2013. szeptember 1. vasárnap

szept. 1
4:51
Eladná az RWE a Főgáz-részesedését? A cég nem kommentál (HVG)
A RWE német energiaipari társaság nem kommentálja a Főgáz Zrt.-ben birtokolt kisebbségi tulajdonrészének értékesítéséről szóló hírt.
szept. 1
4:55
A hétfői 298-ról 301-re gyengült a forint péntekre (HVG)
Gyengült pénteken a forint, az eurót délután öt órakor 301,44 forinton jegyezték a kora reggeli 300,24 forint után.
szept. 1
4:59
Ötnapos hosszú hétvége is lesz jövőre (HVG)
Megjelent a Magyar Közlönyben a nemzetgazdasági miniszter rendelete a 2014. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről. Ennek értelmében jövőre három munkanapot helyeznek át, így három hosszú hétvégével számolhatunk, amit az ünnepek további kettővel egészítenek majd ki.
szept. 1
5:03
A Magyar Telekom teljesített ma a legjobban a BÉT-en (HVG)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 152,13 pontos, 0,84 százalékos emelkedéssel, 18 198,84 ponton zárt pénteken.
szept. 1
5:07
Újra lecsúsztak az európai tőzsdeindexek (HVG)
Visszaestek pénteken a nyugat-európai értéktőzsdék: a csütörtöki fellendülés átmenetinek bizonyult az előző háromnapi lecsúszás után. A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója az előzetes adat szerint 0,91 százalékos napi visszaeséssel 1196,12 ponton zárt, 5,48 százalékkal a tavaly év végi értéke fölött.
szept. 1
5:11
Határ úti metrómegálló: újabb fideszes ingatlanpanamát sejt az Együtt-PM (HVG)
Az Együtt-PM szerint óriási szükség lenne a Határ úti metrómegálló környékének fejlesztésére, ám az emberek megkérdezése nélkül az a döntés született, hogy "saját érdekcsoportjaiknak kedvezve, a Közgép birodalom megbízásával óriási összegekből térköves szökőkutas parkot alakítanak ki".
szept. 1
5:15
Parlament elé került a tavalyi zárszámadás (HVG)
A kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken 14 422 528,0 millió forint bevétellel, 15 021 171,3 millió forint kiadással és 598 643,3 millió forint hiánnyal benyújtotta a parlamentnek a Magyarország 2012. évi költségvetésének végrehajtását tartalmazó törvényjavaslatot.
szept. 1
5:19
Gigabírságot kapott Kína egyik legnagyobb brókercége (HVG)
Összesen 523 millió jüanra, vagyis átszámítva 19,5 milliárd forintra büntették meg pénteken Kína egyik legnagyobb brókercégét, a sanghaji Everbright Securities-t, volt vezérigazgatóját pedig egy életre eltiltották az szakmától – jelentette a kínai média.
szept. 1
5:23
Itt a törvényjavaslat a PSZÁF beolvasztásáról (HVG)
Benyújtotta a parlamentnek a nemzetgazdasági miniszter azt a törvényjavaslatot, amely az egész jogrendszeren átvezeti a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete beolvasztásával kapcsolatos módosításokat.
szept. 1
5:27
Már tizenhárom pénztárgép közül lehet választani (HVG)
A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint már tizenhárom engedélyezett gép közül választhatnak a cserére kötelezett vállalkozások.
szept. 1
5:31
Bekerülhet a menzákra a vaddisznópörkölt (HVG)
Annyi vaddisznóhús van már Magyarországon, hogy a vidékfejlesztési tárca vizsgálja annak lehetőségét, hogy bevonják a vadhúst a közétkeztetésbe.
szept. 1
5:35
Aszály után: töpörödő növekedés (HVG)
A kukoricának már annyi, de az agrárium egésze még bővülhet a tavalyi, katasztrofális évhez viszonyítva. A piaci szereplők áremelkedést jövendölnek, de az élelmiszerek drágulását a hipermarketek igyekeznek lefogni.
szept. 1
5:39
Átadták az M0-s új szakaszát (HVG)
Átadták a közlekedőknek az M0-s autóútnak az 51-es főút és M5-ös autópálya közötti újonnan épült 6,3 kilométeres szakaszát, az autósok mostantól több mint 75 kilométer hosszan folyamatosan haladhatnak a körgyűrű megépült, az M1-es autópálya és 11-es főút között szakaszán.
