2013. március 8. péntek

márc. 8
5:12
Megüzenték: az alkotmány nem játék (Alternatív Energia)
Több száz tüntető részvételével az Alkotmánybíróságnál ért véget az alaptörvény negyedik módosítása elleni demonstráció. Mintegy tucatnyi rendőr sorfala előtt többek közt Tamás Gáspár Miklós filozófus szólt a tömeghez. A fiatalok az Andrássy úton és a Lánchídon át békésen vonultak át a budai Várba. Előzőleg mintegy 10 órán át tiltakoztak a Fidesz Lendvay utcai székházánál, ahol lelkiismereti…
márc. 8
5:12
„Komoly figyelmeztetés” Strasbourgból üzentek Orbánéknak (ATV)
Levélben válaszolt az Európa Tanács főtitkárának Navracsics Tibor. A miniszterelnök-helyettes azt írta: az Alkotmánybíróság nem tartalmi okok miatt semmisítette meg az átmeneti rendelkezéseket, ezért az alaptörvény mostani változtatásai a vitatott passzusok beépítését célozzák. Thorbjorn Jagland egy német lapnak adott interjújában elmondta: Kövér Lászlóhoz és Navracsics Tiborhoz fordult annak…
márc. 8
5:30
Pénz helyett jön a szigor (Alternatív Energia)
Egyetért a Fidesz a Belügyminiszérium javaslatával; a kormánypárti frakció támogatja, hogy azok a közmunkások, akiknek a gyereke 30 óránál többet hiányzik igazolatlanul, ne dolgozhassanak. Arra nincs válasz, hogy ezeknek a családoknak miből kellene megélniük, és arra sem, ez a szigorítás miért csak a közmunkásokra vonatkozik. A szociológus szerint gyerekellenes intézkedésről van szó, amelynek nem…
márc. 8
5:32
Férfiak uralják a terepet (Alternatív Energia)
Csak demográfiai szempontból számítanak a kormány számára a nők. Erről beszélt lapunknak Lévai Katalin a nőnap alkalmából. Megjegyezte, a nők hiába akarnak más életcélt követni, kizárólag a gyereknevelés feladatát szánja nekik a hatalom. Csak a legrosszabbul fizetett munkakörökben emelkedik a foglalkoztatásuk, a családon belüli erőszak kérdését pedig elbagatellizálja a kabinet.
márc. 8
5:34
A feleségét feldaraboló életfogytiglan ülni fog (Alternatív Energia)
Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2010-ben meggyilkolta, majd közös gyermekük jelenlétében földarabolta volt feleségét.
márc. 8
5:36
Időt kell hagyni az iratok megismeréséhez (Alternatív Energia)
Soron kívüli eljárásban ugyanúgy biztosítania kell a nyomozó hatóságnak a nyomozati iratok megismeréséhez szükséges időt és körülményeket a gyanúsított és védője számára, mint más esetekben - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön.
márc. 8
5:38
Lázár Jánost cáfolták a reformátusok (Alternatív Energia)
Valótlant állított Lázár János, amikor arra hivatkozva jelentette be az egyházi devizahitelek esetleges állami átvállalását vagy törlesztés-könnyítését, hogy "2002 után a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány megszegte az egyházi ingatlanokkal kapcsolatos kárpótlási megállapodást".
márc. 8
5:40
Harci zajjal kísért sikertörténet (Alternatív Energia)
Nem egészen húsz évvel ezelőtt egy maroknyi ápolásvezető összeült, hogy kitalálja, miképp lehetne megváltani a világot. Fittyet hányva az előírások és szabályzatok útvesztőjére, olyan szolgálatot szerveztek, amely a családi segítség nélkül maradt betegek gyógyításának otthoni folytatását vállalta magára. Az 1995-ben született szándékból - a különböző ellenállások, meg nem értések esztendei…
márc. 8
5:42
Új alkotmányt szorgalmaz az ellenzék (Alternatív Energia)
Helyre kell állítani a jogállamiságot, a demokráciát Magyarországon - többek között ez áll a közjogi tárgyú egyeztetések után a demokratikus ellenzéki pártok és szervezetek által elfogadott zárónyilatkozatban. Bárándy Gergely, az MSZP delegációvezetője az aláírást követően mérföldkőnek nevezte a megállapodást. Lapunknak úgy nyilatkozott, a megállapodás azt üzeni, hogy lesz ellenzéki összefogás.
