2013. március 4. hétfő

márc. 4
0:06
NS: Miért büntettek meg egy FTC-szurkolót? - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:
márc. 4
7:00
Női kézi: a spanyol beálló egy év után visszatér a Randershez (She)
A spanyol válogatott Veronica Cuadrado egy szezon után visszatér a Bajnokok Ligája-résztvevő Randers női kézilabdacsapatához. A 33 éves spanyol beálló az elmúlt nyáron szerződött át a dán bajnokcsapatból a Vejenhez, miután nem sikerült megállapodnia a klubbal a hosszabbításról, ám júliustól ismét korábbi csapatát erősíti.
márc. 4
7:00
Djokovics újabb sikere, Nadal kiütötte Federert (Behaviour)
A héten két olyan versenyt is figyelemmel követhettek a tenisz szerelmesei, ahol a sportág egy-egy világklasszisának a teljesítménye mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A Dubaiban rendezett 1,785 millió dolláros versenyen a világelső Novak Djokovics ismét megmutatta, jelenleg ki az úr a teniszpályákon.
márc. 4
7:02
NBA: eggyel nyert a Lakers, kikapott a Clippers és a Chicago (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának 114. játéknapján Los Angelesben mindössze egyetlen ponttal nyert a Lakers az Atlanta Hawks ellen. Vendégként szenvedett súlyos vereséget a Dallas Mavericks és a Detroit Pistons, a Chicago Bulls öttel maradt alul.
márc. 4
7:02
Ezüstös hétvége: Szász Emese és a csapat (Behaviour)
Úgy tűnik, Szilágyi Áron aranyérme a londoni olimpián tényleg kimozdította a magyar vívást a mélypontjáról, ahova azt megelőzően került.
márc. 4
7:04
HAThatós paksi rohamok (Behaviour)
Túlzás volna azt állítani, hogy tömegeket hozott lázba a honi labdarúgó-bajnokság 2013-ra eső szakaszának nyitánya, ugyanis a nyolc meccs közül egyetlen meccs látogatottsága érte el a 3000-es "álomhatárt": a Fradi háromgólos győzelmét ötezren látták Pápán. Mondjuk a rajt így is hatásos volt - legalábbis paksi szempontból.
márc. 4
7:06
Angliai dupla tripla (Behaviour)
Tíz napon belül harmadik kulcsfontosságú meccsét veszítette el a Barcelona, Ryan Giggsből (egyelőre) nem lett ezredes, ellenben a helyén pályára lépő Kagawa mesterhármast ért el a Manchester Unitedben, Olaszországban előzött a Milan, ám az élen a helyzet nem változott, miután a Napoli-Juventus rangadó iksz lett.
márc. 4
7:18
NHL: megvan a 19., a Chicago szétlövéssel győzött Detroitban (She)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 44. játéknapján a ligaelső Chicago Blackhawks szétlövéssel nyert a Detroit Red Wings vendégeként, így 22. mérkőzésén a 19. sikerét könyvelhette el, de a további három találkozóján sem maradt pont nélkül.
márc. 4
7:36
Argentína: kikapott a Boca Juniors és a River Plate (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában a dobogón álló három csapat közül egyik sem tudott nyerni. A listavezető Lanús első pontjait elveszítve ikszelt idegenben – bár gólt továbbra sem kapott –, a közvetlen mögötte álló River Plate azonban nem tudta kihasználni a rivális botlását, hiszen vereséget szenvedett. De a harmadik Godoy Cruz sem tudott előzni, lévén otthon játszott…
márc. 4
7:38
Brazília: a Santos otthon nem bírt a Corinthiansszal (She)
A brazil paulista A1 labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Santos pályaválasztóként játszott gól nélküli döntetlent a Corinthiansszal. Idegenben nyert 2–0-ra a Sao Paulo és a Mogi Mirim, vendéglátóként a Sao Bernardo.
márc. 4
7:40
MLS: bekezdett a Galaxy, Henryék elszalasztott győzelme (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának első fordulójában kiütéses győzelemmel kezdett a címvédő Los Angeles Galaxy, amely otthon vágott sima négyest a Chicago Fire-nak. A győzelemből mesterhármassal vette ki a részét Mike Magee. A házigazdák a 68. percig még csak 1–0-ra vezettek.
márc. 4
7:54
Tenisz: Czink 3, Babos 16 helyet javított - WTA-ranglista (She)
A női teniszezők legfrissebb WTA-világranglistáján Czink Melinda a 97., míg Babos Tímea a 117. helyen található. A múlt heti, florianópolisi WTA-tornán mindkét játékosunk negyeddöntős volt, így előbbi három, utóbbi tizenhat helyet léphetett előre.
