2013. január 5. szombat

jan. 5
4:30
Termékbemutatók - átverés az egész? (ProfitLine)
Továbbra is sok a jogsértés a termékbemutatókon, bár némi javulás tapasztalható a korábbi évekhez képest - ismerteti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az összefoglaló jelentésében.
jan. 5
5:27
Vita a törvényesség körül (Népszava)
A költségvetési törvény törvénytelen elfogadásáról írtunk egy korábbi interjúnkban. Ennek részletét félrevezetőnek találta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, aki egyúttal a Közbeszerzési Tanács (KT) tagja is. Ő levélben magyarázza a KT szerepét és jogköreit, mi pedig bizonyítjuk: riportalanyunk megalapozottan fogalmazta meg állításait.
jan. 5
5:45
Késésben a szerződés az útdíjtender nyertesével (Népszava)
Továbbra sem tudni, hogy mikor írja alá a szerződést az elektronikus útdíjszedési rendszer kiépítéséről az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. a Getronics Magyarország Kft.-vel. Egyes információk szerint azért halogatja a Getronics a szerződéskötést, mert nincs meg a szükséges műszaki háttere a beruházás elvégzéséhez.
jan. 5
5:47
Mégis sínen van az útdíjtender (Népszava)
A Getronics nem kért halasztást, és a törvény által előírt határidőn belül aláírják az e-útdíj projekt szerződését - jelentette ki az egyik internetes portálnak Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztés Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára.
jan. 5
5:49
Matolcsy belátta hibáját (Népszava)
A "realitáshoz igazodva" nem zárható ki, hogy a pénztárgépek összekötése a Nemzeti Adó és Vámhivatallal (NAV) az eredeti tervekkel ellentétben nem történik meg április elsejéig, részben a beérkezett észrevételekben megfogalmazott érvek alapján - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek Tóth Csaba MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából, mely tegnap jelent meg a parlament…
jan. 5
5:51
Magyarázza a kormány a rezsicsökkentést (Népszava)
A január elsejével végrehajtott lakossági rezsiköltség-csökkentés hatása először a januári fogyasztásról kiállított, februárban kibocsátott számlán érződik majd - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára tegnap annak kapcsán, hogy a kormány decemberben úgy döntött, a villamos energia, a földgáz és a távfűtés lakossági árát 2013. január elsejétől 10 százalékkal…
jan. 5
6:03
Szétosztották a tartalékokat (Népszava)
Nem tétlenkedett a második Orbán-kormány 2012 utolsó napjaiban, 16,9 milliárd forintot költöttek el a Napi Gazdaság számításai szerint a költségvetés tartalékából. A büdzsének ezt a sorát "rendkívüli kormányzati intézkedések" néven jegyzik, és azt célt szolgálja, hogy a váratlan események okozta költségnövekedést fedezze.
jan. 5
6:05
Csőd szélén lavíroznak az állattenyésztők (Népszava)
Hozzávetőleg öt százalékos áremelésre lenne szükség mind a sertés, mind a baromfihús készítmények esetében ahhoz, hogy a termelők talpon tudjanak maradni. Az azonban korántsem biztos, hogy a gyártók képesek lesznek ilyen mértékű áremelést kiharcolni a kereskedőknél - állítják szakemberek.
jan. 5
6:39
A következő hetet még megússzák az autósok (Portfolio)
Stagnálással, érdemi elmozdulás nélkül zárták a hetet a finomított termékárak, és most a forint sem volt olyan elmozdulásra képes, mely érdemben befolyásolhatná a jövő héten az üzemanyagok...
jan. 5
7:15
Január végéig távozik posztjáról az amerikai pénzügyminiszter (ProfitLine)
Január vége előtt távozik posztjáról Timothy F. Geithner amerikai pénzügyminiszter - erősítették meg pénteken amerikai médiaforrások.
jan. 5
7:51
Így verhetnek át a boltokban, ha leértékelésnél vásárolsz (Pénzcentrum)
Gőzerővel dübörögnek a karácsony utáni leárazások. Leginkább a ruházati üzletek kínálnak nagy, 40-80 százalékos kedvezményeket, de egyes hipermarketek is kiárusítanak (például az ünnepi ajándékokat, csomagokat), a műszaki cikkeknél pedig a következő hetekben lehet számítani jelentősebb akciókra. Könnyen lehet azonban, hogy nem mind arany, ami fénylik: a Pénzcentrum.hu mutatja, mire figyelj, ha…
jan. 5
8:09
Több száz utca neve változik az idén is (orientpress)
A parlament döntése szerint közterület, közintézmény, sajtótermék, civil szervezet, de még cég sem viselheti már idén olyan személy nevét, akinek a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerben vezető szerepe volt. Országszerte ezért több száz utcanevet kell átkeresztelni, erre egy éve van az önkormányzatoknak, intézményeknek.
