válság ugyanakkor még nem ért véget, idő és erő kell a megoldásához – fogalmazott Mario Monti ügyvezető olasz kormányfő a SkyTg24 hírtelevíziónak adott interjúban.
jan. 17
7:37
Varga: továbbra sincs szükség az IMF pénzére (ATV)
Varga Mihály szerint a kormány fenntartja szándékát egy hitelmegállapodásra, de továbbra sincs szükség a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzére.
jan. 17
7:39
Kitiltották a Boeing 787-eseket Amerikából (ATV)
Egyelőre nem repülhetnek a Boeing 787-es típusú gépei az Egyesült Államokban, miután fennáll az újabb meghibásodások veszélye - döntött a helyi légi közlekedési hatóság.
jan. 17
7:51
West-Balkán tragédia: nem áll le a bulik szervezésével K. Tamás (HVG)
A West-Balkán nevű szórakozóhelyen három lány halálával végződött buli egyik szervezője, K. Tamás a Blikk szerint jelenleg is szervezi a nagyszabású bulikat, hiszen ezt a törvény számára megengedi.
jan. 17
7:51
Túszdráma Algériában: bevetették a hadsereget - több tucat halott? (ATV)
Tizenöt külföldi állampolgárnak sikerült megszöknie az algériai túszejtők fogságából - jelentette csütörtökön hivatalos forrásokra hivatkozva az an-Nahar algériai televízió. Később a Reuters hírügynökség azonban úgy értesült, hogy az akció vérfürdőbe torkollt és harmincnégy külföldi meghalt. A túszokat vélhetően kivégezték. A túszejtő muszlim fegyveresek a Maliban zajló francia hadműveletek…
jan. 17
8:09
Kamionok akadtak el a nagy hóban (Infostart)
Több helyszínen is kamionok akadtak el Zala megyében a csütörtökre virradó éjjel leesett hó miatt, Letenyén éjszaka a horvát hatóságok lezárták a határátkelőt is - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
jan. 17
8:09
Szocialista megbízás egy bűnözőnek? (MaHu)
Terhelő információk gyűjtését és gyártását vállalta a Fidesz vezetőiről az olajszőkítési ügyleteiről elhíresült P. Tamás. Az olajmaffiózóval a polgári elhárítás akkori vezetője, Laborc Sándor a Gyurcsány-kormány titokminiszterének,Szilvásy Györgynek a kérésére teremtett kapcsolatot.
jan. 17
8:09
Mali: drogcsempészetből finanszírozott iszlamisták (ATV)
Ádáz küzdelem zajlik Maliban, ahol a francia erők igyekeznek visszaszorítani az iszlamista lázadókat, és igyekeznek megakadályozni, hogy a térség menedékként szolgáljon a dzsihádistáknak, akik Európa elleni támadásokra készülnek.
jan. 17
8:11
Plágiummal vádolták Balikó Tamást (MaHu)
Plágiummal vádolta a szegedcafe.hu Balikó Tamást a Szegedi Nemzeti Színház vezetői posztjára beadott pályázata kapcsán, amelynek egyes bekezdései teljesen vagy részlegesen egyeznek a Rázga Miklós által 2010-ben a pécsi színház vezetésére benyújtott pályázat tartalmával.
jan. 17
8:11
Nagyvárosokban is osztogattak milliós jutalmakat év végén (ATV)
Több vidéki nagyvárosban is kaptak év végi jutalmat az önkormányzati vezetők - derül ki a Blikk összeállításából.
jan. 17
8:27
Navracsics: Bayer cikke továbbra is vállalhatatlan (HVG)
Hivatalosan még nem kérték fel külügyminiszternek, a rezsicsökkentés nem osztogatás, Bayer Zsolt cikke pedig továbbra is vállalhatatlan - ezekről beszélt Navracsics Tibor igazságügy-miniszter a Magyar Hírlap csütörtöki számában közölt interjúban.
jan. 17
8:29
Kékestetőn már majdnem félméteres a hó (HVG)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli adatai szerint Kékestetőn 43, a Dunántúlon pedig helyenként több mint 30 centiméteres hó van.
jan. 17
8:31
"Tekintse gesztusnak" - Böröcz az Esterházy-cenzúráról (HVG)
Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója egyetért Esterházy Péter programajánlójának megvágásával, és csak munkásságára való tekintettel kértek bocsánatot az írótól - írja a Heti Válasz.
jan. 17
8:45
Nyugaton újra kritikus a hóhelyzet - percről percre (HVG)
Több tíz centiméter hó esett csütörtök reggelre Nyugat-Magyarország egyes vidékein és a havazás estig folytatódik. Több helyen korlátozták a kamionforgalmat, folyamatosak a balesetek és gondot okoz a buszközlekedés is. Országos hóhelyzet percről percre.

Keresés