2013. február 20. szerda

febr. 20
6:24
Kedvenc madarunkról derült ki, hogy kegyetlen gyilkos (168 Óra Online)
A széncinege (Parus major) az egyik legkedveltebb és legismertebb madár. Madáretetőknél is gyakran feltűnik. Noha szórványosan már korábban is beszámoltak a széncinkék „rémtetteiről”, egy finn természetfotós, Lassi Kujala egészen sokkoló jelenetet örökített meg videón. Egy széncinege vércse módjára lecsap az etetőnél kiszórt magokon békésen táplálkozó kenderikékre, és halálra csipkedi, majd…
febr. 20
6:27
Jön a PANSTARRS-üstökös! (csillagászat.hu)
A legfrissebb elõrejelzések szerint a PANSTARRS-üstökös március közepétõl szabad szemmel is látható égitest lehet a nyugati látóhatár közelében, az alkonyati égen.
febr. 20
8:45
A svájci Mona Lisa lenne az eredeti? (Múlt-kor)
A Svájcban őrzött Mona Lisát festhette meg először Leonardo da Vinci – állítja az a svájci alapítvány, amely már régóta küzd azért, hogy a művészeti világ végre elismerje a tulajdonában levő műalkotás eredetiségét.
febr. 20
10:42
Művészi éjszakai fotók BlackBerry 10-zel (BerryBlog)
A BlackBerry Z10 kameráját több kritika is érte annak kapcsán, hogy rossz fényviszonyok közepette pocsék felvételeket csinál, vagy legalábbis értékelhetetlen végeredményt ad. Ezt egyelőre nem tudom megerősíteni, bár nem is fotóztam eddig túl sokat a telefonnal. Az viszont biztos, hogy ha a Z10 8 megapixeles autófókuszos kamerája a legjobb az eddigi BlackBerryk közül, nem csak a TimeShift üzemmód…
febr. 20
10:51
10 tény a szesztilalomról (Múlt-kor)
febr. 20
11:54
Horthy Miklós utcát kapott Kunhegyesen (Múlt-kor)
Az önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmáról szóló törvény miatt egy szovjet katonatisztről elnevezett utcát Horthy Miklósról fognak elnevezni, míg a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca ezentúl Wass Albert utca lesz Kunhegyesen.
febr. 20
11:54
Nem elég jónak lenni, annak is kell tűnni (nyest.hu)
Zamenhof, amikor megalkotta az eszperantót, még nem sejtette, hogy mesterséges nyelvével mozgalmat indít, amelynek a fanatikusai mellett meglesznek az irigyei, ellenségei is. Az eszperantó történeti nyelvpolitikájával foglalkozunk két részes sorozatunkban.
febr. 20
12:24
Itt a legokosabb okostelefon (168 Óra Online)
Bármilyen tévé távkapcsolójaként is használható egy tajvani cég legújabb okostelefonja.
febr. 20
14:00
Megint kutatnak a legendás náci arany után (Múlt-kor)
Ismét kutatnak a legendás náci arany után a Berlin melletti Stolpsee tóban. A feltételezések szerint a II. világháború végnapjaiban mai árfolyamon 350 milliárd forint értékben süllyesztettek aranyat és platinát a nácik a tó fenekére, nehogy a kincs a szovjetek kezére jusson.
febr. 20
15:03
Megkeresik a leghírhedtebb brit világháborús tengeralattjárót (Múlt-kor)
Hétfőn megkezdődött a második világháború egyik legismertebb tengeralattjárójának, az 1943 augusztusában olasz és német hajók által elsüllyesztett HMS Saracen-nek a keresése.
febr. 20
15:09
Az AH érte el a legnagyobb bővülést - 2013-02-20 13:44:20 (sat.hu)
A MinDig TV Extra szolgáltatás előfizetőszáma több mint 34 ezerrel bővülve 2012 végére megközelítette a 83 ezret. Jó ütemben halad a földfelszíni televíziós platformon a digitális átállás, a 7 ingyenes digitális tévécsatornát kínáló MinDig TV szolgáltatás teljes használata közel 134 ezer háztartással bővülve elérte a 350 ezret.
febr. 20
17:00
Egyre jobbá válik a régebbi BlackBerryk memóriakezelése (BerryBlog)
Fura úgy hivatkozni rájuk, hogy "régebbi BlackBerryk" mindenesetre mostantól muszáj lesz valahogy megkülönböztetni a BlackBerry OS-re, tehát nem a BlackBerry 10-re épülő BlackBerryket az utóbbiaktól -- ezeknek a telefonoknak a memóriakezelésével az operációs rendszer sajátosságai miatt sajnos mindig is voltak problémák, mit többnyire csak egy totális agymosással, vagyis újraindítással lehetett…
febr. 20
17:09
Még ma is rejtélyes Tutanhamon (Múlt-kor)
A 3300 éve élt Tutanhamon csupán szűk egy évtizedig állt Egyiptom élén, élete és rejtélyes halála azonban sírjának felfedezése óta nem hagyja nyugodni a régészeket. Kérdések és válaszok az ókori Egyiptom történetének legismertebb fáraójáról.
febr. 20
17:21
Senki sem tudja, miért állnak így a Szaturnusz felhői (168 Óra Online)
Mára nagyon sok képet láthattunk a földi felhőkről, az űrhajósok akár a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről rengeteg képet készítenek az időjárási jelenségekről. Ennél jóval kevesebbet tudunk Naprendszerünk gázóriása, a Szaturnusz felhőiről.
febr. 20
18:12
Az Argo-akció: a valódi CIA-ügynök visszaemlékezése (Múlt-kor)
Azért esett a választás filmforgatócsoportra, mert mindenki tudja, hogy Hollywood bármire képes, bárhová bármikor bejuttatja embereit, függetlenül attól, hogy éppen mi történik, és mennyire veszélyes a helyzet - mondta el a a BBC News hírszolgálatnak Tony Mendez, CIA-ügynök.
febr. 20
21:00
Az eddigi legkisebb bolygót fedezték fel (Infostart)
A világegyetem eddig ismert legkisebb bolygóját fedezték fel amerikai csillagászok a Naprendszeren kívül: a Kepler-37b lényegesen kisebb mint a Merkúr, kicsit nagyobb a Holdnál, és egy Naphoz hasonló csillag körül kering.
febr. 20
21:36
A Merkúrnál is kisebb bolygót fedeztek fel (MaHu)
A sziklás felszínű bolygó felszínén nem lehetséges az élet, mert nincs rajta se levegő, se víz, és a napja közelsége miatt 371 Celsius-fokos forróság uralkodik rajta.

Keresés