2013. március 4. hétfő

márc. 4
5:12
Gyors melegedés jön, 18 fok is lehet (HVG)
A hét első napjaiban gyorsan nő a hőmérséklet, szerdán már 18 fok is lehet.
márc. 4
5:12
Újabb dugókat hozhat az új Rákóczi-tengely - Képek (Népszava)
Halaszthatatlan a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út komplex újragondolása - összegezte lapunknak a Budapesti Közlekedési Központ a látványtervekkel együtt ismét terjedő híreket a Rákóczi-tengely átalakításáról. Útfelújítási programjukban "prioritást" élvez, ám a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint kizártnak tűnik, hogy a 4-es metró átadása előtt fognának hozzá. Ráadásul a rendes…
márc. 4
5:12
Döglött ló, disznómirígy a kolbászban: megszólalt a kereskedő (ATV)
Az igazi lóhús-botrányt nem külföldön, hanem itthon kell keresni, állította egy Zala megyei lókereskedő az ATV Szabad Szemmel című műsorában. Beszélt hamisított ló útlevelekről, megvesztegetett állatorvosokról és „disznóvá vált” lovakról.
márc. 4
5:14
Négyötöd kell a Fidesznek, hajnalig tarthat a vita (HVG)
Az E.On gázüzletágának állami felvásárlásával összefüggésben újra változtathat az idei évi költségvetésen az Országgyűlés, amennyiben a képviselők négyötöde megszavazza az ehhez szükséges házszabálytól való eltérést. Ha megszavazzák, olcsóbb lehet az E.On-felvásárlás. Az ülésnap a késő esti órákig tarthat, de akár a keddi napra is átnyúlhat.
márc. 4
5:14
Tévhit, hogy csak felfelé van út (Népszava)
A választót nem az érdekli, milyen egyeztetéseket folytat a demokratikus ellenzék, hanem hogy ki, milyen válaszokat ad a mindennapok kérdéseire. Aki elsősorban a maga jobb pozíciójáért harcol, az kevéssé tudja elmondani, miért érdemes éppen rá szavazni - vélekedik Somogyi Zoltán. Ezzel szemben Orbán Viktor láthatóan jó hangulatban van, úgy érzi, hogy meg fogja nyerni 2014-et.
márc. 4
5:30
Ombudsmanhoz fordulnak az orvosok (HVG)
Az alapvető jogok biztosához fordult a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az új nyugdíjszabályok miatt, mert jogsértőnek, az alaptörvénybe ütközőnek tartják – írja a Népszava hétfői számában.
márc. 4
5:30
A Fidesznek buknia kell (Népszava)
Orbán Viktornak mennie kell, a Fidesznek pedig vele bukni. Ezzel zárul az a húszperces kisfilm, amelyet tegnap óta az MSZP honlapján, illetve a YouTube-on is megnézhetnek az érdeklődők. A rendhagyó alkotás a szocialisták szerint nem a tündérmesék világába kalauzol.
márc. 4
5:32
Vége a HÖOK és a HaHa szövetségének (Népszava)
Megszegte a Hallgatói Hálózattal (HaHa) kötött megállapodást a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Magyar Rektori Konferencia (MRK), mivel úgy vettek részt a múlt pénteki Felsőoktatási Kerekasztalon, hogy előtte nem egyeztetettek az Országos Felsőoktatási Érdekegyeztető Fórummal (OFÉF). A HÖOK és az MRK mellett ennek tagja egyebek közt a Középiskolai Hálózat, az Oktatói…
márc. 4
5:34
Megkezdődtek ismét a kilakoltatások (Népszava)
Múlt pénteken lejárt a kilakoltatási moratórium, az adós családokat már nem semmi nem védi meg attól, hogy az utcára kerüljenek.
márc. 4
5:36
Alkotmányos bosszú Orbán-módra (Népszava)
Az alaptörvény negyedik módosítása "rossz alkotmányos ötletek mérgező szemétdombja" - fogalmazott Kim Lane Scheppele a Nobel-díjas Paul Krugman közgazdász blogján, a New York Times weboldalán pénteken megjelent bejegyzésében.
