2013. március 8. péntek

márc. 8
5:12
20 fok is lehet pénteken, aztán visszatér a tél (HVG)
Pénteken felszakadozik a felhőzet, és enyhül az idő. Újabb csapadékra vasárnaptól számíthatunk. Jövő keddtől viszont visszatérhet egy időre a tél.
márc. 8
5:12
Megüzenték: az alkotmány nem játék (Népszava)
Több száz tüntető részvételével az Alkotmánybíróságnál ért véget az alaptörvény negyedik módosítása elleni demonstráció. Mintegy tucatnyi rendőr sorfala előtt többek közt Tamás Gáspár Miklós filozófus szólt a tömeghez. A fiatalok az Andrássy úton és a Lánchídon át békésen vonultak át a budai Várba. Előzőleg mintegy 10 órán át tiltakoztak a Fidesz Lendvay utcai székházánál, ahol lelkiismereti…
márc. 8
5:12
„Komoly figyelmeztetés” Strasbourgból üzentek Orbánéknak (ATV)
Levélben válaszolt az Európa Tanács főtitkárának Navracsics Tibor. A miniszterelnök-helyettes azt írta: az Alkotmánybíróság nem tartalmi okok miatt semmisítette meg az átmeneti rendelkezéseket, ezért az alaptörvény mostani változtatásai a vitatott passzusok beépítését célozzák. Thorbjorn Jagland egy német lapnak adott interjújában elmondta: Kövér Lászlóhoz és Navracsics Tiborhoz fordult annak…
márc. 8
5:30
Pénz helyett jön a szigor (Népszava)
Egyetért a Fidesz a Belügyminiszérium javaslatával; a kormánypárti frakció támogatja, hogy azok a közmunkások, akiknek a gyereke 30 óránál többet hiányzik igazolatlanul, ne dolgozhassanak. Arra nincs válasz, hogy ezeknek a családoknak miből kellene megélniük, és arra sem, ez a szigorítás miért csak a közmunkásokra vonatkozik. A szociológus szerint gyerekellenes intézkedésről van szó, amelynek nem…
márc. 8
5:32
Férfiak uralják a terepet (Népszava)
Csak demográfiai szempontból számítanak a kormány számára a nők. Erről beszélt lapunknak Lévai Katalin a nőnap alkalmából. Megjegyezte, a nők hiába akarnak más életcélt követni, kizárólag a gyereknevelés feladatát szánja nekik a hatalom. Csak a legrosszabbul fizetett munkakörökben emelkedik a foglalkoztatásuk, a családon belüli erőszak kérdését pedig elbagatellizálja a kabinet.
márc. 8
5:34
A feleségét feldaraboló életfogytiglan ülni fog (Népszava)
Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2010-ben meggyilkolta, majd közös gyermekük jelenlétében földarabolta volt feleségét.
márc. 8
5:36
Időt kell hagyni az iratok megismeréséhez (Népszava)
Soron kívüli eljárásban ugyanúgy biztosítania kell a nyomozó hatóságnak a nyomozati iratok megismeréséhez szükséges időt és körülményeket a gyanúsított és védője számára, mint más esetekben - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön.
márc. 8
5:38
Lázár Jánost cáfolták a reformátusok (Népszava)
Valótlant állított Lázár János, amikor arra hivatkozva jelentette be az egyházi devizahitelek esetleges állami átvállalását vagy törlesztés-könnyítését, hogy "2002 után a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány megszegte az egyházi ingatlanokkal kapcsolatos kárpótlási megállapodást".
márc. 8
5:40
Harci zajjal kísért sikertörténet (Népszava)
Nem egészen húsz évvel ezelőtt egy maroknyi ápolásvezető összeült, hogy kitalálja, miképp lehetne megváltani a világot. Fittyet hányva az előírások és szabályzatok útvesztőjére, olyan szolgálatot szerveztek, amely a családi segítség nélkül maradt betegek gyógyításának otthoni folytatását vállalta magára. Az 1995-ben született szándékból - a különböző ellenállások, meg nem értések esztendei…
márc. 8
5:42
Új alkotmányt szorgalmaz az ellenzék (Népszava)
Helyre kell állítani a jogállamiságot, a demokráciát Magyarországon - többek között ez áll a közjogi tárgyú egyeztetések után a demokratikus ellenzéki pártok és szervezetek által elfogadott zárónyilatkozatban. Bárándy Gergely, az MSZP delegációvezetője az aláírást követően mérföldkőnek nevezte a megállapodást. Lapunknak úgy nyilatkozott, a megállapodás azt üzeni, hogy lesz ellenzéki összefogás.
