2013. január 12. szombat

jan. 12
5:09
A jegybank ötven napja (Népszava)
Hét hónap után ismét 297 forintot kellett adni az európai közös pénz egy egységéért péntek délután. A bankközi devizapiacon tapasztalható sokk oka egyértelmű. Már a világ tőkecentrumaiban is szembesülnek azzal, hogy a március 3-i elnökváltással a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elvesztheti függetlenségét. Matolcsy György megnyilvánulásai rendre erősítik ezt a feltételezést. Legutóbb azt találta mondani:…
jan. 12
5:45
Márciusi támogatás (Népszava)
Az első félévben 10 milliárd forintot szán a kormány 11 ágazatban a minimálbér és a garantált bérminimum emelés miatt megnövekedett költségek csökkentésére. A munkáltatók aggódnak, mert a pénz csak márciusban érkezhet meg a jogosult cégekhez. A munkavállalói oldal arra hívta fel a figyelmet, hogy több százezeren mindenféle kompenzációból kimaradnak.
jan. 12
5:47
Az IBM a tizenegyedik stratégiai partner (Népszava)
Tizenegyedik stratégiai megállapodását kötött a magyar kormány, ezúttal a az IBM Magyarország Kft.-vel pénteken, Budapesten. Az erről szóló dokumentumot Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára és Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója írta alá.
jan. 12
5:49
Égető probléma a fiatalok munkanélkülisége (Népszava)
Ötmillió munkanélküli fiatal van Európában: az unió 27 országában a 16-25 év közöttiek 22 százaléka nem talál állást, míg a teljes népesség körében ez az arány 10 százalék körül mozog. De a válságtól leginkább sújtott Görögországban és Spanyolországban több fiatal munkanélküli, mint amennyien dolgoznak.
jan. 12
5:51
Talált pénzt hozott az adóamnesztia (Népszava)
Eddig összesen 67 milliárd forintot utaltak haza 23 hónap alatt - 2011 januárja és 2012 novembere között - külföldi bankszámlákról, illetve offshore cégekben levő befektetéseikből magyar tulajdonosaik, élve a tavaly év végén lejárt adóamnesztia lehetőségével. Ez az összeg még nőhet az év végi határidő miatt.
jan. 12
5:53
Olli Rehn: Lehet idén növekedés (Népszava)
Aki ma az euró kudarcára és az euróövezet felbomlására fogad, az le van maradva az eseményekről - közölte Olli Rehn, az Európai Bizottság (EB) gazdasági és pénzügyi biztosa egy tegnapi brüsszeli konferencián, hozzátéve: "a beteg kikerült az intenzív osztályról, de ahhoz még el kell telnie némi időnek, hogy kijelenthessük: makkegészséges".
jan. 12
6:57
Sorozatban ötödik héten drágulhat a benzin (Portfolio)
Bár az olaj árfolyama érdemben nem mozdult a héten, a finomított termékárak emelkedéssel zárták a hetet, ráadásul erre a forint gyengélkedése is rátett egy lapáttal az autósok nagy bánatára. Az...
jan. 12
7:33
Kik nyernek az Apple gyengélkedésén? (Portfolio)
Miközben az Apple árfolyama mélyrepülésbe kezdett szeptember óta, a mobilszektor több szenvedő szereplőjének árfolyama magára talált. Komoly emelkedésen vannak túl a Nokia, a Research in Motion és a...
jan. 12
8:09
Még nem jelentkezett az Ötöslottó nyertese: 1,4 milliárd várja (Pénzcentrum)
Egyelőre senki sem jelentkezett az Ötöslottó múlt héten kisorsolt 1, 4 milliárd forintos főnyereményéért. 2012-ben mindazonáltal így is több mint 30 milliárd forintot vihettek haza a magyar szerencsevadászok....
