2013. március 6. szerda

márc. 6
4:54
Ütötték, vágták őket, majd savval égették le a tetkójukat (ATV)
A Líbiában élő egyiptomi keresztények szerint nemzetük nem tesz meg mindent, hogy megvédje őket a diszkriminációtól.
márc. 6
5:12
Nyertek, de még mindig nem győztek (Alternatív Energia)
Le kell zárnia az eljárást, és győztest kell hirdetnie a Klubrádió által használt 95,3 MHz-es frekvencia pályázatában a médiatanácsnak - döntött kedden a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, és új eljárásra kötelezte a hatóságot. A rádió immár egyedüliként áll versenyben, vagyis egyértelmű nyertesnek tekinthető. Indokai között a bíróság még arra is kitért, hogy az alaptörvényt is sérti az…
márc. 6
5:12
Pénteken bejelentik Bajnaiék a párttá alakulást (ATV)
Az új politikai alakulat nevében némi módosítással benne lesz az Együtt 2014.
márc. 6
5:14
Nem tágít a Fidesz (Alternatív Energia)
A Velencei Bizottság és az Európai Unió vizsgálatát kérik az alaptörvény tervezett, negyedik módosítása ügyében hazai jogvédő szervezetek. Miközben a civil és szakmai, valamint a nemzetközi közvéleményben egyre erősebb felháborodást keltenek a Fidesz-KDNP tervei, a kormánypártok minden fenntartás nélkül újabb pontokon átírták, így még tovább súlyosbították alaptörvény-módosító javaslatukat.
márc. 6
5:16
Külön utat választott az Együtt 2014 (Alternatív Energia)
Miután a váci területi szervezet a szakadárokkal tartott, a március 24-i dunakeszi időközi önkormányzati választásra az LMP nem tudott jelöltet állítani - jelentette ki lapunknak Schiffer András. A Lehet Más a Politika parlamenti képviselői csoport vezetője azonban úgy véli, nem veszteség, inkább lehetőség számukra, hogy akik nem értettek egyet a politikai iránnyal, elhagyták a pártot.
márc. 6
5:18
Bűn nélkül vádolták meg Laborcot (Alternatív Energia)
Bűncselekmény hiányában első fokon felmentette a jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés vádja alól Laborc Sándort, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatóját tegnap a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa. Mivel azonban az ügy államtitkot képez, csak az ítélet kihirdetése volt nyilvános, a per zárt ajtók mögött zajlott.Így nem tudni, pontosan milvel vádolták Laborcot.
márc. 6
5:30
Ostobának nézi a főváros a civileket (Alternatív Energia)
Trükkökkel játssza ki a Fővárosi Önkormányzat a törvényben rögzített tájékoztatási kötelezettségét, hogy ne kelljen érdemben reagálnia arra a civilek által feszegetett kérdésre, hogy mikor bontják el a fővárosi aluljárókban kihelyezett kordonokat.
márc. 6
5:30
Íme a részletek: ismét átírják az alaptörvényt - tüntetés készül (ATV)
Ismét átírják a Parlamentben az alaptörvényt, immár negyedszer. Több módosító indítványról szavaztak a képviselők, így a választási kampányban ingyenesek lesznek a tévés és rádiós reklámok. A rokkantak állami támogatása is bekerül az alaptörvénybe, valamint a hallgatók sokat kifogásolt röghöz kötése. A szavazás idejére az MSZP és a Demokratikus Koalíció képviselői kivonultak az ülésteremből. A…
márc. 6
5:32
Kényszernyugdíj: magának is ellentmond a tárca (Alternatív Energia)
A köznevelés területén 860-an, az egészségügyben dolgozók közül pedig több mint 1500-an jelezték, hogy a nyugdíjkorhatár után is meg kívánják őrizni munkájukat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel. A tárca tájékoztatása szerint 2013-ban a köznevelésben 3769, az egészségügyben pedig 2073 nyugdíjas korú közalkalmazottat érint az Országgyűlés azon rendelkezése, amely…
márc. 6
5:34
Budapestiek kizárva (Alternatív Energia)
Alig van esélye a kistelepülésen élőknek, hogy részt vegyenek a tavaly decemberben indult, uniós forrásból finanszírozott, szinte ingyenes nyelvi és informatikai képzésekben.
