2013. január 21. hétfő

jan. 21
5:12
Négyszeres DNS spirált találtak az emberi sejtekben (SG)
Hatvan évvel azután, hogy James Watson és Francis Crick megállapították, a DNS kettős spirált alkot, egy négyszálas DNS spirálra bukkantak.
jan. 21
7:12
Egy nap alatt egymillióan regisztráltak a Megaupload utódjára (PC Fórum)
Kim Dotcom a hét végén - korábbi ígéretének megfelelően - nagyszabású buli keretében elindította a pontosan egy évvel korábban, azóta is vitatott körülmények között bezárt Megaupload oldalának utódját. Az új Mega iránt az üzemeltetők szerint olyan nagy érdeklődés mutatkozott, az első egy egy órába..
jan. 21
7:54
Gyártásban a noteszpiacot megújító következő generációs Haswell processzorok (prim)
Az Intel bejelentette, hogy 2012 negyedik negyedévében megkezdte a következő generációs, „Haswell” kódnevű...
jan. 21
8:12
Szintet lép az Enermax Ostrog háza (prohardver)
Az Ostrog Giant a méretesebb kuckók versenyébe nevez.
jan. 21
8:12
Galaxy blog: Ilyen lesz az Xcover 2? (prohardver)
A Samsung Barcelonában mutatja majd be a második generációs strapadroidját.
jan. 21
8:15
Így néz ki amikor dózerral zúznak össze többszáz iPhone-t (PC Fórum)
Az alábbi videót csak az Apple termékeit szívből gyűlölő olvasóinknak ill. a cég rajongói közül az erősebb idegzetűeknek ajánljuk - a vérbeli alma-fanatikusok ugyanis vélhetően egy életre szóló sokkot kapnak megtekintésétől. A felvétel ugyanis az látható, hogy miként dózerolnak be több mint száz d..
jan. 21
8:17
Napokon belül letölthetővé válhat az Internet Explorer 10 a Windows 7 alatt futó kiadása (PC Fórum)
A Microsoft vélhetően még a hónap vége előtt letölthetővé fogja tenni honlapjáról böngészőszoftvere legújabb verziójának a Windows 7 alatt futó kiadását. Erre utal, hogy Redmond a múlt héten közölte az Internet Explorer 10 for Windows 7 előzetes változatát próbálgató tesztelőivel, hogy az akkor "k..
jan. 21
8:27
Jó Reggelt! 2013. 01. 21. (GameStar)
Mifelénk a hóesés elmaradt, de ettől még a hétfő ugyanolyan nyögve nyelős, mint szokott. Related Stories [FRISSÍTVE] Kombinált csomagban jön a Gears of War: Judgment [FRISSÍTVE] Dead Space 3 - Mikrotranzakció és Mass Effect páncél A Google a legjobb munkahely? A Bungie stúdió boldoggá tett egy májátültetésen átesett kisgyereket A 15 legjobban várt PC-s játék 2013-ban
jan. 21
8:48
Új mobilos böngészővel jelentkezik az Opera (prohardver)
Az Opera Mini már nem elég jó a tabletpiacon, ezért platformváltással létrehoztak egy új szoftvert, mely várhatóan márciusban jelenik meg iOS-re és Androidra.
jan. 21
8:51
Infografika: A játékkonzolok evolúciója, 1967-től 2012-ig (Prog)
Bár olvasóink nagy része több játékkonzol-generációt is ismer vagy akár használt is, a "műfaj" gyakorlatilag összes meghatározó képviselőjének felsorolása azonban vélhetően már legtöbbjüknek már nem sikerülne. Így még a tapasztaltabbak, sőt, az "ősgamerek" számára is érdekes lehet az alábbi infogr..
jan. 21
9:12
A külföldiek már mobilozhatnak Észak-Koreában (MaHu)
Feloldva az évek óta tartó tilalmat, az észak-koreai hatóságok engedélyezték a külföldieknek a mobiltelefonok használatát az ország területén.
jan. 21
9:18
Májusban, egy új Google-telefonon érkezhet az Android 5.0 (PC Fórum)
Az Android operációs rendszer következő, 5.0-s verziószámú kiadása idén nyáron, egy új Google-telefonnal együtt érkezhet majd meg. Ezt állítja magasrangú belsős forrásokra hivatkozva a DroidForums.net, amelynek információi szerint az új rendszer ill. készülék bemutatására valamikor május közepén k..
jan. 21
9:21
Csillebércen felavatták a Wigner Adatközpont első géptermét (prohardver)
Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont és a CERN együttműködésében megvalósuló adatközpont világszínvonalú létesítmény lesz.
jan. 21
9:24
Februártól többe kerül Windows 8-ra frissíteni (HWSW)
Január 31-én véget ért a Windows 8 kedvezményes frissítési időszaka, februártól csak jóval drágábban lehet megvásárolni az upgrade licencet - tette közzé a hivatalos blogban a Microsoft.