márc. 8
5:44
Véget vetnek a félelemnek (Alternatív Energia)
A félelemnek nemcsak véget kell, hanem véget is tudunk vetni, az Orbán-rezsim leváltható. Egyebek között erről beszélt Harangozó Gábor, az MSZP választmányi elnökhelyettese a Hét Olajfa rendezvény vendégeként.
márc. 8
6:24
Hugo Chávezt Leninhez hasonlóan „örökké láthatóvá” tennék (ATV)
Lenin holttestéhez hasonlóan Hugo Chavezét is örökké láthatóvá akarják tenni, ezért bebalzsamozzák és üvegkoporsóba teszik. Az elhunyt államfő ravatalát legalább hét nappal meghosszabbítják, mert milliók akarnak búcsút venni tőle.
márc. 8
6:26
„Elindulhat egy folyamat”: Megszólalt a fideszest megütő bányász (ATV)
A járandóságaik visszaállításáért demonstrált több mint száz volt bányász csütörtökön Pécsett, a főtéren. A szervezők szerint ez csak figyelemfelhívás volt. Ha nem rendezik az ügyüket március 21-én több százan térnek vissza.
márc. 8
6:42
A Szenátus jóváhagyta Brennan kinevezését a CIA élére (ATV)
Az amerikai szenátus csütörtökön megszavazta, hogy John. O Brennan, Barack Obama elnök eddigi terrorelhárítási tanácsadója legyen a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) következő igazgatója.
márc. 8
6:44
Washington is aggódik a magyar alkotmánymódosítás miatt (ATV)
Az Egyesült Államok osztja az Európa Tanács aggodalmát az előterjesztett magyar alkotmánymódosítással kapcsolatban - szögezte le a Washingtonban helyi idő szerint csütörtök délután kiadott közleményében Victoria Nuland amerikai külügyi szóvivő.
márc. 8
6:46
Újabb késelés a nyílt utcán: négyen meghaltak (ATV)
Legkevesebb négy ember meghalt és nyolc megsebesült egy késeléses támadásban az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm terület középső részén - közölte helyi információk alapján a South China Morning Post című hongkongi napilap pénteken.
márc. 8
6:48
Csökkent a benzin ára (ATV)
Pénteken bruttó 3 forinttal csökkentette a benzin nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. , a gázolajé nem változott.
márc. 8
6:50
Újabb szankciók Észak-Korea ellen: Kim Dzsong Un konfrontációra készül (ATV)
Miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb szankciókat foganatosított Phenjan ellen, Észak-Korea hatályon kívül helyezi a Dél-Koreával kötött meg nem támadási szerződést. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető arra szólította fel a katonáit, hogy készüljenek a konfrontációra az ellenséggel. Dél-Korea közölte, könyörtelen választ ad bármilyen észak-koreai provokációra.
márc. 8
6:52
Ma veszi át miniszteri kinevezését Varga (ATV)
Miután Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank élén folytatja pályafutását, pénteken veszi át nemzetgazdasági miniszteri kinevezését Varga Mihály.
márc. 8
6:54
Új Citroen C3 (ATV)
A világon elsőként a 2013-as Genfi Autószalonon bemutatkozó új CITROËN C3 nemcsak továbbviszi, de gazdagítja is a korábbi változat erényeit. Még több a C3-ból, még több meggyőző érv a méltán népszerű modell mellett!
márc. 8
7:00
Nyolcvanezer kétnyári növényt ültet a Főkert (Metropol)
Közel 80 ezer kétnyári növényt, árvácskákat, nefelejcset ültetnek ki.
márc. 8
7:18
Ma van a nemzetközi nőnap (Metropol)
A nők jogai és a nemzetközi béke napját 1977-ben tette hivatalos ünneppé az ENSZ-közgyűlés.
márc. 8
7:20
Talán megússza a főváros a nagy áradást (Metropol)
Katasztrófákból tanulta a városvezetés a védekezést, jövő őszre teljes lehet a védelmi vonal.
márc. 8
7:36
Tízmilliárdos kárt okozhattak az MFB-hitelek - lapszemle (Infostart)
Tízmilliárd forintos kárt okozhattak az MFB-hitelek - írja a Magyar Nemzet. Bővülés lakáskorszerűsítéssel -erről a Magyar Hírlapban lehet olvasni.
márc. 8
7:36
Az Orbán-kormány lépése megdöbbentette az EU-t (168 Óra Online)
Magyarország egyik pillanatról a másikra kisajátítja külföldi gazdák földtulajdonát.
