2013. január 21. hétfő

jan. 21
4:42
Nehéz idők várnak a Volkswagen konszernre? (ProfitLine)
Martin Winterkorn vezérigazgató szerint az európai autópiaci válság miatt nehéz idők várnak a Volkswagen konszernre, mert támadásokra kell számítania a két táborra szakadt autópiacon.
jan. 21
5:30
GKI: januárban sokat javultak a fogyasztói várakozások (Infostart)
Csaknem tavalyi csúcspontjára jutott januárban a GKI-Erste konjunktúraindex értéke. Az emelkedés kis lépésekkel negyedik hónapja tart - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
jan. 21
5:45
Kátyúban a mobiltender ügye (Üzlet és Utazás)
Lemondott az állami mobilszolgáltató, az MPVI Zrt. igazgatóságának elnöke és a cég vezérigazgatója. Ráadásul a korábban vártnál csak egy hónappal később, várhatóan február második felében hoz döntést a Kúria a tavalyi frekvencia árverés körül kialakult jogvitában.
jan. 21
5:45
Egy pulzusemelő hír a reggeli kávé helyett (168 Óra Online)
Tízből kilenc háztartás vásárol Magyarországon kávét, a legnépszerűbb továbbra is az őrölt, pörkölt – derül ki a GFK elemzéséből. A piackutató ügyfélkapcsolati igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: 2012-ben többet költöttünk értékben kávéra, de mennyiségben kevesebbet vásároltunk.
jan. 21
5:45
Ők a magyar csúcshitelesek: mégis, hogy fogják ezt kifizetni? (Pénzcentrum)
Érdekes ábrára lettünk figyelmesek az MNB legutolsó stabilitás jelentésében. A késedelmes hitelekkel foglalkozó fejezetében láthatjuk, minél több hitelt vesz fel valaki, annál valószínűbb, nem tudja majd azt visszafizetni tartozásait. Ez elég egyértelműnek tűnik, de igazán érdekes része az, hogy kiderült Magyarországon 998 olyan ember van, akinek 10 vagy annál több jelzáloghitele van. 46…
jan. 21
5:47
Szinte lasszóval fogják a lakásvásárlókat (Üzlet és Utazás)
A hosszú évek óta pangó lakáspiacon némi növekedést hozhatnak a 2013-tól életbe lépett, a vásárlást elősegítő intézkedések. Az árakra azonban szinte semmi hatással nem lesznek - vélik ingatlanpiaci szakemberek. A lakásvásárlást érintő legjelentősebb változást az államilag támogatott lakáshiteleknél hozta ez az esztendő.
jan. 21
5:49
Enyhülőben a fogyasztók pesszimizmusa (Üzlet és Utazás)
Csaknem tavalyi csúcspontjára jutott januárban a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke. Az emelkedés apró lépésekkel már negyedik hónapja tart. A mostani javulás a fogyasztói várakozások javulásának a következménye, az üzleti bizalmi index ugyanis nem változott - derül ki a GKI Gazdaságkutató (GKI) Zrt. által, az Európai Unió (EU) támogatásával végzett legfrissebb…
jan. 21
6:03
Így adózunk 2013-ban (Üzlet és Utazás)
Ez évtől változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok, ezek közül szemezget az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató.
jan. 21
6:05
Minimálbéren csatázik Bajnai és a Fidesz (Üzlet és Utazás)
A Haza és Haladás Egyesület felszólítja a kormányt, hogy a minimálbérrel kapcsolatos "végtelenített hazugságok" helyett hagyjon fel azzal a politikával, amely Magyarországot elszegényíti és a gazdaságot az idén is zsugorodásba taszítja - közölte a Bajnai Gordon vezette egyesület a fideszes Puskás Imre kijelentéseire reagálva.
jan. 21
6:06
Stratégiai együttműködési megállapodást köt a Tata és a kormány (Infostart)
Stratégiai együttműködési megállapodást ír ma alá a Tata Consultancy Services(TCS) és a magyar kormány.
jan. 21
6:07
Módosítást sürget Ángyán (Üzlet és Utazás)
Sok ponton módosításra szorul a februárban parlament elé kerülő földforgalmi törvényjavaslat, amely jelenlegi formájában lehetővé tenné például, hogy gazdasági társaságok a tervezett maximális 1200 hektárnál nagyobb területre is szerezhessenek haszonbérletet - nyilatkozta Ángyán József.
