2013. március 4. hétfő

márc. 4
6:06
Jól ment a párizsi szállodáknak (Infostart)
Párizs továbbra is a legkedveltebb turisztikai célpont a világon: a francia fővárost 29 millió turista kereste fel tavaly, a szállodák pedig nyolcvan százalékos kihasználtsággal rekordévet zártak 2012-ben - közölte a francia turisztikai hivatal.
márc. 4
6:06
Mali: hírhedt iszlám terroristát öltek meg (Kripto Akadémia)
Az egyik legismertebb észak-afrikai al-Kaida vezérel végeztek a csádi csapatok Maliban: megölték a "félszeműként" is emlegetett Mokhtar Belmokhtart, aki az algériai gázmezőn történt túszejtő akció agytrösztje volt.
márc. 4
6:08
Nincs kiút az Itáliában (Kripto Akadémia)
Egyre valószínűbbnek látszik, hogy az előrehozott választás jelenti a kiutat az olasz belpolitikai válságból.
márc. 4
6:10
Reflektorfényben a First Lady (Kripto Akadémia)
Bemutatták Michelle Obama új hivatalos portréját, a First Lady "Mama-táncot" adott elő egy tévéshowban, fellépett a tavalyi választási kampány egyik főszereplőjévé lett Nagymadárral (Big Bird), sőt videólánc segítségével még az Oscar-díjátadón is megjelent.
márc. 4
6:12
Kétes erkölcsű főpapok (Kripto Akadémia)
Ma kezdődik meg 115 bíboros részvételével az "előkonklávé", amelyen a főpapok a pápaválasztás előkészítéséről tanácskoznak. Hírek szerint a konklávé március 11-én kezdődik. A pápaválasztáson olyan főpapok is megjelennek, akik pedofil papokat fedeztek.
márc. 4
6:24
Zmajkovičová: új főügyészt kell választania a parlamentnek (Kitekintő)
Renáta Zmajkovičová, a Smer parlamenti alelnöke szerint a törvényhozásnak még az Alkotmánybíróság döntése előtt új főügyészt kellene választania, a testület ugyanis megerősítette, hogy az államfőnek oka van megtagadni Jozef Čentéš kinevezését.
márc. 4
7:18
Előbb a Vatileaks, utána a konklávé (Infostart)
A Vatikánban hétfőn kezdődik a pápaválasztó konklávét előkészítő bíborosi tanácskozás. Az új egyházfő megválasztására Rómába szólított bíborosok több napig tárgyalnak, és csak ezután kezdődik meg a pápai szolgálatot múlt csütörtökön befejező XVI. Benedek utódjának keresése.
márc. 4
7:18
Fico a kisebbségi kérdéssel tereli el a figyelmet a munkanélküliségről (Kitekintő)
Robert Fico kisebbségekkel elleni támadásaival el akarja terelni a figyelmet az egyre jobban növekvő munkanélküliségről – vallja a Híd és az MKP.
márc. 4
7:36
Mamutfogat fogott egy amerikai rákhalász (Kripto Akadémia)
Hatalmas mamutfog akadt egy amerikai rákhalász hálójába New Hempshire szövetségi állam partjainál, Rye Harbor közelében.
márc. 4
7:54
A családi pótlékot és a nyugdíjat is megadóztatná a kormány (Kitekintő)
Pierre Moscovici francia pénzügyminiszter nemrég bejelentette: a segélyek és a nyugdíjak megadóztatását fontolgatja a kormány. Komoly szakpolitikai vitát válthat ki az ötlet.
márc. 4
7:54
Több száz sérül Egyiptomban (168 Óra Online)
Több mint 250 port-szaídi lakos sebesült meg vasárnap a rendőrökkel történt összecsapásokban az egyiptomi egészségügyi minisztérium szerint. A biztonsági erők egy tagja meghalt, egy pedig megsebesült.
márc. 4
8:12
Áprilistól német katonákat küldenek Maliba (Kitekintő)
A Bundestag csütörtökön megszavazta 330 német katona Maliba küldését.
