2013. március 2. szombat

márc. 2
6:42
Válogatás a legjobbakból (Spa Trend Online)
Ma este a Marion Cotillard főszereplésével készült Csont és rozsda című nagysikerű francia filmmel indul a Frankofón Filmnapok. Igazi filmkülönlegességekkel érkezik harmadik alkalommal Budapestre a francia nyelvterületet képviselő program. A március 1-9. között tíz frankofón ország húsz, nálunk most először látható filmje és Olivier Assayas rendező retrospektív sorozata szerepel az Uránia Nemzeti…
márc. 2
6:44
Nem engedem be a próbára az ördögöt (Spa Trend Online)
Mohácsi János rendező A velencei kalmár legmeghatóbb, legpimaszabb, legerőszakosabb adaptációjára készül. Jelenleg a Nemzeti Színházban próbálja a darabot, amelyet március végén mutatnak be. Ahogy fogalmazott, az előadás többek közt arra keresi a választ, miként válhat életveszélyessé a hétköznapokban egyre inkább tapasztalható előítéletesség.
márc. 2
6:46
Főigazgatói pályázat a Ludwig Múzeum élére (Spa Trend Online)
Kiírta a Ludwig Múzeum főigazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A pályázatokat 30 napon belül lehet benyújtani. Az elbírálásnak további 30 napon belül kell megtörténnie, a pályázati határidő lejártát követő 21 napon belül egy - legalább öttagú szakmai bizottság meghallgatja az aspiránsokat.
márc. 2
6:48
Az ország legnagyobb teátruma (Spa Trend Online)
Az Erkel Színház bezárása előtti utolsó előadása egy balettest volt, ami a Na de tényleg?! című darabbal, Kerényi Miklós Dávid koreográfiájával, fejeződött be.
márc. 2
10:00
Itt az 50 tehetséges magyar fiatal (Metropol)
A nyertesek 18 és 30 év közötti fiatalok, akik valamilyen területen átlagon felüli tehetséggel és szorgalommal rendelkeznek.
márc. 2
10:02
Richard Burton posztumusz csillaga (Metropol)
A világhírű színész kitüntetése Elizabeth Tayloré mellett fekszik.
márc. 2
10:36
A Képzelt riport... 40 éve (Metropol)
1973. március 2-án mutatta be a budapesti Vígszínház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt.
márc. 2
13:18
Tánccal nyitott az Erkel (Spa Trend Online)
A Pécsi, a Győri és a Nemzeti Balett közös táncestjével nyílt meg tegnap este csaknem hat év után újra az Erkel Színház, melynek idei működése 800 millió forintba kerül. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója szerint az Erkel belépésével az intézmény 8,3 milliárdos költségvetésén felül további 2 milliárd forintra lenne szükségük.
márc. 2
14:12
Népopera és Varázsfuvolácska a Facebook-nemzedéknek is (Infostart)
A Magyar Nemzeti Balett, a Pécsi Balett és a Győri Balett közös estjével nyitotta meg kapuit péntek este az Erkel Színház. Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a felújítás után az épület állaga 10 évig fenntartható.
márc. 2
15:06
Alan Parker filmrendező Budapesten tart mesterkurzust (Spa Trend Online)
A film, a forgatókönyvírás nem magányos, hanem közösségi művészet - mondta el Sir Alan Parker, a világhírű brit filmrendező és forgatókönyvíró az MTI-nek. Az Éjféli expressz, a Pink Floyd - The Wall, az Angyalszív és az Evita alkotója a Magyar Nemzeti Filmalap és a Filmhu - magyar moziportál Filmíró hétvégéjére érkezett Budapestre, hogy mesterkurzust tartson a magyar forgatókönyvíróknak a…
márc. 2
15:06
Telt ház Alan Parker mesterkurzusán (Metropol)
Az Éjféli expressz, a Pink Floyd - The Wall, az Angyalszív és az Evita alkotója Budapestre érkezett.

Keresés