2013. március 4. hétfő

márc. 4
5:12
Újabb dugókat hozhat az új Rákóczi-tengely - Képek (Alternatív Energia)
Halaszthatatlan a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út komplex újragondolása - összegezte lapunknak a Budapesti Közlekedési Központ a látványtervekkel együtt ismét terjedő híreket a Rákóczi-tengely átalakításáról. Útfelújítási programjukban "prioritást" élvez, ám a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint kizártnak tűnik, hogy a 4-es metró átadása előtt fognának hozzá. Ráadásul a rendes…
márc. 4
5:12
Döglött ló, disznómirígy a kolbászban: megszólalt a kereskedő (ATV)
Az igazi lóhús-botrányt nem külföldön, hanem itthon kell keresni, állította egy Zala megyei lókereskedő az ATV Szabad Szemmel című műsorában. Beszélt hamisított ló útlevelekről, megvesztegetett állatorvosokról és „disznóvá vált” lovakról.
márc. 4
5:14
Tévhit, hogy csak felfelé van út (Alternatív Energia)
A választót nem az érdekli, milyen egyeztetéseket folytat a demokratikus ellenzék, hanem hogy ki, milyen válaszokat ad a mindennapok kérdéseire. Aki elsősorban a maga jobb pozíciójáért harcol, az kevéssé tudja elmondani, miért érdemes éppen rá szavazni - vélekedik Somogyi Zoltán. Ezzel szemben Orbán Viktor láthatóan jó hangulatban van, úgy érzi, hogy meg fogja nyerni 2014-et.
márc. 4
5:30
A Fidesznek buknia kell (Alternatív Energia)
Orbán Viktornak mennie kell, a Fidesznek pedig vele bukni. Ezzel zárul az a húszperces kisfilm, amelyet tegnap óta az MSZP honlapján, illetve a YouTube-on is megnézhetnek az érdeklődők. A rendhagyó alkotás a szocialisták szerint nem a tündérmesék világába kalauzol.
márc. 4
5:32
Vége a HÖOK és a HaHa szövetségének (Alternatív Energia)
Megszegte a Hallgatói Hálózattal (HaHa) kötött megállapodást a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Magyar Rektori Konferencia (MRK), mivel úgy vettek részt a múlt pénteki Felsőoktatási Kerekasztalon, hogy előtte nem egyeztetettek az Országos Felsőoktatási Érdekegyeztető Fórummal (OFÉF). A HÖOK és az MRK mellett ennek tagja egyebek közt a Középiskolai Hálózat, az Oktatói…
márc. 4
5:34
Megkezdődtek ismét a kilakoltatások (Alternatív Energia)
Múlt pénteken lejárt a kilakoltatási moratórium, az adós családokat már nem semmi nem védi meg attól, hogy az utcára kerüljenek.
márc. 4
5:36
Alkotmányos bosszú Orbán-módra (Alternatív Energia)
Az alaptörvény negyedik módosítása "rossz alkotmányos ötletek mérgező szemétdombja" - fogalmazott Kim Lane Scheppele a Nobel-díjas Paul Krugman közgazdász blogján, a New York Times weboldalán pénteken megjelent bejegyzésében.
márc. 4
5:38
Ombudsmanhoz fordult nyugdíjügyben a MOK (Alternatív Energia)
Az alapvető jogok biztosához fordult a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a közszféra új nyugdíjszabályai miatt. A köztestület tagjai között szétküldött ombudsmani beadvány szerint, túl azon, hogy erős kételyeik vannak a szabályozás, illetve az előírt kormányzati intézkedések társadalmi hasznosságát illetően, a szabályozással létrejött rendszert diszkriminatívnak, jogsértőnek, az alaptörvénybe ütközőnek…
márc. 4
6:24
Orbánhoz fordulnak a titkos akták miatt (168 Óra Online)
Hozza nyilvánosságra a kormány a magyarországi ufóaktákat – ezt kéri a Magyar Ufókutató Szövetség Orbán Viktor miniszterelnöktől és Hende Csaba honvédelmi minisztertől. A földönkívüliekkel foglalkozó szervezet hét végi kongresszusán határozott erről, memorandumukat pedig a hét elején küldik el a kormánynak.