márc. 4
5:38
Ombudsmanhoz fordult nyugdíjügyben a MOK (Népszava)
Az alapvető jogok biztosához fordult a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a közszféra új nyugdíjszabályai miatt. A köztestület tagjai között szétküldött ombudsmani beadvány szerint, túl azon, hogy erős kételyeik vannak a szabályozás, illetve az előírt kormányzati intézkedések társadalmi hasznosságát illetően, a szabályozással létrejött rendszert diszkriminatívnak, jogsértőnek, az alaptörvénybe ütközőnek…
márc. 4
5:48
Navracsics levelét akarja látni az MSZP (HVG)
Az Európa Tanács magyar delegációjának szocialista tagja szerint nyilvánosságra kell hozni azt a levelet, amelyet a miniszterelnök-helyettes Thorbjorn Jaglandnak, az ET főtitkárának írt – írja a Népszava hétfői számában.
márc. 4
6:06
Martonyi Bukarestbe megy békülni (HVG)
Martonyi János külügyminiszter hétfőn kétnapos hivatalos látogatásra Bukarestbe utazik.
márc. 4
6:24
Orbánhoz fordulnak a titkos akták miatt (168 Óra Online)
Hozza nyilvánosságra a kormány a magyarországi ufóaktákat – ezt kéri a Magyar Ufókutató Szövetség Orbán Viktor miniszterelnöktől és Hende Csaba honvédelmi minisztertől. A földönkívüliekkel foglalkozó szervezet hét végi kongresszusán határozott erről, memorandumukat pedig a hét elején küldik el a kormánynak.
márc. 4
6:24
Sikerült teljesen meggyógyítani egy HIV-fertőzött kislányt (ATV)
Sikerült kigyógyítani egy kislányt a veleszületett HIV-fertőzésből Mississippi államban - jelentették be vasárnap egy atlantai tudományos konferencián.
márc. 4
6:26
Rodman tolmácsolta Kim Dzsong Un üzenetét Obamának (ATV)
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető azt üzente Barack Obamának: arra vár, hogy az amerikai elnök felhívja - jelentette ki vasárnap az ABC televíziónak Dennis Rodman volt kosárlabda-sztárjátékos, aki az elmúlt napokban Phenjanba látogatott.
márc. 4
6:28
Soha nem volt ennyi turista Magyarországon (ATV)
Minden idők legjobb évét zárta a turizmus tavaly. Sosem volt még ennyire sok külföldi vendég Magyarországon, az általuk itt eltöltött vendégéjszakák száma nyolc és fél százalékkal nőtt, ami a Fidesz szerint azt mutatja, hogy a turizmus terén is jobban teljesít az ország, mint korábban. Az utazási vásár zárónapján még mindig több ezren voltak, a kedvezmények miatt sokan már most lefoglalták…
márc. 4
6:30
Varga Mihály: elkezdődött a konvergenciaprogram kidolgozása (ATV)
Már elkezdődött az Európai Uniónak áprilisban benyújtandó konvergenciaprogram kidolgozása - mondta Varga Mihály, a nemzetgazdasági miniszteri pozíció várományosa vasárnap este a Duna Tv Heti hírmondó című műsorában.
márc. 4
6:42
Lemondott tárca nélküli miniszteri posztjáról Varga Mihály - a nap hírei (Infostart)
Lemondott tárca nélküli miniszteri posztjáról a nemzetgazdasági miniszternek jelölt Varga Mihály. Uniós forrásból is bővítik a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeit. Az ország állapotáról készített filmmel bírálja a kormány tevékenységét az MSZP. A nap legfontosabb hírei március 3-án.
márc. 4
6:42
Kilőtték az afrikai Al-Kaida egyik legfontosabb vezetőjét (ATV)
Idriss Deby csádi elnök megerősítette pénteken Abdel-Hamíd Abu Zeidnek, az Iszlám Magreb al-Kaidája (AQMI) elnevezésű terrorcsoport egyik legfontosabb vezetőjének halálhírét.
márc. 4
6:42
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
márc. 4
6:44
Megint változhat a költségvetés (Infostart)
Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. A képviselők hétfőn a házszabálytól történő eltérés esetén másodjára írhatják át az idei költségvetést az E.ON gázüzletágának állami felvásárlása miatt, míg kedden a negyedik alaptörvény-módosításhoz benyújtott változtatási javaslatokról dönthetnek.
márc. 4
6:44
Parlament: másodszor írhatja át az idei költségvetést a Ház (ATV)
Az E.ON gázüzletágának állami felvásárlásával összefüggésben változtathat az idei évi költségvetésen az Országgyűlés, amennyiben a képviselők négyötöde megszavazza az ehhez szükséges házszabálytól való eltérést.
