2013. március 6. szerda

márc. 6
4:54
Ütötték, vágták őket, majd savval égették le a tetkójukat (ATV)
A Líbiában élő egyiptomi keresztények szerint nemzetük nem tesz meg mindent, hogy megvédje őket a diszkriminációtól.
márc. 6
5:12
Eltűnik a nap, de 16 fok is lehet (HVG)
Szerdán többnyire erősen felhős égre tekinthetünk fel, csapadék estig nem fog esni, van, ahol viharos széllökések lesznek. 16 fokig kúszik a hőmérők higanyszála.
márc. 6
5:12
Nyertek, de még mindig nem győztek (Népszava)
Le kell zárnia az eljárást, és győztest kell hirdetnie a Klubrádió által használt 95,3 MHz-es frekvencia pályázatában a médiatanácsnak - döntött kedden a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, és új eljárásra kötelezte a hatóságot. A rádió immár egyedüliként áll versenyben, vagyis egyértelmű nyertesnek tekinthető. Indokai között a bíróság még arra is kitért, hogy az alaptörvényt is sérti az…
márc. 6
5:12
Pénteken bejelentik Bajnaiék a párttá alakulást (ATV)
Az új politikai alakulat nevében némi módosítással benne lesz az Együtt 2014.
márc. 6
5:14
Nem tágít a Fidesz (Népszava)
A Velencei Bizottság és az Európai Unió vizsgálatát kérik az alaptörvény tervezett, negyedik módosítása ügyében hazai jogvédő szervezetek. Miközben a civil és szakmai, valamint a nemzetközi közvéleményben egyre erősebb felháborodást keltenek a Fidesz-KDNP tervei, a kormánypártok minden fenntartás nélkül újabb pontokon átírták, így még tovább súlyosbították alaptörvény-módosító javaslatukat.
márc. 6
5:16
Külön utat választott az Együtt 2014 (Népszava)
Miután a váci területi szervezet a szakadárokkal tartott, a március 24-i dunakeszi időközi önkormányzati választásra az LMP nem tudott jelöltet állítani - jelentette ki lapunknak Schiffer András. A Lehet Más a Politika parlamenti képviselői csoport vezetője azonban úgy véli, nem veszteség, inkább lehetőség számukra, hogy akik nem értettek egyet a politikai iránnyal, elhagyták a pártot.
márc. 6
5:18
Bűn nélkül vádolták meg Laborcot (Népszava)
Bűncselekmény hiányában első fokon felmentette a jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés vádja alól Laborc Sándort, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatóját tegnap a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa. Mivel azonban az ügy államtitkot képez, csak az ítélet kihirdetése volt nyilvános, a per zárt ajtók mögött zajlott.Így nem tudni, pontosan milvel vádolták Laborcot.
márc. 6
5:30
Ostobának nézi a főváros a civileket (Népszava)
Trükkökkel játssza ki a Fővárosi Önkormányzat a törvényben rögzített tájékoztatási kötelezettségét, hogy ne kelljen érdemben reagálnia arra a civilek által feszegetett kérdésre, hogy mikor bontják el a fővárosi aluljárókban kihelyezett kordonokat.
márc. 6
5:30
Íme a részletek: ismét átírják az alaptörvényt - tüntetés készül (ATV)
Ismét átírják a Parlamentben az alaptörvényt, immár negyedszer. Több módosító indítványról szavaztak a képviselők, így a választási kampányban ingyenesek lesznek a tévés és rádiós reklámok. A rokkantak állami támogatása is bekerül az alaptörvénybe, valamint a hallgatók sokat kifogásolt röghöz kötése. A szavazás idejére az MSZP és a Demokratikus Koalíció képviselői kivonultak az ülésteremből. A…
márc. 6
5:32
Kényszernyugdíj: magának is ellentmond a tárca (Népszava)
A köznevelés területén 860-an, az egészségügyben dolgozók közül pedig több mint 1500-an jelezték, hogy a nyugdíjkorhatár után is meg kívánják őrizni munkájukat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel. A tárca tájékoztatása szerint 2013-ban a köznevelésben 3769, az egészségügyben pedig 2073 nyugdíjas korú közalkalmazottat érint az Országgyűlés azon rendelkezése, amely…
márc. 6
5:34
Budapestiek kizárva (Népszava)
Alig van esélye a kistelepülésen élőknek, hogy részt vegyenek a tavaly decemberben indult, uniós forrásból finanszírozott, szinte ingyenes nyelvi és informatikai képzésekben.