márc. 4
8:48
Szenzációs siker a HIV-gyógyításban (Metropol)
A fertőzés felfedezése óta eltelt 32 év során ez mindössze a második eset, hogy valakit teljesen sikerült meggyógyítani.
márc. 4
8:48
Fico: "nem támadtam a kisebbségeket" (Kripto Akadémia)
Félreértésről, és nem a kisebbségek elleni támadásról van szó - állítja Robert Fico szlovák miniszterelnök a Matica Slovenská (Szlovák Anyácska) kulturális szervezet múlt heti jubileumi rendezvényén elhangzott, nagy vihart kiváltó beszédéről abban az interjúban, amely hétfőn jelent meg az Új Szó című szlovákiai magyar napilapban.
márc. 4
9:24
A román külügyminiszter diplomáciai mederbe terelné a vitát (Kitekintő)
A magyar-román kapcsolatok vitás kérdéseit diplomáciai kereteket közé kell terelni, mert a sajtón keresztül való üzengetés és a tüntetések nem oldanak meg semmit - hangsúlyozta Titus Corlăţean külügyminiszter.
márc. 4
9:24
A kudarc oka a korrupciós botrány, amelybe a párt keveredett (168 Óra Online)
A szuperválasztási vasárnap politikai bombája már az első trend délutáni nyilvánosságra hozatalakor robbant: a Szabadságpárt elvesztette fellegvárát, Jörg Haider egykori birodalmát. A csakis Karintiában működő FPK második helyre szorult a Szociáldemokrata Párt mögött. Alsó-Ausztriában minden marad a régiben: Erwin Pröll és a Néppárt megőrizte vezető szerepét. Stronach vadonatúj pártja jól…
márc. 4
9:42
Fico félreértésről beszél (Infostart)
Félreértésről, és nem a kisebbségek elleni támadásról van szó - állítja Robert Fico szlovák miniszterelnök a Matica Slovenská (Szlovák Anyácska) kulturális szervezet múlt heti jubileumi rendezvényén elhangzott, nagy vihart kiváltó beszédéről abban az interjúban, amely hétfőn jelent meg az Új Szó című szlovákiai magyar napilapban.
márc. 4
9:42
Berlusconi az örök túlélő (Kitekintő)
Minden szem Olaszországra szegeződik, ahol a törvényhozási választást követően patthelyzet alakult ki a szenátusban.
márc. 4
10:18
Románia lemond Schengenről (Kitekintő)
Romániát nem érdekli többé a schengeni csatlakozás, ha az uniós belügyminiszterek jövő heti tanácskozásán ismét elhalasztják az ország felvételét a határellenőrzés nélküli övezetbe – jelentette ki Titus Corlatean külügyminiszter.
márc. 4
10:54
Teljes az ellenzéki csőd: örülhet a kormány (Kitekintő)
Valóban feloszlatta saját magát a Mi Ukrajnánk párt vagy újabb sikertelen próbálkozásnak lehetünk tanúi? Bondarcsuk újabb politikai játszmája a volt ukrán államfő, Viktor Juscsenko ellen.
márc. 4
10:54
Tovább harcol a dohányzás ellen Sanghaj (Kripto Akadémia)
Hiába a szigorú dohányzási tilalom, továbbra is emelkedik a beltéri helyiségekben füstölők száma a kelet-kínai Sanghajban - a helyi vezetés még szigorúbb szabályokkal és büntetésekkel harcolna a helyzet ellen.
márc. 4
10:56
Online szavazással lépnének ki az eurózónából (Kitekintő)
A hétvégén egy olasz rádiókabarét hallgattunk, amibe valahogy belekerültek a franciák is.
márc. 4
11:12
Halottak a kenyai választásokon (Metropol)
Fegyveres incidensek közepette kezdődtek meg a választások Kenyában hétfő reggel.