szept. 1
5:51
Obama: támadunk?! (ProfitLine)
Barack Obama amerikai elnök szombaton bejelentette, hogy a kongresszus felhatalmazását fogja kérni az általa már elhatározott, Szíria elleni katonai fellépéshez. Az elnök rámutatott, hogy noha meggyőződése szerint jogában állna elrendelni a támadást, az ügy fontossága miatt a - nyári szabadságáról szeptember 9-én visszatérő - törvényhozás vitáját és felhatalmazását kéri.
szept. 1
7:30
Mesterházy: három fő pilléren nyugszik az MSZP nemzetpolitikája (ProfitLine)
Három irányban segítheti az MSZP a határon túli magyar közösségek törekvéseit és érdekeik érvényesítését - mondta az MSZP elnöke határon túli magyar pártok vezetőivel tartott egyeztetése után a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban szombaton.
szept. 1
7:57
Mesebeli munkahelyek - Így dolgoznak a szerencsések (Portfolio)
Kábelmentes telefontöltő, minden irányba mozgatható ergonomikus dizájnbútorok és luxuslakosztályokat idéző hangulati elemek. Néhányak számára már ilyen a jelen, a többségnek pedig remélhetőleg ez a...
szept. 1
8:03
Hamisított jeggyel mentek meccsre Diósgyőrben (ProfitLine)
Néhány szurkoló fiktív adatokat tartalmazó jeggyel akart bejutni szombaton este a diósgyőri stadionban megrendezett DVTK–Újpest FC NB I-es labdarúgó-mérkőzésre, előállították őket - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
szept. 1
8:05
Mi történt a tőzsdén a héten? Piaci áttekintő (ProfitLine)
Erősödött a vezető részvények többsége az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 52,63 ponttal, 0,29 százalékkal növekedett, 18 198,84 ponton zárt pénteken.A részvénypiac forgalma 29,4 milliárd forint volt a héten, míg az előző, rövid héten 21,4 milliárd forint értékben születtek üzletek.
szept. 1
8:09
Új állatmenhely épül Bécsben (orientpress)
Mintegy 150 kutya, 300 cica és többszáz kisállat kényelmes és korszerű elhelyezését teszi lehetővé Bécs új menhelye és állatvédelmi kompetenciaközpontja, az Állatkvártély, amelynek ma tették le az alpkövét. A 15 millió eurós létesítmény 2015-re készül el.
szept. 1
8:15
Veszély! Lenyúlják a banki ügyfelek pénzét: itt a régi-új trükk (Pénzcentrum)
Rendőrnek, banki ügyintézőnek álcázott adathalászok hívják a gyanútlan áldozatot....
szept. 1
8:15
Új díjszabás szerint közlekednek mától a taxik Budapesten (168 Óra Online)
Életbe lépett a budapesti taxirendelet, ennek értelmében a taxik az eddigi maximált ár helyett fix viteldíjjal fuvaroznak. Az alapdíj 450 forint, ezen felül kilométerenként 280 forintot, várakozásnál pedig percenként 70 forintot kell fizetni.
szept. 1
8:30
Messze a trendforduló (Népszava)
Nagyot tévedtek az elemzők: a nemzetgazdasági beruházások volumene 2013 második negyedévében 4,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, ezzel szemben a szakma hat százalékos visszaesést várt. Egy 2007 óta tartó, folyamatosan süllyedő folyamat szakadt meg, a pozitív adatok szinte kizárólag az állami megrendeléseknek köszönhető. Trendfordulóról azonban aligha beszélhetünk.
szept. 1
8:36
Hogyan tartsuk itthon az elvándorlást fontolgató fiatalokat? (ProfitLine)
A kormány az elvándorlást fontolgató fiatalok itthon maradásához többféle módon igyekszik kedvező feltételeket teremteni, mindehhez itthoni és uniós forrásokból több száz milliárd forint áll rendelkezésre - mondta az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos az MTI-nek.
szept. 1
8:42
Emelkedett a BUX a héten (Infostart)
Erősödött a vezető részvények többsége az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 52,63 ponttal, 0,29 százalékkal növekedett, 18 198,84 ponton zárt pénteken.
szept. 1
9:00
Módosul a vadkár megtérítési szabálya (Infostart)
A mezei nyúl és a fácán okozta mezőgazdasági kárt jövő március közepétől nem kell megtérítenie a vadászatra jogosultnak - a szabályt az új Polgári Törvénykönyvvel (Ptk.) összefüggő agrár- és környezetvédelmi részletszabályokat felölelő törvénytervezet tartalmazza.