márc. 6
5:36
BKV-per: Kocsist kiáltanak a vádlottak (Népszava)
Kínos kérdésekre kellett válaszolnia Székelyné Pásztor Erzsébetnek, a BKV jelenlegi, társasági kapcsolatokért felelős igazgatójának a Hagyó-per tegnapi tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken. A vádlottak azt próbálták bizonyítani a volt kollégájuknak szegezett kérdéseikkel, hogy az ellenük folytatott hadjárat mögött Kocsis István korábbi BKV-vezér állt.
márc. 6
5:48
Kivándorol: még vár az engedélyre Kanadától Mohácsi Viktória (HVG)
Heteken belül bírálhatják el Mohácsi Viktória politikai menedékkérelmét Kanadában – írja a Magyar Nemzet. A korábbi EP-képviselő idehaza nem talált megélhetést, anyagi gondokkal küzdött.
márc. 6
5:50
Megvan, mikor dönt a Fidesz, hogy Orbán legyen-e az elnök (HVG)
A Magyar Nemzet információja szerint június 9-én, vasárnap tartja soron következő tisztújító kongresszusát a Fidesz. A helyszínről még nem döntöttek.
márc. 6
6:24
Embert gázolt az 1-es villamos késő este (HVG)
Elgázolt egy embert az 1-es villamos a XIII. kerületben, a Róbert Károly körút és Lehel út kereszteződésében kedden késő este - erősítette meg a BRFK sajtóügyeletese.
márc. 6
6:24
„Az elemi felháborodás miatt visszakoztak Orbánék” – Az MSZP szerint példátlan a kudarc (168 Óra Online)
Az MSZP szerint a Fidesz változatlanul hazugságokkal próbálja elterelni példátlan kudarcáról a figyelmet.
márc. 6
6:24
Megkezdődött: 15 milliárdos vád Kocsisék ellen (ATV)
15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja az ügyészség Kocsis Istvánt, a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatóját és öt társát. Perük kedden kezdődött a Kaposvári Törvényszéken. A vád szerint Kapolyi László volt szocialista országgyűlési képviselővel bűnszervezetet hoztak létre, amely szerződéseivel vagyonvesztést okozott az állami cégnek. Kocsis tagadta a vádat,…
márc. 6
6:24
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
márc. 6
6:42
Újra lehet nagykövetségünk Nigériában (HVG)
Akár még az idén újra megnyílhat a magyar nagykövetség Nigériában - írja a Világgazdaság szerdai számában.
márc. 6
6:42
Egyhetes nemzeti gyász Venezuelában (ATV)
Az 58 éves államfő kedd délután bekövetkezett halála után a térség szövetséges országai többnapos nemzeti gyászt rendeltek el, a Chávez fő ellenségének számító Egyesült Államok pedig reményét fejezte ki, hogy új időszak kezdődhet az amerikai-venezuelai kapcsolatokban.
márc. 6
6:44
Így lett egyeduralkodó a kormány kedvenc ügynöksége: IMG-sztori 2. (HVG)
Bár a kulcsszereplők makacsul hallgatnak, közvetett forrásokból nagy vonalakban rekonstruálni lehet, hogyan vált az állami hirdetések terén egyeduralkodóvá egy apró reklámcég. A tízmilliárdnyi közpénzt mozgató IMG alapítója néhány éve még hadban állt a Fidesz mögött álló üzletemberekkel, de a 2010-es kormányváltás nagy változásokat hozott, miközben fontos emberek nagy számokkal dobálóztak. Az…
márc. 6
6:44
Audi A3 Sportback e-tron (ATV)
Az Audi intenzíven fejlődő elektromos hajtásrendszereinek újabb tagjaként mutatkozott be a 83. Genfi Autókiállításon a márka új plug-in hibridje az Audi A3 Sportback e-tron.
márc. 6
6:46
Tavaszi hóvihar bénította meg Amerika egy részét (ATV)
Kora tavaszi hóvihar bénította meg a közlekedést kedden az Egyesült Államok középnyugati térségében.
márc. 6
7:00
Egzotikus vendéget fogad Budapesten Áder János (HVG)
Kétnapos látogatásra Budapestre érkezik ma Susilo Bambang Yudhoyono indonéz államfő Áder János köztársasági elnök meghívására.
márc. 6
7:00
Továbbjuttatta a Real Madridot a bíró és a kapus (ATV)
A Real Madrid és a Borussia Dortmund jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A több mint félórát emberelőnyben játszó királyi gárda a Manchester United otthonában nyert 2-1-re, míg a német csapat az ukrán Sahtar Donyecket búcsúztatta 5-2-es összesítéssel kedden.
