2013. március 13. szerda

márc. 13
4:54
Forgatásról szállította el a sztárt a rohammentő (ATV)
Kelly Osbourne éppen forgatott, amikor rosszul lett - értesült a Femina.
márc. 13
5:12
Újabb ünnep Orbán nélkül (Alternatív Energia)
Nem lesz Magyarországon március 15-én a miniszterelnök; bár az ünnepi rendezvény honlapján még mindig azt hirdetik, hogy délelőtt a Múzeumkertben beszél Orbán Viktor, a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan tegnap bejelentette, hogy a kormányfő csütörtökön a kétnapos uniós csúcstalálkozóra Brüsszelbe utazik.
márc. 13
5:12
Ellopták Michelle Obama személyes adatait (ATV)
Vizsgálatot indítottak kedden az amerikai szövetségi hatóságok, mert hackerek a jelek szerint eltulajdonították Michelle Obama amerikai first lady, Joe Biden alelnök, valamint több hivatalos személy és híresség pénzügyi adatait.
márc. 13
5:14
Újabb határt lép át a miniszterelnök (Alternatív Energia)
Egy eddig megkérdőjelezhetetlen európai civilizációs normát készül áthágni a Fidesz, ami azt jelentheti, hogy a jövőben a jogvitákat nem a jog betűje, hanem a politikai erő dönti majd el - értékelte lapunk kérdésére Hack Péter a miniszterelnök és a kormánypártok reakcióit a rezsicsökkentés ügyében hozott bírósági ítéletre.
márc. 13
5:14
Kósa élőben: azt mondták, alkotmány nem lesz, de kérdezzen nyugodtan (ATV)
Az alaptörvény ellenes kampányt „már látták sokszor”, és ez az egész „egy hecckampány”, és senki sem fogalmazott meg konkrét ellenvetéseket – ezt Kósa Lajos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 13
5:30
Hiányos a vád a romagyilkosok ellen (Alternatív Energia)
Nem emeltek vádat terrorizmus miatt a hatóságok a romák ellen 2008-2009-ben végrehajtott gyilkosságsorozat lehetséges elkövetőivel szemben, miközben a támadások célja a roma közösség megfélemlítése, polgárháború kirobbantása volt - hívta fel a figyelmet az Athena Intézet.
márc. 13
5:32
Begyógyszerezték a BKV-per vádlottját (Alternatív Energia)
Tudta nélkül "kábítószerezték" a börtönorvosok a BKV-per egyik vádlottját, és megfenyegették, mikor a bódító gyógyszerek megtagadásáról akart nyilatkozni - derült ki a hagyomiklos.com-on közzétett, Bárándy Péter védőnek címzett jegyzőkönyvből.
márc. 13
5:34
Embertani kérdésről beszélt a kormányfő (Alternatív Energia)
Antropológiai kérdések, "emberfelfogásbeli különbségek" állnak a szakképzésről szóló viták hátterében - közölte tegnap Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciáján.
márc. 13
5:36
Előszeretettel nyelik le a visszajárót (Alternatív Energia)
Minden esetben köteles átvennie a visszaváltható üvegeket az üzleteknek, még akkor is, ha a bolt hivatkozása ellenére az adott üveget nem nála vásárolták - noha hasonló esetekre manapság kevesebb panasz érkezik a fogyasztóvédelemhez, még mindig előfordul, hogy az üzletek nem vesznek át betétdíjas termékeket. Ez azonban egyértelmű jogsértés, kötelesek készpénzt adni a beváltható üres üvegekért.
márc. 13
5:38
Vissza a régi törvényhez (Alternatív Energia)
Csúnyán elhibázta a kormány a szabálysértési törvény tavalyi módosítását, és most újra át fogják írni. Piszlicsári ügyek ezrei árasztották el a bíróságokat a szigorítás miatt, és a fajsúlyos perekre már alig jut bíró. Tavaly áprilistól már jóval több szabálysértésért szabhatnak ki fogházbüntetést, és mivel az elzárásról csak a bíróság dönthet, a bírók energiáikat és idejüket zsebtolvajok és…
márc. 13
5:40
Dúl a plakátháború Dunakeszin (Alternatív Energia)
Letépték, majd az egyik ház udvarába dobták Dunakeszin a március 24-i időközi önkormányzati választáson induló MSZP-s jelölt plakátjait. Bilinczky Ferenc, a szocialisták városi elnöke lapunknak elmondta, abban az utcában rongálták meg a párt képviselő-jelöltjének plakátját, ahol a Fidesz által indított Benkő Tamás lakik.
