2013. február 6. szerda

febr. 6
6:39
Kié itt a tér? (Spa Trend Online)
Az LGT 40. születésnapját, profán módon, egy 2011-es Zorán koncerten ünnepelte a zenekar. A kultikus banda 1971-ben alakult és egy szám erejéig Zorán újra "összerántotta" a fiúkat. Több, mint egy év után azonban már saját "Újrahasznosítási" koncert-maratont rendeznek az Arénában. Presser Gábor beszél a koncert előkészületeiről.
febr. 6
6:41
Örömhír (Spa Trend Online)
Az örömhír e-mailben jött. Meghívás a francia nagykövettől. Roland Alharague nagykövet úr meghívója a mai fogadásra abból az alkalomból, hogy Tarr Bélát a francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával tünteti ki.
febr. 6
6:43
Röhögtetően abszurd, élvezetes agymenés (Spa Trend Online)
Két fapofa egymásra talált a Színpadikus figurák című esten, az Eötvös 10. kényelmesen hangulatos kamaratermében. Galla Miklós új estjét most nem egyedül mutatta be. Egyenrangú partnerként maga mellé vette a fiatal Szirtes Balázst, akivel a Karinthy Színház, Hyppolit, a lakáj című előadásában játszottak együtt.
febr. 6
6:45
Mérlegen a népbíróságok (Spa Trend Online)
A második világháború utáni népbírósági perekben nemcsak a főbűnösök, Bárdossy, vagy Szálasi kerültek a vádlottak padjára: a négy év alatt 22 ezer akta keletkezett, és 43 százalékuk végződött felmentéssel. Ezek az adatok csak becsült számok, Barna Ildikó és Pető Andrea szociológusok könyve a máig feldolgozatlan irathalmazból vett 500-as mintából vonta le a következtetéseit.
febr. 6
6:57
Megújul a harmincéves Macskák (Spa Trend Online)
Harmincéves a Madách Színház Macskák című előadása; az évforduló alkalmából megújul a musical, március 22-én új nemzedék lép színpadra.
febr. 6
6:59
Makk Károly a Bóta Caféban (Spa Trend Online)
Az európai hírű, Kossuth-díjas filmrendező, Makk Károly a Bóta Café vendége ma, február 6-án, szerda este 9 órától a Fix Tévén.
febr. 6
8:45
Harmincéves a Madáchban a Macskák (Metropol)
Jubileumi héttel és új szereplőkkel köszönti a Madách Színház a legendás musical születésnapját.
febr. 6
9:57
Újabb Star Wars-filmeket tervez a Disney (Metropol)
Az újabb Star Wars-trilógiába nem tartozó, önálló Star Wars-filmeket is tervez a Disney filmstúdió.
febr. 6
15:39
Tarr Béla magas francia kulturális kitüntetést kap (Infostart)
Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával tünteti ki Tarr Béla filmrendezőt szerda este.
febr. 6
16:33
Zorán: turné és dupla Müpa-koncert (Metropol)
A Belgrádban született 70 éves énekes-gitáros a hatvanas évek óta jelen van a magyarországi zenészpályán.
febr. 6
17:09
Leszakadt az Uffizi-képtár mennyezete (Infostart)
Leomlott szerdán a firenzei Uffizi-képtár központi folyosójának mennyezetét díszítő freskó egy darabja. A helyreállítás megkezdődött.
febr. 6
17:09
Magyar napok Nyizsnyij Novgorodban (Metropol)
Gazdag kulturális kínálattal Magyar napok nyílnak csütörtökön az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban.
febr. 6
17:27
Thorma János a Nemzeti Galériában (Metropol)
A nagybányai művésztelep egyik legjelentősebb alkotójának életművét tekinti át a Magyar Nemzeti Galéria.
febr. 6
18:21
Pál Ferenc atya átvette a vezetést (Infostart)
Még január első heteiben is kevesen gondolták volna, hogy E. L. James világsikerű könyvsorozatának, az Ötven árnyalat-trilógiának részeit bárki is letaszíthatja a Bookline Top 50 éléről. Legutóbb ez csak Nyáry Krisztián szerelmeskönyvének (Így szerettek ők) sikerült, ezúttal pedig az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő katolikus pap, Pál Ferenc A szorongástól az önbecsülésig című új kötete…
febr. 6
19:51
Tarr Béla magas francia kulturális kitüntetést kap (Spa Trend Online)
Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával tünteti ki Tarr Béla filmrendezőt szerda este.

Keresés