2013. február 6. szerda

febr. 6
7:03
Így nézhetett ki III. Richárd (Infostart)
"Ez nem egy zsarnok arca" - így kommentálta a nagy-britanniai III. Richárd Társaság egyik tagja a XV. századi Plantagenet-királyról a szervezet által készíttetett, kedden Londonban bemutatott arcmást.
febr. 6
9:48
A D-vitamin megvédhet a betegségtől (168 Óra Online)
A naposabb klíma csökkentheti az idült sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz) kialakulásának kockázatát amerikai kutatók szerint.
febr. 6
12:39
Új pteroszauruszfaj maradványait azonosították be Romániában (Adó1százalék)
A pteroszauruszok - repülő őshüllők - új fajának maradványait azonosították a kutatók Romániában. A megkövesedett csontokat az Erdélyi-medence késő kréta kori szikláiban fedezték fel, amelyek hozzávetőlegesen 68 millió évesek. A földrajzi tájegység világhírű késő kréta kori fosszíliáiról, amelyek között dinoszauruszfajok, emlősök, teknősök, gyíkok és a krokodilok ősi rokonainak maradványai…
febr. 6
15:57
Kisbolygót neveztek el Gárdonyi Gézáról (Adó1százalék)
Gárdonyi Géza nevét viseli annak a nyolc magyar felfedezésű kisbolygónak az egyike, amelynek elkeresztelését a múlt év végén hagyta jóvá a Nemzetközi Csillagászati Unió - adta hírül az Egerben megjelenő Egri Magazin legfrissebb száma.
febr. 6
21:45
Az elhízottság D-vitaminhiányhoz vezethet (Infostart)
Az elhízottság D-vitaminhiányhoz vezethet - állapították meg brit tudósok, akik összesen negyvenkétezer ember genetikai adatait elemezték.

Keresés