márc. 4
11:30
Orosz videoklip űzött gúnyt a svéd honvédelemből (Kitekintő)
Egy orosz műsor a svéd vezérkari főnök januári kijelentését parodizálta Oroszország megtámadja Svédországot címmel.
márc. 4
11:48
Moszkvában tárgyal az ukrán elnök (168 Óra Online)
Ukrajna és Oroszország energetikai, továbbá gazdasági és kereskedelmi együttműködésének kérdései lesznek a fő témái Viktor Janukovics ukrán államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfői moszkvai megbeszélésének – közölte a hétvégén Szerhij Levocskin, az ukrán elnöki adminisztráció vezetője.
márc. 4
12:24
Chávez állapota kapcsán tüntetnek Caracasban (Kitekintő)
Több száz diák és a venezuelai ellenzéki vonult Caracas utcáira azt követelve, hogy adjanak információt az elnök, Hugo Chávez egészségi állapotáról.
márc. 4
13:00
Újabb magyar kontingens Afganisztánba (Metropol)
Afganisztánba indul a kabuli reptér őrzését ellátó, 230 fős kontingens második váltása.
márc. 4
13:00
Matolcsy az infláció ellensége (Kitekintő)
Az új jegybankelnök ma foglalja el hivatalát, harmadik alelnökként pedig Balog Ádám, az NGM korábbi adóügyekért felelős helyettes államtitkára csatlakozik az MNB-hez.
márc. 4
13:02
Álpüspök vegyült a bíborosok közé (Metropol)
Egy püspöknek öltözött idegen férfi vegyült el hétfőn a bíborosok között, akik a VI. Pál audienciaterem előtt gyülekeztek, hogy részt vegyenek a konklávét előkészítő tanácskozáson.
márc. 4
13:18
Nagy a baj: napokon belül új kormánya lehet az országnak (Kitekintő)
Bulgáriában és Macedóniában egyaránt politikai válság alakult ki. A Kitekintő legújabb összehasonlító elemzésében kívánja bemutatni a két szomszédos országban zajló eseményeket.
márc. 4
13:18
Kasper: nem lenne szabad elsietni a pápaválasztást (168 Óra Online)
Ellenzi a pápaválasztó gyűlés (konklávé) előre hozását Walter Kasper német bíboros, az új pápát megválasztó testület legidősebb tagja, mert úgy véli, hogy a 115 fős testület tagjainak előbb meg kell ismerniük egymást.
márc. 4
13:20
Eltűnhetnek a pecsétek az útlevelekből (Kitekintő)
Az EU-n kívülről érkező állampolgárok gyorsabb, de a közösség számára biztonságosabb uniós határátlépését célozza az a csütörtökön elfogadott jogszabálycsomag, amelynek hatására automatikusan kiszűrhetők lesznek azok, akik az engedélyezettnél tovább tartózkodnak az Európai Unióban.
márc. 4
13:36
Lefülelték az álpüspököt (Infostart)
Egy püspöknek öltözött idegen férfi vegyült el hétfőn a bíborosok között, akik a VI. Pál audienciaterem előtt gyülekeztek, hogy részt vegyenek a konklávét előkészítő tanácskozáson.
márc. 4
14:30
Két hét haladékot kapott Netanjahu (Kitekintő)
Két hét haladékot kapott Benjámin Netanjahu Simon Peresztől, miután négy hét alatt nem sikerült kormányt alakítania. Ha ez március 16-ig sem sikerül, az elnök új választásokat írhat ki.
márc. 4
14:48
Buszjáratokat indítottak csak palesztinoknak Izraelben (Kripto Akadémia)
Az egyik izraeli busztársaság különjáratokat indított hétfőtől csak palesztinok számára Ciszjordánia és Izrael központi részei között.
márc. 4
15:06
Nem várt mértékben bővült az ipari termelés Horvátországban (Infostart)
Az előrejelzésekkel ellentétben jelentősen bővült az ipari termelés januárban éves és havi szinten is Horvátországban - közölte a helyi tömegtájékoztatás hétfőn.
