2013. február 1. péntek

febr. 1
6:03
Budapesten a sztálinista thriller (Infostart)
Május végén Budapesten kezdődhet a Child 44 című, sztálinista szovjet időkben játszódó thriller forgatása - értesült a The Hollywood Reporter.
febr. 1
6:39
Banditizmus az orosz művészvilágban (Spa Trend Online)
Megvakul a moszkvai Nagy Színház, a Bolsoj művészeti vezetője? Szergej Filin január közepén kilépett lakóházából, amikor az utcán, hirtelen keresztnevén szólították. Az egykori hírneves balett táncos gyanútlanul megfordult, elviselhetetlen sajgó fájdalmat érzett.
febr. 1
6:57
Egy katalizátorként működő művészeti kezdeményezés (Spa Trend Online)
A tranzit. hu kortárs képzőművészeti egyesület harmadszorra adja át a Katalizátor-díjat. Motor kategóriában a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató nyert, mely a művészeti színterek fúzióját hozta létre egy nappal zöldségesként működő üzletben. A tér korlátozott időtartamú használata mindenki számára nyitott, pályázathoz kötött. Részben a bolt jövedelméből fedezik a hely bérleti díját, a művészet…
febr. 1
9:39
Scherer Péter - Megvalósult kívánságok (Metropol)
Scherer Péter szombaton új szerepben mutatkozik be: zsűritag lesz az Aranyhal Mesefesztiválon.
febr. 1
9:41
Csodalépés Rátótitól és Müllertől (Metropol)
Új szólólemezét mutatja be Rátóti Zoltán színész a Nemzeti Színházban.
febr. 1
13:33
Rengetegen szavaztak a Pannónia Fesztivál magyar fellépőire (Spa Trend Online)
A kilenc napon át tartó internetes szavazás során több mint 400.000 érvényes szavazat érkezett a magyar zenekarokra. Az 1300, közönség által jelölt formáció közül a szervezők az első ötven helyezettet kérik fel, hogy adjanak koncertet a 7. Pannónia Fesztiválon 2013. május 16. és 19. között.
febr. 1
15:57
Nyílt levélben fordultak Balog Zoltánhoz (Metropol)
A bécsi Burgtheater igazgatója a magyar színházi életet érintő kultúrpolitikai intézkedések miatt aggódik.
febr. 1
15:59
Pénzgyűjtő kampánnyal az Oscar-gálára (Metropol)
Megnyílt az út Hollywoodba az Oscar-jelölt afgán rövidfilm szereplői előtt.
febr. 1
16:33
Magyar grafikus sikere Olaszországban (Metropol)
Baranyai András nyerte az olasz Giffoni gyermek- és ifjúsági filmfesztivál logójára meghirdetett nemzetközi illusztrációs pályázatot.
febr. 1
17:09
A Csak a szél kapta a fődíjat (Metropol)
Fliegauf Bence Csak a szél című rendezése kapta a B. Nagy László-díjat.
febr. 1
17:11
Meghalt Tardi Sándor festőművész (Metropol)
Tardi Sándor visszavonultan, egyedül élt mezőkövesdi házában és maga hívta ki a mentőket is.
febr. 1
17:27
Alföldi nyílt levele a közönségnek (Metropol)
A Nemzeti Színház főigazgatója leszögezte: a korábban meghirdetett bemutatóikat megtartják.
febr. 1
17:45
Alföldi Róbert nyílt levele (Infostart)
Nyílt levélben fordult a közönséghez Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója, aki az előadásaik iránti érdeklődést megköszönve leszögezte: a korábban meghirdetett bemutatóikat megtartják.
febr. 1
18:03
A filmkritikusok fődíját kapta a Csak a szél (Infostart)
Fliegauf Bence Csak a szél című filmje kapta a B. Nagy László-díjat, a filmkritikusok fődíját, amelyet pénteken adtak át a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) székházában.
febr. 1
19:15
Joan Miró grafikáiból nyílt tárlat Szegeden (Metropol)
A katalán művész alkotásai által ihletett fényfestményekbe öltöztették pénteken este a szegedi Reök-palotát.
febr. 1
19:17
Bruce Willis óriás falfestményt kapott (Metropol)
A színészt a Die Hard-sorozat ötödik részének bemutatója előtt lepte meg a 20th Century Fox filmstúdió az alkotással.
febr. 1
19:51
Alföldi Róbert nyílt levele a Nemzeti Színház közönségéhez (Spa Trend Online)
"Mind a magam, mind pedig az egész társulat nevében, megtisztelve és őszinte örömmel szeretném megköszönni azt az érdeklődést, amivel a Nemzeti Színház előadásait látogatják."
febr. 1
19:51
A Dal első elődöntője szombaton (Metropol)
Az élőben látható A Dal című show-ból hatan jutnak be a február 23-24-i középdöntőkbe.

