2013. január 17. csütörtök

jan. 17
0:03
(Hírek) Csak augusztusban fog megjelenni a Splinter Cell: Blacklist (PC Guru)
Nemrég még úgy volt, hogy tavasszal fog megjelenni a Splinter Cell széria következő része, a Ubisoft azonban ma késésről számolt be.
jan. 17
0:12
Egymilliárdot dobott ki a kormány felesleges szoftverekre (SG)
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) szerint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2009 márciusában felesleges szoftvereket szerzett be a Synergon Informatikai Nyrt.-től.
jan. 17
7:21
Új, moduláris alaplapformátumot tervezett a Facebook (Prog)
A Facebook a héten megrendezett Open Computer Project Summit-on egy érdekes, ezúttal hardveres újdonságot mutatott be. A közösségi szájt ugyanis egy olyan új alaplapformátumot tervezett, amely arra a problémára nyújt megoldást, hogy a processzor cseréje vagy generációváltása esetén a hagyományos k..
jan. 17
7:23
Kínaiakkal végeztette el saját munkáját a ravasz, de lusta programozó (Prog)
Az outsourcing lehetőségével és előnyeivel - azaz a munka más cégekbe, országokba, sőt, kontinensekre kiszervezésével - gyakran élnek a nagy vállalatok, de úgy látszik nem ennyire nyeri el tetszésüket ha dolgozóik saját szakállukra teszik ugyanezt. Erre utal annak az amerikai programozónak az eset..
jan. 17
7:27
Oracle Linux 5.9 (hup.hu)
Az Oracle bejelentette RHEL-re épülő vállalati Linux disztribúciója, az Oracle Linux 5.9-es kiadását x86 és x86_64 architektúrájú gépekhez. Az ISO image-ek hamarosan elérhetők lesznek az Oracle Software Delivery Cloud-on keresztül. A kiadás tartalmazza az Unbreakable Enterprise Kernel Release 2-t (kernel-uek-2.6.39-300.26.1.el5uek). Ez az alapértelmezett kernel, a vállalat e kernel használatát…
jan. 17
7:51
A fegyverekről szól a Crysis 3 negyedik csodája (PC Fórum)
Az EA újabb videót tett közzé a hét közepén a "Crysis 3 hét csodája" sorozatában, amelynek célja a hamarosan megjelenő játék iránti érdeklődés felcsigázása. A legújabb, "Typhoon" címet viselő rész ezúttal a fegyvereket helyezi középpontba és mutatja be a leendő játékosok számára. A videó névadóját..
jan. 17
8:24
Elkészült és letölthető a jQuery 1.9 végleges kiadása (Prog)
A jQuery fejlesztői a hét elején mindjárt két új verziót is bejelentettek közismert JavaScript könyvtárukból. Ez ugyanakkor nem véletlen: a most végleges változatban letölthetővé vált jQuery 1.9, valamint a béta állapotba érkezett jQuery 2.0 ugyanis funkcionálisan kompatibilisek egymással - de míg..
jan. 17
8:26
Újabb veszélyes hibát találtak a Java-ban (Prog)
Mostanában rájár a rúd az Oracle-re és a Java-ra. Ugyanis éppen csak lecsengeni kezdett az előző veszélyes, a webezők megtámadására már fel is használt Java-sebezhetőség körül kirobbant botrány, máris egy újabb kritikus biztonsági résről érkezett hír - amit ráadásul már szintén aktívan használhatn..
jan. 17
8:27
Jó Reggelt! 2013. 01. 17. (GameStar)
Az előrejelzés szerint jön a zima, de errefelé még süt a nap. Related Stories Sonic & All-Stars Racing Transformed - menedzser, sógun, vagy piromániás? Metal Gear Rising: Revengeance - Ha a főnök bekeményít 50 GB ingyen tárhely szerezhető Androidra GameStar Hype 2013.01.18. Total War: Rome 2 - A makedónok felemelkedése
jan. 17
8:51
Működnek az új Caustic ray-tracing gyorsítók (prohardver)
Az Imagination Technologies két terméket kínál majd a munkaállomásokba.