jan. 21
9:24
Íme, a Panasonic saját fejlesztésű UHD felbontású nagy OLED kijelzője (prohardver)
3 000 000:1 valós kontrasztarányt kínál az RGB all-printing eljárással készülő 56"-es modell
jan. 21
9:24
Oroszországban debütált a Lumia 620 (prohardver)
Az orosz premiert követően rövidesen más régiókban is elérhető lesz a Nokia legolcsóbb, Windows Phone 8 alapokon nyugvó mobilja.
jan. 21
9:39
Storm - Co-op FPS a Starbreeze-től (GameStar)
A Starbreeze honlapján feltűnt egy új játék, a Storm, de vajon véletlenül? Related Stories [FRISSÍTVE] Dead Space 3 - Mikrotranzakció és Mass Effect páncél A Google a legjobb munkahely? A Bungie stúdió boldoggá tett egy májátültetésen átesett kisgyereket A 15 legjobban várt PC-s játék 2013-ban Dragon Age III: Gyönyörű grafikát ígér a BioWare
jan. 21
9:42
LG Optimus G Pro, ZTE ikrek (SG)
Az LG a korábban piacra dobott okostelefon módosított változatával készül, míg a ZTE-től két felső-középkategóriás példányról szivárogtak ki részletek.
jan. 21
9:42
Sony Xperia V - hiába Várunk rá (prohardver)
Gyönyörű külsővel, minőségi kidolgozással és strapabíró kialakítással csábít az Xperia V. Csak éppen nálunk nem lesz kapható.
jan. 21
9:54
Az ODFA nyílt levelet írt a miniszterelnöknek a Microsoft-megállapodás miatt (prohardver)
A nyílt formátumok terjesztését felvállaló szövetség a korábbi ígéreteket kéri számon a kormányon, és határozottan elutasítják a Microsofttal kötött szerződést.
jan. 21
9:54
Prémium virtuális szerverek a Versanusnál 1 hónapig ingyen! (x) (hup.hu)
XenServer Enterprise virtualizáció, Windows bérlés, SAS és SSD háttértárolók, redundáns FibreChannel a node-ok és a storage között, HA mód (99,95%-os SLA-val), csúcsminőségű eszközpark. Tesztelje le! »
jan. 21
10:18
Optimus G – túl az egymillión (prohardver)
Csúcsmodellek iránti növekvő érdeklődésről számolt be a kisebbik dél-koreai gyártó.
jan. 21
10:33
Halo 4 - Mozgásban az Episode 6 (GameStar)
Ma már elérhető a Halo 4 Spartan Ops követező epizódja, ha minden igaz. Related Stories A Google a legjobb munkahely? A Bungie stúdió boldoggá tett egy májátültetésen átesett kisgyereket A 15 legjobban várt PC-s játék 2013-ban Dragon Age III: Gyönyörű grafikát ígér a BioWare Flashback HD remake a láthatáron
jan. 21
10:33
(Hírek) Jövő hónapban fog megjelenni a God of War: Ascension demója (PC Guru)
Valamikor februárban fog megjelenni a God of War: Ascension demója, amiben belekóstolhatunk egy kicsit a történetbe.
jan. 21
10:35
(Hírek) Változások a BioShock Infinite-ben (PC Guru)
Ken Levine és csapata alaposan megváltoztatta a BioShock Infinite egyes vallásos részeit a beérkezett visszajelzések alapján.
jan. 21
10:36
Alig használnak cloudot a magyar KKV-k (HWSW)
A magyar kis- és középvállalatok alig vesznek igénybe felhőszolgáltatásokat, az elterjedtségük legfontosabb gátját az ismeretek hiánya jelenti, derül ki a Magyar Telekom és az eNET közös kutatásából.
jan. 21
10:36
God of War: Ascension demó közeleg (ps3) (Gamer365)
Februárban kipróbálhatjuk a játékot.
jan. 21
10:37
(Hírek) A franciáknál már van PC-s Grand Theft Auto V (PC Guru)
Hivatalos bejelentés ellenére a francia Amazonon már rendelni lehet a Grand Theft Auto V személyi számítógépekre írt változatát.
jan. 21
10:39
(Hírek) Nyolcmagos AMD CPU az új PlayStationben? (PC Guru)
A Digital Foundry értesülései szerint a következő PlayStationben egy nyolcmagos AMD processzor és egy AMD grafikusmag fog dolgozni.
jan. 21
10:51
A Kaptár - Megtorlás: nyerd meg DVD-n (GameStar)
A Kaptár - Megtorlás most jelenik meg DVD-n, most pedig meg is nyerheted, ha jól válaszolsz a kérdéseinkre. Related Stories A Bungie stúdió boldoggá tett egy májátültetésen átesett kisgyereket A 15 legjobban várt PC-s játék 2013-ban Dragon Age III: Gyönyörű grafikát ígér a BioWare Flashback HD remake a láthatáron The Elder Scrolls Online - Cinematic trailer és zárt béta jelentkezés
jan. 21
10:54
A digitális kor veszélyezteti a gyenge nyelveket (HWSW)
Kéthetente kihal egy nyelv a földön - mondják a nyelvészek. A maradék körülbelül 4-6000 még létező nyelv közül a digitális korban még nagyon sok szívódik majd fel, a túlélésért pedig azon túl, hogy tartozik-e egy ország vagy nemzet egy nyelvhez, az is érdemben hozzájárul, hogy a digitális világban van e kellően erős lenyomata.