jan. 12
8:36
Otthonteremtési program: több kedvezmény is kombinálható (orientpress)
Összevonni, kombinálni is lehet a különféle, lakásvásárláshoz kapcsolódó kedvezményeket, amivel akár megháromszorozható a megnyert összeg - hangsúlyozta egy hitelszakértő a Kossuth Rádió műsorában. Gergely Péter felhívta a figyelmet arra, hogy a bankoknál érdemes a különböző kedvezmények összevonhatóságára, kombinálására is rákérdezni.
jan. 12
8:48
Nem kap hitelt az OTP-től a Vízművek (HVG)
Új banktendert kényszerült kiírni a Fővárosi Vízművek január első napjaiban, miután az OTP közvetlenül a szerződéskötés előtt visszalépett a hitelezéstől. A teljes egészében fővárosi tulajdonban lévő cég hitel nélkül nem tudja visszafizetni a fővárostól kapott 12 milliárdos kölcsönt, amit saját részvényei vásárlására vett fel - ismerteti a szombati Népszabadság.
jan. 12
8:50
A kéményseprés díját is csökkentené a rezsikomiszár (HVG)
Németh Szilárd, a január elsejétől hatályos rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője azt javasolta a kormánynak, hogy a víz-, a csatorna-, illetve a szemétszállítás területén kívül a kéményseprési szolgáltatások díjainak felülvizsgálata is kerüljön be abba a körbe, ahol a kabinet a rezsicsökkentés kiterjesztésének lehetőségét vizsgálja.
jan. 12
9:00
Csúcstechnológiában rávert Magyarország az EU-ra (Napi)
Az egyes komponensek között a high-tech ágazatok húzták legerősebben az Európai Unió iparát az elmúlt években. A legutóbbi, lesújtó hazai ipari termelési adatok után halovány vigaszt jelenthet, hogy Magyarországon ... ...
jan. 12
9:03
Minden eddiginél nagyobb agrárkiállítás a Budapesti Vásárközpontban (MaHu)
Minden eddiginél nagyobb agrárkiállítást rendeznek január 30. és február 2. között a Budapesti Vásárközpontban az Agromashexpo és az Agrárgépshow szakkiállítások közös szervezésével - közölte a Hungexpo Zrt.
jan. 12
9:12
Lecsapott az influenzajárvány az USA-ra (ProfitLine)
Hivatalosan is járványméretű az influenza az Egyesült Államokban, ahol a múlt héten a halálozások 7,3 százalékát influenza és tüdőgyulladás okozta - jelentette pénteken a Járványvédelmi és Megelőzési Központok (CDCP) elnevezésű szövetségi intézményhálózatra hivatkozva a Reuters.
jan. 12
9:15
Pokorni: lehet kompromisszumot kötni a hallgatói szerződés ügyében (orientpress)
Pokorni Zoltán szerint lehet kompromisszumot kötni a hallgatói szerződés ügyében, és reméli ez sikerül is majd. A Fidesz alelnöke a Hír TV Péntek 8 című műsorában kiemelte, a tárgyalásokat nehezíti, hogy szerinte a hallgatók nem bíznak a kormány ígéreteiben, valamint az is nehezítő körülmény, hogy a megállapodás tárgya, a keretszám megszűnt, ezért más típusú garanciákat kell adni.
jan. 12
9:24
Minden idők legnagyobb agrárkiállítása Budapesten (HVG)
Minden eddiginél nagyobb agrárkiállítást rendeznek január 30. és február 2. között a Budapesti Vásárközpontban az Agromashexpo és az Agrárgépshow szakkiállítások közös szervezésével - közölte a Hungexpo Zrt.
jan. 12
9:36
Több volt a horgász és a zsákmány is tavaly a Tisza-tavon (MaHu)
Tavaly mintegy 20 százalékkal növekedett a Tisza-tavon horgászók száma és a tározóból kifogott halmennyiség is 2011-hez képest.
jan. 12
9:39
Már az iPhone-okat is lehet érintésmentes fizetésre használni (Portfolio)
Olyan iPhone tokot tesztel az amerikai US Bank, amely képessé teszi az iPhone 4 és 4s telefonokat az NFC alapú kommunikációra. A tesztelés alatt lévő eszköz nem az egyetlen a piacon, egy kiegészítő...