márc. 4
6:24
Sikerült teljesen meggyógyítani egy HIV-fertőzött kislányt (ATV)
Sikerült kigyógyítani egy kislányt a veleszületett HIV-fertőzésből Mississippi államban - jelentették be vasárnap egy atlantai tudományos konferencián.
márc. 4
6:26
Rodman tolmácsolta Kim Dzsong Un üzenetét Obamának (ATV)
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető azt üzente Barack Obamának: arra vár, hogy az amerikai elnök felhívja - jelentette ki vasárnap az ABC televíziónak Dennis Rodman volt kosárlabda-sztárjátékos, aki az elmúlt napokban Phenjanba látogatott.
márc. 4
6:28
Soha nem volt ennyi turista Magyarországon (ATV)
Minden idők legjobb évét zárta a turizmus tavaly. Sosem volt még ennyire sok külföldi vendég Magyarországon, az általuk itt eltöltött vendégéjszakák száma nyolc és fél százalékkal nőtt, ami a Fidesz szerint azt mutatja, hogy a turizmus terén is jobban teljesít az ország, mint korábban. Az utazási vásár zárónapján még mindig több ezren voltak, a kedvezmények miatt sokan már most lefoglalták…
márc. 4
6:30
Varga Mihály: elkezdődött a konvergenciaprogram kidolgozása (ATV)
Már elkezdődött az Európai Uniónak áprilisban benyújtandó konvergenciaprogram kidolgozása - mondta Varga Mihály, a nemzetgazdasági miniszteri pozíció várományosa vasárnap este a Duna Tv Heti hírmondó című műsorában.
márc. 4
6:42
Lemondott tárca nélküli miniszteri posztjáról Varga Mihály - a nap hírei (Infostart)
Lemondott tárca nélküli miniszteri posztjáról a nemzetgazdasági miniszternek jelölt Varga Mihály. Uniós forrásból is bővítik a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeit. Az ország állapotáról készített filmmel bírálja a kormány tevékenységét az MSZP. A nap legfontosabb hírei március 3-án.
márc. 4
6:42
Kilőtték az afrikai Al-Kaida egyik legfontosabb vezetőjét (ATV)
Idriss Deby csádi elnök megerősítette pénteken Abdel-Hamíd Abu Zeidnek, az Iszlám Magreb al-Kaidája (AQMI) elnevezésű terrorcsoport egyik legfontosabb vezetőjének halálhírét.
márc. 4
6:44
Megint változhat a költségvetés (Infostart)
Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. A képviselők hétfőn a házszabálytól történő eltérés esetén másodjára írhatják át az idei költségvetést az E.ON gázüzletágának állami felvásárlása miatt, míg kedden a negyedik alaptörvény-módosításhoz benyújtott változtatási javaslatokról dönthetnek.
márc. 4
6:44
Parlament: másodszor írhatja át az idei költségvetést a Ház (ATV)
Az E.ON gázüzletágának állami felvásárlásával összefüggésben változtathat az idei évi költségvetésen az Országgyűlés, amennyiben a képviselők négyötöde megszavazza az ehhez szükséges házszabálytól való eltérést.
márc. 4
7:18
Bukarestben tárgyal Martonyi (Infostart)
A román-magyar stratégiai partnerség értékeiről is tárgyal a külügyminiszter hétfőn Bukarestben. Martonyi János kétnapos látogatásán találkozik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetőivel, majd fogadja a román miniszterelnök is.
márc. 4
7:18
Békülni megy Bukarestbe Martonyi (Alternatív Energia)
Martonyi János külügyminiszter hétfőn kétnapos hivatalos látogatásra Bukarestbe utazik, ahol Titus Corlatean román külügyminiszterrel folytat megbeszélést, találkozik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőivel, majd - várhatóan Daniel Barbu román kulturális miniszterrel közösen - a Balassi Intézet Bukaresti Kulturális Központjában megnyitja a Bánffy Miklós emlékkiállítást.
márc. 4
7:18
Százak álltak sorban Budapesten, még ma is lehet ételosztás (ATV)
Ételosztással várták a rászorulókat a Klauzál téren. A jótékonysági akciót hazai zsidó civil szervezetek, illetve magánszemélyek közösen szervezték. 500 adag sóletet, és teát osztottak szét az otthontalanok, és a szegénységben élő emberek között. Az ételekből még hétfőn is kaphatnak a rászorulók.