jan. 17
8:54
Alig 9 éves a legfiatalabb Microsoft-specialista (PC Fórum)
Mindössze 9 éves az az indiai fiú, aki a napokban sikeresen tette le a Microsoft egyik Certified Technology Specialist (MCTS) vizsgáját, és ezzel elhódította a legfiatalabb Microsoft-szakértőnek járó címet. Ez utóbbi korábban dubai-i fiatal Babar Iqbal tudhatta magáénak, aki azonban kifejezetten ö..
jan. 17
9:09
Kipróbáltuk: ASUS Vivobook U38N, az AMD-s ultrabook (HWSW)
Van öt órás üzemidejű AMD-s ultrabook, de az alacsony platformszintű fogyasztásért és a vékony házért nagyon sokról le kell mondani. Kipróbáltuk az ASUS U38N-t.
jan. 17
9:30
A ZTE is „filléres” óriásmobillal készül (prohardver)
Két hálózat egyidejű elérésével csábíthat a ZTE négymagos MediaTek processzor köré épülő mérsékelt árfekvésű oksotelefonja.
jan. 17
9:30
Új tévécsatornát indít itthon a Comedy Central (SG)
Az MTV Hungary-t, a VIVA Televíziót, a Comedy Centralt és a Nickelodeont képviselő Viacom Hungary egy új csatorna, a Comedy Central Extra bevezetésével próbálja még jobban megvetni a lábát a magyar piacon.
jan. 17
9:32
Felkerült a netre az Eredet őszinte előzetese (SG)
Alkonyatok és Pókemberek után ismét egy komolyabb filmnek készült el az "őszinte előzetese". Ezúttal az Eredet poénos trailerét nézhetjük meg, ami alapján nem biztos, hogy elmentünk volna a moziba.
jan. 17
9:39
Max Payne 3 - Érkezik az utolsó DLC (GameStar)
A Rockstar már a GTA 5-re koncentrál, de egy Max Payne DLC még belefér. Related Stories Metal Gear Rising: Revengeance - Ha a főnök bekeményít 50 GB ingyen tárhely szerezhető Androidra GameStar Hype 2013.01.18. Total War: Rome 2 - A makedónok felemelkedése Hitman HD Trilogy - Képeken egy bérgyilkos gyűjteménye
jan. 17
9:45
Superweek: San Francisco a Mátrában (HWSW)
Idén januárban is webanalitikai fellegvárrá változik Galyatető, a Superweek programja 2013-ban is ütős lett. Találkozhatunk szakértő előadókkal az USA-ból, Dániából, Izraelből, Franciaországból. A fő vendég John Mueller, a Google vezető webes trendelemző munkatársa.
jan. 17
9:48
Jól bírja a pofonokat a Panasonic zsebkamerája (prohardver)
Az Xacti kamkordereket idézi külsejében a víz-, ütés- és porálló HX-WA30.
jan. 17
10:06
Kína az okostelefonok legnagyobb gyártója (prim)
Kína a világ legnagyobb okostelefon-gyártója, 2012-ben 224 millió darabbal - derült ki az ipari és...
jan. 17
10:06
Unnecto Quattro - négysajtos alap (prohardver)
Az Unnecto Quattro immáron az okostelefonok kategóriájába kíván beférkőzni, ám nem nagyon találunk benne olyat, amivel ezt kiérdemelhetné.