jan. 12
9:45
Alacsonyabb üzemanyag fogyasztást akar autójába? Az okostelefon segíthet... (ProfitLine)
A jobb és ezáltal üzemanyag-takarékosabb autóvezetést segíti egy új okostelefon-alkalmazás, amelyet a Valenciai Műszaki Egyetem szakemberei fejlesztettek ki.
jan. 12
9:51
Csökkenhet az élelmiszerek ára (Napi)
Az év első felében csökkenhet az élelmiszerek ára - mondta a Magyar Nemzetnek Fórián Zoltán agrárpiaci elemző. Miután a világpiacon a mezőgazdasági tömegcikkek ára lefelé indult, és e tendencia tartósnak ... ...
jan. 12
9:57
Hungexpo - Minden eddiginél nagyobb agrárkiállítást rendeznek (Népszava)
Megakiállítást rendeznek január 30. és február 2. között a Budapesti Vásárközpontban az Agromashexpo és az Agrárgépshow szakkiállítások közös szervezésével - közölte a Hungexpo Zrt.
jan. 12
10:00
Ennyi húst még sosem fogyasztott az emberiség (HVG)
Gigantikus méreteket ölt az emberiség húséhsége, 2012-ben rekordértéket ért el egy német jelentés szerint. Különösen komoly problémát okoz a marha-, disznó- és szárnyashús fogyasztásának mértéke.
jan. 12
10:06
Egyszerűsödik az autósok élete (orientpress)
Októbertől egyszerűsödik az ügyintézés tucatnyi közlekedési hatósági eljárásban. A lejárt forgalmi engedélyt nem veheti majd el a rendőr a helyszínen, az elveszett okmányok vagy rendszámok cseréjét pedig elég lesz elektronikusan bejelenteni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint a változások célja, hogy az állampolgárok helyett a hatóságok dolgozzanak - olvasható a hirado.hu-n.
jan. 12
10:18
Forintokosító gyorsmérleg (ProfitLine)
Közel 4600 fiatal vett részt a Diákhitel Központ Zrt. kilenc hónapon át tartó pénzügyi edukációs játékán, a Forintokosítón, ahol havonta egy korszerű táblagép volt a tét. Az online játék elindításának elsődleges céljai között szerepelt a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztése, valamint a tudatos pénzhasználattal járó felelősségvállalás hangsúlyozása és gyakorlati tapasztalatok átadása.
jan. 12
10:27
Itt az új kormányötlet: ösztöndíj a nyugdíjas orvosoknak (Napi)
A bérükön túl ösztöndíjat akar fizetni a kormány azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik nyugdíj mellett is dolgoznak, de a törvény szerint már nem kaphatnak egyszerre nyugellátást és fizetést is - értesült ... ...
jan. 12
10:36
Hanyas vagy? Harmincas? 11 dolog, amit sürgősen el kell felejtened (Privátbankár)
Harminc éves koruk körül sokan válaszutak előtt állnak. Biztos, hogy érdemes egy jól fizető állásban maradni, ha utálom? Mikor szabad megházasodni és gyermeket vállani? Hozzá merjünk-e nyúlni a nyugdíj-megtakarításunkhoz? Halhatatlanok vagyunk-e még ebben a korban, vagy csak legyőzhetetlenek?
jan. 12
10:42
Ne utazzon az USA-ba! Tombol az influenza (Napi)
Hivatalosan is járványméretű az influenza az Egyesült Államokban, ahol a múlt héten a halálozások 7,3 százalékát influenza és tüdőgyulladás okozta - jelentette a Járványvédelmi és Megelőzési Központok ... ...
jan. 12
10:45
Bajban a Vízművek - az OTP visszalépett a hitelezéstől (Napi)
Új banktendert kényszerült kiírni a Fővárosi Vízművek január első napjaiban, miután az OTP közvetlenül a szerződéskötés előtt visszalépett a hitelezéstől. Az immáron teljes egészében fővárosi tulajdonban ... ...