márc. 4
7:36
Saját tanácsadója lopta meg az országgyűlési képviselőt (168 Óra Online)
Meglopták Osztolykán ÁgnesLMP-s politikust, jelenleg független országgyűlési képviselőt. A honanya bankkártyájáról a Blikk információi szerint 200 ezer forintot emelt le volt frakciójának egykori tanácsadója.
márc. 4
7:36
Az E.ON miatt változhat a költségvetés (Alternatív Energia)
Az E.ON gázüzletágának állami felvásárlásával összefüggésben változtathat az idei évi költségvetésen az Országgyűlés, amennyiben a képviselők négyötöde megszavazza az ehhez szükséges házszabálytól való eltérést.
márc. 4
7:36
Stagnál a forint árfolyama (ATV)
Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre: az eurót 294,82 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben, közel megegyezően a péntek délutáni 294,90 forinttal.
márc. 4
7:54
200 milliárdos megszorításra készülnek Orbánék? (ATV)
A GKI véleménye szerint a kormány hamarosan megközelítőleg 200 milliárd forintos kiigazítást fog bejelenteni, hogy kikerülhessen a túlzottdeficit-eljárás alól, és ezzel kiiktassa a kohéziós alapok megvonásával fenyegető EU-szankció lehetőségét.
márc. 4
8:12
Csapdák a privatizációs szerződésben - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet arról ír, hogy miért vált visszavásárolhatatlanná a Fővárosi Csatornázási Művek, míg a Napi Gazdaság az önkormányzati költségvetésekkel foglalkozik.
márc. 4
8:12
Zsúfoltak az óvodák (Metropol)
Háromévesen óvoda, hatévesen iskola – a legkisebbek nevelésében sok a friss változás.
márc. 4
8:14
Csányi Vilmos: A politikus rendszerkezelő (Infostart)
Az emberi természet, és befolyása a politikára címmel tartott előadást Csányi Vilmos biológus, humánetológus az Ökopolisz Alapítvány szervezésében, a Gödör Klubban.
márc. 4
8:14
Menjünk a Marsra! (Metropol)
„Úgy gondolom, hogy jó lenne nekünk egy kicsit kimozdulni innen, a Földről. Mint bizonyára Ön is tudja, nagyon zavaros itt a helyzet mostanában.”
márc. 4
8:16
Nyílt napot rendeztek a 4-es metró Tétényi úti állomásánál (Metropol)
Több mint ezren voltak kíváncsiak az épülő megállóra, a vonalat jövő év első felében adhatják át.
márc. 4
8:30
Tanácsadója lopta meg Osztolykán Ágnest (Alternatív Energia)
Meglopták Osztolykán Ágnes LMP-s politikust, jelenleg független országgyűlési képviselőt- írja a Blikk.
márc. 4
8:30
Megtört a jég: bemutatkozott a három hónapos Luna - felvétel (ATV)
Megtört a jég: bemutatkozott a látogatóknak a buffalo-i állatkert legújabb büszkesége, az immár három hónapos jegesmedve. A gondozók Luna segítségével gyűjtenék össze a pénzt ahhoz a sarkvidéket bemutató kiállításhoz, amelyben a kis bocs is méltó helyet kapna.
márc. 4
8:32
Négyen haltak meg a hétvégén az utakon (Alternatív Energia)
Négy ember halt meg közúti balesetben a hétvégén az országban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-vel.
márc. 4
8:32
Rendőrségi razzia Rióban páncélosokkal és 1600 egyenruhással (ATV)
Nagyszabású rendőrségi razziákat tartottak helyi idő szerint vasárnap Rio de Janeiro szegénynegyedeiben.
márc. 4
9:06
Matolcsy lekerül az Európai Bizottság képernyőjéről (Infostart)
A BruxInfo főszerkesztője szerint nem lepte meg az Európai Uniót Matolcsy György jegybankelnöki jelölése. Gyévai Zoltán erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. Szabó Gergő összeállítása.
márc. 4
9:06
Négyórás várakozás a kilépő személyforgalomban Záhonyban (Alternatív Energia)
Négyórás átkelési várakozás alakult ki a kilépő személyforgalomban a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson hétfőn délelőttig - közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
márc. 4
9:06
Visszamenőleg emeltek árakat a menzán - kiakadtak a szülők (ATV)
Két hónap visszamenőleges áremelését építették be egy budapesti iskola étkezési díjaiba. Szülők, akiknek áprilisban kell kifizetniük az áremelést, kiakadtak. Az oktatási intézmény szerint a visszamenőleges áremelést a kerületi képviselő-testület jóváhagyta.