márc. 6
7:02
Próbaperekkel tesztelik a kötelező szülőtartást (HVG)
A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás azt teszteli, milyen formában alkalmazható a gyakorlatban az alaptörvény 16. cikke 4. bekezdésében foglalt rendelkezés, amely alapján a nagykorú gyermekek kötelesek a rászoruló szüleikről gondoskodni – írja a Népszabadság.
márc. 6
7:02
A legújabb Mercedesek (ATV)
Európai autószalonon először látható az átfogó modellfrissítéssel megjelenő Mercedes-Benz E-osztály, valamint a világ legjobb alaktényezőjével rendelkező, kizárólag Kecskeméten készülő új Mercedes-Benz CLA is. Az új személyautók mellett bemutatkozik a Grand Edition Viano AVANTGARDE különkiadás is.
márc. 6
7:04
Őrizetben a Bolsoj szólótáncosa is (ATV)
Három személyt, köztük felbujtóként a moszkvai Nagyszínház egyik szólótáncosát vették őrizetbe a Bolsoj balettigazgatója, Szergej Filin elleni savtámadás ügyében - közölte kedd este az orosz belügyminisztérium.
márc. 6
7:06
Kitüntetik a halálra erőszakolt indiai diáklányt (ATV)
A Bátor Nők Nemzetközi Díját kapja az amerikai külügyminisztériumtól poszthumusz az a 23 éves indiai diáklány, aki tavaly karácsony után halt bele a sérüléseibe, miután Delhiben csoportosan megerőszakolták egy buszon. A díjat Condoleezza Rice korábbi amerikai külügyminiszter alapította 2007-ben, és olyan nők kapják, akik a nők jogaiért és helyzetük előmozdításáért tesznek komoly erőfeszítéseket.
márc. 6
7:08
MN: június elején tart tisztújítást a Fidesz (ATV)
A Magyar Nemzet információja szerint június 9-én, vasárnap tartja soron következő tisztújító kongresszusát a Fidesz.
márc. 6
7:10
Londonban határolódott el a Jobbiktól a kormány képviselője (ATV)
A választóknak megígért átfogó átalakítási tervek jelentős része mára teljesült - mondta kedden Londonban Kumin Ferenc. A nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár a londoni magyar nagykövetségen brit és magyar újságíróknak tartott előadást Magyarország helyzetéről. Kumin Ferenc hangsúlyozta azt is, hogy a kormányt semmilyen közös vonás nem fűzi a Jobbikhoz.
márc. 6
7:12
Március közepén alakul az olasz parlament (ATV)
Március közepére tűzte ki az új olasz parlament alakuló ülésének időpontját kedden Giorgio Napolitano köztársasági elnök. Tíz nap múlva várják Rómába a felsőház 315 és az alsóház 630 tagját. Ugyanezen a napon megszavazzák a képviselőház elnökét is, amihez a szavazó képviselők abszolút többsége szükséges. Március 16-ra meglesz a szenátus elnöke is, akit több szavazási körrel szoktak megválasztani.
márc. 6
7:14
Lavina sodorta el a hegymászókat az Alpokban: négyen meghaltak (ATV)
Négy alpinista életét vesztette kedden a francia Alpokban - közölte a helyi prefektúra.
márc. 6
7:18
Orbán Merkellel és Hollande-dal találkozik (ATV)
Varsóban tárgyalnak ma a V4-ek, azaz a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei. A találkozón jelen lesz Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia államfő is.
márc. 6
7:24
„Az ügyvédi kar hozzászokott a változásokhoz” (szon)
Szakmai tanácskozáson Nyíregyházán járt a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, dr. Bánáti János, akivel az új törvénykönyvekről, a jogászképzésről és a büntetőeljárások idejének csökkentéséről is beszélgettünk.
márc. 6
7:26
Kitti, a nap szépe (szon)
Kitti Sényőn él, s jelenleg jogi asszisztens szakos hallgató. Tíz évig táncolt, amit egyelőre tanulmányai miatt kénytelen volt abbahagyni.
márc. 6
7:36
Június elején lesz a Fidesz-kongresszus - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet arról cikkezik, hogy június elején lesz a Fidesz kongresszusa. Próbaperek a szülőtartásról - erről a Népszabadságban lehet bővebben olvasni.