márc. 6
5:36
BKV-per: Kocsist kiáltanak a vádlottak (Alternatív Energia)
Kínos kérdésekre kellett válaszolnia Székelyné Pásztor Erzsébetnek, a BKV jelenlegi, társasági kapcsolatokért felelős igazgatójának a Hagyó-per tegnapi tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken. A vádlottak azt próbálták bizonyítani a volt kollégájuknak szegezett kérdéseikkel, hogy az ellenük folytatott hadjárat mögött Kocsis István korábbi BKV-vezér állt.
márc. 6
6:24
„Az elemi felháborodás miatt visszakoztak Orbánék” – Az MSZP szerint példátlan a kudarc (168 Óra Online)
Az MSZP szerint a Fidesz változatlanul hazugságokkal próbálja elterelni példátlan kudarcáról a figyelmet.
márc. 6
6:24
Megkezdődött: 15 milliárdos vád Kocsisék ellen (ATV)
15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja az ügyészség Kocsis Istvánt, a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatóját és öt társát. Perük kedden kezdődött a Kaposvári Törvényszéken. A vád szerint Kapolyi László volt szocialista országgyűlési képviselővel bűnszervezetet hoztak létre, amely szerződéseivel vagyonvesztést okozott az állami cégnek. Kocsis tagadta a vádat,…
márc. 6
6:42
Egyhetes nemzeti gyász Venezuelában (ATV)
Az 58 éves államfő kedd délután bekövetkezett halála után a térség szövetséges országai többnapos nemzeti gyászt rendeltek el, a Chávez fő ellenségének számító Egyesült Államok pedig reményét fejezte ki, hogy új időszak kezdődhet az amerikai-venezuelai kapcsolatokban.
márc. 6
6:44
Audi A3 Sportback e-tron (ATV)
Az Audi intenzíven fejlődő elektromos hajtásrendszereinek újabb tagjaként mutatkozott be a 83. Genfi Autókiállításon a márka új plug-in hibridje az Audi A3 Sportback e-tron.
márc. 6
6:46
Tavaszi hóvihar bénította meg Amerika egy részét (ATV)
Kora tavaszi hóvihar bénította meg a közlekedést kedden az Egyesült Államok középnyugati térségében.
márc. 6
7:00
Továbbjuttatta a Real Madridot a bíró és a kapus (ATV)
A Real Madrid és a Borussia Dortmund jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A több mint félórát emberelőnyben játszó királyi gárda a Manchester United otthonában nyert 2-1-re, míg a német csapat az ukrán Sahtar Donyecket búcsúztatta 5-2-es összesítéssel kedden.
márc. 6
7:02
A legújabb Mercedesek (ATV)
Európai autószalonon először látható az átfogó modellfrissítéssel megjelenő Mercedes-Benz E-osztály, valamint a világ legjobb alaktényezőjével rendelkező, kizárólag Kecskeméten készülő új Mercedes-Benz CLA is. Az új személyautók mellett bemutatkozik a Grand Edition Viano AVANTGARDE különkiadás is.
márc. 6
7:04
Őrizetben a Bolsoj szólótáncosa is (ATV)
Három személyt, köztük felbujtóként a moszkvai Nagyszínház egyik szólótáncosát vették őrizetbe a Bolsoj balettigazgatója, Szergej Filin elleni savtámadás ügyében - közölte kedd este az orosz belügyminisztérium.
márc. 6
7:06
Kitüntetik a halálra erőszakolt indiai diáklányt (ATV)
A Bátor Nők Nemzetközi Díját kapja az amerikai külügyminisztériumtól poszthumusz az a 23 éves indiai diáklány, aki tavaly karácsony után halt bele a sérüléseibe, miután Delhiben csoportosan megerőszakolták egy buszon. A díjat Condoleezza Rice korábbi amerikai külügyminiszter alapította 2007-ben, és olyan nők kapják, akik a nők jogaiért és helyzetük előmozdításáért tesznek komoly erőfeszítéseket.
márc. 6
7:08
MN: június elején tart tisztújítást a Fidesz (ATV)
A Magyar Nemzet információja szerint június 9-én, vasárnap tartja soron következő tisztújító kongresszusát a Fidesz.
márc. 6
7:10
Londonban határolódott el a Jobbiktól a kormány képviselője (ATV)
A választóknak megígért átfogó átalakítási tervek jelentős része mára teljesült - mondta kedden Londonban Kumin Ferenc. A nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár a londoni magyar nagykövetségen brit és magyar újságíróknak tartott előadást Magyarország helyzetéről. Kumin Ferenc hangsúlyozta azt is, hogy a kormányt semmilyen közös vonás nem fűzi a Jobbikhoz.
