2013. február 6. szerda

febr. 6
7:03
Így nézhetett ki III. Richárd (Infostart)
"Ez nem egy zsarnok arca" - így kommentálta a nagy-britanniai III. Richárd Társaság egyik tagja a XV. századi Plantagenet-királyról a szervezet által készíttetett, kedden Londonban bemutatott arcmást.
febr. 6
9:39
Viszik az új BlackBerryt, mint a cukrot (BerryBlog)
Ma pont egy hete mutatta be a BlackBerry a vadonatúj mobil platformját, a QNX-alapú BlackBerry 10-et, két új készülékkel, a teljes érintőkijelzős Z10-zel és a QWERTY-s Q10-zel egyetemben. A kettő közül az elsőt már másnap árulni kezdték a boltok Nagy-Britanniában, tegnap pedig a BlackBerry anyaországában, Kanadában is forgalomba került a kütyü. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés a befektetőkben,…
febr. 6
9:48
A D-vitamin megvédhet a betegségtől (168 Óra Online)
A naposabb klíma csökkentheti az idült sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz) kialakulásának kockázatát amerikai kutatók szerint.
febr. 6
9:57
Félt Agatha Christie-től a brit titkosszolgálat (Múlt-kor)
A paranoia lett úrrá a brit titkosszolgálat munkatársain, amikor a kezükbe vették Agatha Christie 1941-ben megjelent krimijét, ugyanis attól féltek, hogy a regényben szereplő egyik karakter leránthatja a leplet a hétpecsétes titok övezte kódfejtő programjukról.
febr. 6
10:06
Módosultak a jövedéki szabályozás bérfőzésre vonatkozó rendelkezései (orientpress)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívást adott ki a jövedéki szabályozás bérfőzésre vonatkozó rendelkezéseinek 2013. január 1-jével történő változásáról. A változások elsősorban a bérfőzést végző szeszfőzde üzemeltetők számára jelentenek egyszerűsítéseket, míg a bérfőzetők a bérfőzéskor használt, a bérfőzde vezetője által kiállított nyomtatványokban találnak formai és kisebb tartalmi újdonságot.
febr. 6
11:00
Nem kelti zsarnok benyomását III. Richárd arcmása (Múlt-kor)
Ez nem egy zsarnok arca - így kommentálta a nagy-britanniai III. Richárd Társaság egyik tagja a XV. századi Plantagenet-királyról a szervezet által készíttetett, kedden Londonban bemutatott arcmást.
febr. 6
11:02
Már 30 éve nyávognak a macskák a színpadon (Múlt-kor)
Harmincéves a Madách Színház Macskák című előadása; az évforduló alkalmából megújul a musical, március 22-én új nemzedék lép színpadra. A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat, közvetlenül a londoni ősbemutató után.
febr. 6
11:36
1 millió forintot nyerhetnek a nyugdíjas- és idősotthonok az OEP pályázatán (orientpress)
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázatot hirdet a magyarországi nyugdíjas- és idősotthonok számára. A győztes pályázatot beküldő otthon 1 millió forint értékű nyereményben részesül, amelyet az otthon lakóinak egészségmegőrzésére fordíthatnak.
febr. 6
12:39
Új pteroszauruszfaj maradványait azonosították be Romániában (Népszava)
A pteroszauruszok - repülő őshüllők - új fajának maradványait azonosították a kutatók Romániában. A megkövesedett csontokat az Erdélyi-medence késő kréta kori szikláiban fedezték fel, amelyek hozzávetőlegesen 68 millió évesek. A földrajzi tájegység világhírű késő kréta kori fosszíliáiról, amelyek között dinoszauruszfajok, emlősök, teknősök, gyíkok és a krokodilok ősi rokonainak maradványai…
febr. 6
13:06
10 tény a kamikazékról (Múlt-kor)
febr. 6
13:51
Egy bűn ronda és egy csodaszép limitált szériás BlackBerry (BerryBlog)
Tegnap Amszterdamban kezdetét vette a BlackBerry Jam Europe, ahol egy videoklip erejéig most is zenéltek a BlackBerry felsővezetői (később megmutatjuk, miről énekeltek), de most sem ezen volt a hangsúly, hanem számos, a fejlesztőket érintő újdonságról, érdekességről. Ezeket most külön nem részletezném, csak a két legfontosabb momentumot: egyrészt elkészült a BlackBerry Native SDK 10.1 első bétája,…
febr. 6
14:09
Megbolygatta Mexikó genetikai térképét az azték hódítás (Múlt-kor)
A mexikói Xaltocan városát 1435-ben meghódító aztékok a régió egész genetikai térképét megváltoztatták - derült ki egy új kutatásból.