márc. 4
6:48
A nép, akik tudják, mi a helyes (nyest.hu)
Sokan úgy vélik, hogy a nyelvben az a helyes, ami megfelel a korábbi generációk nyelvszokásának. Ám ha utánanézünk annak, mi volt a korábbi szokás, igencsak meglepődhetünk. És ha valami régen megváltozhatott, miért ne változhatna ma is?
márc. 4
7:00
Pénzt lopott Osztolykántól az LMP volt tanácsadója (HVG)
Osztolykán Ágnes LMP-s politikus, független országgyűlési képviselő bankkártyájáról 200 ezer forintot emelt le volt frakciójának egykori tanácsadója – írja a Blikk. A képviselő a lapnak elismerte, hogy meglopták.
márc. 4
7:00
Hétvégi összesítő (ORFK) (Police.hu)
márc. 4
7:02
Babáinak bérel lakást egy MSZP-s képviselő (HVG)
Külön lakást bérel a babáinak havi 25 ezer forintért Garai István Levente szocialista országgyűlési képviselő – közölte a Blikk.
márc. 4
7:18
Népszava: jogellenesen húzzák az időt a Hunvald-ügyben (HVG)
Sértheti a tisztességes eljáráshoz való alapjogot, hogy az ügyészség csaknem egy év elteltével, saját szabályait és a hatályos törvényt is áthágva fellebbezett a múlt héten a Hunvald-ügyben. Több mint egy évvel az elsőfokú bírósági per lezárulta után érkezett ugyanis csak meg a másodfokú bírósághoz az ügyészség fellebbezése a Gál György és társai ügyében első fokon tavaly februárban született…
márc. 4
7:18
Bukarestben tárgyal Martonyi (Infostart)
A román-magyar stratégiai partnerség értékeiről is tárgyal a külügyminiszter hétfőn Bukarestben. Martonyi János kétnapos látogatásán találkozik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetőivel, majd fogadja a román miniszterelnök is.
márc. 4
7:18
Változhat az idei költségvetés, negyedszer az alaptörvény (MaHu)
Több újdonság is várható a márciusi nyitóülésen: házszabálytól való eltéréssel változhat az idei évi költségvetés és új képviselő is esküt tesz.
márc. 4
7:18
Békülni megy Bukarestbe Martonyi (Népszava)
Martonyi János külügyminiszter hétfőn kétnapos hivatalos látogatásra Bukarestbe utazik, ahol Titus Corlatean román külügyminiszterrel folytat megbeszélést, találkozik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőivel, majd - várhatóan Daniel Barbu román kulturális miniszterrel közösen - a Balassi Intézet Bukaresti Kulturális Központjában megnyitja a Bánffy Miklós emlékkiállítást.
márc. 4
7:18
Százak álltak sorban Budapesten, még ma is lehet ételosztás (ATV)
Ételosztással várták a rászorulókat a Klauzál téren. A jótékonysági akciót hazai zsidó civil szervezetek, illetve magánszemélyek közösen szervezték. 500 adag sóletet, és teát osztottak szét az otthontalanok, és a szegénységben élő emberek között. Az ételekből még hétfőn is kaphatnak a rászorulók.
márc. 4
7:36
MN: 100 milliárdért vehetnék vissza a csatornázási műveket (HVG)
A Demszky-korszak közmű-privatizációs szerződéseiben elrejtett csapdák miatt nem tudja visszavásárolni a fővárosi önkormányzat a Fővárosi Csatornázási Műveket – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az ár most a százmilliárd forintot is meghaladhatja, miközben 1997-ben 17 milliárd forintért adták el a közműcéget.
márc. 4
7:36
Újra változhat a költségvetés, negyedszer az alaptörvény (MaHu)
Több újdonság is várható a márciusi nyitóülésen: házszabálytól való eltéréssel változhat az idei évi költségvetés és új képviselő is esküt tesz.
márc. 4
7:36
Saját tanácsadója lopta meg az országgyűlési képviselőt (168 Óra Online)
Meglopták Osztolykán ÁgnesLMP-s politikust, jelenleg független országgyűlési képviselőt. A honanya bankkártyájáról a Blikk információi szerint 200 ezer forintot emelt le volt frakciójának egykori tanácsadója.