2013. február 2. szombat

febr. 2
6:39
Szakmai találkozó a Filmalappal (Spa Trend Online)
Reméljük, ez az év több filmet fog eredményezni, mondta Andrew G. Vajna filmügyi kormánybiztos azon az egésznapos szakmai fórumon, amelyet a Magyar Nemzeti Filmalap tegnap rendezett a Millenárison. Az alap vezetői áttekintették a tavalyi év tapasztalatait, idén Hollywoodból Budapestre jön Alen Parker és Quentin Tarantino, hogy tapasztalatait megossza a magyarokkal, de az nem derült ki, hogy…
febr. 2
6:41
Piros szőnyeg és zsíros kenyér (Spa Trend Online)
Piros szőnyeg persze soha nem volt, a filmkritikusok díjátadója mindig laza, szakmai ünnepként előzte meg a másik, jóval nagyobb, jóval zajosabb ünnepet, a Magyar Filmszemlét.
febr. 2
6:57
A Csak a szélé a fődíj (Spa Trend Online)
Tegnap ötvenegyedik alkalommal a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában átadták a MÚOSZ filmkritikusi szakosztályának díjait, amelyeket a tavaly bemutatott művek közül az arra érdemeseknek szavazással ítélt oda a grémium. A moziba került tizenegy hazai játékfilm közül a filmkritikusok B. Nagy László díját a Csak a szél című film, Fliegauf Bence rendezése nyerte el.
febr. 2
9:21
Tizedeli az egyetemeket az új nyugdíjazási szabály (Infostart)
Több száz dolgozót kell elküldeniük az új nyugdíjazási szabály miatt az állami felsőoktatási intézmények vezetőinek.
febr. 2
9:21
Tavaly 4 óra 46 percet tévéztünk naponta (Spa Trend Online)
Tavaly a teljes lakosság átlagosan napi 4 óra 46 percet töltött televíziózással. Bár a két nagy országos kereskedelmi csatorna nézettsége némileg csökkent, a tévézésre fordított idő harmadában még mindig ezeket nézik az emberek - derül ki a Nielsen adataiból.
febr. 2
9:57
Dupla Michael Jackson-show Budapesten (Spa Trend Online)
Dupla fellépést tart Budapesten friss show-jával a világhírű Cirque du Soleil. A kanadai székhelyű utazó társulat kedden és szerdán a Sportarénában mutatja be Michael Jackson: The Immortal (Michael Jackson: A halhatatlan) című műsorát.
febr. 2
10:51
Bob Marley előtt tiszteleg a Ladánybene 27 (Metropol)
Magyarországon 2005 óta tartanak emlékesteket a Ladánybene 27 szervezésében.
febr. 2
13:15
Filmszemle helyett villámcsődület és közgyűlés (Spa Trend Online)
Flashmobbal vette kezdetét a Magyar Filmművészek Szövetségének rendkívüli közgyűlése az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a filmszakma képviselői mondták el véleményüket az új filmfinanszírozási rendszerről.

2013. február 3. vasárnap

febr. 3
14:09
Magyar siker a Nemzetközi Blues Párbajon (Spa Trend Online)
Szép magyar siker született a hét végén a memphisi Nemzetközi Blues Párbajon: Little G. Weevil - Szűcs Gábor - nyerte a szóló/duó kategóriát, és ő kapta a legjobb gitárosnak járó címet is.
febr. 3
18:21
Magyar siker a memphisi Nemzetközi Blues Párbajon (Infostart)
Szép magyar siker született a hét végén a memphisi Nemzetközi Blues Párbajon: Little G. Weevil - Szűcs Gábor - nyerte a szóló/duó kategóriát, és ő kapta a legjobb gitárosnak járó címet is.
febr. 3
19:15
Bolsoj balettigazgatója tudja, hogy ki támadta meg (Infostart)
A moszkvai Nagyszínház balett-társulatának művészeti igazgatója pontosan tudja, hogy ki követte el ellene a savval a merényletet a múlt hónapban, de a hatósági vizsgálat végéig nem kívánja megnevezni a tettest - ezt maga Szergej Filin mondta vasárnap a BBC-nek.

