2013. március 9. szombat

márc. 9
6:42
Félbemaradt a parasztság forradalma (Spa Trend Online)
Vasárnap ünnepelné századik születésnapját az 1980-ban New York-i száműzetésben meghalt Kovács Imre a Néma forradalom szerzője, parasztpárti politikus. Emléke és műve előtt tisztelgett a Politikatörténeti Intézetben csütörtökön tartott tudományos konferencia.
márc. 9
6:44
Meleg téma a PanoDráma előadásában (Spa Trend Online)
A PanoDráma vasárnap este az Óbudai Társaskörben (Budapest, III. kerület, Kiskorona u. 7.) Moisés Kaufman: A Laramie-projekt című művének felolvasószínházi bemutatóját tartja.
márc. 9
6:46
Sasvári Edité a MúzeumCafé Díj (Spa Trend Online)
Sasvári Edit művészettörténész, a Kassák Múzeum vezetője kapta az idei MúzeumCafé Díjat. A múzeumi magazin által összehívott szakmai grémium az intézmény nemzetközi mércével mérve is látványos tartalmi és formai megújításáért ítélte oda az elismerést.
márc. 9
6:48
Hölgyek, visszafogottabban (Spa Trend Online)
A februári díjosztások legelsője a Los Angeles-i Grammy Awards volt, de az Oscarhoz képest viszonylag kevés hír jelent meg róla a világsajtóban.
márc. 9
6:50
Helytelenből helyes írás (Spa Trend Online)
Sok kérdésben megengedőbb lesz az új helyesírási szabályzat, ugyanakkor több bank és az újságíró-szerkesztők rosszul járnak a módosítással. A jövőben a dühvel alak mellett a dühhelt is használhatjuk, amiként az sem lesz helytelen, hogy 1-én. A CIB, az FHB bank azonban komoly bajba kerülhet, ugyanis az új szabály szerint csak kötőjellel lesz helyes a nevük. A sajtómunkások pedig kizárólag úgy…
márc. 9
9:42
Firkin-fesztivál Szent Patrik napján (Metropol)
Koncerttel, sztepptánccal, finom falatokkal és hajnalba nyúló mulatsággal ünneplik az írek legnagyobb ünnepét.
márc. 9
11:48
Rájátszás-koncert az Akváriumban (Metropol)
A hazai pop-rock színtér népszerű szereplői, valamint kortárs költők közös produkciója a Rájátszás-sorozat.
márc. 9
19:00
Lábát törte egy színésznő - beugrások a soproni színházban (Spa Trend Online)
Lábát törte Molnár Anikó színművész a szombati próbán, ezért hónapokig társulaton belüli beugrásokkal pótolják - közölte a Soproni Petőfi Színház az MTI-vel.
márc. 9
19:12
Vége a kétdimenziós korszaknak a Disney-nél (Infostart)
Úgy tűnik, leáldozóban van a Disney stúdióban a hagyományos animációs filmek kora: nem készülnek többé kézzel rajzolt, kétdimenziós mozifilmek, és egyelőre nem is terveznek ilyen produkciókat.

Keresés