2013. március 9. szombat

márc. 9
0:06
NS: Aborah kalandos élete; fizetős pilóták az F1-ben - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.
márc. 9
2:03
Belépett a fizetési elitbe az Anaheim csatára (Agroinform)
Ryan Getzlaf 8 évre szóló hosszabbítást írt alá az Anaheim Ducksszal összesen 66 millió dollár értékben.
márc. 9
2:21
Ezúttal nem engedte ki a szabadügynök-piacra legjobb elkapóját a Miami (Agroinform)
A Dolphinsnak sikerült időben megállapodnia Brian Hartline-nal egy ötéves szerződésről.
márc. 9
2:39
Vajon a sérülések megállítják a Chicago menetelését? (Agroinform)
Patrick Sharp a legújabb áldozat a Blackhawks együttesében, vállsérülése miatt legalább három hetet hagy ki.
márc. 9
3:15
Megkapta a szabad utat az orvosoktól Derrick Rose (Agroinform)
A Chicago Bulls sztárja a közeljövőben már parkettre is léphet majd egy évi távollét után.
márc. 9
4:09
Korlátozott szabadügynökként is nagy pénzt akaszthat a Giants elkapója (Agroinform)
Victor Cruzzal egyelőre nem sikerült megállapodnia a Giantsnek, így több csapat is ajánlatot tehet majd rá.
márc. 9
7:00
Imádkoznak a sportágért (Behaviour)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság talán nem is gondolta, milyen tüskés bokorba nyúl, amikor azt fontolgatja, hogy kizárja a birkózást a 2020-as nyári olimpiai játékokról. Egy sor egykori neves birkózó olimpikon küldte vissza érmét Jacques Rogge-nak, a NOB elnökének, de olyan hajdani sportolóról is tudunk, aki tiltakozásul éhségsztrájkba kezdett.
márc. 9
7:02
Nyolc év után bukott le hat atléta (Behaviour)
Többek között a 2005-ös szabadtéri atlétikai világbajnokság férfi kalapácsvető számának első két helyezettje, az aranyérmes Ivan Tyihon, valamint az ezüstérmet szerzett Vagyim Gyevjatovszkij egyaránt doppingolva érte el eredményét - derült ki a minták újraelemzése során.
márc. 9
7:04
Futballháború-szakértő a Fradi-Újpestről (Behaviour)
Margitay Zsoltot, a Ferencváros-Újpest - A futballháború címmel a napokban megjelent új könyv egyik szerzőjét kérdeztük arról, minek köszönhető a szokásosnál is nagyobb érdeklődés a rangadó iránt.
márc. 9
7:06
Az utolsó teltházas rangadó az Albert Flórián Stadionban (Behaviour)
Habár korábban arról volt szó, hogy a vasárnapi Ferencváros-Újpest rangadóval bezárja kapuit az Albert Flórián Stadion, korántsem biztos, hogy a vasárnapi parti lesz az utolsó a létesítményben. De hogy az utolsó teltházas találkozó lesz, az nem kérdés.
márc. 9
7:08
FTC: újabb csodában bízva (Behaviour)
Újabb, immár ki tudja, hányadik csodatételére készül a Ferencváros női kézilabda csapata. Elek Gábor tanítványai azzal a tudattal lépnek ma délután Dabason pályára, hogy ha egy pontot szereznek a román Valcea ellen, bejutnak a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A már csoportelsőként a legjobb négybe jutó Győr presztízscsatát vív vasárnap a címvédő Podgorica otthonában.
márc. 9
7:18
Tenisz: Davigyenko továbbment, Fognini vár Djokovicsra (She)
Az Indian Wellsben zajló ATP-tornán befejeződtek az 1. forduló küzdelmei. A pénteki mérkőzéseken többek között a három szettben diadalmaskodó horvát Ivo Karlovic és az orosz Nyikolaj Davigyenko is továbbment, előbbi az amerikai Jack Sock, utóbbi a francia Paul-Henri Mathieu ellen nyert. A tornát a második fordulóval kezdő, első helyen kiemelt szerb Novak Djokovicsra az olasz Fabio Fognini vár…
márc. 9
7:36
NHL: 6-2-es vereséggel zárult a Chicago bámulatos sorozata (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a Colorado elleni 6–2-es idegenbeli vereséggel befejeződött a Chicago bámulatos sorozata. A ligát toronymagasan vezető Blackhawks a korábbi 24 meccsén nem kapott ki a rendes játékidőben, ami NHL-rekordnak számít, ráadásul 11 meccset nyert meg sorozatban (franchise-rekord). Az Avalanche a második negyedben ütött négy góllal törte meg a már-már…
márc. 9
7:54
NBA: Miami 17, Kobe Bryant 41, Spurs mínusz 30 (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) hazai pályán szenvedett meglepően sima, 30 pontos vereséget a Portlandtől a ligaelső, a sérült Tony Parkert nélkülöző San Antonio. A Los Angeles Lakers Kobe Bryant 41 pontjának is köszönhetően hosszabbításban győzött a Toronto ellen, a Miami a Philadelphia ellen szerezte meg sorozatban 17. sikerét.
