2013. február 5. kedd

febr. 5
6:18
A csillagászokat is meglepték az új felfedezések (168 Óra Online)
Egy új kutatás eredményei szerit beköszönthet az ultranagy tömegű fekete lyukak korszaka, mivel az eddig vizsgált szupermasszív objektumok tömege a korábban gondoltaknál tízszer nagyobb, akár negyvenmilliárd naptömegnyi is lehet.
febr. 5
9:36
Brutális részletek derültek ki az év régészeti szenzációjáról (168 Óra Online)
Az 1400-as évek végén uralkodó III. Richárd alakját Shakespeare drámái tették hírhedtté, és a történészek között máig vitatott téma, hogy hogyan halt meg, és ha megölték, ki tette.
febr. 5
11:18
Elhunyt Ádám György professzor (Infostart)
Életének 91. évében, vasárnap elhunyt Ádám György professzor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Az Állami és Széchenyi-díjas pszichofiziológus, az MTA Biológiai Tudományok Osztályának tagja, a tudományos ismeretterjesztés egyik jeles képviselője volt - hangsúlyozza az MTA keddi közleménye.
febr. 5
11:48
A zsidómentő olasz (168 Óra Online)
A nagypapa hadbíró, a papa jogász. Ifjú hősünket megbolondítja a zsenge olasz fasizmus – Mussolini önkénteseként harcol Afrikában, majd Franco oldalán a spanyol polgárháborúban. A világháború idején kereskedő, a Balkánon és Budapesten. A náci-nyilas terrorral szembesülve azután 44-ben úgy érzi, cselekednie kell. Spanyol ügyvivőnek adva ki magát, elképesztő bátorsággal kel a budapesti zsidók…
febr. 5
12:57
III. Richárdé a leicesteri parkolóban talált csontváz (Adó1százalék)
III. Richárd néhai angol király földi maradványait találták meg tavaly szeptemberben Leicester egyik autóparkolójának betonja alatt - közölték hétfőn a közép-angliai nagyváros egyetemének szakértői.
febr. 5
15:39
Megmutatjuk, hogyan mosnak kezet az űrhajósok – videó (168 Óra Online)
A gravitáció hiánya: még a legegyszerűbb feladat is bonyolulttá válik
febr. 5
17:51
Új repülő őshüllő maradványait fedezték fel (168 Óra Online)
A pteroszauruszok – repülő őshüllők – új fajának maradványait azonosították a kutatók az erdélyi Szászsebes közelében. A megkövesedett csontokat az Erdélyi-medence késő kréta kori szikláiban fedezték fel, amelyek hozzávetőlegesen 68 millió évesek. A földrajzi tájegység világhírű késő kréta kori fosszíliáiról, találtak már ott Crocodylomorpha (ősi krokodil) és Magyarosaurus (nagy testű, növényevő…

Keresés