2013. március 5. kedd

márc. 5
9:15
Így rendeződnek a viták a Wikipédián (168 Óra Online)
Kutatók megalkottak egy, a Wikipedia, a szerkesztői együttműködésen alapuló enciklopédia szócikkeiben fellépő ellentétes vélemények feloldását leíró matematikai modellt. A tanulmány a vélemények időbeli fejlődését térképezi fel úgy, hogy végül még a nagyon eltérő vélemények is közeledhetnek. A kutatók azt állítják, hogy ez a minta a szerkesztők közötti kölcsönhatások eredményeként létrejövő…
márc. 5
9:33
Tudományos eredmények népszerűsítésére nyert pénzt a Pannon Egyetem (Infostart)
Tudományos eredmények népszerűsítésére nyert százötvenmillió forintot a Pannon Egyetem - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közleményben az MTI-t.
márc. 5
12:33
Százmillió cápát ölnek meg évente (168 Óra Online)
Százmillió cápát ölnek meg évente – figyelmeztet egy új tanulmány, amely szerint az agresszív túlhalászat a kihalás szélére sodor egyes cápafajokat.
márc. 5
13:36
Az ókori rómaiak többsége "állattakarmánnyal" táplálkozott (Adó1százalék)
Az ókori Rómában élő átlagemberek zöme kölessel - a tehetősebbek által csak állattakarmánynak tekintett gabonafélével - táplálkoztak - derült ki egy új tanulmányból.
márc. 5
17:30
Tényleg öl, butít és nyomorba dönt (168 Óra Online)
A kanadai Addiktológiai és Mentálhigiéniai Központ (CAMH) új tanulmánya szerint ma már az alkohol a harmadik vezető oka a betegségeknek és sérüléseknek globálisan, függetlenül attól, hogy a felnőttek többsége tartózkodik az alkoholfogyasztástól világszerte.

Keresés