jan. 5
8:09
Rázós hónapon van túl a forint - Merre tovább? (Portfolio)
Borús volt az év utolsó hónapja a forint piacán, a hazai fizetőeszköz 290 fölé került az euróval szemben. Ez közrejátszhat abban, hogy a profik körében nőtt az optimizmus a hazai fizetőeszköz...
jan. 5
8:12
Unortodox módon fosztották ki a nyugdíjkasszájukat spanyolok (HVG)
Spanyolország pénzeszközök hiányában jelentően megcsapolta a spanyol társadalombiztosítás tartalékalapjait. A Wall Street Journal szerint még az idén az EU mentőalapjánál kopgtathat Mariano Rajoy kormányfő.
jan. 5
8:12
A kormány kifosztotta a nyugdíjkasszát Spanyolországban - lapértesülés (Infostart)
Spanyolország pénzeszközök hiányában kifosztotta a társadalombiztosítás tartalékalapjait - írta a The Wall Street Journal.
jan. 5
8:21
Kelemen Hajnalka a Magyar Energia Hivatal új elnökhelyettese (ProfitLine)
A Magyar Energia Hivatal elnökhelyettesévé nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Kelemen Hajnalkát hat évre, január 1-jei hatállyal - az erről szóló miniszterelnöki határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
jan. 5
8:30
Távozik posztjáról az amerikai pénzügyminiszter (HVG)
Január vége előtt távozik posztjáról Timothy F. Geithner amerikai pénzügyminiszter - erősítették meg pénteken amerikai médiaforrások.
jan. 5
8:45
Olajdollárokból vásárolják fel az európai ingatlanokat (Portfolio)
Tovább növelik érdekeltségeiket a közel-keleti befektetők az európai ingatlanpiacokon. A LaSalle Investment Management egy 40 000 négyzetméteres irodakomplexumot vásárolt a párizsi Montparnasse...
jan. 5
8:48
Kávéházláncot vásárolt az ismert színész (Infostart)
Kávéházlánc-tulajdonos lett Patrick Dempsey amerikai színész, akit leginkább A Grace klinika című tv-sorozatból ismerhetnek a nézők.
jan. 5
8:54
Élénkülő globális növekedés mutatkozik (ProfitLine)
Élénkülő globális növekedésre utal a világgazdaság legújabb átfogó aktivitási mérőszáma - közölte pénteken az egyik vezető pénzügyi szolgáltató csoport az általa összeállított globális összágazati beszerzési menedzserindex (BMI) alapján.
jan. 5
9:03
Feltőkésítéssel segítenek a bajban lévő húsüzemeknek (orientpress)
Megközelítőleg 5,5 milliárd forintot fordíthatnak majd az érintett önkormányzatok a kaposvári, pápai és gyulai húsüzemek feltőkésítésére, elősegítve ezzel a társaságok több ezer dolgozója munkahelyének megtartását - tudta meg a Magyar Nemzet.
jan. 5
9:12
Súlyos gondok az élelmiszeriparban - sok cég fogja lehúzni a rolót? (Napi)
Nagyon nehéz év elé néz az élelmiszeripar: a belföldi élelmiszer-fogyasztás esetében már a stagnálás is kellemes meglepetés lenne − mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Éder Tamás, az Élelmiszer-feldolgozók ... ...
jan. 5
9:21
Csúnyán drágul a kenyér (Népszava)
A pékek egy 20-25 százalékos emelést szeretnének, egyelőre nem tudni, mennyivel drágul majd ez az alapvető élelmiszer.
jan. 5
9:24
Élénkül a világgazdasági aktivitás londoni elemzők szerint (Infostart)
Élénkülő globális növekedésre utal a világgazdaság legújabb átfogó aktivitási mérőszáma - közölte pénteken az egyik vezető pénzügyi szolgáltató csoport az általa összeállított globális összágazati beszerzési menedzserindex (BMI) alapján.
jan. 5
9:27
Hibrid buszokra írt ki tendert Kecskemét (ProfitLine)
Több mint négymilliárd forintért 25 hibrid autóbuszt vásárol Kecskemét önkormányzata. Az ajánlattételi felhívás a pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 5
9:39
Rezsicsökkentés, munkanélküliség és egyetemistalét - Lapszemle (orientpress)
A lakótelepen élők zsebében 40 ezerrel több marad - olvasható a Magyar Nemzetben. Magas szinten stagnált a munkanélküliség. Különösen az ad okot aggodalomra, hogy még mindig kétszámjegyű az álláskeresők aránya és a legfrissebb statisztika alapján a munkaképes fiatalok harmadának nincs munkája - írja a Népszava összefoglalójában. A Népszabdság által megkérdezett egyetemisták és egy nyáron készült…
jan. 5
9:39
Hétfőn dőlhet el, hogy túlél-e a patinás kolbász (Népszava)
Megközelítőleg 5,5 milliárd forintot fordíthatnak az érintett önkormányzatok a kaposvári, a pápai és a gyulai húsüzem feltőkésítésére.