jan. 21
6:24
Erdélyben nyomulnak a Magyarországon betiltott forexesek (Privátbankár)
Annak ellenére, hogy a svájci anyavállalat felszámolás alatt áll, és ősszel a PSZÁF eltiltotta őket a magyarországi tevékenységüktől, a svájci érdekeltségű Mandus Invest képviselői Romániában a Maros Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén mutatták be tevékenységüket. Hazai és külföldi kisbefektetők már 2011, illetve 2010 óta futnak a pénzük után.
jan. 21
6:36
Itt a fordulat - mitől váltak bizakodóbbá a magyarok? (Napi)
Csaknem tavalyi csúcspontjára jutott idén januárban a GKI-Erste konjunktúraindexe, alapvetően a fogyasztói várakozások javulásának következményként, az üzleti bizalom nem változott. Az üzleti szférán belül ... ...
jan. 21
6:39
Az OTP pihenhet, jöjjenek a többiek (Portfolio)
Az OTP diktálta a múlt héten a tempót, a több hazai blue chip a héten kaphat lehetőséget a hátrány behozására. Mai elemzésükben az OTP és a MOL mellett a Richter grafikonját vizsgáltuk. Az új...
jan. 21
6:41
Újból terítéken az eurózóna jövője (Portfolio)
Az Egyesült Államokból mindössze néhány adat érkezik ezen a héten, nem úgy, mint az eurózónából, és azon belül is elsősorban Németországból. A hazai eseménynaptárból a részletes államháztartási és a...
jan. 21
6:54
Egyre pozitívabban látjuk a jövőt (ProfitLine)
Csaknem tavalyi csúcspontjára jutott januárban a GKI-Erste konjunktúraindex értéke. Az emelkedés kis lépésekkel negyedik hónapja tart - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. A GKI által az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint a januári javulás a fogyasztói várakozások megugrásának következménye, az üzleti bizalmi index nem változott.
jan. 21
6:57
Nagy piacuk lesz a bedőlt lakáshiteleknek (Interjú) (Portfolio)
2007-ben, amikor ötéves stratégiáját meghirdette, még másképp képzelte el a cég és a követeléskezelési piac jövőjét Kovács Zoltán, a Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója. Az elmúlt évek bevételei...
jan. 21
7:00
Dreamliner: az új repülőgépen történt tűzeset vizsgálata folytatódik (Infostart)
Nem a túltöltöttség okozta a tüzet két héttel ezelőtt egy Boeing 787-es típusú Dreamliner egyik litium-ion akkumulátorában, de továbbra sem kizárt, hogy a töltőberendezéssel vannak gondok, ezért a vizsgálat folytatódik - közölte az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (NTSB).
jan. 21
7:00
Szerdán jön az óriás (Privátbankár)
Ma ünnep miatt zárva lesznek az amerikai részvénypiacok, holnaptól viszont a technológiai szektor nagyjai kezdenek jelenteni. Szerdán jönnek a legfontosabb cég, az Apple számai, amelyek komolyan befolyásolják majd a hangulatot.
jan. 21
7:18
Végre egy jó hír a magyar gazdaságról! (Privátbankár)
Csaknem tavalyi csúcspontjára jutott januárban a GKI-Erste konjunktúraindex értéke. Az emelkedés kis lépésekkel negyedik hónapja tart - közölte a GKI Gazdaságkutató.
jan. 21
7:27
Jönnek a fizetéscsökkentések Magyarországon (Napi)
Az egyes ágazatok, illetve vállalatok helyzetének eltérése mellett az új adó- és cafeteriaszabályokkal való ismerkedés is gátolja a bértárgyalások beindulását. Az új Munka törvénykönyve adta lehetőségeket ... ...
jan. 21
7:27
Varga az IMF-ről: ezek egyeztetések, nem tárgyalások (ProfitLine)
Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a magyar kormány fenntartja álláspontját, elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), jelenleg azonban egyeztetések folynak, hivatalos hiteltárgyalások nem zajlanak.
jan. 21
7:33
Adó 2013 – íme a változások (168 Óra Online)
Így adózunk 2013-ban – Változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok.