márc. 4
15:06
Tőkeemelés jön a legnagyobb német banknál? (Kitekintő)
A pénteki 6%-os esés hátterében tőkeemelési spekuláció állhat. A Goldman Sachs legújabb elemzésében – eladásra minősítette a céget – azt írja, hogy 13 milliárd dolláros tőkeinjekcióra szorulhat a bank.
márc. 4
15:06
Már nyolcszáz évvel ezelőtt is dohányoztak Kaliforniában (Metropol)
Már nyolcszáz évvel ezelőtt is dohányoztak azon a vidéken, ahol ma Kalifornia amerikai szövetségi állam terül el.
márc. 4
15:06
Külföldi sajtó Magyarországról - az IMF-tárgyalásokról, Matolcsy jelöléséről (Kripto Akadémia)
Az IMF-tárgyalásokról és magyar makrogazdasági adatokról közölt elemző írást a Wirtschaftsblatt című osztrák gazdasági lap.
márc. 4
15:24
Csillagvizsgáló programmal a mellrák ellen (Kitekintő)
Áttörés az emlőrák elleni küzdelemben: egy csillagászok által használt programmal egy hét helyett már egy nap alatt elkészülhet a szövetminta elemzése, ezáltal felgyorsítva a gógyulási folyamatot.
márc. 4
15:24
Karintia búcsút mondott Haider pártjának (Metropol)
Még soha egyetlen ausztriai párt sem szenvedett akkora szavazatveszteséget, mint a Karintiai Szabadságpárt március 3-án.
márc. 4
15:24
Románia nem fog szavazást kérni a héten a schengeni csatlakozásáról (168 Óra Online)
Románia nem fog szavazást kérni schengeni csatlakozásáról az Európai Unió belügyminisztereinek e heti tanácskozásán – közölte hétfőn Victor Ponta román miniszterelnök.
márc. 4
16:18
Kiengedték a kórházból II. Erzsébetet (Infostart)
Hazatérhetett hétfő délután a brit uralkodó, akit előző nap szállítottak kórházba emésztőszervi fertőzés miatt.
márc. 4
16:18
Hamarosan tárgyalnak az egyházak devizahiteleiről (Metropol)
A református egyház által felvett devizahitelek összege mintegy 14,3 millió svájci frankot tesz ki.
márc. 4
16:18
Az év legnagyobb harcára készülnek a magyarok (Kitekintő)
Hivatalosan is frontra indul a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), hogy megvívja az idei év egyik legnagyobb harcát, amelynek tétje az ország közigazgatási reformja és fejlesztési régióinak átszervezése.
márc. 4
16:20
SPD: Döntsenek a polgárok a kampánypontokról (Kitekintő)
Szombaton egy nyilvános ülésen választottak ki tizenegy témát, amit az SPD kampánypontjai közé építenének.
márc. 4
16:36
Elhagyta a kórházat a brit uralkodó (Metropol)
Az idén 87 esztendős II. Erzsébet királynő már péntek óta szenvedett a gasztroenteritisz tüneteitől.
márc. 4
16:54
Még mindig Carlos Slim a világ leggazdagabb embere (Infostart)
Hetvenhárom milliárd dollárra becsült vagyonával már negyedik éve Carlos Slim mexikói üzletember vezeti a világ leggazdagabb embereinek Forbes-listáját. A dollármilliárdosokat számba vevő lista idei kiadása minden korábbinál több, összesen 1426 nevet tartalmaz.
márc. 4
16:54
Tőkés László bepereli Victor Pontát (Metropol)
Tőkés szerint a „posztkommunista uszítópolitika” szemmel láthatóan a mostani román kormánytól indul.
márc. 4
17:12
Varga is mentené a devizahiteleseket (Kitekintő)
A Matolcsy György helyét átvevő új Nemzetgazdasági Miniszter a gazdaságpolitika konszolidálását, kiszámíthatóbb környezetet helyezett kilátásba, főként az adórendszer tekintetében.

Keresés