jan. 17
10:12
30 Linux kernelfejlesztő 30 hétben: Frédéric Weisbecker (hup.hu)
A Linux Foundation 30 héten keresztül minden héten egy Linux kernelfejlesztőt hoz közelebb és ismertet meg a szélesebb nyilvánossággal. Az alapítvány oldalain a kernelfejlesztőkkel miniinterjúkat közölnek. A 2013-as év második vendége a Red Hat alkalmazásában álló Frédéric Weisbecker volt. Korábbi vendégek: Herbert Xu James Bottomley John Stultz Jonathan Corbet Glauber Costa Stephen…
jan. 17
10:33
Catzilla - Stílusos benchmark (GameStar)
Vírusként terjed a Catzilla videó a világhálón, de sajnos ilyen játék nincs - egyelőre. Related Stories 50 GB ingyen tárhely szerezhető Androidra GameStar Hype 2013.01.18. Total War: Rome 2 - A makedónok felemelkedése Hitman HD Trilogy - Képeken egy bérgyilkos gyűjteménye Killer is Dead - Suda 51 újabb agymenése
jan. 17
10:39
Max Payne 3: az utolsó DLC (Gamer365)
Jövő héten jön a Deathmatch Made in Heaven Pack.
jan. 17
10:41
A Blockbuster is bajban (Gamer365)
Újabb brit áruházlánc ellen indult eljárás.
jan. 17
10:42
Sajtóképen a HTC M7? (prohardver)
A számos pletyka után végre hivatalos képen is felbukkant a tajvani gyártó idei csúcsmodellje.
jan. 17
10:43
Márciusban leplezik le a Destiny-t (Gamer365)
Hamarosan hivatalosan is bemutatják az új Bungie játékot.
jan. 17
10:57
HP: lapátra kerülhet az Autonomy és az EDS is (HWSW)
A Wall Street Journal bennfentes forrásai szerint több lehetséges vevő is érdeklődik a HP egyes üzletágai iránt, az IT-óriás megválhat akár a botrányos körülmények közepette megszerzett Autonomytól, illetve felmerült az EDS leválasztása is.
jan. 17
10:57
IGN: 3DS meglepetés közeleg (nds) (Gamer365)
Az IGN első számú Nintendós szerkesztője, Rich George valamiféle 3DS-es újdonságra hívta fel nemrégiben a figyelmünket a Twitteren: azt írja, hogy érdekes hírekre lehet számítani.
jan. 17
11:12
The life and death of the American arcade (plastik media)
Laura June, Verge: In 2005, there were about 25 arcades in New York City, down from hundreds just a decade before. By 2011, there were fewer than ten (you need to be liberal and count places like Dave & Buster’s to even get to that figure), and one of them was the aforementioned Chinatown Fair. [...]
jan. 17
11:15
Gamer minikuckó a Cougar jóvoltából (prohardver)
A Spike be akarja bizonyítani, hogy kis méretbe is befér egy combos konfiguráció.
jan. 17
11:27
Fallout TV sorozat készülődne? (GameStar)
Érdekes apróságra figyeltek fel szemfüles rajongók a Fallouttal kapcsolatba. Related Stories GameStar Hype 2013.01.18. Total War: Rome 2 - A makedónok felemelkedése Hitman HD Trilogy - Képeken egy bérgyilkos gyűjteménye Killer is Dead - Suda 51 újabb agymenése Jó éjt! 2013.01.18.
jan. 17
11:48
The picture element (plastik media)
Bye <img src="…" /> Hello <picture width="500" height="500"> <source media="(min-width: 45em)" srcset="large-1.jpg 1x, large-2.jpg 2x"> <source media="(min-width: 18em)" srcset="med-1.jpg 1x, med-2.jpg 2x"> <source srcset="small-1.jpg 1x, small-2.jpg 2x"> <img src="small.jpg" alt=""> <p>Accessible text</p> </picture> A többféle eszköz többféle sűrűségű kijelzői miatt ilyen formában kell majd…
jan. 17
11:54
Flexibilis akkumulátorok Dél-Koreából (prohardver)
A hajlékony kijelzők mellett elkészültek az első, nyomtatásos technológiával gyártható akkumulátorok is.
jan. 17
12:06
Bor és víz: a letöltés ellen prédikálók maguk is letöltenek (prohardver)
Az minimum ciki, hogy kongresszusi IP-kről végeznek olyan illegális tevékenységet, mely ellen egy teremmel odább harcosan igyekeznek fellépni.