jan. 21
7:36
Namaste: indiai barátot kap ma a kormány (Privátbankár)
Stratégiai együttműködési megállapodást ír ma alá a Tata Consultancy Services és a magyar kormány.
jan. 21
7:51
Varga: a kormány elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik az IMF-fel (Üzlet és Utazás)
Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a magyar kormány fenntartja álláspontját, elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), jelenleg azonban egyeztetések folynak, hivatalos hiteltárgyalások nem zajlanak.
jan. 21
7:54
Több biztosító is módosítja a kötelező díjait (Privátbankár)
A PSZÁF a bónusz/malusz besoroláshoz kapcsolt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kedvezmények visszavonására szólított fel több biztosítótársaságot.
jan. 21
8:09
Késések és járatkimaradások a frankfurti repülőtéren (Infostart)
Szétzilálta a menetrendet a zord téli időjárás hétfő hajnalban a frankfurti repülőtéren, az utasoknak késésekre és járatkimaradásokra kell számítaniuk - közölte a repteret üzemeltető Fraport társaság egyik szóvivője.
jan. 21
8:11
Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre (Infostart)
Alig változott a forint árfolyama a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben hétfőre virradóra.
jan. 21
8:12
Megint nem győzte meg a kormány az IMF-et (Privátbankár)
Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős miniszter szerint a kormány fenntartja álláspontját, elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik az IMF-fel, egyeztetések folynak, hivatalos hiteltárgyalások nem zajlanak.
jan. 21
8:18
Apák pótszabadsága: ki fizeti a távolléti díjat? (Adózóna)
A korábbi Mt. 138. §-a a gyermeke születésekor az apának 5 nap munkaidő kedvezményt biztosított, melynek költségét teljes egészében megtérítette a munkaadó számára. Az új Mt. ezt a kedvezményt nem pótszabadságként, hanem munkaidő kedvezményként kezeli, nem tartalmazva utalást az kapcsolatos költségek megtérítésére, ezért sokan joggal gondolhatták azt, hogy ez a teher immár – a többi…
jan. 21
8:21
Felsőoktatás: csak részmegoldás a minisztériumi ajánlat - hiányoznak a garanciák (Napi)
Mivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közötti részmegállapodás szövege kiszivárgott, a Hallgatói Hálózat (HaHa)fontosnak tartja a 6 pont ... ...
jan. 21
8:27
Tőkét emelt szerb leánybankjában az OTP (Portfolio)
A szerb cégbíróság 2013. január 17-én bejegyezte az OTP Bank szerb leánybankjánál történt tőkeemelést, áll a társaság közleményében. A szerb cégbíróság 2013. január 17-én bejegyezte az OTP Bank...
jan. 21
8:33
OTP részvény - van még benne szufla? (ProfitLine)
Bár a kereskedők arra számítottak, hogy a december közepe óta tartó szinte töretlen emelkedés után megindul a profitkivét a magyar részvénypiacon, ennek ellenére a múlt héten is folytatódott az árfolyamok emelkedése: a BUX 19 ezer pont fölé nőtt, a hét sztárpapírja a több mint 8 százalékkal erősödő OTP volt.
jan. 21
8:42
Újabb stratégiai megállapodás jön (Napi)
Stratégiai együttműködési megállapodást ír ma alá a Tata Consultancy Services(TCS) és a magyar kormány. A kabinet részéről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, a Tatától pedig Dinesh Thampi ... ...
jan. 21
8:45
Kié legyen a föld és hogyan? (Portfolio)
A több ezer hektáros birtokok kialakításának lehetőséget nyújtó kiskapu, hogy a társas gazdálkodásoknak a tagjaiktól bérelt földet nem kell beleszámítaniuk az 1200 hektárba, valamint ilyen...
jan. 21
8:45
Kész, vége: visszavonják az autósok kedvezményeit (Pénzcentrum)
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a bónusz/malusz besoroláshoz kapcsolt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kedvezmények visszavonására szólított fel több biztosítótársaságot....
jan. 21
8:47
Ülésezik a japán jegybank, esnek az indexek (Portfolio)
Mozgalmas hét elé néznek a befektetők, elsősorban a szép számmal érkező vállalati gyorsjelentésekre terelődhet a figyelem de több fontos európai makroadat is várható. A ma Martin Luther King ünnepe...
