2013. szeptember 1. vasárnap

szept. 1
10:00
Meghalt Lotfi Mansouri (Metropol)
Meghalt 84 éves korában Lotfi Mansouri neves iráni-amerikai operarendező, a San Franciscó-i Operaház egykori főigazgatója.
szept. 1
11:30
Ma rendezik a nemzeti tanévnyitót (Infostart)
Ma rendezik a nemzeti tanévnyitót Debrecenben.

2013. szeptember 2. hétfő

szept. 2
6:42
Zappa is a kínálatban (Spa Trend Online)
Félidejéhez érkezett a velencei filmfesztivál, de mivel az idén nagyon sok híresség nem kereste fel, még mindig a nyitóeseményre motorcsónakon érkezett két hollywoodi sztár, George Clooneyról és Sandra Bullockról beszélnek a legtöbbet.
szept. 2
6:44
István, a szent király (Spa Trend Online)
Az István, a szent király című székesfehérvári kiállításon először látható együtt Szent István három legnagyobb ereklyetartó hermája, a zágrábi, a kalocsai és a székesfehérvári.
szept. 2
6:46
Televíziózás és halál (Spa Trend Online)
Egy óra televíziózás 22 perccel rövidíti meg az életet. Aki mondjuk tíz éven át televíziózik, annak végül 3-3,5 évvel rövidül az élete, aki ötven éven át, annak már alig van hátra 10-15 éve.
szept. 2
9:24
Edvin Marton: mindig előad magyar darabot is (Metropol)
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a hárommillió dollárt érő hangszerén saját dallamokat és klasszikus darabokat is játszik.
szept. 2
10:36
Zrínyi-napok Szigetváron (Spa Trend Online)
Korhű programokkal emlékeznek meg Zrínyi Miklósról (1508-1566), valamint a vár 1566-ben elesett hős védőiről péntektől Szigetváron, a Zrínyi-napokon.
szept. 2
12:06
Eurovíziós Dalfesztivál - Koppenhága a házigazda 2014 májusában (Spa Trend Online)
A dán fővárosban rendezik az 59. Eurovíziós Dalfesztivált (ESC) 2014 májusában. A dán közszolgálati média hétfőn jelentette be, hogy a három pályázó dán város közül Koppenhága lesz a helyszín.
szept. 2
12:24
Eurovízió: Koppenhága a 2014-es főváros (Metropol)
A verseny jelmondata a "Csatlakozz hozzánk!" lesz.
szept. 2
12:42
Megújul az Alföldi Galéria (Infostart)
Megújul a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériának a város képzőművészeti hagyományait bemutató állandó kiállítása - közölte Nagy Imre művészettörténész, a Tornyai János Múzeum igazgatója hétfőn a helyszínen.
szept. 2
13:54
Újbuda Jazz Fesztivál kilencedszer (Spa Trend Online)
Kilencedik alkalommal rendezik meg az Újbuda Jazz fesztivált, amelynek helyszíne ezúttal is az A38 hajó és a MU Színház. A koncertek keddtől vasárnapig zajlanak, az első fellépő az A38 kiállítóterében André Vida és Rubik Ernő Zoltán, valamint a Boom Voyage lesz.
szept. 2
14:12
A Kennedy-gyilkosság "véres részletei" (Metropol)
"Micsoda lepra hely a halálhoz" - mondta Kennedy stábjának egy tagja a dallasi Parkland kórházban.
szept. 2
20:30
Nemzetközi fuvolaversenyt rendeznek Budapesten (Metropol)
A nyolcvan éve alapított Budapesti Nemzetközi Zenei Versenyek sorában idén egy fúvós hangszer, a fuvola a főszereplő.
szept. 2
20:48
Elbúcsúztatták Vukán Györgyöt (Spa Trend Online)
Pályatársak, a kulturális élet jeles szereplői és a tisztelők sokasága búcsúzott hétfőn a városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban az életének 72. évében elhunyt Vukán György zeneszerző-zongoraművésztől.
szept. 2
20:50
Poligamy - új musical a Madáchban (Spa Trend Online)
Poligamy címmel romantikus musical comedyt mutat be a Madách Színház október végén; az új magyar darabban a főszerepet kettős szereposztásban alakító Nagy Sándor és Nagy Balázs mellett több fiatal művészt is megismerhet a közönség.