márc. 8
5:44
Véget vetnek a félelemnek (Népszava)
A félelemnek nemcsak véget kell, hanem véget is tudunk vetni, az Orbán-rezsim leváltható. Egyebek között erről beszélt Harangozó Gábor, az MSZP választmányi elnökhelyettese a Hét Olajfa rendezvény vendégeként.
márc. 8
6:06
Alkotmánymódosítás: megint elértük az USA ingerküszöbét (HVG)
Az újabb alkotmánymódosítás Magyarországon veszélyeztetheti az intézményi függetlenséget, valamint a demokratikus kormányzáshoz szükséges fékeket és ellensúlyokat – közölte az amerikai külügyi szóvivő.
márc. 8
6:24
Hugo Chávezt Leninhez hasonlóan „örökké láthatóvá” tennék (ATV)
Lenin holttestéhez hasonlóan Hugo Chavezét is örökké láthatóvá akarják tenni, ezért bebalzsamozzák és üvegkoporsóba teszik. Az elhunyt államfő ravatalát legalább hét nappal meghosszabbítják, mert milliók akarnak búcsút venni tőle.
márc. 8
6:26
„Elindulhat egy folyamat”: Megszólalt a fideszest megütő bányász (ATV)
A járandóságaik visszaállításáért demonstrált több mint száz volt bányász csütörtökön Pécsett, a főtéren. A szervezők szerint ez csak figyelemfelhívás volt. Ha nem rendezik az ügyüket március 21-én több százan térnek vissza.
márc. 8
6:42
"Még nem vagyunk elég baloldaliak" – Szanyi a kampányról, Pontáról és az MSZP jövőjéről (HVG)
A "naptár dobta ki Pontát", ezért nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy a magyarellenességgel is operáló román miniszterelnököt hívta meg az MSZP a szombati kampánynyitójára. Azt viszont elismeri, hogy Mesterházy Attilának és a román kormányfőnek jó a személyes viszonya. Szerinte a jobboldali médiatúlsúly miatt rosszak a szocialisták népszerűségi mutatói, de még a hvg.hu-nak is…
márc. 8
6:42
A Szenátus jóváhagyta Brennan kinevezését a CIA élére (ATV)
Az amerikai szenátus csütörtökön megszavazta, hogy John. O Brennan, Barack Obama elnök eddigi terrorelhárítási tanácsadója legyen a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) következő igazgatója.
márc. 8
6:44
Washington is aggódik a magyar alkotmánymódosítás miatt (ATV)
Az Egyesült Államok osztja az Európa Tanács aggodalmát az előterjesztett magyar alkotmánymódosítással kapcsolatban - szögezte le a Washingtonban helyi idő szerint csütörtök délután kiadott közleményében Victoria Nuland amerikai külügyi szóvivő.
márc. 8
6:46
Újabb késelés a nyílt utcán: négyen meghaltak (ATV)
Legkevesebb négy ember meghalt és nyolc megsebesült egy késeléses támadásban az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm terület középső részén - közölte helyi információk alapján a South China Morning Post című hongkongi napilap pénteken.
márc. 8
6:48
Csökkent a benzin ára (ATV)
Pénteken bruttó 3 forinttal csökkentette a benzin nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. , a gázolajé nem változott.
márc. 8
6:50
Újabb szankciók Észak-Korea ellen: Kim Dzsong Un konfrontációra készül (ATV)
Miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb szankciókat foganatosított Phenjan ellen, Észak-Korea hatályon kívül helyezi a Dél-Koreával kötött meg nem támadási szerződést. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető arra szólította fel a katonáit, hogy készüljenek a konfrontációra az ellenséggel. Dél-Korea közölte, könyörtelen választ ad bármilyen észak-koreai provokációra.
márc. 8
6:52
Ma veszi át miniszteri kinevezését Varga (ATV)
Miután Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank élén folytatja pályafutását, pénteken veszi át nemzetgazdasági miniszteri kinevezését Varga Mihály.
márc. 8
6:54
Új Citroen C3 (ATV)
A világon elsőként a 2013-as Genfi Autószalonon bemutatkozó új CITROËN C3 nemcsak továbbviszi, de gazdagítja is a korábbi változat erényeit. Még több a C3-ból, még több meggyőző érv a méltán népszerű modell mellett!