márc. 9
8:12
Tenisz: Sarapova Schiavonét, Kuznyecova Jankovicsot verte meg (She)
Az Indian Wells-i WTA-torna már a 2. fordulónál tart. Az esélyesek többsége eddig továbbjutott, köztük a 2. helyen kiemelt orosz Marija Sarapova is, aki az olasz Francesca Schiavonét verte meg két sima szettben. A 18. helyen rangsorolt szerb Jelena Jankovics a 6:0-ra megnyert első szett ellenére vereséget szenvedett, de nem kisebb névtől kapott ki, mint a világranglista korábbi 2.…
márc. 9
8:48
Videó: nagy veréssel szakadt meg a chicagói rekordszéria (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a Colorado elleni 6–2-es idegenbeli vereséggel befejeződött a Chicago bámulatos sorozata. A ligát toronymagasan vezető Blackhawks a korábbi 24 meccsén nem kapott ki a rendes játékidőben. Íme, a találkozó összefoglalója!
márc. 9
9:06
MTK: Vadnai felépült, így játszik a Lombard ellen (She)
Garami József, a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK Budapest szakmai igazgatója kijelölte kezdőcsapatát a ma 16 órakor kezdődő, Lombard FC elleni bajnoki mérkőzésre, amelyben helyet kapott a sérüléséből felépült Vadnai Dániel is – számol be róla a kék-fehérek hivatalos honlapja.
márc. 9
9:08
Videó: saját magának adott kötényt a nürnbergi kapus (She)
Nagy potya gólt szedett be a Nürnberg labdarúgócsapatának kapusa az Augsburg elleni német bajnokin. Raphael Schäfernek könnyen meg kellett volna fognia Tobias Werner fejesét, ám a kapus kiejtette a labdát, ami végül a lábai között a gólvonalon túl kötött ki. Bár ezzel az Augsburg egyenlített, később a Nürnberg 2–1-re megnyerte a mérkőzést.
márc. 9
9:15
Megcsináljuk, amit kell! - Szentes Lázár (Agroinform)
A Diósgyőr és a Haladás is nyert az első fordulóban, most egymás skalpjára hajtanak. A hangulat mindenesetre garantált.
márc. 9
9:24
DVSC: Harcosságban kell felülmúlnunk a Pécset - Kondás (She)
A labdarúgó NB I 19. fordulójában a DVSC-Teva a Pécsi MFC-t fogadja. Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője a klubja hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, harcos futballt játszó pécsi csapatra számít a vasárnapi összecsapáson.
márc. 9
9:26
Női kézi: „öt művésszel” a soraiban harcol a Vác a KEK-ben (She)
Azt nem lehet mondani, hogy biztató előjelekkel várná a Váci NKSE női kézilabdacsapata a francia Issy Paris Hand elleni KEK-negyeddöntő első, szombati felvonását, hiszen a csapat hétközi bajnokiján a beállós Mayer Szabina ráesett a kezére, súlyos sérülést szenvedett, utána meg alig bírta kiverekedni a győzelmet az alsóházas Siófok ellen.
márc. 9
9:33
A Miami már 17-nél jár, Deron Williams NBA-csúcsot döntött (Agroinform)
Izgalmas napon van túl az NBA mezőnye, hiszen a Miami begyűjtötte sorozatban 17. győzelmét, de D-Will is nagyot játszott
márc. 9
9:42
Eger: A Vidi ellen csak a győzelem elfogadható - Mészáros (She)
Első hivatalos tétmérkőzésére készül a labdarúgó NB I-ben szereplő Egri FC kispadján Mészáros Ferenc. A tabella 15. helyén álló csapat vezetőedzője a szombati ellenfél, a Videoton hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, számukra csak a győzelem elfogadható a fehérváriak ellen.