márc. 6
7:36
„Az ügyvédi kar hozzászokott a változásokhoz” (boon)
Szakmai tanácskozáson Nyíregyházán járt a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, dr. Bánáti János, akivel az új törvénykönyvekről, a jogászképzésről és a büntetőeljárások idejének csökkentéséről is beszélgettünk.
márc. 6
7:42
Jegyzet: A Féreg akcióba lép (szon)
Simon, az Interpol ügynöke egy nemzetközi fegyvercsempész nyomában van, amikor összefut régi ismerősével, Nickkel. Nick magánnyomozó, és éppen nagy bajban van, ezért Simon segítségét kéri. Az ügy nem tűnik túl bonyolultnak első pillantásra, hisz sima emberrablásról van szó - Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
márc. 6
7:44
Felborult és megsérült egy kerékpáros Kékcsén (szon)
Kékcse - Súlyos sérülés gyanújával vitte kórházba a mentő azt a férfit, aki felborult kerékpárjával Kékcsén.
márc. 6
7:54
Vascsővel támadtak a magyar olimpikonra egy közlekedési incidensben (HVG)
Parti András mountain bike-os a Soroksári úton keveredett vitába egy mellette haladó kisbusz utasával, aki később bevárta és egy vascsővel támadt rá. Parti szerencsére el tudott menekülni – írta a Sportgéza.hu.
márc. 6
7:54
Besétált az úttest közepére - halálra gázolta a teherautó (Népszava)
A helyszínen életét vesztette az a férfi, akit a sáv közepén gázolt el egy teherautó, kedden este, Kiskunhalas és Kunfehértó között - értesült a HavariaPress.
márc. 6
7:54
298 forint fölött az euró árfolyama (ATV)
Csekély mértékben változott a forint árfolyama szerdán a bankközi devizapiacon a keddi szintekhez képest; bár napközben ismét megközelítette a 300 forintot az euró jegyzése, délutánra erősödött a forint, az eurót 298,72 forinton jegyezték a reggeli 298,40 forint és a kedd esti 298,18 forint után.
márc. 6
8:00
Jegyzet: A jövő elkezdődött (szon)
Hiába mondta, annyira hihetetlennek tűnt, hogy már csak akkor hittek neki, amikor a saját szemükkel látták a gépek hatalmát és térhódítását. Úgy éreztem, mintha a Terminátor „próféciája” teljesedne kicsiben, amikor valamelyik este Nyíregyháza egyik nagyáruházában vásároltam. Ott, ahol a legkisebb (hosszú távú megtakarítás) is számít, s ezért nem félnek milliókat áldozni és dolgozókat feláldozni -…
márc. 6
8:02
Megkérdeztük: Ön hasznosnak tartja a közfoglalkoztatottak munkáját? (szon)
Ezúttal azt kérdeztük Olvasóinktól, hasznosnak tartják-e a közfoglalkoztatottak munkáját?
márc. 6
8:12
Jegyzet: Látszatvilág (boon)
Konkrét érdekcsoport íratott volna energiaügyi szabályokat, mely leplezésére hol a kormány, hol a Fidesz képviselői nyújtottak be szakmainak álcázott javaslatokat - Ratalics László jegyzete.
márc. 6
8:12
Arató: ezt „elcseszték”, nem kicsit, nagyon (ATV)
Azt nem lehet megítélni, hogy politikai megrendelésre cselekszik-e a Médiatanács, de az biztos, hogy „elcseszték” ezt a dolgot nem kicsit, nagyon – ezt Arató András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 6
8:14
Jegyzet: A jövő elkezdődött (boon)
Hiába mondta, annyira hihetetlennek tűnt, hogy már csak akkor hittek neki, amikor a saját szemükkel látták a gépek hatalmát és térhódítását. Úgy éreztem, mintha a Terminátor „próféciája” teljesedne kicsiben, amikor valamelyik este Nyíregyháza egyik nagyáruházában vásároltam. Ott, ahol a legkisebb (hosszú távú megtakarítás) is számít, s ezért nem félnek milliókat áldozni és dolgozókat feláldozni -…
márc. 6
8:30
Kisbusz gázolt el egy férfit Kiskunhalason (HVG)
Elütött egy kisbusz kedd este Kiskunhalas külterületén egy gyalogost, az 56 éves férfi a helyszínen meghalt - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
márc. 6
8:30
Tiltakozások a médiaadó ellen (ATV)
Idén július 1-jétől 0,5 százalékos adót vetne ki a Vidékfejlesztési Minisztérium a médiacégekre. Tiltakozik az Időkép és a Magyar Lapkiadók Egyesülete is.

Keresés