márc. 13
5:42
Lendületbe hoznák Budapestet (Alternatív Energia)
Önálló Budapest-törvényben rendeznék a város fejlődésének kérdéseit, a főváros kormánnyal, agglomerációval és kerületekkel való kapcsolatát az MSZP és a vele együttműködő demokratikus ellenzéki erők, már arra a helyzetre készülve, hogy a 2014-es önkormányzati választáson legyőzik a Fideszt és megnyerik Budapestet.
márc. 13
5:48
Szájer „levakozta” képviselőtársait – bekiabálásokat kapott (168 Óra Online)
Szocialista és liberális európai parlamenti (EP-) képviselők az EP strasbourgi plenáris ülésén is felvetették kedden a magyar alaptörvény-módosítás kérdését, de a témát végül – az MTI értesülése szerint Martin Schulz szocialista párti EP-elnök döntése nyomán – ezúttal nem vették fel a hivatalos napirendi pontok közé.
márc. 13
5:48
Obama útja nem az izraeli-palesztin békéről fog szólni (ATV)
Amerikai arab vezetőkkel találkozott hétfőn Barack Obama és elmondta, bár az Egyesült Államok szerinte egy békés, hosszú távú megoldást szeretne az izraeli-palesztin konfliktusban, közel-keleti útja nem erről fog szólni. A Fehér Ház szerint a látogatás egy lehetőség arra, hogy az amerikai elnök kinyilvánítsa a palesztinok iránti elkötelezettségét.
márc. 13
6:06
Csökkent a benzin ára (Infostart)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi átlagárát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
márc. 13
6:24
Nem tervez további módosításokat az alaptörvényben a kormány (Infostart)
A hétfői alkotmánymódosítás volt az utolsó a kormány szándéka szerint - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz frakcióvezető-helyettese.
márc. 13
6:42
Csökkent a benzin ára, a gázolajé változatlan (ATV)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi átlagárát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
márc. 13
6:44
A kibertámadások veszélyesebbek a terrorizmusnál is (ATV)
Az Egyesült Államokat fenyegető kockázatok toplistáján a kibertámadások és a kibernetikai kémkedés megelőzte a terrorizmust. A Pentagon kiberparancsnokságot állít fel, hogy támadó műveletekkel hárítsa el az USA ellen irányuló elektronikus támadásokat. Közben az amerikai hírszerző szervek bemutatták a világ aktív és potenciális feszültséggócairól szóló jelentésüket.
márc. 13
6:46
Klinghammer csökkentené a röghözkötés idejét (ATV)
Enyhítené a hallgatói szerződések munkavállalásra vonatkozó feltételét Klinghammer István felsőoktatási államtitkár, miközben szerinte a 240 pontos felvételi ponthatár túl alacsony - írja a Magyar Nemzet.
márc. 13
6:48
Hepatitis A-járvány van Budapesten (ATV)
A korábbi évekhez képest csaknem kilencszer több hepatitis A vírussal fertőzött beteget regisztráltak tavaly március óta a fővárosban - írta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) információs lapjára hivatkozva a Világgazdaság.
márc. 13
6:50
Hiába a kétgólos előny, nagyon megverte a Milant a Barca (ATV)
A katalánok kétgólost hátrányt dolgoztak le az első félidőben, majd a másodikban újabb két gólt rámoltak be Abbiati kapujába. Pedig 2-0-nál az olaszoknak volt egy kapufája is. Továbbment a Galatasaray is.
márc. 13
6:52
„Minden műszaki feltétel megvan” Azeri olaj jöhet Magyarországra (ATV)
Ukrajna érdekelt az azeri kőolajszállítmányok felújításában, illetve földgázt is importálna Azerbajdzsántól - közölte Eduard Stavickij ukrán energetikai miniszter kedden, miután Bakuban tárgyalt Yaqub Eyyubov első miniszterelnök-helyettessel.
márc. 13
7:18
Külföldi és hazai bírálatok, örökbefogadási akció - össztűz alatt Orbánék (ATV)
Áder János berlini látogatásának második napján is központi téma volt az alkotmánymódosítás ügye. Mind Angela Merkel kancellár, mind Guido Westerwelle külügyminiszter szóvá tette a magyar parlament hétfő esti döntését. A magyar köztársasági elnök sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy politikai tárgyaláson természetes, ha a felek nem mindenben értenek teljesen egyet. Kövér egyik megbeszélését…
márc. 13
7:36
Enyhítene a röghöz kötésen a felsőoktatási államtitkár - lapszemle (Infostart)
Felére csökkentené a hallgatói szerződésekben a magyarországi munkavállalásra vonatkozó kötelezettség időtartamát Klinghammer István - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság Németh Zsolttal készített videóinterjút.