2013. szeptember 3. kedd

szept. 3
6:42
Kaland és katarzis hat részben (Spa Trend Online)
Törőcsik Mari színtiszta feketében áll a kamera elé. Nagyasszony. Hosszú, szigorúan zárt ruha, méltóságot kiemelő köntös, gyöngyös kendő. Ez a nap az övé, azaz a félelmetes boszorkányé, aki titkos ügynök és profi gyilkos, s aki éppen megjósolja egykori szeretője közeli halálát. Forog Rudolf Péter rendezésében a Kossuthkifli című hatrészes tévéfilm.
szept. 3
6:44
Magánszínházak édenkertje (Spa Trend Online)
63, 4 millió forint kormánytámogatást kapott a Játékszín. Heuréka! Az ember persze örül, ha a sanyarú helyzetben lévő kultúra kicsivel több pénzhez jut, mint amit remélni lehetett. A baj csak az, hogy a Játékszín már magánszínház. Éppen azért vált azzá, mert a minisztérium úgy látta, hogy nem tudja támogatni. Csaknem le kellett húzni a rolót.
szept. 3
6:46
Hírműsor az űrből (Spa Trend Online)
Jó hír, hogy a Hír24 immár nemcsak egy hírportál, hanem valódi, élő híradó, amely vasárnap óta látható a Story4-en. Jó hír, hogy az RTL II. és az ATV híradói mellett van még egy hírműsor, amelyet érdemes nézni. Már csak azért is érdemes, mert - eltérően a közmédia hasonló műsoraitól - nem süt belőle a tömény kormánypropaganda.
szept. 3
8:30
Folytatódik a Szimfonik Live (Metropol)
Ismét a magyar könnyűzenei élet jeles képviselői csatlakoznak az MR Szimfonikusokhoz és a Magyar Rádió kórusához a Szimfonik Liv3 koncerten.
szept. 3
8:48
Színpadra viszi a Madách társulata a Poligamy musicalt (Metropol)
A Poligamy lesz a Madách Színház első bemutatója a 2013–2014-es színházi évadban.
szept. 3
11:12
Filmet forgat Ferenc pápa életéről egy argentin rendező (Spa Trend Online)
Filmet forgat Ferenc pápáról egy argentin rendező, a produkció Buenos Aires-i ifjúságától pápává választásáig öleli fel a római katolikus egyházfő életét.
szept. 3
11:12
Camouflage-koncert a Dürer Kertben (Metropol)
December 13-án ad koncertet az elektronikus zene nyolcvanas-kilencvenes évekbeli német sztárcsapata.
szept. 3
11:30
Tarlós: nem kap prémiumot a Madách igazgatója (Spa Trend Online)
Tarlós István főpolgármester kedden felfüggesztette azt a határozatot, amely lehetővé tette volna prémium kifizetését a Madách Színház igazgatójának.
szept. 3
13:36
Alföldi Róbert is rendez a Radnóti Színházban (Infostart)
A Mohácsi-testvérek, Mohácsi István és János darabjának premierjével indul a bemutatók sora a budapesti Radnóti Színházban, ahol a 2013/2014-es évadban Alföldi Róbert is rendezni fog.
szept. 3
13:36
Vígjáték a férfiagyról a Thália Színházban (Spa Trend Online)
A férfiak gondolkodását, nőkhöz való viszonyukat mutatja be A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás? című egyszemélyes vígjáték Csányi Sándor előadásában a budapesti Thália Színházban október 12-én.
szept. 3
13:54
Meghalt Frederik Pohl amerikai sci-fi író (Metropol)
Pohl a regényírás mellett 1959-től 1969-ig volt az amerikai Galaxy Magazin és annak testvérlapja, az If szerkesztője.
szept. 3
13:56
Alföldi Róbert is rendez az új évadban (Metropol)
A Mohácsi-testvérek, Mohácsi István és János darabjának premierjével indul a bemutatók sora a budapesti Radnóti Színházban.
szept. 3
13:58
Vígjáték a férfiagyról a Tháliában (Metropol)
A férfiak gondolkodását, nőkhöz való viszonyukat mutatja be A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás? című darab.
szept. 3
14:00
Sokkolta Laudát a balesete a filmvásznon (Metropol)
Niki Laudát is sokkolta az a jelenet, amelyben a Hajsza a győzelemért című film rendezője a Forma-1-es pilóta szörnyű balesetét idézte fel.
szept. 3
14:12
Niki Laudát is sokkolta a róla készített film balesetjelenete (Spa Trend Online)
Niki Laudát is sokkolta az a jelenet, amelyben Ron Howard, a Hajsza a győzelemért című film rendezője a Forma-1-es pilóta szörnyű balesetét idézte fel. Az egykori osztrák világbajnok erről a produkció hétfői londoni premierjén mesélt.
szept. 3
15:42
KULTÚR8 Fesztivál (Spa Trend Online)
Tavaly, 2012-ben a mesés-mágikus-veszélyes nyolcadik kerület mélyén valami elkezdődött - egy apró fesztivál, egy kezdeményezés kezdete - a Kultúr8. Már születésekor nehéz volt kategóriák alá vonni - hogy fesztivál volt-e inkább vagy csak egy rejtőző közösség igyekezett bemutatkozni egy gangos udvarház három gesztenyefája alatt, nem tudni.
szept. 3
18:06
Koncert közben kapott agyvérzést az énekesnő (Metropol)
A 38 éves, főként verista művekben elismert Florencia Fabris argentin szoprán mintegy félezer néző előtt Verdi Requiemjében lépett pódiumra.
szept. 3
18:08
Dakota Johnson lesz Anastasia (Metropol)
Az amerikai színésznő kapta Anastasia szerepét E. L. James A szürke ötven árnyalata című bestsellerének filmváltozatában.