jan. 21
8:49
A kormány szerint még elidén indul az e-útdíj rendszer (Portfolio)
A kormányszóvivő szerint nincs érdemi befolyással az elektronikus útdíjszedési rendszer idei hazai bevezetésére az, hogy visszalépett az elektronikusútdíj-tendertől a nyertes Getronics; erről...
jan. 21
8:51
Újabb nagytulajdonos tárazott ki az E-Starból (Portfolio)
A Sandling Enterprises Limited vállalati részesedése 5 százalék alá, 0 százalékra csökkent az E-Starban, áll a társaság közleményében. A 2012. december 17-i állapot szerint az E-Star 5 százalék...
jan. 21
8:54
E-útdíj: csak részletkérdés a Getronics visszalépése Giró-Szász szerint (Napi)
A kormányszóvivő szerint nincs érdemi befolyással az elektronikus útdíjszedési rendszer idei hazai bevezetésére az, hogy visszalépett az elektronikusútdíj-tendertől a nyertes Getronics - erről Giró-Szász ... ...
jan. 21
9:03
E-útdíj: csak részletkérdés, hogy visszalépett a Getronics? (Privátbankár)
A kormányszóvivő szerint nincs érdemi befolyással az e-útdíj idei bevezetésére az, hogy visszalépett az elektronikusútdíj-tendertől a nyertes Getronics.
jan. 21
9:03
A kormány szerint még idén elindul az e-útdíj rendszer (Portfolio)
A kormányszóvivő szerint nincs érdemi befolyással az elektronikus útdíjszedési rendszer idei hazai bevezetésére az, hogy visszalépett az elektronikusútdíj-tendertől a nyertes Getronics; erről...
jan. 21
9:05
Nyugodtan kezdi a hetet a forint (Portfolio)
A 293-as szintnél mozog a forint az euróval szemben, azaz stabilan kezdi a hetet, hasonlóan ahhoz, hogy külföldi piacokon sem látunk komolyabb elmozdulásokat múlt péntek estéhez képest. Ma az...
jan. 21
9:06
Emelkedő indexekkel nyithatnak az európai piacok (ProfitLine)
Emelkedő indexekkel indulhat a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken. Elsősorban az növeli a befektetők részvényvásárlási étvágyát, hogy az Egyesült Államokban a következő napokban újra terítékre kerül a költségvetési hiány rendezésének kérdése.
jan. 21
9:07
Nem sieti el az UniCredit a jegybanki források visszafizetését (Portfolio)
Nincs nyomás arra vonatkozóan az UniCrediten, hogy idő előtt visszafizesse az Európai Központi Banktól az eurózóna adósságválságának csúcsán kapott forrásokat - nyilatkozta Federico Ghizzoni...
jan. 21
9:08
Elbukott a 2003 óta hivatalban lévő koalíció Alsó-Szászországban (ProfitLine)
A szociáldemokrata párt (SPD) és a Zöldek 69 mandátumot szereztek a tartományi gyűlésben, így leválthatják a konzervatív CDU és a liberális FDP tíz éve kormányzó koalícióját.
jan. 21
9:09
Ragaszkodik a kormány egy lengyel típusú IMF-megállapodáshoz (Portfolio)
Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a magyar kormány fenntartja álláspontját, elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF),...
jan. 21
9:10
Giró-Szász: nem befolyásolja a Getronics visszalépése az e-útdíj rendszer bevezetését (ProfitLine)
A kormányszóvivő szerint nincs érdemi befolyással az elektronikus útdíjszedési rendszer idei hazai bevezetésére az, hogy visszalépett az elektronikusútdíj-tendertől a nyertes Getronics; erről Giró-Szász András beszélt hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 21
9:11
Óvatos ereszkedésre készülhetünk a kezdést követően (Portfolio)
Az előző héten jól teljesített a hazai börze azonban a hétvégéhez közeledve csökkent a lendület. Ma reggel a japán indexek megbotlottak, így valószínűsíthetően itthon valamivel az előző kereskedési...
jan. 21
9:12
Varga ellentmond Matolcsynak (Napi)
Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a magyar kormány fenntartja álláspontját, elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), jelenleg ... ...

Keresés