márc. 9
9:42
Először maradt pont nélkül a Chicago (Metropol)
A Blackhawks csapata 6-2-re kikapott a Colorado Avalanche vendégeként.
márc. 9
9:44
Már a rájátszásban a Miami (Metropol)
Klubcsúcsot állítottak fel.
márc. 9
9:51
Hihetetlen volt Nani kiállítása, sokkolt minket - Ferguson (Agroinform)
A Manchester United menedzsere először nyilatkozott a Real Madrid elleni BL-visszavágón történtekről.
márc. 9
10:00
Ajánló: pályán a Barca, a Bayern, a Roma, Szalaiék és Vargáék - program (She)
Szombaton az angliai futballprogramban nemcsak bajnoki mérkőzések, hanem FA-kupa-meccsek is szerepelnek. Spanyolországban a BL-csapatok közül a Barcelona és a Málaga is pályára lép, Németországban Szalai Ádám és Varga József hazai környezetben szerepelhet a Mainzban, illetve a Fürthben, az olasz élvonalban pedig egy meccset rendeznek. Légiósaink közül ma legkorábban Dzsudzsák Balázsnak lesz…
márc. 9
10:02
DVTK: Ígérem, megcsináljuk, amit kell! - Szentes (She)
A labdarúgó NB I 19. fordulójában a bajnokságban hat meccs óta veretlen DVTK a Haladást fogadja, amely legutóbbi öt bajnokiján nem talált legyőzőre. Szentes Lázár, a diósgyőriek szakmai igazgatója a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón elmondta, egész héten gyakorolták a különböző taktikai elemeket, így bizakodva várja a találkozót.
márc. 9
10:04
Ajánló: négy meccs az NB I-ben, játszik-e a Vác az NB II-ben? - program (She)
A labdarúgó NB I-ben ma négy mérkőzést rendeznek. A Diósgyőr a Haladást, az MTK a Lombardot, a Győr a Siófokot fogadja, míg az Eger Vácon játszik a Videotonnal. Nagy kérdés, hogy a visszalépés szélére sodródott, de a héten játékosokat toborozó NB II-es Vác ma pályára lép-e Szegeden. Az NB I és az NB II hétvégi programja.
márc. 9
10:18
Haladás: Roppant erős a DVTK támadószekciója - Artner (She)
A labdarúgó NB I 19. fordulójában a sérülésektől és eltiltásoktól sújtott Haladás a DVTK otthonába látogat. Artner Tamás, a szombathelyiek vezetőedzője szerint csak akkor van esélyük a három pont megszerzésére, ha bátran futballoznak.
márc. 9
10:27
Del Pieróék két vereség után nyertek (Agroinform)
A Sydney FC 2-0-ra verte otthon a Central Coast Marinerst az ausztrál labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.
márc. 9
10:29
Továbbléptek az élcsoportban kiemeltek (Agroinform)
Marija Sarapova, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova és Sara Errani is bejutott a harmadik fordulóba.
márc. 9
10:36
Videó: chicagói hármas intézte el a Utahot - NBA (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapjának legjobb jeleneteit összefoglaló videón egy olyan chicagói hárompontos végzett az első helyen, amely meccset eldöntő találatnak bizonyult. Persze nem Marco Belinelli dobása volt az egyetlen említésre méltó mozzanat.
márc. 9
10:38
Férfi kézi: a Csurgó fehérorosz válogatott irányítót igazol (She)
A Csurgó férfi kézilabdacsapata bejelentette, hogy kétéves szerződést kötött a fehérorosz válogatott irányítóval, Barisz Puhuszkival. A 26 éves játékos a következő idénytől erősíti a Somogy megyei együttest.
márc. 9
10:40
PMFC: „A Loki ellen a legjobb formánkra van szükségünk” (She)
A labdarúgó NB I 19. fordulójában a tavaszi szezont győzelemmel kezdő PMFC a DVSC-Tevához látogat. Lőrincz Emil, a pécsiek vezetőedzője a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a Debrecen ellen csak akkor lehetnek eredményesek, ha az elmúlt meccseken elkövetett hibákat el tudják kerülni.
márc. 9
10:45
Jót derült a Manchester kiesésén a BBC bemondója - videó (Agroinform)
Clyve Myrie nem leplezte örömét, miután a Manchester United kiesett a Real Madriddal szemben a Bajnokok Ligájából.