szept. 1
9:03
Szeptemberben ismét Kutatók Éjszakája (orientpress)
A Kutatók Éjszakája központi programjának 2013-ban a Dürer Rendezvényház ad otthont. Négy hét múlva szeptember 27-én a különböző tudományterületek mellett a kutatói gyakorlati helyeket kínáló intézmények is bemutatkoznak ugyanitt a 'Kutatói Börzén'.
szept. 1
9:09
Az ENSZ cáfolja, hogy félreállna az amerikai csapások útjából Szíriában (ProfitLine)
Az ENSZ-főtitkár szóvivője szombaton cáfolta, hogy a világszervezet a vegyifegyver-ellenőrök kivonásával utat nyitna az amerikai légicsapásoknak Szíriában és rámutatott, hogy a humanitárius programok folytatódnak az arab országban.
szept. 1
9:09
Hatalmas vagyonok, szinte ismeretlen országokban (Portfolio)
Szaúdi olajsejkek, orosz olajmilliárdosok dominálják az energiapiac bulvárvilágát, miközben a háttérben szinte ismeretlen országok hatalmas vagyonokat halmoznak fel, és alig egy évtized leforgása...
szept. 1
9:18
Nagy összeomlásra készül Amerika (Napi)
Példátlan vészhelyzeti szimulációra készülnek az Egyesült Államokban, hogy felmérjék, egy az ország elleni esetleges támadásra hogyan reagálnának a hatóságok. A villamosenergia-hálózat az Egyesült Államok ... ...
szept. 1
9:27
Aki jobb életkörülményekre vágyik, Németországba megy (Portfolio)
Nem csak a görögök, hanem az olaszok, a spanyolok és a portugálok estében is népszerű célpont Németország, feltéve, hogy munkáról van szó. A német munkaügyi hivatal adatai szerint tavaly június óta 8...
szept. 1
9:42
Módosul a vadkár megtérítési szabálya (ProfitLine)
A mezei nyúl és a fácán okozta mezőgazdasági kárt jövő március közepétől nem kell megtérítenie a vadászatra jogosultnak - a szabályt az új Polgári Törvénykönyvvel (Ptk.) összefüggő agrár- és környezetvédelmi részletszabályokat felölelő törvénytervezet tartalmazza.
szept. 1
9:45
Az Ötöslottó nyerőszámai a 35. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 35. heti nyerőszámait. Ezúttal sem volt telitalálat, a jövő heti várható főnyeremény összege 2 717 millió forint....
szept. 1
10:03
16 havi csúcson a kínai beszerzési menedzser index (Portfolio)
Több mint egy éve nem voltak ilyen optimisták a kínai feldolgozóipari vállalatok az értékesítési kilátásokat illetően - derül ki a hivatalos, augusztusi statisztikákból. A statisztikai hivatal által...
szept. 1
10:12
Tovább erősített a Videoton (Napi)
Eddigi legnagyobb első féléves árbevételét realizálta a Videoton Holding. Miután eddigi legnagyobb konszolidált árbevételét érte el tavaly a Videoton Holding Zrt. - a 98,5 milliárd forintos árbevétel jócskán ... ...
szept. 1
10:15
Sohasem látott első féléves árbevételt realizált a Videoton Holding (ProfitLine)
Miközben eddigi legnagyobb konszolidált árbevételét érte el tavaly a Videoton Holding Zrt. - a 98,5 milliárd forintos árbevétel jócskán meghaladta az előző évekét -, az idei első félévben tovább tudtak növekedni - mondta a vállalatcsoport társ-vezérigazgatója az MTI-nek.
szept. 1
10:39
Ralizik a Bitcoin - Itt az újabb lufi? (Portfolio)
Meredek emelkedésbe váltott a Bitcoin az elmúlt körülbelül 3 hétben, korrekcióról pedig egyelőre szó sincs. Közel 40 százalékkal lett drágább ennyi idő alatt a legkedveltebb virtuális pénz. Mi állhat...
szept. 1
10:48
Rég látott optimizmus uralkodik Kínában (Napi)
Több mint egy éve nem voltak ilyen optimisták a kínai feldolgozóipari vállalatok az értékesítési kilátásokat illetően. A statisztikai hivatal által közzétett beszerzési menedzser index értéke 50,3 pontról ... ...
