2013. február 19. kedd

febr. 19
6:42
Váradról a Váradban (Spa Trend Online)
Sokan úgy gondoljuk: ma már a kolozsvári Korunk mellett a nagyváradi Várad a legjelentősebb határon túli magyar irodalmi, kulturális folyóirat. Sőt, bizonyos szempontból a Várad mintha a város szellemi életét befolyásoló nagyobb aktivitást mutatna, mint kolozsvári társa. Ezt érzékelteti az utolsó három szám is.
febr. 19
6:44
Országgyűlés előtt a Műcsarnok átadása (Spa Trend Online)
Éles ellenzéki kritikák dacára az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának többsége általános vitára alkalmasnak találta a Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény módosítását hétfői ülésén.
febr. 19
7:36
Országos Latin-amerikai Filmnapok 12 helyszínen (Metropol)
A hagyományteremtő céllal csütörtökön kezdődő rendezvénysorozat kiemelt országa Chile.
febr. 19
11:12
Flashmobbal tiltakoztak a Műcsarnok MMA-hoz kerülése ellen (Spa Trend Online)
Művészeti egyetemisták, oktatók és képzőművészek tiltakoztak flashmobbal a Szabad Művészek csoport szervezésében kedden a Műcsarnok előtt az ellen, hogy a nemzeti kortárs kiállítóhely tulajdonjoga egy törvénymódosítási javaslat szerint az államtól a Magyar Művészeti Akadémiához (MMA) kerülne.
febr. 19
13:36
Vegetáriánus koncert Los Angelesben (Metropol)
Nem árulnak húskészítményeket, még a McDonald's is bezár március 1-jén a Los Angeles-i Staples Centerben a világhírű brit énekes, Morrissey koncertje alatt.
febr. 19
16:36
Premier előtti filmek a Frankofón Filmnapokon (Metropol)
Drámát, vígjátékot, thrillert, animációs és rövidfilmet egyaránt láthatnak az érdeklődők az Urániában március 1. és 9. között.

Keresés