márc. 4
8:12
F1: a Mercedes minden szempontból tarolt - összesített lista (She)
Vasárnap lezárult a Formula–1-es csapatok idény előtti tesztelése. Az utolsó, barcelonai tréningen a Mercedes és a Ferrari volt a legaktívabb, a stuttgarti és a maranellói vállalat csapata időeredmények és megtett körök tekintetében is kiemelkedett a mezőnyből. A Lotust ezúttal is különféle problémák hátráltatták, míg a Red Bull csendesen, a háttérbe húzódva tette a dolgát – hogy aztán Melbourne-…
márc. 4
8:14
Tenisz: Nadal megfelezte, Gulbis beugrott - ATP-ranglista (She)
A férfi teniszezők legfrissebb ATP-világranglistáján az ötödik helyen álló spanyol Rafael Nadal nagyságrendileg megfelezte a hátrányát honfitársával, David Ferrerrel szemben – az egy héttel ezelőtti 1110 ponttal ellentétben már csak 560 pont a távolság –, akit az acapulciói torna fináléjában lépett le (6:0, 6:2).
márc. 4
8:18
A Detroit sem tudta megállítani az ősrivális Chicagót (Agroinform)
A Blackhawks szétlövésekkel verte idegenben a Detroit Red Wingst, így folytatódott a pontszerző széria.
márc. 4
8:36
Nem dőlt meg a papírforma a csúcsrangadókon (Agroinform)
A Miami Heat idegenben verte a New York Knickst, az Oklahoma City pedig a Los Angeles Clippers baját látta el.
márc. 4
8:48
Zenit: az olasz válogatott védő hat hónapra kidőlt (She)
Hat hónapos kényszerpihenőre kényszerül Domenico Criscito, az orosz élvonalbeli Zenit olasz válogatott labdarúgója miután múlt csütörtökön térdszalagszakadást szenvedett.
márc. 4
8:50
Légióssors: A tulaj előre megmondta, hogy duplázok - Lencse (She)
Lencse László két góljával (2–1) nyert a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban második helyen álló Aszterasz Tripolisz a PASZ Jannina vendégeként. A magyar légiós első meccsén is győztes gólt szerzett.
márc. 4
8:52
Videó: látványos gólok a fordulatos magyar rangadón (She)
A jégkorong Mol Liga elődöntőjének második mérkőzésén a Miskolci Jegesmedvék együttese 4–2-re nyert a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként. A fordulatokban és szép gólokban gazdag meccs utána a főszereplők értékeltek az NSO Tv-nek.
márc. 4
8:54
Légióssors: A mennyekben éreztem magam - Köteles (She)
Köteles László saját bevallása szerint a mennyekben érezte magát, miután a Genk tizenegyespárbajban búcsúztatta az Anderlecht labdarúgócsapatát a Belga Kupa elődöntőjében. A párharcot a magyar légiós zárhatta le: kapusunk azonban rendhagyó módon nem védett, hanem értékesített büntetővel vált főszereplővé.
márc. 4
8:54
Kétszáz drukker fogadta Ronaldóékat vasárnap este Manchesterben (Agroinform)
A Real Madrid hétfőn az Etihad Stadionban tartja a Vörös Ördögök elleni nyolcaddöntő visszavágót megelőző utolsó edzést.
márc. 4
8:56
KTE: megműtötték Koszót, a Győr ellen maszkban játszhat (She)
Mint ismert, Koszó Balázs, a KTE-Phoenix Mecano 24 esztendős védője arccsonttörést szenvedett a DVSC-Teva elleni bajnokin szombaton. A kecskeméti játékost vasárnap megműtötték, ideális esetben pedig akár a listavezető Győri ETO ellen akár már pályára is léphet.
márc. 4
9:06
Tenisz: Fucsovics sérült, lemondta a franciaországi tornát (She)
Combsérülése miatt egy hét pihenőre kényszerül, így visszalép Fucsovics Márton a hétfőn kezdődő 15 ezer dollár összdíjazású franciaországi ITF-tornától.
márc. 4
9:08
Rövid pályás gyorskori: mától a Főnixben edz a válogatott (She)
Vasárnap még a Gyakorló Jégcsarnokban edzett, majd egy közös ebéd után Debrecenbe utazott a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, hogy hétfőtől már a helyszínen, a debreceni Főnix Csarnokban készül a világbajnokságra.
