2013. március 10. vasárnap

márc. 10
5:48
Hajnali hír: mától Magyarországról is látható az üstökös (168 Óra Online)
A Panstarrs üstökös ma – március 10-én – kerül legközelebb a Naphoz (ún. perihélium), így tisztán kivehető lesz szabad szemmel is.
márc. 10
6:21
A méhek mérge megöli a HIV vírust (168 Óra Online)
Óriási áttörést hozhat az AIDS elleni küzdelemben a Washington University kutatóinak felfedezése, akik kísérletikkel azt bizonyították, hogy a háziméh mérgének, az apitoxinnak a hatóanyaga, a melittin képes elpusztítani a HIV vírust, a betegség okozóját.
márc. 10
8:48
Idén beköszönthet a tabletkorszak (Adó1százalék)
2013 második negyedévének elejére 300 ezer tablettulajdonost prognosztizál a KutatóCentrum. A Tablet Reportból az is kiderül, hogy a tábla PC tulajdonosok eszközüket leggyakrabban e-mail olvasására, hírfogyasztásra, illetve információkeresésre használják.
márc. 10
10:18
Tízezer évig ihatatlan lesz víz - atomszennyezés szivárog a folyóba (Adó1százalék)
A helyszín még húsz éve is annyira radioaktív volt, hogy védőfelszerelés nélkül belépve két másodperc alatt halálos dózist lehetett kapni.
márc. 10
16:15
A Földön kívülről érkezhettek az élet alkotóelemei (168 Óra Online)
A világűrben uralkodó állapotokat szimulálva amerikai kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a kozmoszban található objektumok – például porfelhők – jeges felületén létrejöhettek olyan komplex szerves molekulák, amelyek a Földre jutva az élet alapvető építőelemeiként szolgálhattak.

Keresés