márc. 6
7:12
Március közepén alakul az olasz parlament (ATV)
Március közepére tűzte ki az új olasz parlament alakuló ülésének időpontját kedden Giorgio Napolitano köztársasági elnök. Tíz nap múlva várják Rómába a felsőház 315 és az alsóház 630 tagját. Ugyanezen a napon megszavazzák a képviselőház elnökét is, amihez a szavazó képviselők abszolút többsége szükséges. Március 16-ra meglesz a szenátus elnöke is, akit több szavazási körrel szoktak megválasztani.
márc. 6
7:14
Lavina sodorta el a hegymászókat az Alpokban: négyen meghaltak (ATV)
Négy alpinista életét vesztette kedden a francia Alpokban - közölte a helyi prefektúra.
márc. 6
7:18
Orbán Merkellel és Hollande-dal találkozik (ATV)
Varsóban tárgyalnak ma a V4-ek, azaz a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei. A találkozón jelen lesz Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia államfő is.
márc. 6
7:36
Június elején lesz a Fidesz-kongresszus - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet arról cikkezik, hogy június elején lesz a Fidesz kongresszusa. Próbaperek a szülőtartásról - erről a Népszabadságban lehet bővebben olvasni.
márc. 6
7:36
Logopédia: gondokkal küzd a felnőttellátás (Metropol)
Sikeres szakmai és felnőtt élethez segíthet hozzá a tiszta beszéd – ma erre is felhívják figyelmünket a logopédusok.
márc. 6
7:54
Egyre öregebb gépeket használunk (Metropol)
A háztartási gépek 46 százaléka nyolc évnél idősebb. Ennek ellenére a fogyasztásban ezek 73 százalékot képviselnek.
márc. 6
7:54
Besétált az úttest közepére - halálra gázolta a teherautó (Alternatív Energia)
A helyszínen életét vesztette az a férfi, akit a sáv közepén gázolt el egy teherautó, kedden este, Kiskunhalas és Kunfehértó között - értesült a HavariaPress.
márc. 6
7:54
298 forint fölött az euró árfolyama (ATV)
Csekély mértékben változott a forint árfolyama szerdán a bankközi devizapiacon a keddi szintekhez képest; bár napközben ismét megközelítette a 300 forintot az euró jegyzése, délutánra erősödött a forint, az eurót 298,72 forinton jegyezték a reggeli 298,40 forint és a kedd esti 298,18 forint után.
márc. 6
8:12
Arató: ezt „elcseszték”, nem kicsit, nagyon (ATV)
Azt nem lehet megítélni, hogy politikai megrendelésre cselekszik-e a Médiatanács, de az biztos, hogy „elcseszték” ezt a dolgot nem kicsit, nagyon – ezt Arató András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 6
8:30
Tiltakozások a médiaadó ellen (ATV)
Idén július 1-jétől 0,5 százalékos adót vetne ki a Vidékfejlesztési Minisztérium a médiacégekre. Tiltakozik az Időkép és a Magyar Lapkiadók Egyesülete is.
márc. 6
8:32
Mesterházy: újravágjuk a kampányfilmet, lesz folytatás is (ATV)
Nem akarunk vitában állni senkivel, újravágjuk a kampányfilmet, készítünk belőle egy új verziót – ezt Mesterházy Attila mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 6
8:48
Gyorsabbá válhat az örökbefogadás (Infostart)
Egyszerűbbé és gyorsabbá válhat az örökbefogadás és a nevelőszülői gondoskodásba vétel - országjáró konferencián népszerűsítik az állami gondozottak családi befogadását. Jövő héten a Tiszántúl zajlanak toborzó programok.
márc. 6
8:48
ÁNTSZ: Erősödhetnek a tünetek a következő napokban (168 Óra Online)
Az idő melegedésével erősödött a pollenterhelés, egyes allergén növények pollenkoncentrációja néhány városban elérte a tüneteket okozó szintet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.
márc. 6
8:48
Közlekedési szabálytalanság buktatta le a nevelőotthonból szökött fiúkat (Alternatív Energia)
Egy lopott motorral próbált úti céljához eljutni két nevelőotthonból szökött fiú, a rendőrök azonban megállították őket, mert bukósisak nélkül, a járdán hajtottak - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.
márc. 6
8:48
Szél: teljes szerepzavarban van Pintér (ATV)
Teljes szerepzavarban van Pintér Sándor, a Fidesz foglalkoztatáspolitikája pedig kudarcot vallott – ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a belügyminiszter javaslatára kizárhatják a közfoglalkoztatásból a 30 órát igazolatlanul hiányzó gyermekek szüleit és azokat, akik nem tartják rendben saját udvarukat.