jan. 17
12:09
Egyre kevesebbet használjuk itthon a mobilnetet (HWSW)
Az okostelefon-értékesítések fellendüléséről karácsony előtt mindhárom mobilszolgáltató büszkén számolt be, de hiába fogy egyre több ilyen készülék, a magyarok változatlanul nagyon keveset használják telefonjaikat adatforgalmazásra a mobilhálózatokon.
jan. 17
12:21
(Hírek) Lehetséges, hogy egy Fallout tévésorozatot fog készíteni a Bethesda (PC Guru)
A Bethesda nemrég tévésorozatra is lefoglalta a Fallout címet.
jan. 17
12:23
(Hírek) A CDC kutatja az agresszív játékok hatását (PC Guru)
Barack Obama elnök rendeletére egy egészségügyi központ kutatásba kezd az agresszív játékok és az agresszió kapcsolatát illetően.
jan. 17
12:25
(Hírek) Megvan, mikor jön a Max Payne utolsó DLC-je (PC Guru)
A Rockstar ma elárulta az első részleteket a Max Payne 3 január végén megjelenő utolsó letölthető tartalmával kapcsolatban.
jan. 17
12:39
Tanulmányozná az USA az erőszakos játékokat (GameStar)
Valóban a játékok miatt leszünk erőszakosak? Obama kiderítené. Related Stories Total War: Rome 2 - A makedónok felemelkedése Hitman HD Trilogy - Képeken egy bérgyilkos gyűjteménye Killer is Dead - Suda 51 újabb agymenése Jó éjt! 2013.01.18. Jó Reggelt! 2013.01.19.
jan. 17
12:45
Saját gyártópartnere szólítja fel az Intelt a termékek támogatására (prohardver)
A Foxconn szerint az Intel Atom hanyag drivereiért rajtuk csattan a felhasználók ostora.
jan. 17
13:06
Galaxy Note 3 – Exynos 5 Octa processzorral? (prohardver)
Várhatóan 6,3 hüvelykes kijelzővel és nyolcmagos processzorral érkezik a Samsung idei csúcsmobilja.
jan. 17
13:12
Újabb kémprogrambotrány Németországban (prohardver)
A hatóságok láthatóan azon dolgoznak, hogy a lehető legnagyobb mértékben megkerüljék és kijátsszák a megfigyelésre vonatkozó törvényeket.
jan. 17
13:21
Kartonból épített számítógépet a VIA (HWSW)
APC Rock és Paper fantázianávre hallgat a VIA két új olcsó számítógépe - a Paper nevéhez méltón kartonból készült házban lakik.
jan. 17
13:33
Wii U reklámot tiltottak be Angliában (GameStar)
Megtévesztő reklámmal promózta új konzolját a Nintendo. Related Stories Hitman HD Trilogy - Képeken egy bérgyilkos gyűjteménye Killer is Dead - Suda 51 újabb agymenése Jó éjt! 2013.01.18. Jó Reggelt! 2013.01.19. Far Cry 3 - Tölthető az 1.03-as konzol tapasz
jan. 17
13:33
RTL Klub HD februártól a UPC kábelhálózatán (IT-Extreme)
RTL Klub HD februártól...
jan. 17
13:35
Új vezető a régió élén (IT-Extreme)
Az év elejétől Simon Kalužát nevezte ki az SAP a közép-és kelet...
jan. 17
13:37
Öt tanács a hatékony rendszerfelügyeletért (IT-Extreme)
NetIQ tippek...
jan. 17
13:39
Gartner: a Xerox ügyfelei részesülnek az egyik legjobb kiszolgálásban (IT-Extreme)
A Gartner legfrissebb jelentése szerint, a Xerox a világ legjobb ...
jan. 17
13:41
500.000-nél is több sms kerül kiküldésre naponta vírusok által, a felhasználók tudta nélkül (IT-Extreme)
$100.000 folyik be naponta a ZeroAccess vírus gazdáinak...
jan. 17
13:43
Díjnyertes fotók a budapesti Fogasházban (IT-Extreme)
A Fogashazba koltozott a Sony fotókiallitasa...

Keresés