márc. 9
10:54
Man. City: Nani kiállítása nagy hiba volt - Mancini (She)
Roberto Mancini, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere szerint óriási hibát követett el Cüneyt Cakir játékvezető a keddi Manchester United–Real Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzésen, amikor kiállította a hazaiak portugál szélsőjét, Nanit.
márc. 9
11:03
A Videotonnak is vannak gyenge pontjai - Mészáros Ferenc (Agroinform)
Mészáros Ferenc most debütál az Eger kispadján. Nagy dobásra készül, csak a győzelemmel lenne elégedett a Videoton ellen
márc. 9
11:21
Megszakadt a Chicago történelmi menetelése - videó (Agroinform)
A 49. játéknapon megszakadt a Chicago Blackhawks pontgyártó sorozata az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).
márc. 9
11:23
Nincs letargia, nyerhetünk az MTK ellen - Tóth Bence (Agroinform)
A Pápa hármat kapott a Fraditól, majd négyet rúgott neki a Ligakupában. Vajon a Hungária körúton melyik arcát mutatja?
márc. 9
11:25
Csak a győzelem elfogadható az Eger ellen - José Gomes (Agroinform)
A Videoton szombaton 16 órakor az Eger otthonában lép fel a labdarúgó NB I 19. fordulójának meccsén.
márc. 9
11:30
Barca: a fiatal védő biztosan nem játszhat a Milan ellen (She)
Biztosan lemarad a Milan elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő keddi visszavágójáról Marc Bartra, az FC Barcelona labdarúgócsapatának 22 esztendős védője.
márc. 9
11:32
NB II: hiába toborzott játékosokat a Vác, nem lesz meccs (She)
Hiába toborzott játékosokat a héten az NB II-es Dunakanyar-Vác, a csapat nem léphet ma pályára a Szeged ellen, ugyanis nem érkeztek meg az új labdarúgók játékengedélyei.
márc. 9
11:48
Videó: üres kapunál rúgott lyukat a török válogatott játékos (She)
Nagy helyzetet hagyott ki Burak Yilmaz, a Galatasaray labdarúgója a Genclerbirligi elleni mérkőzésen a török bajnokságban. Yilmaz az első félidő végén kapott egy nagyszerű beadást, és már csak az üres kapuba kellett volna helyeznie, de nem sikerült: labda elment a lábai között.
márc. 9
11:50
Birkózás: rendkívüli kongresszus Moszkvában a NOB-ülés előtt (She)
Tizenegy nappal a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának szentpétervári ülése előtt, május 18-án Moszkvában rendkívüli kongresszust tart a Nemzetközi Birkózó-szövetség (FILA). Ott mutatják be azt a promóciós anyagot is, amellyel a sportág el akarja érni, hogy a 2020. évi olimpia programján maradjon.
márc. 9
11:57
A csonka fordulóban sem maradunk rangadó nélkül (Agroinform)
Az FA Kupa miatt csak csonka fordulót rendeznek a Premier League-ben, azonban így is jó meccsekre van kilátás.
márc. 9
12:06
PSG: Ibrahimovic alaposan odaszúrt a Real Madridnak (She)
Zlatan Ibrahimovic, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutott Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának támadója legfrissebb twitter-bejegyzésében kifejtette, nem szívesen találkozna a Real Madriddal a legjobb nyolc között.
márc. 9
12:08
Úszás: kitüntették az MTVA-t a debreceni Eb közvetítéséért (She)
Az Európai Úszóliga (LEN) kitüntette az MTVA-t a 2012-es úszó Eb magas színvonalú közvetítéséért.
márc. 9
12:15
Borzalmas időszakon vagyok túl - Rafael Nadal (Agroinform)
A térdsérüléssel küzdő Rafael Nadal ezúttal az Indian Wells-i keménypályás tenisztornán próbál helyt állni.
márc. 9
12:24
Videó: vívóvilágbajnokunk a Fradira szavaz a vasárnapi rangadón (She)
A Nemzeti Sport Vasárnapi vendége Kulcsár Krisztián kétszeres olimpiai ezüstérmes vívó. Az NSO Tv beharangozó videójában a labdarúgás a téma. A magyar válogatott sorsát mindig figyeli, a vasárnapi rangadón pedig a Fradit esélyesebbnek tartja az Újpestnél.

Keresés