2013. február 4. hétfő

febr. 4
8:36
Életről és halálról mesélnek a szicíliai múmiák (Múlt-kor)
Képalkotó diagnosztikával és kémiai eljárásokkal próbálják meghatározni, hogy mit ettek és miben haltak meg az újkori szicíliaiak. A kapucinus szerzetesek a 16. század végén kezdték mumifikálni a papokat, a nemeseket és a polgárokat.
febr. 4
10:24
A BlackBerry Z10 sötét (és világos) titkai (BerryBlog)
Még a múlt héten egy posztban közzétettünk minden műszaki részletet a BlackBerry két új BB10-es telefonjáról, a Z10-ről és a Q10-ről, azóta viszont több új információ (félig hivatalos) áramlott be az újdonságokról, illetve elsősorban a Z10-ről, amit egyébként már kapni is lehet néhol (elsősorban Nagy-Britanniában). Ezeken nem árthat gyorsan végigszaladni, mivel van egy-két érdekes vagy hasznos…
febr. 4
10:42
Halottaikkal fotózkodtak a viktoriánus korban (Múlt-kor)
A viktoriánus kori Európában a halál igen gyakori vendég volt a családoknál, amelyek úgy akartak emléket szerezni éppen megholt szeretteikről, hogy fényképészt hívtak, s lefotóztatták magukat a kisminkelt, kanapéra ültetett elhunyttal. Megrázó képek következnek.
febr. 4
11:45
Kiemelnék az öt éve megtalált ritka Lockheedet (Múlt-kor)
Kiemelnék azt a Lockheed P-38 Lightning típusú repülőgépet, amelyet még 2007-ban fedeztek fel a walesi partok mellett.
febr. 4
12:48
Egy 1783-as feljegyzés említi először a busójárási ünnepet (Múlt-kor)
A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel csütörtökön megkezdődik a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át mintegy ezer jelmezes űzi el a telet a Duna-parti városban.
febr. 4
13:15
III. Richárd csontvázát találták meg a parkoló betonja alatt (168 Óra Online)
III. Richárd néhai angol király földi maradványait találták meg tavaly szeptemberben Leicester egyik autóparkolójának betonja alatt – közölték hétfőn a közép-angliai nagyváros egyetemének szakértői.
febr. 4
13:27
Több száz millió a veszprémi egyetemnek megújuló energiatermelés kutatására (orientpress)
A környezettudatos energiafelhasználással, a megújuló energia termelésével, hasznosításával kapcsolatos projektre nyert több mint hétszázötvenmillió forintot a veszprémi Pannon Egyetem. A projekt során a műszaki kémiai kutatóintézet feladata lesz a megújuló termikus energia hasznosítására alkalmas új hőtároló anyag kifejlesztése, a megújuló energia termelését és a technológiai energiaigény…
febr. 4
13:33
Bréking: Mercedes szponzor lett a BlackBerry! (BerryBlog)
A Formula 1 jelentőségét az autósportban és a reklámiparban egyaránt felesleges ecsetelni, a több millió néző futamonként a világ legdrágább reklámfelületeit nézheti elszáguldani egymás mellett bő két órán keresztül. A BlackBerry számára óriási lépés, hogy az idei szezonra a cég reklámszerződést kötött a Mercedes AMG Petronas csapattal, Lewis Hamilton új istállójával!  Ez nem csak azt jelenti,…
febr. 4
13:51
Reneszánszkori ezüsttárgyakat örökölt az oxfordi múzeum (Múlt-kor)
Reneszánszkori ezüsttárgyak lenyűgöző gyűjteményét hagyományozta az Oxfordi Egyetemhez tartozó Ashmolean Museumra egy tavaly elhunyt műgyűjtő. 1898 óta ez a legjelentősebb ilyen típusú adomány, amelyet brit múzeum kapott.
febr. 4
14:03
III. Richárdé a parkolóban talált csontváz (Infostart)
III. Richárd néhai angol király földi maradványait találták meg tavaly szeptemberben Leicester egyik autóparkolójának betonja alatt - közölték hétfőn a közép-angliai nagyváros egyetemének szakértői.
febr. 4
14:45
Műembert építettek brit tudósok (Népszava)
Rexnek nevezték el a 180 centi magas műférfit, amely "nemzetközi adakozásból" állt össze: a világon fellelhető a legjobb mesterséges szerveket használhatták fel. Rex műlábakon és karokon kívül mesterséges szemet, szívet, tüdőt és még hibridagyat is kapott.
febr. 4
14:54
III. Richardé a leicesteri parkolóban talált csontváz (Múlt-kor)
III. Richárd néhai angol király földi maradványait találták meg tavaly szeptemberben Leicester egyik autóparkolójának betonja alatt - közölték hétfőn a közép-angliai nagyváros egyetemének szakértői.