márc. 6
8:50
Dél-Korea felkészült egy észak-koreai támadásra (ATV)
A kínai média vezető helyen, és tényként számol be szerdán arról, hogy Észak-Korea a jövő hétfőtől felmondta a Dél-Koreában 1953-ban kötött fegyverszüneti egyezményt. Szakértők szerint szertefoszlóban vannak a párbeszéd esélyei. Közben a dél-koreai hadsereg szerdán bejelentette, hogy felkészült a válaszcsapásra, ha az északiak megtámadják az országot.
márc. 6
9:06
Elkészültek az első új buszok (Metropol)
Nemrég készültek el az első, később Budapestre érkező Mercedes buszok.
márc. 6
9:06
Újabb devizahiteles-mentő csomag várható (ATV)
A Népszabadság és a Magyar Nemzet is úgy tudja, hogy új csomagot készíthet elő a kormány a devizahitelesek megmentésére. A célcsoport a nagy hátralékban lévők lennének, a megoldás a hitel forintosítása lehet.
márc. 6
9:24
Telefonon rúgták ki a kórházigazgatót (Alternatív Energia)
Kovács József a tatabányai kórház igazgatója szabadságáról tartott hazafelé, amikor mobiltelefonon Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója közölte vele: Balog Zoltán miniszter úr indoklás nélküli felmondással élt vele szemben.
márc. 6
9:42
Már egymillióan menekültek el a polgárháború sújtotta országból (ATV)
A menekültek fele gyerek, többségük tizenegy évnél fiatalabb. A távozók száma hétről hétre nő.
márc. 6
10:00
Chávez meghatározta Venezuela utóbbi 20 évét - képgaléria (ATV)
Az 58 évesen elhunyt államfő 1992-ben sikertelen puccskísérletet hajtott végre az akkori elnök ellen, amiért börtönbe került. 1999-ben megnyerte az elnökválasztásokat, két évvel később újraválasztották, majd 2006-ban harmadszor is beköltözhetett a Miraflores Palotába. Három éve még az alkotmányt is módosították, hogy újra indulhasson az elnökválasztáson, amit 2012-ben meg is nyert. Az elnök esküt…
márc. 6
10:02
Volt buszvezető lehet Chávez utódja (ATV)
Nicolas Maduro, Hugo Chávez halk szavú tanácsadója lehet az elhunyt venezuelai elnök utódja. A buszvezetőből az elnök legközelebbi bizalmasává avanzsáló Maduro volt az, aki bejelentette az államfő halálát is. Maduro Chávez ellentéte: a karizmatikus elnök szürke tanácsadója.
márc. 6
10:18
Ügyetlen álca mögé próbál bújni Orbán (168 Óra Online)
Európának figyelmeztetnie kell Magyarországot, hogy az uniós szavazati jogát kockáztatja, ha kitart jelenlegi irányvonala mellett, ezen felül azonban meg kellene fontolni a pénzügyi szankciókat is – olvasható a Financial Times vezércikkében.
márc. 6
10:18
Aknagránátot találtak a vasúti töltés mellett (Alternatív Energia)
Aknagránátot találtak kedden, Fejér megyében, az iváncsai vasútállomás közelében, a vasúti töltés mellett. A robbanótestet a tűzszerészek elszállították, személyi sérülés nem történt - értesült a HavariaPress.
márc. 6
10:18
Árok: legutóbb Észak-Koreában láttam ilyet (ATV)
Legutóbb Észak-Koreában láttam olyat, hogy hivatalosan köszönnek meg valamit az állami vezetésnek – ezt Árok Kornél mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a soproni önkormányzat hivatalosan is megköszönné Orbán Viktornak és a kormánynak, hogy átvállalják a város adósságának egy részét.
márc. 6
10:20
Mourinho: 11 ember ellen nem nyertünk volna (ATV)
A Real Madrid edzője, Jose Mourinho azt nyilatkozta a kedd esti Bajnokok Ligája nyolcaddöntőt követően, hogy a „jobb csapat vesztett”.
márc. 6
10:36
Kilépett a pártból és a frakcióból a Jobbik egyik győri képviselője (Alternatív Energia)
Kilépett a pártból és a frakcióból a Jobbik egyik győri képviselője.
márc. 6
10:38
Holttestet találtak egy tiszadobi szennyvízaknában (Alternatív Energia)
Egy női holttestet találtak az egyik tiszadobi szennyvízaknában kedden - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Keresés