márc. 8
7:36
MSZP: Igazságos adórendszert, igazságos rezsicsökkentést (Alternatív Energia)
A napokban kapják meg azokat a villany-, gáz-, és távhőszámlákat a fogyasztók, amelyekben elvileg már megjelenik a kormány által ígért -10%. Valójában egy átlagos, 25 ezer forintos februári számlában a csökkentés összesen 500 forint. Ez 2%-ot jelent, miközben a rezsiköltségek 20%-al nőttek az elmúlt években - írja közleményében Török Zsolt az MSZP szóvivője.
márc. 8
7:36
Tábornokok pere: az ügyészség a másodfokú eljárásban fejti ki álláspontját (ATV)
Az ügyészség a másodfokú eljárásban fejti ki részletes jogi álláspontját az úgynevezett tábornokperrel kapcsolatban - hangsúlyozta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője, aki ugyanakkor reagált a sajtóban megjelent állításokra. A szóvivő leszögezte: az ügyészség mindenben tiszteletben tartja a független magyar bíróságok ítélkező tevékenységét, valamint…
márc. 8
7:38
Kilépett a recesszióból Japán (ATV)
A korábban bejelentett 0,4 százalékos csökkenés helyett éves összevetésben 0,2 százalékkal növekedett a japán GDP 2012 negyedik negyedévében módosított adatok szerint, ezzel a szigetország kilépett a recesszióból - közölte pénteken a tokiói kormány.
márc. 8
7:54
Tetőzött a járvány (Metropol)
Az elmúlt héten 37.500 beteg fordult orvoshoz influenzás panaszokkal, ami 7 százalékkal volt kevesebb, mint a korábbi héten.
márc. 8
8:12
TGM: Orbánék aljas rágalmakkal támadják a jogaikért kiálló fiatalokat (168 Óra Online)
Az Alkotmánybíróság épülete előtt beszédekkel ért véget csütörtök este fél 11-kor az a tüntetés, amely reggel a Fidesz Lendvay utcai székháza udvarának és erkélyeinek elfoglalásával kezdődött.
márc. 8
8:30
Bemutatták a Facebook új változatát (ATV)
Vizuálisan gazdagabb, mobiltelefon-orientált hírfolyam jellemzi a Facebook új változatát, amelyet csütörtökön mutattak be a kaliforniai Menlo Parkban.
márc. 8
8:32
298 forinton az euró árfolyama (ATV)
A térségbeli devizákkal együtt erősödő forint tovább távolodott a szerdán és csütörtökön is átlépett 300 forintos eurójegyzési határtól péntek délelőtt.
márc. 8
8:34
Rózsa: megrugdostak tüntetőket a Fidesz-székháznál (ATV)
Zsidóztak és a tüntetők nemi identitására tettek megjegyzéseket a Békemenet tagjai, akik a Fidesz Lendvay utcai székházánál demonstráló civilekkel szemben tüntettek – ezt Turai Eszter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 8
8:36
„Kalandorpolitika” Keményen bírálták Matolcsy terveit (ATV)
Keményen bírálta az ATV Híradónak Matolcsy György elképzeléseit Csaba László. A Közép Európai Egyetem professzora kalandorpolitikának nevezte az új jegybankelnök terveit. Matolcsy legújabb Heti Válaszban megjelent cikkében azt írta, a kormány és a jegybank közötti stratégiai megállapodás lesz a gazdasági növekedés beindításának a kulcsa, ennek révén ugyanis hitelhez juthatnak majd a hazai…
márc. 8
8:48
Németh Zsolt: A kormány támogatja az autonómiáért tüntetés szabadságát (Infostart)
A magyar kormány "nyilván nem tüntet", hanem tárgyal a román féllel, ugyanakkor támogatja az autonómiáért tüntetés szabadságát - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
márc. 8
8:48
Németh Zsolt: lehet tüntetni és tárgyalni is Erdélyben (Alternatív Energia)
A magyar kormány "nyilván nem tüntet", hanem tárgyal a román féllel, ugyanakkor támogatja az autonómiáért tüntetés szabadságát - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
márc. 8
8:48
Fidesz: semmi esélye, hogy visszavonjuk az alaptörvény-módosítást (ATV)
Semmi esély sincs, hogy visszavonjuk az alaptörvény-módosítást, nincsenek emellett érvek, a Lendvay utcai székházfoglalás például jogellenes – ezt Gulyás Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 8
8:50
Nyártól kell fizetni a parkolásért Óbudán (Infostart)
Április helyett júliustól vezetik be a fizetős parkolást Óbudán - közölte Puskás Péter fejlesztésekért felelős alpolgármester. Hozzátette: a kerületben élők számára több kedvezmény is lesz majd.
