2013. március 8. péntek

márc. 8
6:30
Újabb aszteroida közelíti meg a Földet (168 Óra Online)
Egy nemrég felfedezett aszteroida suhan el a Föld mellett szombaton. A száz méter átmérőjű égitest 960 ezer kilométerre közelíti meg a bolygót. Ez nagyjából a Föld és a Hold távolságának a 2,5-szöröse.
márc. 8
11:27
Lehetséges a fénynél is gyorsabban kommunikálni (168 Óra Online)
A fény sebességénél több mint négy nagyságrenddel gyorsabban végbemehet az az esemény, amely az összefonódott kvantumrészecskék között történik – állítják kínai fizikusok, akik megpróbáltak ezzel kapcsolatban méréseket végezni. Bár sem a műszerek, sem pedig a módszer nem teszi lehetővé a pontos mérést, de a kutatók az eredmények alapján arra következtettek, hogy az interakció sebessége a 3 billió…
márc. 8
17:30
A tudósokat is megdöbbentette az oroszlánok siralmas helyzete (168 Óra Online)
Sürgős és hathatós állatvédelmi intézkedések nélkül az afrikai oroszlánállomány fele a kipusztulás szélére sodródhat a következő 20-40 éven belül – állapították meg szakemberek egy új, az Ecology Letters című tudományos magazinban megjelent tanulmányukban.
márc. 8
21:54
Üstökösnéző utat kínál egy német légitársaság (168 Óra Online)
Üstökösnézőbe visz repülőgépen 88 utast egy német légitársaság: a járat március 16-án 11 ezer méteres magasságban repked majd ide-oda, hogy az utasok kedvükre csodálhassák a Pan-STARRS nevű üstököst. Ehhez hasonló légi jelenség legutóbb 1997-ben volt, akkor a Hale-Bopp nevű üstökösnek köszönhetően. A Pan-STARRS a héten jutott legközelebb a Földhöz, 161 millió kilométeren belülre.

Keresés