márc. 4
9:10
Jégkorong: a Volán erdélyi túrára utazhat, a Slovannal játszhat (She)
Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya készült arra az eshetőségre, ha a Sapa Fehérvár AV 19 esetleg nem jut be az EBEL negyeddöntőjébe: a kanadai szakember teljes edzésprogramot hagyott itt, amelyet négynapos miniedzőtáborok formájában tartanak meg.
márc. 4
9:24
Ökölvívás: Mayweather úgy edz, mint egy vadállat - Pascal (She)
Las Vegasban, a Mayweather Ökölvívó Klubban készül következő mérkőzésére a korábbi félnehézsúlyú világbajnok, Jean Pascal. A kanadai bunyós egyelőre még nem tudja, Chad Dawson, vagy Lucian Bute lesz-e a következő ellenfele, ahogyan azt sem, hogy melyik Mayweathernél - idősebb Floydnál, vagy Rogernél - fog hosszabb időre lehorgonyozni.
márc. 4
9:30
Íme a Buffalo fenegyerekének legújabb megmozdulása - videó (Agroinform)
Patrick Kaleta a New York Rangers csatárát, Brad Richardst hátulról taszította bele a palánkba.
márc. 4
9:42
Videó: Vadócz gólpasszt adott a Köbenhavn elleni rangadón (She)
Az OB Odense 3–2-es vereséget szenvedett hazai pályán az FC Köbenhavntól a dán labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Az OB-ban végigjátszotta a rangadót a magyar középpályás, Vadócz Krisztián, aki 0–1-nél lepasszolta a labdát Emil Larsennek, a középpályás pedig egy csel után egyenlített, igaz, némi kapussegítséggel.
márc. 4
9:44
Real: „Aki Barcelonában nyerni tud, az Manchesterben is” (She)
Szép napokat tudhat maga mögött minden Real Madrid-szurkoló mostanában. A királyi gárda egy hét leforgása alatt kétszer is legyőzte az ősi rivális Barcelonát, így nagy önbizalommal készülhetnek Cristiano Ronaldóék a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-visszavágóra. Mesut Özil, a Madrid német középpályása szerint csapata képes lehet nyerni az Old Traffordon.
márc. 4
9:48
A Magyar Labdarúgásért Érdemérem kitüntetettje is pénzt kapott a csalásért? (Agroinform)
Az MLSZ Játékvezető Bizottságának korábbi alelnöke, Vágner László is érintett lehet a mérkőzések manipulálásában.
márc. 4
10:00
NB I: 18 utánpótláskorú futballista lépett pályára (She)
A labdarúgó NB I 18. fordulójában 18 utánpótláskorú labdarúgó lépett pályára – derül ki az mlsz.hu összeállításából.
márc. 4
10:02
Uszonyos és búvárúszó-vk: négy magyar arany a záró napon (She)
Négy aranyat szereztek uszonyos úszóink az egri világkupa záró napján. Senánszky Petra a 100-as és a 200-as uszonyos gyorsúszás döntőjében is győzött, Székely Lilla a 100 méteres felszíni uszonyos úszásban lett első, Kanyó Dénes pedig a 100-as uszonyos fináléjában volt a leggyorsabb – tájékoztatott a nem olimpiai sportágak sajtószolgálata.
márc. 4
10:06
Babos Tímea tizenhat helyet javított a világranglistán, Nadal közelít Ferrerhez (Agroinform)
A magyar versenyző, aki az elmúlt héten negyeddöntőt vívott Florianopolisban, 117. helyen áll.
márc. 4
10:18
Bolton: Bogdán sérülése súlyosbodott, játéka kérdéses (She)
Kérdéses Bogdán Ádám játéka a Blackburn elleni keddi bajnokin: az angol másodosztályú Bolton labdarúgócsapatának magyar kapusa néhány hete ágyéksérüléssel bajlódik, amely a Barnsley elleni szombati idegenbeli mérkőzésen (2–3) súlyosbodott.
márc. 4
10:18
Babos 16 helyet javított, Nadal közelít Ferrerhez (Metropol)
Babos Tímea 16 helyet javítva a 117. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.
márc. 4
10:24
Megtörtént a magyar keretszűkítés a pénteken kezdődő debreceni viadalra (Agroinform)
A férfiaknál a januári, malmői Európa-bajnokságon bronzérmes férfi váltó tagjai mellett ötödikként Nagy Konrád indulhat.