jan. 12
10:51
Martin Luther King és Lincoln bibliájára esküszik fel Obama (ProfitLine)
Barack Obama elnök idei beiktatása alkalmából a legendás polgárjogi harcos, Martin Luther King és rabszolga-felszabadító hivatali elődje, Abraham Licoln bibliájára esküszik fel - közölte pénteken a szertartást szervező hivatalos bizottság.
jan. 12
10:54
Éljen az illetékmentesség: egyre többen ajándékoznak ingatlant (Privátbankár)
Ingatlanajándékozási hullám söpört végig Magyarországon az elmúlt négy évben. Sokan nem bízzák a végrendeletre vagyonuk sorsát, inkább még életükben elrendezik dolgaikat, ha már illetékmentes.
jan. 12
11:12
Gazdik, figyelem: már ellenőrzik a chipeket a kutyákban (Privátbankár)
December 31-én lejárt a türelmi idő, azóta folyamatosan ellenőrzik a négy hónapnál idősebb kutyákat, van-e bennük kutyacsip: van, ahol csak az állatorvos keresi az eszközt, de van, aki már találkozott egyenruhás ellenőrzéssel is.
jan. 12
11:18
Szigorítja a hitelminősítés szabályait az EU (Napi)
Szerdán olyan új szabályokról szavaz az Európai Parlament (EP), amelynek következtében az állampapírok és más pénzügyi eszközök értéke kevésbé függene attól, hogy milyen kategóriába sorolták azokat a hitelminősítők ... ...
jan. 12
11:24
Mentsük meg együtt Amerikát a csődtől! (ProfitLine)
Mi átlag magyar állampolgárok is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az USA elkerülje az államcsődöt? Igen, mindössze egy petíciót kellene aláírnunk. Segítsünk Amerikának, hogy 1000 milliárd dolláros névértékű platina érmét verjenek! És ez nem vicc, hanem valóság.
jan. 12
11:27
Valószínűleg megvan a kamatbotrány harmadik szereplője (Portfolio)
Arra készül a brit Royal Bank of Scotland (RBS), hogy csökkenti befektetési bankárainak bónuszait idén, ezáltal is felkészülve arra a bírságra, ami a londoni bankközi kamatlábak manipulációja miatt...
jan. 12
11:27
Itt vannak az új nyugdíjszabályok a közszférában dolgozók számára (Pénzcentrum)
A kormányzati honlapon ismerteti a kabinet a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazásának részletszabályait. A Kormányszóvivői Iroda az MTI érdeklődésére tudatta, hogy bár a politikai vezetőkre nem vonatkozik a kötelező nyugdíjba vonulás, de a kettős finanszírozás, vagyis a nyugdíj és a munkabér együtt fizetésének tilalma rájuk is érvényes....
jan. 12
11:36
Hitte volna? Új csúcsokat dönt a maffiavezér (Napi)
A csillagos égig szaladhat fel az ára annak a két veterán autónak, amelyek szerepeltek minden idők egyik legsikeresebb filmjében, A keresztapában − a több mint hetvenéves klasszikusok a Bonhams ... ...
jan. 12
11:57
Történelmi mélypontra zuhant az év végére az ingatlanpiac (ProfitLine)
A Duna House Barométere szerint a múlt év 1 százalékos emelkedéssel indult 2011-hez képest, az utolsó negyedévben mégis történelmi mélypont alá esett az árindex; a 2011-es szint alá. 2013 talán jobb lesz, beindult az állami kamattámogatás, folytatódik a kisvállalkozói mikrohitel.