márc. 4
7:36
Az E.ON miatt változhat a költségvetés (Népszava)
Az E.ON gázüzletágának állami felvásárlásával összefüggésben változtathat az idei évi költségvetésen az Országgyűlés, amennyiben a képviselők négyötöde megszavazza az ehhez szükséges házszabálytól való eltérést.
márc. 4
7:36
Stagnál a forint árfolyama (ATV)
Alig változott a forint árfolyama hétfő reggelre: az eurót 294,82 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben, közel megegyezően a péntek délutáni 294,90 forinttal.
márc. 4
7:38
Martonyi mentené, ami még menthető (MaHu)
A külügyminiszter kétnapos hivatalos látogatásra indult Bukarestbe.
márc. 4
7:54
200 milliárdos megszorításra készülnek Orbánék? (ATV)
A GKI véleménye szerint a kormány hamarosan megközelítőleg 200 milliárd forintos kiigazítást fog bejelenteni, hogy kikerülhessen a túlzottdeficit-eljárás alól, és ezzel kiiktassa a kohéziós alapok megvonásával fenyegető EU-szankció lehetőségét.
márc. 4
8:12
Láncfűrésszel támadt a lányáékra, több évet kapott (HVG)
Két év hét hónap börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Járásbíróság azt a polányi férfit, aki tavaly nyáron egy éjszaka láncfűrésszel felfegyverkezve támadt rá lányára és annak családjára - írta a sonline.hu Somogy megyei híroldal.
márc. 4
8:12
Csapdák a privatizációs szerződésben - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet arról ír, hogy miért vált visszavásárolhatatlanná a Fővárosi Csatornázási Művek, míg a Napi Gazdaság az önkormányzati költségvetésekkel foglalkozik.
márc. 4
8:12
Jegyzet: Nekünk írta (boon)
Ha a szabolcsi kötődésű fiatalember, ByeAlex soha nem tesz már semmit, akkor is többet ért el, mint sokak egész életükben: pár napig róla szóltak a hírek. Szombaton megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóversenyét, vasárnap pedig – kis túlzással – két részre szakította az országot. Száraz Ancsa jegyzete.
márc. 4
8:14
Csányi Vilmos: A politikus rendszerkezelő (Infostart)
Az emberi természet, és befolyása a politikára címmel tartott előadást Csányi Vilmos biológus, humánetológus az Ökopolisz Alapítvány szervezésében, a Gödör Klubban.
márc. 4
8:14
Jegyzet: Egy éve szállt el (boon)
Most volt egy esztendeje, hogy a nemzeti légitársaságunk teljes flottája kényszerűen landolt, és ezzel tragikus véget ért a Malév. Szántó István jegyzete.
márc. 4
8:18
Jegyzet: Nekünk írta (szon)
Ha a szabolcsi kötődésű fiatalember, ByeAlex soha nem tesz már semmit, akkor is többet ért el, mint sokak egész életükben: pár napig róla szóltak a hírek. Szombaton megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóversenyét, vasárnap pedig – kis túlzással – két részre szakította az országot. Száraz Ancsa jegyzete.
márc. 4
8:20
Emese, a nap szépe (szon)
Kemecse - Emese ,a csinos kemecsei diáklány testvérével, és egy barátnőjével érkezett nap szépe fotózásra. Szabadidejét legszívesebben barátai közt tölti,akik nagyon fontosak számára.
márc. 4
8:30
Négyen haltak meg a hétvégén az utakon (HVG)
Négy ember halt meg közúti balesetben a hétvégén az országban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-vel.
márc. 4
8:30
Ombudsmanhoz fordul a Magyar Orvosi Kamara (MaHu)
Az alapvető jogok biztosához fordult a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az új nyugdíjszabályok miatt, mert jogsértőnek, az alaptörvénybe ütközőnek tartják.
márc. 4
8:30
Tanácsadója lopta meg Osztolykán Ágnest (Népszava)
Meglopták Osztolykán Ágnes LMP-s politikust, jelenleg független országgyűlési képviselőt- írja a Blikk.
márc. 4
8:30
Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez (boon)
Budapest, 2013. március 3., vasárnap (MTI) - Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez, mert a párt vasárnap Magyarország ma címmel bemutatott filmjében engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából - tudatta az RTL Klub sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

Keresés