márc. 4
9:42
Leváltották az igazgatót, mert túl sok diákot buktatott meg (168 Óra Online)
A huszonhét fős hetedik osztály több mint felét megbuktatta vagy kettes osztályzatot adott nekik kémiából, egy tanulót nem engedett javítóvizsgázni a balatonszárszói általános iskola igazgatója, ezért leváltották – írta meg a .
márc. 4
9:42
Adósságának hetven százalékát írhatja le Keszthely (Alternatív Energia)
Zala megye városai közül a legnagyobb mértékben, 70 százalékban, Keszthely írhatja le adósságát, a megmaradó hitelállománya az idegenforgalmi adó bevételéből is fedezhető - jelentette be a Zala Megyei Közgyűlés elnöke hétfőn Keszthelyen.
márc. 4
10:00
Az MSZP szerint nem hibáztak az RTL Klub felvételeinek felhasználásával (Alternatív Energia)
Az MSZP szóvivője szerint szabályszerűen jártak el, amikor a párt Magyarország ma címmel bemutatott filmjében felhasználták az egyik kereskedelmi csatorna híradójának részleteit.
márc. 4
10:00
Tolmácssztrájk bénította meg az ENSZ-törvényszék munkáját (ATV)
A tolmácsok sztrájkja miatt felfüggesztette munkáját hétfőn a vörös khmerek rémuralma idején elkövetett bűncselekményeket vizsgáló kambodzsai ENSZ-törvényszék.
márc. 4
10:18
A Professzorok Batthyány Köre támogatja a hallgatói szerződést (ATV)
A Professzorok Batthyány Köre javaslatokat tett közzé hétfőn a felsőoktatás átalakításáról, támogatva egyebek mellett a hallgatói szerződést és a felsőoktatási intézmények gazdálkodásának ellenőrzését.
márc. 4
10:20
Pleschinger Gyulát jelölik a monetáris tanács tagjának (ATV)
Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára is a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjává válhat - derül ki az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának hétfői meghívójából.
márc. 4
10:36
Emelkedhet a Kossuth- és Széchenyi-díjak összege (Infostart)
Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága hétfői ülésén tárgysorozatba vételre és általános vitára alkalmasnak találta azt a törvénymódosító javaslatot, amely emelné a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét.
márc. 4
10:36
Influenza miatt részleges látogatási tilalom a váci kórházban (Alternatív Energia)
Részleges látogatási tilalmat rendeltek el az influenzajárvány miatt a váci Jávorszky Ödön Kórházban - olvasható a város hivatalos honlapján.
márc. 4
10:36
Több tucat illegális bevándorlóra csaptak le Csongrád megyében (ATV)
Több csoportban összesen 37 illegális bevándorlót fogtak el Csongrád megye déli részén a határrendészek a hétvégén - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
márc. 4
10:54
Időközi önkormányzati választást tartanak Harkányban (Alternatív Energia)
Polgármestert és képviselőket is választanak Harkányban vasárnap, mert a baranyai város testülete tavaly decemberben feloszlatta magát.
márc. 4
10:54
Élő adásban pakolt ki az államtitkár: milliárdokról szól a sztori (ATV)
Többszáz millió forint kerülhet éves szinten közbeszerzések útján kormányközeli cégekhez – állítja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012. december elején leköszönt energiaügyi helyettes államtitkára.
márc. 4
11:12
Pleschinger Gyula lehet a monetáris tanács új tagja (Metropol)
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkárát hétfőn hallgatják meg.
márc. 4
11:12
Egy csöpp tavasz (Alternatív Energia)
A mai és a keddi napon egyaránt a napsütésé lesz a főszerep. A hajnali fagyokat követően hétfőn 10 fok közelébe, kedden pedig a legtöbb helyen 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.
márc. 4
11:12
"Kína felkészült az árfolyamháborúra" (ATV)
Ha úgy adódik, Kína kész megvédeni valutáját és kereskedelmi erejét egy árfolyamháború esetén - fogalmazott Ji Kang, a központi bank kormányzó-helyettese a hétvégén.

Keresés