2013. szeptember 4. szerda

szept. 4
6:42
A jelenkor már a múlté (Spa Trend Online)
A fiatal írók szemináriumokon tanultak mestereiktől és egymástól, kora délutántól késő estig kerekasztal-beszélgetések, előadások, felolvasások követték egymást Szigligeten, a József Attila Kör ötnapos táborában. A hivatalos és privát eszmecserék fontossága, a témák aktualitása mellett a JAK-tábor talán legjellegzetesebb ismérve a baráti hangulat - az Esterházy-kastélyban működő legendás alkotóház…
szept. 4
6:44
Elhunyt Pető Béla (Spa Trend Online)
Életének 73. évében hosszú, súlyos, türelemmel viselt betegség után elhunyt Pető Béla, a Vígszínház egykori legendás művészeti titkára. Sok helyen megfordult pályája során.
szept. 4
6:46
Levente Péter a Bóta Caféban (Spa Trend Online)
A közkedvelt színésszel, rendezővel, tanárral, Levente Péterrel készült beszélgetést ismételjük meg ma, szeptember 4-én, szerda este 9 órától a Fix Tévén.
szept. 4
6:48
Mészáros Márta rendez a Centrál Színházban (Spa Trend Online)
Három nagyszínpadi bemutatóval és két kisszínpadi premierrel várja a nézőket az új évadban a Centrál Színház. Az évad végén még két előbemutató is várható.
szept. 4
7:54
Kihívás és lehetőség a Vasember (Metropol)
A Vasember harmadik része ma került DVD-n a hazai boltok polcaira. A rendező, Shane Black beszél a filmről.
szept. 4
10:54
Poirot visszatér (Metropol)
Agatha Christie regényeinek híres belga detektívje egy jövőre megjelenő krimiben újra nyomoz.
szept. 4
14:30
Szabadtéren kezdi évadját az Operaház (Metropol)
Szeptember 14-én az Andrássy úton táncszámok, divatshow, valamint sport és artista attrakciók kísérik Wagner alkotásainak kiemelkedő darabjait.
szept. 4
15:24
Veres Mária:Nagyszülők és unokák (Spa Trend Online)
Kötelező azonnal megszeretni az unokánkat? Mennyi időt tölthetünk majd együtt? Milyen feladatok várnak, és bírjuk majd erővel? Szükség lesz ránk egyáltalán? Unokánk születésekor az öröm, a kíváncsiság, az izgalom, az aggódás mellett még ezernyi érzés, és persze kérdés kavarog bennünk.
szept. 4
17:12
Tesztoszteron és Kalózzene (Spa Trend Online)
Bornai Tibort - aki 13 éves korában már dalt szerzett "Miért kell nekem iskolába járni" címmel - legtöbben a KFT együttesből ismerik. Önálló lemezei, estjei és könyvei is népszerűek. Többek között olyan művészeknek szerzett dalokat, mint Koncz Zsuzsa, Somló Tamás, Mácsai Pál.
szept. 4
17:30
Századik albumát adja ki Cliff Richard (Metropol)
A popzene brit veteránja szerdai közlése szerint a jubileumi lemezen visszatér a gyökerekhez és a rock&rollnak szenteli az albumot.
szept. 4
17:32
70 rövidfilm a 70. velencei fesztiválon (Metropol)
A különleges születésnapi produkció elkészítésében olyan rendezők vettek rész, akik az elmúlt húsz évben szerepeltek munkájukkal a velencei mustrán.
szept. 4
17:34
Jennifer Lopez visszaül a zsűriszékbe (Metropol)
Az énekesnő az elmúlt évben hagyta ott a műsort, miután két sorozatban is részt vett a jelentkezők szelektálásában.
szept. 4
17:36
Kétnapos rockfesztivál Balatonföldváron (Metropol)
Pénteken és szombaton fellép többek között Deák Bill Gyula, a Dinamit és a Sex Action is.
szept. 4
17:48
Indul a meghallgatás: Eszenyi Enikő vagy Balázs Péter? (Infostart)
Csütörtökön ül össze a Vígszínház és a Budapesti Operettszínház igazgatói pályázatait elbíráló két szakmai bizottság. Döntés még nem várható - tudta meg az InfoRádió.
szept. 4
17:48
Art Moments fesztivál november végéig (Metropol)
Az AMS 2010-ben azzal a céllal jött létre, hogy fiatal képző- és iparművészek számára bemutatkozási lehetőséget nyújtson.
szept. 4
18:24
Rekordnyarat zártak az észak-amerikai mozik (Metropol)
A számok feltornászásában olyan filmek jeleskedtek, mint a Vasember 3, Az acélember és a Gru 2.
szept. 4
18:26
Hazánk a díszvendég (Metropol)
Megnyílt a 26. Moszkvai Nemzetközi Könyvkiállítás és Vásár.

Keresés