2013. március 10. vasárnap

márc. 10
5:36
Kialakult a csillagászati diákolimpiára induló magyar csapat (csillagászat.hu)
2013. március 2-án családias hangulatú, szépen megszervezett döntõvel zárult a 2012/13-as tanév országos csillagászati vetélkedõje, amely a 2013. évi nemzetközi csillagászati és asztrofizikai diákolimpiára induló magyar csapat válogatója volt.
márc. 10
5:48
Hajnali hír: mától Magyarországról is látható az üstökös (168 Óra Online)
A Panstarrs üstökös ma – március 10-én – kerül legközelebb a Naphoz (ún. perihélium), így tisztán kivehető lesz szabad szemmel is.
márc. 10
6:21
A méhek mérge megöli a HIV vírust (168 Óra Online)
Óriási áttörést hozhat az AIDS elleni küzdelemben a Washington University kutatóinak felfedezése, akik kísérletikkel azt bizonyították, hogy a háziméh mérgének, az apitoxinnak a hatóanyaga, a melittin képes elpusztítani a HIV vírust, a betegség okozóját.
márc. 10
8:24
Egy napon két aszteroida is elszáguldott a Föld közelében (MaHu)
Háztömbnyi nagyságú aszteroida száguldott el szombat este a Föld közelében, de a csillagászok csak néhány napja fedezték fel a hatalmas sebességgel közeledő kisbolygót.
márc. 10
8:48
Idén beköszönthet a tabletkorszak (Népszava)
2013 második negyedévének elejére 300 ezer tablettulajdonost prognosztizál a KutatóCentrum. A Tablet Reportból az is kiderül, hogy a tábla PC tulajdonosok eszközüket leggyakrabban e-mail olvasására, hírfogyasztásra, illetve információkeresésre használják.
márc. 10
9:06
Új megoldás az olcsó bérlakásra várók számára (orientpress)
Rugalmasabb és olcsóbb lehet a magánkézben lévő üres lakások bevonása a szociális bérlakás-programokba, mint nagy számban új ingatlanokat építeni - véli az új javaslatot kidolgozó Habitat for Humanity nevű civil szervezet. Szekér András igazgató a Kossuth Rádióban elmondta, ez a módszert már több külföldi országban is kipróbálták.
márc. 10
10:18
Hét településen tartanak időközi önkormányzati választásokat (orientpress)
A Baranya megyei Harkányban és Vajszlón, a szabolcsi Tyukodon, valamint a Zala megyei Rédicsen, Tormaföldén, Vindornyalakon és Zalaszentbalázson tartanak ma időközi önkormányzati választást - tudatta a hirado.hu.
márc. 10
10:18
Tízezer évig ihatatlan lesz víz - atomszennyezés szivárog a folyóba (Népszava)
A helyszín még húsz éve is annyira radioaktív volt, hogy védőfelszerelés nélkül belépve két másodperc alatt halálos dózist lehetett kapni.
márc. 10
11:06
Egy új elmélet felülírja a Stonehenge történelmét (MaHu)
A legújabb kutatások más fényben világítják meg a Stonehenge múltját.
márc. 10
15:36
A világ legmeghatóbb videója: akik életükben először látják a napfényt (MaHu)
Kössék fel a gatyát, mert ezen Önök is elérzékenyülnek!
márc. 10
16:15
A Földön kívülről érkezhettek az élet alkotóelemei (168 Óra Online)
A világűrben uralkodó állapotokat szimulálva amerikai kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a kozmoszban található objektumok – például porfelhők – jeges felületén létrejöhettek olyan komplex szerves molekulák, amelyek a Földre jutva az élet alapvető építőelemeiként szolgálhattak.
márc. 10
20:21
Mégsem a Wright testvérek repültek először? (MaHu)
"Új bizonyíték szól amellett, hogy nem az amerikai Wright testvérek emelkedtek először motoros repülőgéppel a levegőbe, hanem egy német származású amerikai, Gustav Weisskopf."
márc. 10
22:24
Játék helyett Ultra HD-val erősít a Sony Play Station - 2013-03-10 21:54:53 (sat.hu)
A Sony megerősítette, hogy Ultra HD filmek érkeznek a PS4-re, ezzel a cég igent mondott, a 100GB-ot meghaladó filmes letöltésekre is.

Keresés