jan. 21
10:54
A Qualcomm szerint a kiterjesztett valóság téves irány (prohardver)
A vállalat vezetője az okosszemüvegek helyett inkább az okosórákban hisz.
jan. 21
10:54
DmC: visszatér a régi Dante (x360,ps3) (Gamer365)
Három új kosztüm érkezik a reboothoz.
jan. 21
10:54
Megpróbálják megmenteni a HMV zeneláncot (SG)
A világ legnagyobb zene- és filmforgalmazó cégei próbálják megmenteni a brit HMV zenemű-forgalmazó áruházláncot, amely a napokban csődvédelmet kért.
jan. 21
10:56
Mikro-négyharmados gépet mutatott be a Kodak (SG)
Mostanában a Kodakkal kapcsolatban csak a túlélésért történő küzdelemről szólnak a hírek, a mostani mikro-négyharmados fényképezőgép is ennek a jele.
jan. 21
11:12
Továbbra is veszélyes a Java (HWSW)
Több forrás is megerősíti, hogy a Java SE futtatókörnyezet továbbra sem biztonságos. A helyzetet súlyosbítja, hogy a múlt heti frissítés részlegesnek bizonyult
jan. 21
11:12
Csődtől menekül az Atari (Gamer365)
Az amerikai részleg függetlenedne a központtól.
jan. 21
11:12
MSZP: senkit se lehessen telefonon, sms-ben kirúgni (SG)
Az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja azért, hogy a jövőben senkit se lehessen telefonon vagy sms-ben elbocsátani.
jan. 21
11:14
A ZTE veszteséggel, a Huawei nyereséggel zárta az évet (SG)
Míg a kínai Huawei a korábbi évhez képest növekvő nyereséggel zárta az elmúlt évet, a ZTE veszteséget volt kénytelen elkönyvelni - derül ki a vállalatok jelentéseiből.
jan. 21
11:30
Nem ismerik a KKV-k a felhőt (prim)
Hiába költséghatékony, helyfüggetlen és folyamatosan támogatott informatikai megoldások az úgynevezett...
jan. 21
11:48
Öt gyártóval bővül a m4/3 rendszer (prohardver)
Érik, bővül a m4/3 rendszer: öt új gyártó csatlakozott.
jan. 21
11:48
Ascend W1 – a legolcsóbb WP8 modell? (prohardver)
A Huawei komoly árversenyre készül az első Windows Phone 8 alapokon nyugvó mobiljával.
jan. 21
12:06
Brit eladások: az élen nyitott a DmC (Gamer365)
jan. 21
12:06
Az Intel 14 nanométeres Broadwell lapkák gyártása az év végén kezdődik (prim)
Az Intel megerősítette, hogy ez év végén megkezdik a 14 nanométeres technológia használatát a...
jan. 21
12:08
[Premier] Heti megjelenések (Gamer365)
jan. 21
12:21
(Hírek) Aliens: Colonial Marines előzetes (részlet) (PC Guru)
A friss Guru egyik kiemelt cikke az Aliens: Colonial Marines előzetese, amelyből most elolvashattok egy részletet itt a PC Guru Online-on.
jan. 21
12:24
Az Apple-t és a Facebookot is bírálta Larry Page (SG)
Larry Page, a Google társalapítója és vezérigazgatója a Wired IT-portálnak adott interjúban mindkét konkurens társaságot támadta azok bezárkózása miatt.
jan. 21
12:39
Elbocsátások a Gas Powered Gamesnél (GameStar)
A helyzet fokozódik a Gas Powered Games háza táján, de azért minden rendben. Related Stories A 15 legjobban várt PC-s játék 2013-ban Dragon Age III: Gyönyörű grafikát ígér a BioWare Flashback HD remake a láthatáron The Elder Scrolls Online - Cinematic trailer és zárt béta jelentkezés Az oktatás részévé válik a SimCity
jan. 21
12:42
Ilyen lesz a Galaxy Pocket Plus (prohardver)
Sajtóképen is látható a Samsung okostelefon termékpalettájának idei legolcsóbb tagja.
jan. 21
12:42
3 megawattot fog fogyasztani a Wigner Adatközpont (SG)
Felavatták a csillebérci Wigner Adatközpont első géptermét, melyben 40 milliárd forint értékű hardver dolgozza majd fel a CERN-ből 100 Gbit-es hálózati kapcsolaton át özönlő adatokat.

Keresés