2013. február 4. hétfő

febr. 4
6:39
Aggódnak a magyar demokráciáért (Spa Trend Online)
Matthias Hartmann, a világhírű bécsi Burgtheater igazgatója hat neves osztrák művésszel, köztük a Nobel-díjas Elfriede Jelinekkel a magyar kormányhoz fordult. Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások miniszterének írt levelükben a kultúra és főleg a színház szabadságának garantálását szorgalmazzák.
febr. 4
6:41
Megsemmisíthetik az MMA-törvényt (Spa Trend Online)
A Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa.
febr. 4
6:57
Csárdás a szolidaritásért (Spa Trend Online)
Ma este a Nemzeti Táncszínházban neves együttesek a jövőjükért táncolnak. A Magyar Táncművészek Szövetsége a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve szolidaritási gálaestet rendez a táncművészetért.
febr. 4
6:59
A politikus a hitelét árulja (Spa Trend Online)
Muszáj a kultúrát Magyarországon a közbeszéd és a közgondolkodás részévé tenni - véli Káel Csaba. A Művészetek Palotája vezérigazgatójának meggyőződése, hogy a kultúra fejlesztési ágazat, és sok gazdasági hasznot is hajthat az országnak, ahogy például Ausztriában. A film- és operarendező, aki több mint négyszáz reklámfilmet készített és kétszer a Fidesz reklámkampányát is szervezte, úgy véli, a…
febr. 4
9:03
Gianfranco Zappettini – Festészet? Festészet! (Metropol)
Modern alkotásaival megóvta és továbbvitte a festészet értékeit akkor, amikor sokan már kiürült művészeti ágnak tekintették.
febr. 4
11:27
Elhunyt Novák István építész (Infostart)
Elhunyt Novák István építész, Szeged díszpolgára, a csongrádi megyeszékhely korábbi főépítésze - tájékoztatta az önkormányzat hétfőn az MTI-t.
febr. 4
15:21
Orosz műveltségi vetélkedőt rendeznek Lakiteleken (Spa Trend Online)
Orosz műveltségi vetélkedőt hirdet idén a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület a magyarországi és a határon túli középiskolák diákjai számára a Lakitelek Alapítvány támogatásával - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke hétfőn az MTI-vel.
febr. 4
15:39
Pál apostol - dalok Pál levelei szerint (Spa Trend Online)
Pál apostol levelei alapján írott dalok története új fejezethez érkezett. Gryllus Dániel,Halmos Béla, Ferenczi György és a Rackajam egy turné keretében, a Makovecz Imre által tervezett templomokban, közösségi épületekben adják elő a dalokat. Előadásaikat ünnepnek szánják abban az értelemben, ahogy Makovecz Imre írt a templomokról: A templom ünnep, Isten világának ünneplése, a templom imádság,…
febr. 4
15:39
Továbbra is cenzúrázzák a filmeket Kínában (Metropol)
Ha helyesebb képet adnak az országról a filmkészítők, a cenzoroknak is kevesebb lesz a munkájuk.
febr. 4
15:57
Hopper megelőzte Picassót (Metropol)
Az amerikai realista festő tárlatát 784 ezer érdeklődő kereste fel a a párizsi Grand Palaisban.
febr. 4
20:27
Taroltak a zombik a mozikban (Infostart)
Romantikus zombifilmre ültek be a legtöbben az észak-amerikai mozikba a hétvégén, miközben a közönséget a Super Bowl amerikaifutball-döntő szögezte a tévéképernyők elé. A Warm Bodies című horrorra 20 millió dollárért (4,3 milliárd forintért) váltottak jegyet.

2013. február 5. kedd

febr. 5
6:39
Önreklám - angolul (Spa Trend Online)
Büntetést kapott, nem túl szigorút: 40 ezertől -100 ezer forintig -, három televíziós csatorna, közöttük kereskedelmiek is, mert túl hangos volt a reklámjuk, ami ellen sokan tiltakoztak. Bevallom engem a legkevésbé sem zavart a hangerő, sokkal inkább zavarnak maguk a reklámok.
febr. 5
6:57
Foggal-körömmel harcolnak (Spa Trend Online)
Az önkormányzatiságot és a méltóságunkat ne adjuk fel, az egyetlen lehetőség, ha a szakma megszervezi magát, ehhez kérek felhatalmazást - mondta Tarr Béla, a Magyar Filmművész Szövetség elnöke a szombati össz-szakmai nyílt fórumon. Független alapítványi forma szükséges, egyeztek meg a jelenlévők.
febr. 5
8:45
Jövő héten tripláz az LGT (Metropol)
Több mint öt éve nem léptek fel önállóan, február 15–17. közt három nagykoncertet adnak az arénában.
febr. 5
12:39
Robert De Nirót betonba állították (Metropol)
Robert De Niro kéz- és lábnyomával gazdagodott a híres hollywoodi kínai filmszínház előtti tér betonja.
febr. 5
13:33
Moór Marianna hetvenéves (Metropol)
A színésznőt 14 éves korában fedezte fel Ranódy László rendező, aki kiválasztotta A tettes ismeretlen című játékfilmjéhez.
febr. 5
13:35
25 éve halt meg Emeric Pressburger (Metropol)
A magyar származású Oscar-díjas angol filmrendező a 40-50-es évek brit filmiparának meghatározó személyisége volt.
febr. 5
13:51
Akik ingyen bulizhatnak a Hegyalja Fesztiválon (Infostart)
A fesztiválozók döntése alapján Kecskemét mellett négy külhoni település, Dunaszerdahely, Beregszász, Szabadka és Székelyudvarhely állandó lakói bulizhatnak ingyen az idei Hegyalja Fesztiválon június 25. és 30. között Tokajban.
febr. 5
16:33
Harmincéves a Madáchban a Macskák (Metropol)
A musicalt mintegy ezernégyszázszor játszották, s eddig több mint másfélmillió néző vásárolt rá jegyet.
febr. 5
17:09
A Bánk bán ősbemutatójára emlékeznek Kassán (Metropol)
Katona József drámáját elsőként 180 éve, a történelmi Abaúj vármegye székhelyén, Kassán mutatták be 1833. február 15-én.
febr. 5
18:03
Ladik Katalin költő performansza az Óbudai Társaskörben (Metropol)
Az Újvidéken született költő, performer, színésznő, képzőművész írott versei mellett hangkölteményeket és képverseket alkot.

Keresés