febr. 4
14:57
Milliárdos kárt okozhat az üzemszünet (orientpress)
Ha természeti csapásokról van szó, a legtöbben az okozott kártól féltik vállalkozásukat. Pedig nagyságrendekkel nagyobb veszteséget jelenthet a leégett gyárépület, elárasztott üzlethelyiség, meghibásodott gépek helyreállításának ideje alatt kiesett üzemidő.
febr. 4
15:57
10 tény az SS-ről (Múlt-kor)
febr. 4
15:57
inkLink: hekkerek és újságírók (nyest.hu)
Van közös témája egy hekkernek és egy újságírónak? De még mennyire! Április 6-án első alkalommal rendezik meg az inkLink elnevezésű rendezvényt, ahol az újságírók számára igazi csemegékkel készülnek a fejlesztők.
febr. 4
16:45
Szívrohamhoz vezethet a boldogtalan gyermekkor (orientpress)
A szakemberek összefüggést találtak a gyermekkori érzelmi viselkedés és a szívbetegségek kialakulásának kockázata között, különösen középkorú nőknél - számol be a BBC. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akik gyerekkorukban hajlamosabbak a stresszre, azoknak későbbi életkorukban nagyobb valószínűséggel alakulnak ki kardiovaszkuláris megbetegedések.
febr. 4
17:00
200 év után végre a nők is viselhetnek nadrágot Párizsban (Múlt-kor)
Végre viselhetnek nadrágot Párizsban a nők is anélkül, hogy őrizetbe vételüket kockáztatnák: 200 éves törvényt hatálytalanítottak. Először 1892-ben, majd 1909-ben enyhítettek a szigoron, kimondva, hogy egy nő akkor viselhet nadrágot, ha lovat vezet vagy biciklit tol.
febr. 4
17:39
Vége: 200 diákot, 30 tanárt küldenek el a híres budapesti iskolából (168 Óra Online)
Részlegesen bezárja XII. kerületi gyakorlóiskoláját az ELTE. Az általános iskolai osztályok középtávon tovább működnek, viszont a középiskolai osztályok fenntartását nem tudják vállalni szeptembertől – erről a felsőoktatás intézmény szenátusa hétfői ülésén döntött.
febr. 4
18:03
Expedíció Shackleton nyomában a Déli-sarkon (Múlt-kor)
Tizenkét napig tartó csónakút után hétfőn partot ért a György király-szigeten az Ernest Shackleton száz évvel ezelőtti déli-sarki útját megismétlő expedíció. A brit-ausztrál csoport pontosan követi a brit felfedező nyomát.
febr. 4
19:52
Ezt nem tudja a BlackBerry Z10, harminc másodpercben (BerryBlog)
Tegnap lement a Super Bowl döntő, amit Amerikában és a világon jócskán több mint százmillió néző követet figyelemmel. Ahogy a BlackBerry már korábban jelezte, a döntő egyik szünetében feltűnt a cég reklámszpotja, ami sok szempontból különbözött egy hagyományos termékbemutató reklámtól. Például abban, hogy nem azt mutatta meg, mit tud a telefon, hanem azt, hogy mit nem. Merész, de frappáns…
febr. 4
20:09
Négy égtáj nem elég nekik! (nyest.hu)
A finnek és az észtek nem elégednek meg a négy égtájjal, ráadásul időnként fel is cserélik őket. De honnan is erednek az égtájaik elnevezései? Körbejárjuk a kérdést.
febr. 4
21:54
Pénzügyi-számviteli ügyintéző (tanfolyamok.net)
febr. 4
21:56
Ügyintéző titkár tanfolyam (tanfolyamok.net)
febr. 4
21:58
Sportmasszőr tanfolyam előképzettséggel rendelkezőknek (tanfolyamok.net)
febr. 4
22:00
Akkreditált Webdesigner és Webprogramozó kombinált tanfolyam indul Pécsett álláslehetőséggel! (tanfolyamok.net)
febr. 4
22:02
Akkreditált Webdesigner Mester- professzionális honlapkészítő tanfolyam indul Pécsett álláslehetőséggel! (tanfolyamok.net)
febr. 4
22:04
Grafika Mester- nyomdai-és webes grafika tanfolyam indul Pécsett álláslehetőséggel! (tanfolyamok.net)
febr. 4
22:06
Talpmasszázs tanfolyam (tanfolyamok.net)
febr. 4
22:08
Fogászati asszisztens tanfolyam Budapest (tanfolyamok.net)
febr. 4
22:10
Alkalmazott fotográfus tanfolyam Budapest (tanfolyamok.net)
febr. 4
22:24
Ahmadinezsád szívesen lenne az első iráni űrhajós (MaHu)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szívesen lenne az első iráni űrhajós. Egy teheráni űrkutatási kiállításon hétfőn kijelentette, hogy kész feláldozni magát országa tudományos fejlődésének oltárán.

Keresés