márc. 8
7:00
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
márc. 8
7:18
Megtörte a hallgatást a legtitokzatosabb magyar miniszter (HVG)
Ma ő a legmagasabb politikai posztot betöltő nő Magyarországon, a miniszterek közt az egyetlen hölgy, mégis róla tudnak az emberek a legkevesebbet a kormánytagok közül. A Blikk azonban szóra bírta Németh Lászlónét, a nemzeti fejlesztési minisztert.
márc. 8
7:36
Tízmilliárdos kárt okozhattak az MFB-hitelek - lapszemle (Infostart)
Tízmilliárd forintos kárt okozhattak az MFB-hitelek - írja a Magyar Nemzet. Bővülés lakáskorszerűsítéssel -erről a Magyar Hírlapban lehet olvasni.
márc. 8
7:36
Az Orbán-kormány lépése megdöbbentette az EU-t (168 Óra Online)
Magyarország egyik pillanatról a másikra kisajátítja külföldi gazdák földtulajdonát.
márc. 8
7:36
MSZP: Igazságos adórendszert, igazságos rezsicsökkentést (Népszava)
A napokban kapják meg azokat a villany-, gáz-, és távhőszámlákat a fogyasztók, amelyekben elvileg már megjelenik a kormány által ígért -10%. Valójában egy átlagos, 25 ezer forintos februári számlában a csökkentés összesen 500 forint. Ez 2%-ot jelent, miközben a rezsiköltségek 20%-al nőttek az elmúlt években - írja közleményében Török Zsolt az MSZP szóvivője.
márc. 8
7:36
Tábornokok pere: az ügyészség a másodfokú eljárásban fejti ki álláspontját (ATV)
Az ügyészség a másodfokú eljárásban fejti ki részletes jogi álláspontját az úgynevezett tábornokperrel kapcsolatban - hangsúlyozta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője, aki ugyanakkor reagált a sajtóban megjelent állításokra. A szóvivő leszögezte: az ügyészség mindenben tiszteletben tartja a független magyar bíróságok ítélkező tevékenységét, valamint…
márc. 8
7:38
Kilépett a recesszióból Japán (ATV)
A korábban bejelentett 0,4 százalékos csökkenés helyett éves összevetésben 0,2 százalékkal növekedett a japán GDP 2012 negyedik negyedévében módosított adatok szerint, ezzel a szigetország kilépett a recesszióból - közölte pénteken a tokiói kormány.
márc. 8
8:00
Hármas karambol a Kállói úton (szon)
Nyíregyháza - Több mint egy millió forintos kár keletkezett abban a közúti balesetben, amiben egy Suzuki lökött egy Alfa Romeot egy parkoló BMW-re Nyíregyházán.
márc. 8
8:02
Viki, a nap szépe (szon)
Vikinek a vásárosnaményi diáklánynak a fotózás az egyik kedvenc hobbija. A tanulás mellett gyakran áll a kamera elé,amitől mindig jó kedve lesz.
márc. 8
8:04
PIN program Ladányi Andreával (szon)
Nyíregyháza - A 10. Táncfarsang szerdai programjában Ladányi Andrea produkciója késztette figyelemre, és gondolkodásra Nyíregyházán, a Krúdy Kamara színpadán az igényes, modern tánc iránt vonzódó közönséget.
márc. 8
8:12
TGM: Orbánék aljas rágalmakkal támadják a jogaikért kiálló fiatalokat (168 Óra Online)
Az Alkotmánybíróság épülete előtt beszédekkel ért véget csütörtök este fél 11-kor az a tüntetés, amely reggel a Fidesz Lendvay utcai székháza udvarának és erkélyeinek elfoglalásával kezdődött.
márc. 8
8:27
Van garancia a biztos elhelyezkedésre! (nyest.hu)
Az „ifjúsági garancia” intézményének bevezetésével segítené a pályakezdőket az Európai Unió – mondta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa egy keddi budapesti kerekasztal-beszélgetésen.
márc. 8
8:30
Leszakadt a felsővezeték a H6-os HÉV vonalán (HVG)
Felsővezeték-szakadás miatt a H6-os HÉV vonalának egy részén a HÉV mellett autóbuszok is viszik az utasokat.
márc. 8
8:30
Melyik cégnél a legjobb dolgozni? (boon)
Ünnepélyes keretek között kihirdették Magyarország Legvonzóbb Munkáltatóit. A Munkáltatói Márka Kutatás Magyarországon egyedülálló módon 14,000 válaszadó véleményét tükrözi.