jan. 5
9:48
Durva áremelésre készülnek a pékek (Napi)
20-25 százalékkal emelnék a pékek a pékáruk árát - mondta az InfoRádiónak a Pékszövetség elnöke. Septe József szerint valamekkora áremelés már egy hónapon belül várható lesz. A pékek 20-25 százalékos áremelést ... ...
jan. 5
9:57
A kormány kifosztotta a nyugdíjkasszát Spanyolországban (Napi)
Spanyolország pénzeszközök hiányában kifosztotta a társadalombiztosítás tartalékalapjait - írta a The Wall Street Journal. Szinte anélkül, hogy a nyilvánosság észrevette volna, a kormány a tb tartalékából ... ...
jan. 5
9:57
Szürkül a foglalkoztatás (Népszava)
Magas szinten stagnált a munkanélküliség. Különösen az ad okot aggodalomra, hogy még mindig kétszámjegyű az álláskeresők aránya és a legfrissebb statisztika alapján a munkaképes fiatalok harmadának nincs munkája. Elemzők szerint 2013-ban már azt is eredménynek lehetne elkönyvelni, ha nem romlana tovább a helyzet. A foglalkoztatottak száma egy esztendő alatt 56 ezer fővel bővült ugyan, de rontja a…
jan. 5
10:00
Húsáruk: vagy az árak emelkednek, vagy az áfa csökken? (Infostart)
A húsárak emelését tartja szükségesnek egyaránt a Baromfi Terméktanács és a Hússzövetség elnöke. Egyre több termelő hagyja abba a állattenyésztést, mivel az alapanyag árak emelését nem tudták érvényesíteni a fogyasztói árakban. Az élelmiszerek áfájának uniós szintre való csökkentése oldaná a feszültséget az ágazatban.
jan. 5
10:06
Spórolunk már a kenyéren is (FigyelőNet)
Fejenként heti egy kilóval kevesebb élelmiszert vásárlunk, mint pár éve.
jan. 5
10:06
Fónagy: A rezsicsökkentéssel nem a szolgáltatók tönkretétele a cél (Napi)
A rezsiköltségek csökkentésének nem a szolgáltatók tönkretétele a célja, a kormány ugyanakkor szívesen látna nagyobb mértékű közösségi tulajdont a szektorban, és nem térne ki az eladási ajánlatok elől ... ...
jan. 5
10:33
Az androidos és iPhone telefonokat támadják a hackerek (Portfolio)
Azok a mobilbankolást és mobilfizetést használó ügyfelek vannak kitéve a leginkább hackertámadásoknak, akik iPhone-t vagy androidos okostelefont használnak - derül ki a Javelin kutatócég elemzéséből....
jan. 5
10:36
Fónagy: ha kell, tovább faragjuk a rezsiköltségeket (HVG)
A rezsiköltségek csökkentésének nem a szolgáltatók tönkretétele a célja, de a kormány nem tér ki az eladási ajánlatok elől - nyilatkozta Fónagy János, a Népszabadságnak. A a nemzeti fejlesztési tárca parlamenti államtitkára azt is mondta: ha kell, a fa, szén, tüzelőolaj és más fűtőanyagok árcsökkentésének lehetőségét is megvizsgálják.
jan. 5
10:51
Mérsékelt pluszok a New York-i tőzsdén, emelkedtek a nyersanyagárak (orientpress)
Nem volt túl nagy lendület a New York-i tőzsdén, a vezető indexek csak enyhe pluszban zártak, miután a munkaerőpiaci adatok a vártnak megfelelően alakultak, de összességében kíváló hetet zárt a New York-i börze. A mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma 155 ezer fővel bővült decemberben elérve a két éves átlagot, míg a munkanélküliségi ráta nem változott.
jan. 5
10:51
Fejcsere az MNB-ben: ezekre a napokra kell nagyon figyelni (Portfolio)
Egyre közelebb Simor András jelenlegi jegybankelnök hatéves hivatali idejének vége. A március 3-i időponthoz közeledve pedig egyre intenzívebbé válnak a találgatások, a piacon már most mindenki...
jan. 5
10:51
Két fejlemény tépázza az idegeket Budapesten (168 Óra Online)
Nem túl biztatóan alakult az évkezdet a forint szemszögéből: árfolyama pénteken 1,3 %-ot romlott az euróval szemben, mielőtt egy kicsit javult volna.