márc. 13
7:36
Pedofília: milliárdos kártérítést fizet a pápaválasztó bíboros érseksége (ATV)
Újabb peren kívüli megállapodásokat kötött egy amerikai bíboros a papi pedofília áldozatainak kártérítésére.
márc. 13
7:38
Lezuhant a hídról egy távolsági busz: legalább 14 áldozat (ATV)
Legkevesebb tizennégy ember meghalt, amikor egy távolsági busz a Jangce folyó felett átívelő hídról a mélybe zuhant a közép-kínai Hupej tartományban - jelentette a kínai média szerdán.
márc. 13
7:40
Működik a forródrót a két Korea között (ATV)
Phenjan korábbi fenyegetései ellenére továbbra is él a forródrót az észak-koreai és dél-koreai hadsereg között - közölte szerdán a szöuli elnöki hivatal szóvivője, miközben Észak-Korea ismét háborúval fenyegette meg déli szomszédját és az Egyesült Államokat.
márc. 13
7:54
Hepatitis A-járvány Budapesten (Metropol)
A korábbi évekhez képest csaknem kilencszer több fertőzött beteget regisztráltak tavaly március óta a fővárosban.
márc. 13
7:54
EP-képviselők is tiltakoztak az alaptörvény-módosítás miatt (ATV)
Szocialista és liberális európai parlamenti (EP-) képviselők az EP strasbourgi plenáris ülésén is felvetették kedden a magyar alaptörvény-módosítás kérdését, de a témát végül - az MTI értesülése szerint Martin Schulz szocialista párti EP-elnök döntése nyomán - ezúttal nem vették fel a hivatalos napirendi pontok közé.
márc. 13
7:56
306 forint fölött az euró árfolyama (ATV)
Újra gyengülésnek indult a forint szerdán délelőtt, az euró árfolyama átlépte a 307 forintot.
márc. 13
8:12
Veszélyes lehet túl sok húst enni (Metropol)
Napi négy szelet párizsi már jelentősen emeli az idő előtti halálozás kockázatát.
márc. 13
8:12
"Orbán véget vet a jogállamiságnak" - megszólalt a világhírű filozófus (ATV)
Nyílt levélben kérte fel több neves értelmiségi a demokratikus ellenzék vezetőit, hogy egy színpadon ünnepeljenek március tizenötödikén és ez legyen a kormány leváltásának első lépése. Szerintük a jelenlegi kormány ugyanis korlátozza a demokratikus intézmények működését, és erőszakosan beleavatkozik a polgárok mindennapi életébe. A levél írói szerint a demokratikus ellenzék erkölcsi és politikai…
márc. 13
8:14
Csak Alstom-kocsik járnak hétvégente a 2-es metrón (Metropol)
A március 15-i hétvégén már kizárólag vadonatúj Alstom- szerelvények közlekednek a 2-es metró vonalán.
márc. 13
8:30
A bírók melletti kiállásra kéri az MSZP az OBH elnökét (Alternatív Energia)
A bírák melletti kiállásra kéri az MSZP az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét, mert álláspontjuk szerint a kormányfő "nyomást gyakorolt" és "burkoltan fenyegette" a bírákat az Országgyűlésben, amiért azok az energiaszolgáltatóknak adtak igazat egy peres eljárásban.
márc. 13
8:48
Drasztikusra sikerült a reform a gyógyszerpiacon (ATV)
A kormány a költségvetési hiány csökkentése érdekében 2011-ben drasztikus kiadáscsökkentést rendelt el a gyógyszertámogatások körében. A Policy Agenda heti elemzésében megvizsgálta, hogy a kitűzött célok miképpen teljesültek, túlvagyunk-e a nehezén, vagy további megszorításokkal kell számolni.
márc. 13
8:50
Az élethez szükséges szerves anyagokat talált a Curiosity a Marson (ATV)
Újabb fúrást hajt végre májusban a Marson a bolygót kutató űrjármű, a Curiosity, hogy megerősítse az első kőzetelemzések most közzétett eredményeit, amelyek szerint a bolygón lehetséges volt a mikrobiális élet.
márc. 13
9:06
Charterjáratok Moszkvából Sármellékre (Infostart)
Április 14-én charter légijáratokat indít két utazási iroda Moszkvából Sármellékre, ahonnan Hévízre és környékére szállítják utazókat - jelentették be a Moszkvai Magyar Kulturális Központban tartott tájékoztatón.