febr. 6
15:12
220 éve halt meg Carlo Goldoni olasz drámaíró (Múlt-kor)
Kétszázhúsz éve, 1793. február 6-án hunyt el Párizsban Carlo Goldoni olasz drámaíró, az olasz polgári vígjáték atyja.
febr. 6
15:57
Kisbolygót neveztek el Gárdonyi Gézáról (Népszava)
Gárdonyi Géza nevét viseli annak a nyolc magyar felfedezésű kisbolygónak az egyike, amelynek elkeresztelését a múlt év végén hagyta jóvá a Nemzetközi Csillagászati Unió - adta hírül az Egerben megjelenő Egri Magazin legfrissebb száma.
febr. 6
16:06
Változik a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Terve (orientpress)
A Belügyminisztérium közigazgatási egyeztetésre bocsátotta a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének módosításáról készült törvény tervezetét. A véleményezés végső határideje: 2013. február 12.
febr. 6
17:18
Sírrablók veszélyeztetik Egyiptom örökségét (Múlt-kor)
Gátlástalan sírrablók és régiségcsempészek élnek vissza a zavaros politikai helyzettel Egyiptomban, ahol a politikai felfordulás nyomán csökkent a rendőri jelenlét sok helyen.
febr. 6
17:36
Csökkenti a dohányzást az E-cigaretta (orientpress)
Az elektromos cigaretta kevésbé káros, mint a hagyományos dohányzás, s használatának terjedése csökkentheti a dohányosok számát világszerte - írja a The Times of India. 2003-as debütálása óta ugyanis világszerte elérhető az e-cigaretta.
febr. 6
18:04
A tökéletes QWERTY-gyorsfunkciók BlackBerry Q10-en (BerryBlog)
A BlackBerry Z10 és a Q10 közt alapvetően a beviteli mód a legnagyobb különbség: míg a Z10 teljes érintőkijelzős, virtuális gombsorral ellátott mobil, addig a Q10 fizikai QWERTY-gombsort kapott. Ebből kifolyólag a gépelés egészen máshogy működik a két típuson, például a gesztus-alapú prediktív-gondolatolvasó szövegbevitel a fizikai gombsornál nyilván nem lesz, cserébe ezzel viszont lehet majd…
febr. 6
18:21
Képeken a brutálisan meggyilkolt III. Richard (Múlt-kor)
A tavaly szeptemberben, egy leicesteri parkoló betonja alatt megtalált csontokról hétfőn bebizonyosodott, hogy valóban az 1485-ös bosworthi csatában elesett III. Richárd maradványai. A Leicesteri Egyetem azóta a felfedezés képeit is közzétette.
febr. 6
19:24
Mi a gond a McDonald'sokkal? (nyest.hu)
Elég életközeli nyelvhasználati probléma, ha a McDonald’s szót többes számba kell tennünk írásban. Hogy írjuk le: kötőjellel vagy egybe? Ész és szív harca kezdődik. A legjobb lenne az egészet kikerülni.
febr. 6
20:27
A varsói gettó titkos iratai (Múlt-kor)
Több tízezer oldalnyi dokumentumot gyűjtött egy amatőr krónikásoknak felcsapott zsidókból álló titkos csoport a varsói gettó területéről a második világháború éveiben. Vezetőjük az életével fizetett bátor tettéért.
febr. 6
21:45
Az elhízottság D-vitaminhiányhoz vezethet (Infostart)
Az elhízottság D-vitaminhiányhoz vezethet - állapították meg brit tudósok, akik összesen negyvenkétezer ember genetikai adatait elemezték.
febr. 6
21:45
Kisbolygót neveztek el Gárdonyi Gézáról (MaHu)
Gárdonyi Géza nevét viseli annak a nyolc magyar felfedezésű kisbolygónak az egyike, amelynek elkeresztelését a múlt év végén hagyta jóvá a Nemzetközi Csillagászati Unió - adta hírül az Egerben megjelenő Egri Magazin legfrissebb száma.
febr. 6
22:54
Elindult a Digi műholdas HD adása - 2013-02-06 22:31:08 (sat.hu)
Február 5-én a Digi TV műholdas kínálata 4 HD csatornával gyarapodott.
febr. 6
22:57
A kékszemű rák védi a korallzátonyokat az elhalástól (MaHu)
Egy rákfajról, amelyről hosszú időn át úgy tartották, hogy veszélyes a korallokra, ausztrál kutatók kiderítették, hogy valójában védi őket a halálos korallfehéredés ellen.
febr. 6
23:51
Krokodiltámadás áldozata lehetett az Erdélyben talált pteroszaurusz (MaHu)
Vélhetően krokodiltámadás áldozata lett 68 millió évvel ezelőtt az a repülő őshüllő, melynek maradványait a Sebes folyó medrében, Lámkerék (Lancram) közelében találták meg - mondta Vremir Mátyás kolozsvári paleontológus-geológus, a lelet megtalálója.

Keresés