jan. 5
11:06
Nincs tovább - január végével távozik posztjáról az amerikai pénzügyminiszter (ProfitLine)
Január vége előtt távozik posztjáról Timothy F. Geithner amerikai pénzügyminiszter - erősítették meg pénteken amerikai médiaforrások.
jan. 5
11:10
Lakásvásárlás előtt állsz? Íme a legújabb előírások (Pénzcentrum)
Egykulcsossá vált az illetékek mértéke a lakásvásárlás után, amivel egy csapásra mindenki egy lapostévé árát veszítette el, aki új lakást vásárol, persze mint mindig, most is vannak kivételek. Az energetikai tanúsítvány elkészítését azonban szinte senki nem úszhatja meg január elseje óta. A kamatok azonban várhatóan csökkennek majd, és az állam is egy kedvezőbb támogatási rendszerrel kedveskedik…
jan. 5
11:27
Fehéroroszország korlátozza kérődző állatok importját (MaHu)
Fehéroroszország átmeneti korlátozásokat vezetett be Magyarországról származó kérődzők - szarvasmarha, juh és kecske - importjára és tranzitjára egy Németországban 2011-ben feltűnt és onnan állítólag továbbterjedő járványos állatbetegség miatt.
jan. 5
11:30
Nem exportálhatók a magyar kérődző állatok Fehéroroszországba (HVG)
Fehéroroszország átmeneti korlátozásokat vezetett be Magyarországról származó kérődzők - szarvasmarha, juh és kecske - importjára és tranzitjára egy Németországban 2011-ben feltűnt és onnan állítólag továbbterjedő járványos állatbetegség miatt.
jan. 5
11:39
Bajok lehetnek a spanyol nyugdíjkifizetésekkel (ProfitLine)
Spanyolország pénzeszközök hiányában kifosztotta a társadalombiztosítás tartalékalapjait - írta a The Wall Street Journal pénteken.
jan. 5
11:45
Készülődik az influenza szezon - már eddig is sokan betegedtek meg (orientpress)
Az év utolsó hetében összesen 2400-an fordultak orvoshoz influenzás panaszokkal, a csonka hét miatt azonban becsapós a szám, mondta a közrádióban Ócsai Lajos, az Országos Tisztiorvosi Hivatal Járványügyi főosztályvezetője, aki hozzátette: az iskolai szezon beköszöntével januárban megugrik majd a betegek száma, a legtöbb megbetegedés pedig február elejére várható.
jan. 5
11:54
Erős földrengés Alaszka partjainál (Napi)
A Richter-skála szerinti 7,7-es erősségű földrengés rázta meg Alaszka partjait, a hatóságok cunami riadót rendeltek el. A CNN tudósítása szerint a földmozgás epicentruma Edna Baytől 101 kilométerre volt ... ...
jan. 5
12:03
Fehéroroszország korlátozza a kérődző állatok importját (MaHu)
Fehéroroszország átmeneti korlátozásokat vezetett be Magyarországról származó kérődzők - szarvasmarha, juh és kecske - importjára és tranzitjára egy Németországban 2011-ben feltűnt és onnan állítólag továbbterjedő járványos állatbetegség miatt.
jan. 5
12:03
Fónagy: nem az energiacégek ellehetetlenítése a cél (Portfolio)
Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint a kormánynak nem célja, hogy döntéseivel ellehetetlenítse az energiaszolgáltatókat. Hozzátette, hogy ettől függetlenül a kormány...
jan. 5
12:12
Éleződhet a verseny a Samsung és az Apple között (ProfitLine)
Széles termékpalettájának és eladásainak 35 százalékos növekedésének köszönhetően a Samsung Electronics Co Ltd. az idén tovább fokozza előnyét az okostelefon eladásokban az Apple Inc. előtt - tájékoztatta pénteken a Strategy Analytics piackutató vállalat a Reuters hírügynökséget.
jan. 5
12:21
Fidesz: rendeletben köteleznék az áramszolgáltatókat a rezsicsökkentés betartására (MaHu)
A Fidesz szerint már hétfőn új miniszteri rendelet születhet arról, hogy a gázszolgáltatókhoz hasonlóan az áramszolgáltatóknak is kötelező legyen új számlákat kiállítaniuk, ha jogszabályi változás történt az árképzésben.
jan. 5
12:21
Drágább lesz a kenyér (Privátbankár)
A pékek 20-25 százalékkal emelnék a pékáruk árát. Egy hónapon belül már várható is valamilyen mértékű emelés - mondta Septe József, a Pékszövetség elnöke.

Keresés