márc. 13
9:06
Fidesz: üres fecsegés volt az ellenzéki egyeztetés (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint "üres fecsegés" volt a keddi ellenzéki egyeztetés az állam, a piac és az egyén felelősségének újragondolásáról, mert a baloldali szervezetek újra megszorításokat vezetnének be, és a veszteségeket a lakossággal fizettetnék meg.
márc. 13
9:06
Ők a pápaválasztás legesélyesebbjei (ATV)
Mától pedig naponta kétszer szavaznak a pápaválasztásra jogosult, vagyis 80 évesnél fiatalabb bíborosok. A konklávé 115 tagjának kétharmados többséggel kell megválasztania az új pápát. Ez 77 szavazatot jelent, így elképzelhető, hogy a szavazás akár több napig is elhúzódik.
márc. 13
9:24
Horogkereszt romák házainak kapuján (Metropol)
Olyan ingatlanokat jelöltek meg, amelyeket az önkormányzat szándékai szerint rövidesen szanálnak.
márc. 13
9:24
Horogkeresztet festettek romák házaira Hatvanban (ATV)
Horogkeresztet festettek ismeretlenek hat romák által lakott ház kapujára a múlt héten Hatvanban, a Mártírok útján - adta hírül szerdán a heol.hu.
márc. 13
9:26
18 százalékkal emelkedtek januárban a mezőgazdasági termelői árak (ATV)
Januárban a mezőgazdasági termelői árak 18,1 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal szerdán. Az adat megegyezik a decemberi drágulás ütemével.
márc. 13
10:00
Gyilkos cikk: Orbán rázza a ketrecet (168 Óra Online)
A Reuters arról ír, hogy a magyar alkotmánymódosítás nyílt kihívás az EU-val szemben, Brüsszel számára ugyanakkor kellemetlen hír, hogy nemigen tudja gyorsan megfékezni Magyarországot. Tisztségviselők arra figyelmeztetnek, hogy ha ellenőrzés nélkül hagynak kelet-európai tagállamokat, azok alááshatják azokat az értékeket, amelyek idáig összetartották az uniót.
márc. 13
10:00
Csökkenhet a röghöz kötés ideje? (Alternatív Energia)
Klinghammer István szerint mindenkinek morális kötelessége, hogy visszaadja a közösségnek a kapott támogatást, de a fiatalokat nem szabad szankciókkal riogatni - olvasható a Magyar Nemzetben
márc. 13
10:00
Scheiring: teljes abszurditás, ami történik (ATV)
Jogállam ellenes barmolásnak tartotta az energiaszektorral kapcsolatos törvénymódosításokat Scheiring Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Párbeszéd Magyarország elnökségi tagja arról is beszélt, hogy a rendszer, amit a kormány létre akar hozni, össze fog omlani.
márc. 13
10:18
Zokniban találtak kábítószert (Metropol)
A zoknikban másfél kilogramm heroingyanús anyagot találtak a pénzügyőrök, hétmillió forint értékben.
márc. 13
10:36
Nyílt levél Monorról (Alternatív Energia)
"A politikai és gazdasági önkény tovább rontja az emberek életminőségét." Braun Róbert nyílt levele.
márc. 13
10:36
Molotov-koktélokkal támadtak: lelőttek egy palesztint a katonák (ATV)
Lelőttek az izraeli biztonsági erők kedden egy palesztint, aki társaival együtt kövekkel dobálta az izraeli csapatokat a Jordán folyón túli palesztin területen, Ciszjordániában. Az incidensről szóló beszámolókat mindkét fél megerősítette.
márc. 13
10:38
Rogán: a bíróságon sem lehet megtámadni az Energiahivatalt (ATV)
Elfogadta a parlament azt a törvényt, amely megtiltja, hogy az energiaszolgáltatók áraikba beszámítsák a tranzakciós díjat, a jövedelemadót, illetve a közművezetékek után fizetendő adót. A Fidesz frakció a rezsicsökkentés megvédése érdekében rendkívüli parlamenti ülést is kezdeményez csütörtökre.
márc. 13
10:54
Bűnvádi eljárás az RMDSZ frakcióvezetője ellen (ATV)
A romániai Legfelsőbb Ítélő és Semmítőszék melletti ügyészség szerdán bejelentette, érdek-összefonódás miatt bűnvádi eljárást indít Máté András Levente kolozsvári parlamenti képviselő ellen - közölte a Mediafax hírügynökség.

Keresés