szept. 1
10:51
Tíz nap haladékot kapott Szíria (orientpress)
Barack Obama amerikai elnök szombaton bejelentette, hogy a kongresszus felhatalmazását fogja kérni az általa már elhatározott, Szíria elleni katonai fellépéshez. Obamának jogában állna elrendelni a támadást, az ügy fontossága miatt azonban megvárja a nyári szabadságáról szeptember 9-én visszatérő kongresszusi tagokat. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok legkevesebb 10 napig nem lép katonai…
szept. 1
11:09
Új közigazgatási központot adtak át Tatabányán (orientpress)
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter és Czunyiné Bertalan Judit megyei kormánymegbízott adta át pénteken Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal helyi szerveinek 13 500 négyzetméteres új épületét, amelyet egy csődbe ment bevásárlóközpontból alakítottak ki 2,3 milliárd forintos költséggel.
szept. 1
11:15
Rekord a Videotonnál (Portfolio)
Miután eddigi legnagyobb konszolidált árbevételét érte el tavaly a Videoton Holding Zrt. - a 98,5 milliárd forintos árbevétel jócskán meghaladta az előző évekét -, az idei első félévben tovább tudtak...
szept. 1
11:15
Ennyiből él egy átlag magyar fiatal (Pénzcentrum)
A fiatalok többsége rendszeresen bankol, és átlagosan havi 49 ezer forint költőpénzzel rendelkezik. 55 százalékuk hűséges a bankjához, de több mint 20 százalékuk már váltott bankot a díjak vagy ajánlatok miatt - derül ki egy friss kutatásból. A 15-26 éves korosztály bankolási szokásait vizsgáló felmérés szerint a fiatalok a készpénzt preferálják, a banki termékek közül pedig elsősorban a…
szept. 1
11:21
Az amerikai hírszerzés 231 kibertámadást hajtott végre 2011-ben (ProfitLine)
Az amerikai hírszerző szolgálatok 2011-ben 231 titkos offenzív kiberműveletet hajtottak végre - közölte a szombati számában a birtokába jutott titkos dokumentumokra és szakértői állásfoglalásokra hivatkozva a The Washington Post.
szept. 1
11:24
Drágulhat az üzemanyag (Infostart)
Az üzemanyagok további drágulására számít jövő héten a portfolio.hu. A portál szerint a dízel 4-5, a benzin ára pedig 2-3 forinttal emelkedhet. Az árváltozást a forint gyengülése és a finomított termékárak emelkedésével indokolják a szakértők.
szept. 1
11:33
Óriási nyereséggel kecsegtetnek az ékszerek (Portfolio)
Továbbra is jó befektetést jelent az ékszer, sőt az elmúlt időszakban többen választják a befektetés e formáját. Az üzleti célú ékszervásárlásra mostanában nagyobb figyelem irányul, mint a klasszikus...
szept. 1
11:36
Jövő hét szombattól változnak a BKK menetrendek (Privátbankár)
Több menetrendi változásra is számítani kell szeptemberben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járathálózatán.
szept. 1
11:54
Hidegfront érkezik (Privátbankár)
Több helyen lehet záporra, zivatarra számítani és vasárnap erősebb hidegfronti hatás kezdődik.
szept. 1
11:54
Szeptember végéig lehet pályázni a kerékpárosbarát címekre (ProfitLine)
Szeptember végén jár le a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által hetedszerre meghirdetett Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatok beküldési határideje - hívta fel a figyelmet közleményében az NFM.
szept. 1
12:00
"Technikai okok miatt" nem mér tovább az NGM államadósság-mérője (HVG)
Már nem méri az államadósságot semmi a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján, ugyanis a 2011-es indulása óta annyit fejlesztgették, hogy végül eltűnt a süllyesztőben.
szept. 1
12:00
Sosem látott fejlesztésbe vág Moszka (Napi)
A következő öt évben példátlan összegek beruházásával megújítják az orosz főváros közlekedési infrastruktúráját. Eddig sosem látott összeget szánnak arra, hogy megszabadítsák Moszkvát a már krónikussá ... ...
szept. 1
12:03
Életbe lépett a fővárosi taxirendelet (orientpress)
Életbe lépett a budapesti taxirendelet, ennek értelmében a taxik az eddigi maximált ár helyett fix viteldíjjal fuvaroznak. Az alapdíj 450 forint, ezen felül kilométerenként 280 forintot, várakozásnál pedig percenként 70 forintot kell fizetni.

Keresés