márc. 8
9:06
Vacsorával is kiváltható a per (Metropol)
Büntetőeljárásokban egyre többen választják a közvetítővel zajló vitarendezést.
márc. 8
9:06
Balázs: Orbán bárhol van, mindenütt saját rögeszméjét vallja (ATV)
Varsóban ültek össze a visegrádi négyek (V4), hogy az unió legfontosabb, napirenden szereplő ügyeiről tárgyaljanak. A V4-ek mellett az eseményen részt vett a weimari háromszög is. Volt külügyminisztereket kérdeztünk arról, hogy mi lehetett a "mini csúcs" háttere.
márc. 8
9:24
Álzsaruk akadtak a rendőrök hálójába (Alternatív Energia)
Magukat rendőrnek kiadva fosztott ki egy banda egy embert a fővárosban. Az álrendőröket néhány óra alatt elfogták a valódi nyomozók - értesült a HavariaPress.
márc. 8
9:24
KSH: 2,7 százalékkal csökkent a GDP tavaly év végén (ATV)
Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2012. negyedik negyedévében 2,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, a gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7 százalékkal csökkent - közölte pénteken a KSH.
márc. 8
9:42
Lakása előtt támadtak rá (Alternatív Energia)
Őrizetbe vették a rendőrök azt a két férfit, akik néhány napja kiraboltak egy férfit a Bács-Kiskun megyei Hercegszántón - értesült a HavariaPress.
márc. 8
9:42
Simon Wiesenthal Központ: vizsgálják ki a Jobbik és Irán kapcsolatát (ATV)
Ki kell vizsgálni a Jobbik és Irán közötti kapcsolatot - követelte a Simon Wiesenthal Központ két magas rangú vezetője Budapesten.
márc. 8
9:44
"A Fidesz szerint vannak a hazaárulók és a hülye uniós szervek" (ATV)
Nincs olyan civil szervezet, politikai párt és nemzetközi szervezet, amely ne tiltakozott volna az alaptörvény újbóli módosítása ellen, de a Fidesz agresszív kismalac módjára továbbra is ragaszkodik a hétfői végszavazáshoz – ezt Bárándy Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 8
9:46
Obama: nem viszek nagy béketervet Izraelbe (ATV)
Barack Obama elnök amerikai zsidó vezetőkkel találkozva közölte, hogy nem visz "nagy béketervet" közelgő izraeli útjára. Ezzel lehűtötte a várakozást, hogy látogatása áttörést hoz a közel-keleti békefolyamatban.
márc. 8
10:00
A Népszabadság riporterére támadtak a Fidesz-székháznál (Alternatív Energia)
Egy középkorú, testes férfi támadt a Népszabadság videoriporterére a Fidesz budapesti székházánál szervezett tüntetésen. Rángatta a ruháját, szidalmazta, megpróbálta kiverni kezéből a kamerát - írja a nol.hu.
márc. 8
10:00
Jogerős: börtönbe küldték az OCÖ volt elnökét (ATV)
Jogerősen egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Kolompár Orbánt, a Kiskunmajsai Roma Érdek-képviseleti Szervezet vezetőjét pénteken a Kecskeméti Törvényszék, ezzel helybenhagyta a korábbi elsőfokú ítéletet.
márc. 8
10:18
Rétvári: Sikeres az ügyintézést egyszerűsítő program (Infostart)
Sikeresnek értékelte Rétvári Bence államtitkár az ügyintézést egyszerűsítő programot, amely a Magyary Zoltán Közigazgatási-fejlesztési program része.
márc. 8
10:18
Másodfokon is elítélték Kolompár Orbánt (Metropol)
A bírói tanács a per többi vádlottja esetében is helybenhagyta a Kecskeméti Városi Bíróság 2012. július 5-én első fokon meghozott ítéletét.
márc. 8
10:18
Kolompár Orbán börtönbe vonul (Alternatív Energia)
Jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte Kolompár Orbánt, a Kiskunmajsai Roma Érdek-képviseleti Szervezet vezetőjét a Kecskeméti Törvényszék pénteken kihirdetett ítéletében, ezzel helybenhagyta az első fokú ítéletet.

Keresés