márc. 8
8:30
Bemutatták a Facebook új változatát (ATV)
Vizuálisan gazdagabb, mobiltelefon-orientált hírfolyam jellemzi a Facebook új változatát, amelyet csütörtökön mutattak be a kaliforniai Menlo Parkban.
márc. 8
8:32
Wiesenthal Központ: vizsgálják ki a Jobbik és Irán kapcsolatát (HVG)
Ki kell vizsgálni a Jobbik és Irán közötti kapcsolatot – követelte a Simon Wiesenthal Központ két magas rangú vezetője Budapesten.
márc. 8
8:32
298 forinton az euró árfolyama (ATV)
A térségbeli devizákkal együtt erősödő forint tovább távolodott a szerdán és csütörtökön is átlépett 300 forintos eurójegyzési határtól péntek délelőtt.
márc. 8
8:34
Rózsa: megrugdostak tüntetőket a Fidesz-székháznál (ATV)
Zsidóztak és a tüntetők nemi identitására tettek megjegyzéseket a Békemenet tagjai, akik a Fidesz Lendvay utcai székházánál demonstráló civilekkel szemben tüntettek – ezt Turai Eszter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 8
8:36
Nem csak öröm a közeli M3-as (szon)
Nyírgyulaj - Mivel a 4105-ös út kettévágja a települést, az önkormányzat kérte, legyen kijelölve gyalogátkelőhely.
márc. 8
8:36
„Kalandorpolitika” Keményen bírálták Matolcsy terveit (ATV)
Keményen bírálta az ATV Híradónak Matolcsy György elképzeléseit Csaba László. A Közép Európai Egyetem professzora kalandorpolitikának nevezte az új jegybankelnök terveit. Matolcsy legújabb Heti Válaszban megjelent cikkében azt írta, a kormány és a jegybank közötti stratégiai megállapodás lesz a gazdasági növekedés beindításának a kulcsa, ennek révén ugyanis hitelhez juthatnak majd a hazai…
márc. 8
8:38
Jegyzet: TAO-kozmetika (szon)
Azt leszámítva, hogy mi lett látványsport és mi nem, viszonylagos konszenzus fogadta a társasági adókedvezménnyel kapcsolatos 2010-es kormánydöntést - Tarnavölgyi Gergely jegyzete.
márc. 8
8:48
Botka László: "a labda most nem nálunk pattog" (HVG)
Botka László meggyőződése, hogy aki azt állítja magáról, kormányváltást akar, de elutasítja az MSZP-vel való együttműködést, az el fogja veszíteni a választói támogatását. A szocialista választmányi elnök, Szeged polgármestere a Népszavának azt mondta: létezik olyan helyzet, hogy az MSZP önállóan indul a választásokon.
márc. 8
8:48
Németh Zsolt: A kormány támogatja az autonómiáért tüntetés szabadságát (Infostart)
A magyar kormány "nyilván nem tüntet", hanem tárgyal a román féllel, ugyanakkor támogatja az autonómiáért tüntetés szabadságát - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
márc. 8
8:48
Németh Zsolt: lehet tüntetni és tárgyalni is Erdélyben (Népszava)
A magyar kormány "nyilván nem tüntet", hanem tárgyal a román féllel, ugyanakkor támogatja az autonómiáért tüntetés szabadságát - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
márc. 8
8:48
Nézőpont: Érzelmek viharában (boon)
A másik teljes, erős érzelmek vezérelte elutasítása nagyjából állandó, napi rutin szerte a hazában, minden meghatározó politikai oldalnak megvannak a maga démonai. Bujdos Attila írása.
márc. 8
8:48
Fidesz: semmi esélye, hogy visszavonjuk az alaptörvény-módosítást (ATV)
Semmi esély sincs, hogy visszavonjuk az alaptörvény-módosítást, nincsenek emellett érvek, a Lendvay utcai székházfoglalás például jogellenes – ezt Gulyás Gergely mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 8
8:50
Magyarok Maliban: megjelent a kormányhatározat (HVG)
Megjelent az Európai Unió Mali missziójához való magyar katonai hozzájárulást engedélyező kormányhatározat.
márc. 8
8:50
Nyártól kell fizetni a parkolásért Óbudán (Infostart)
Április helyett júliustól vezetik be a fizetős parkolást Óbudán - közölte Puskás Péter fejlesztésekért felelős alpolgármester. Hozzátette: a kerületben élők számára több kedvezmény is lesz majd.

Keresés