márc. 4
10:42
Idén is Veszprémben fogadná ellenfeleit a Győr (Agroinform)
A tavalyi szezonhoz hasonlóan ezúttal is a Veszprém Arénában rendezné meccsit az ETO az elődöntő és a döntő során.
márc. 4
10:54
Női kézi BL: ismét Veszprémbe vinné az elődöntőt az ETO (She)
Akárcsak tavaly, az idén is a Veszprém Arénában játszaná a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjét és döntőjét a Győri Audi ETO KC.
márc. 4
10:54
Klubcsúcsot állított be a Miami (Metropol)
Főként LeBron James 29 pontjának és 11 lepattanójának köszönhetően nyertek – sorozatban 14. alkalommal.
márc. 4
11:12
Rövid pályás gyorskori: kijelölték a tízfős vb-keretet (She)
A magyar csapat szakvezetői szűkítették az eredeti nevezési listán szereplő versenyzők körét a péntektől vasárnapig sorra kerülő, debreceni rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságra.
márc. 4
11:12
Hat magyar aranyérem az egri uszonyos- és búvárúszó Vk-n (Metropol)
A világkupa 14 ország 335 sportolóját vonultatta fel.
márc. 4
11:18
Hat magyar aranyérem az egri uszonyos- és búvárúszó Vk-n (Agroinform)
A juniorok között öt számban született hazai győzelem, további négy ezüst- és három bronzérmet is szereztek a fiatalok.
márc. 4
11:30
Íjászat: hat magyar arannyal zártuk a spanyolországi terem Eb-t (She)
A korábban közöltnél is nagyobb magyar sikerrel zárult a spanyolországi Segorbéban rendezett terem íjász Európa-bajnokság, mivel nem öt, hanem hat számban sikerült aranyérmet szereznie a csapatnak.
márc. 4
11:32
Válogatott: a románok sztárja számára a futball nézők nélkül mit sem ér (She)
Ciprian Marica, a román labdarúgó-válogatott sérülésből lábadozó támadója úgy nyilatkozott, rossz döntésnek tartja, hogy zárt kapuk mögött kell rendezni a Magyarország–Románia március 22-i világbajnoki selejtezőt.
márc. 4
11:34
BL: a Barca négy csatárral állhat fel a Milan ellen (She)
Hol van már a spanyol labdarúgó-válogatottól a 2012-es Eb-n látott – igaz, eredményre vezető –, csatármentesített alapfelállás: a barcelonai hírekben naprakész katalán Sport című sportnapilap hétfői számában arról számolt be, hogy a gránátvörös-kékek négy támadóval(!) kezdhetnek az olasz AC Milan elleni BL-nyolcaddöntő hazai visszavágóján jövő héten kedden (március 12.).
márc. 4
11:36
Videó: Bryant vs. James, de kié volt a nagyobb zsákolás? (She)
Kilenc mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának 114. játéknapján. Az Oklahoma City Thunder, a Miami Heat és az Indiana Pacers is fontos meccset nyert, tovább menetel a San Antonio Spurs, a Houston Rockets behúzta a texasi rangadót, míg a Los Angeles Lakers az Atlanta Hawks egy pontos legyőzésével már ötvenszázalékos mérleggel áll. Íme, a játéknap tíz…
márc. 4
11:48
Légiósok: Túlbecsültem magam, magasan volt a léc - Szabics (She)
Szabics Imre, az osztrák élvonalbeli Sturm Graz labdarúgócsapatának magyar támadója elárulta: magasra tette a lécet, ezért sérült meg a Mattersburg elleni bajnokin. A válogatott csatár beszélt a Sturmnál lévő kisebb krízisről és jövőjéről is.
márc. 4
11:48
Hat magyar íjász arany (Metropol)
Magyar sikerekkel zárult a spanyolországi Segorbéban rendezett teremíjász Európa-bajnokság.
márc. 4
11:50
Válogatott: újabb csatár dőlt ki a román csapatból (She)
A hétvégén megsérült Bogdan Stancu, a török Orduspor román labdarúgó-válogatott támadója, így kérdéses, hogy felépül-e a Magyarország elleni, március 22-i világbajnoki selejtezőre.
márc. 4
11:54
Lencse duplájával nyert az Aszterasz, megszakadt Gyepesék nyeretlenségi sorozata (Agroinform)
Köteles László és a Genk jól szerepelt a Belga Kupa elődöntőjének visszavágóján, a kék-fehérek büntetőpárbajt nyertek.

Keresés