jan. 12
12:15
Lázár: 2013-ban javulhat az életminőség (orientpress)
Lázár János szerint a választópolgárok elmúlt két évben tanúsított áldozatvállalása meghozta eredményét: 2013-ban javulhat az életminőség. Az emberek reménykedhetnek abban, hogy 'idén már nyugalmat és biztonságot teremt a kormány' - mondta a miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI-nek adott interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy nem tartja elégségesnek a rezsiköltségek 10 százalékos…
jan. 12
12:30
Az Ön kutyáját is begyűjthetik! (Napi)
December 31-én lejárt a türelmi idő, azóta folyamatosan ellenőrzik a négy hónapnál idősebb kutyákat, van-e bennük kutyacsip: van, ahol csak az állatorvos, másutt viszont a helyi közterület-felügyelet emberei ... ...
jan. 12
12:30
Kína lesz az Apple legnagyobb piaca (ProfitLine)
Kína előbb-utóbb az Apple legnagyobb piacává fog válni - hangoztatta Tim Cook, az amerikai óriásvállalat elnök-vezérigazgatója, akivel több kínai lap is interjút közölt pénteki számában.
jan. 12
12:39
Tízből négy magyar vállalkozó lenne (Portfolio)
Tízből négyen, ha választhatnának önfoglalkoztatók lennének Magyarországon - derült ki az Eurobarométer felméréséből. A legerősebb indok az önmegvalósítás és a függetlenség, a legnagyobb visszatartó...
jan. 12
12:42
Luxuscikk a hús? Évente 300 millió tonnát falunk föl belőle (Privátbankár)
Míg a FAO szerint az egyéb élelmiszerek ára idén csökkenni fog, addig hihetetlen méreteket öltött az emberiség húséhsége, tavaly rekordértéket ért el egy német jelentés alapján.
jan. 12
12:48
További rezsicsökkentés, nyugdíjemelés - kampányol Lázár (Napi)
Lázár János szerint a választópolgárok elmúlt két évben tanúsított áldozatvállalása meghozta eredményét: 2013-ban javulhat az életminőség. Az emberek reménykedhetnek abban, hogy "idén már nyugalmat ... ...
jan. 12
13:03
A Java veszélyeire figyelmeztet az amerikai kormány (ProfitLine)
Az amerikai belbiztonsági minisztérium (Department of Homeland Security) szoftverbiztonsági figyelmeztetést adott ki és az Oracle Java futtatókörnyezet kikapcsolására szólította fel a felhasználókat.
jan. 12
13:05
Lázár: idén már nyugalmat és biztonságot teremt a kormány (ProfitLine)
Lázár János szerint a választópolgárok elmúlt két évben tanúsított áldozatvállalása meghozta eredményét: 2013-ban javulhat az életminőség. Az emberek reménykedhetnek abban, hogy "idén már nyugalmat és biztonságot teremt a kormány" - mondta a miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI-nek adott interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy nem tartja elégségesnek a rezsiköltségek 10 százalékos…
jan. 12
13:06
Ez várható hétfőn (Napi)
Itthonról egy KSH és egy jegybanki adatközlésre számíthatunk, az eurózónából pedig egy ipari termelési adattal számolhatunk. Hétfőn nem lesz nagy adatdömping. Itthon a KHS délőtt 9:00 órakor közli a mezőgazdasági ... ...
jan. 12
13:15
Tízezrekért bérelhető a magyar botrányceleb (Pénzcentrum)
Meghökkentő ötlettel állt elő nemrégiben Kiszel Tünde. Pénzért bárki vacsora vagy bulipartnere lesz. Nagy kérdés, működik-e az ötlet, a magyarok ugyanis elég keveset költenek éttermekre, szórakozásra....
jan. 12
13:18
Mégiscsak benyomultak! Kína lesz az Apple legnagyobb piaca (Privátbankár)
Miután minden fontos vezetővel tárgyalt Pekingben, Tim Cook Apple vezér azt mondta, hogy előbb-utóbb Kína lesz a legnagyobb piacuk.
jan. 12
13:20
Nemsokára csökkenhetnek az élelmiszerárak (Privátbankár)
Egy agrárpiaci elemző szerint a nemzetközi trendeknek a magyar üzletláncok és takarmányforgalmazók sem tudnak majd ellenállni, általános árcsökkenés jöhet az első félévben.

Keresés