2013. március 3. vasárnap

márc. 3
6:39
Tabudöntögetés: az antioxidánsok nem segítenek (168 Óra Online)
Az antioxidánsokban gazdag étrend nem szükségszerűen előzi meg az agyi érkatasztrófát és a szellemi képességek hanyatlását az idős embereknél, jóllehet léteznek bizonyítékok arra, hogy egyes vitaminok védőhatással vannak az agyra – derül ki egy hollandiai tanulmányból.
márc. 3
9:42
Mekkora lehet a baj? Biztonsági üzemmódba kapcsolt a Curiosity (MaHu)
Nem kell aggódni a földi irányítás által biztonsági üzemmódba kapcsolt Curiosity marsjáró miatt az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA szakemberei szerint: a rover napokon belül gond nélkül folytathatja küldetését.
márc. 3
10:24
Folytatódnak a tárgyalások a devizahitelesek problémáinak rendezéséről (orientpress)
A kormány, a Magyar Bankszövetség és a devizahiteleseket képviselő szakértők megbeszéléseinek a célja, hogy közösen találjanak megoldást a több százezer magyar családot érintő devizahitelezés problémájára. Doubravszky György olyan javaslatot terjeszt a parlament elé, amely meghosszabbítaná a kilakoltatási moratórium határidejét.
márc. 3
11:27
Mi a szabályos, mi a szabálytalan az interneten (nyest.hu)
A nyelvtanban nem állítható élesen egymással szembe, hogy mi a szabályos és mi a szabálytalan – állítja házi szakértőnk debreceni előadásában, mely már az interneten is megtekinthető.
márc. 3
11:36
Obama feltérképezteti az emberi agyat (168 Óra Online)
Az amerikai kormány arra készül, hogy tízéves projektet hirdessen meg az agyműködés kutatására és átfogó feltérképezésére. Az Agyi Tevékenység Térképe (Brain Activity Map – BAM) elnevezésű projekt, amelyet márciusban szándékoznak útjára indítani, ugyanazt célozza az agykutatás terén, mint amit a Humán Genom Projekt (1990-2003) elért a genetikában.
márc. 3
12:33
A hét csillagászati képe - Napnyugta a Langrenusnál (csillagászat.hu)
A holdbéli alkonyat idején varázslatos látványt nyújt a Langrenus-kráter és környezete.
márc. 3
14:12
Kikötött a Dragon (MaHu)
Kikötött a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) vasárnap a Dragon teherszállító űrhajó, amely élelmet, tudományos eszközöket és más fontos berendezéseket szállított.
márc. 3
15:06
Kikötött a Nemzetközi Űrállomáson a Dragon (Infostart)
Kikötött a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) vasárnap a Dragon teherszállító űrhajó, amely élelmet, tudományos eszközöket és más fontos berendezéseket szállított.
márc. 3
16:18
Állati sztárok: fehér oroszlánok Szegeden! (MaHu)
Ritka és különleges, a köznyelvben fehérnek nevezett dél-afrikai oroszlánokat (Panthera leo krugeri) láthatnak a Szegedi Vadaspark látogatói.
márc. 3
18:06
Ismét módosíthatják a költségvetést az E.ON-vásárlás miatt (orientpress)
Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők hétfőn a házszabálytól történő eltérés esetén másodjára írhatják át az idei költségvetést az E.ON gázüzletágának állami felvásárlása miatt, míg kedden a negyedik alaptörvény-módosításhoz benyújtott változtatási javaslatokról dönthetnek.
márc. 3
18:24
Víznyelő-veszély Floridában - képek! (MaHu)
Nem csak lebontják Jeff Bush házát, akit két nappal korábban hálószoba-bútorostul elnyelt a föld, hanem szomszédait is kitelepítik.
márc. 3
18:33
Svájc: problémák a UPC Horizon indulásakor - 2013-03-03 16:42:18 (sat.hu)
Csakúgy mint Hollandiában, Svájcban is problémák merültek fel a UPC Horizon névre keresztelt szórakoztató platform indulásakor.
márc. 3
18:35
Az illegális filmletöltés marketing költség lett? - 2013-03-05 00:02:59 (sat.hu)
Az HBO munkatársa szerint az illegális filmletöltésnek előnyei is vannak egy adott tartalom számára, részét képezi egy prémium tartalom körül kialakuló \"kulturális őrületnek\".
márc. 3
18:37
Megszületett a vezeték nélküli Ultra HD-élmény - 2013-03-03 18:00:32 (sat.hu)
Ismét Ultra HD, az LG kifejlesztett egy technológiát, amely képes az Ultra HD-t kábelek nélkül továbbítani, hibátlan látványt ígérve.
márc. 3
18:42
Forró ausztrál nyár (MaHu)
Az idei nyár volt a legforróbb Ausztráliában azóta, hogy feljegyzéseket készítenek az időjárás alakulásáról.
márc. 3
20:48
A majmok jó "tapasztalók" (MaHu)
A csuklyásmajmok szándékosan a lapos oldalukon helyezik le a pálmadiót, hogy szilárdan feküdjenek, mielőtt feltörnék őket.
márc. 3
21:42
A tetvek és a népvándorlás (MaHu)
Az emberen élősködő tetvek génjeinek tanulmányozásával képet lehet alkotni arról, hogy milyen nagyobb népmozgások zajlottak le az évezredek során.
márc. 3
22:54
Őskori település Szudánban? (MaHu)
Feltételezések szerint egy őskori emberi település maradványaira bukkantak lengyel régészek Szudán északi részében, az Affad-medencében.
márc. 3
23:45
Egész fajok tűnhetnek el az illegális kereskedelem miatt (MaHu)
A vadon élő állatokat tizedelő illegális kereskedelem keményebb és hatékonyabb visszaszorítását sürgette vasárnap az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) vezetője.

Keresés