2013. február 28. csütörtök

febr. 28
6:06
Martonyi: Európa iránti elkötelezettségét hangsúlyozta Kerry Rómában (Infostart)
Európa iránti elkötelezettségét hangsúlyozta az olasz fővárosban tett látogatása alkalmából rendezett transzatlanti vacsorán John Kerry amerikai külügyminiszter - mondta el az MTI-nek Martonyi János.
febr. 28
6:06
Nincs előrelépés az iráni atom ügyében (Kripto Akadémia)
Eredmény nélkül zárult a találkozó Almatiban: egyetlen dologban értettek egyet a felek, hogy nem tudnak megegyezni.
febr. 28
6:08
Százezrek búcsúztak XVI. Benedek pápától (Kripto Akadémia)
Több százezren búcsúztak tegnap a pápától XVI. Benedek utolsó nyilvános fellépésén.
febr. 28
6:10
Aggódnak Róma miatt (Kripto Akadémia)
Akár az Európai Unió irányvonalát is módosíthatja a hétfőn lezárult olasz parlamenti választás, amely patthelyzetet eredményezett. Az EU-nak hasonló gondokkal kell szembesülnie, mint tavaly, az első görög választás után, amikor Görögország vált kormányozhatatlanná. Akkor egy új választás jelentette a kiutat, most azonban ez több okból sem működhet.
febr. 28
6:12
Egymásra mutogatnak Washingtonban (Kripto Akadémia)
Újra megkezdődött az egymásra mutogatás Washingtonban. Március 1-én - ha Obama elnök és a kongresszus nem jut megállapodásra - most már menthetetlenül beindul a "fűnyíró", mintegy 85 milliárd dollár értékben kötelező költségvetési lefaragások lépnek életbe.A republikánusok a demokrata elnököt hibáztatják, a Fehér Ház a kongresszusi obstrukciót okolja, de mintha mindenki beletörődött volna a…
febr. 28
6:14
Államok bomlófélben (Kripto Akadémia)
A területi államok, melyek a Közel-Keleten mindig is mesterséges képződménynek, egyfajta nyugati importnak számítottak, az Arab Tavasz eseményei nyomán bomlásnak indultak, különösen az úgynevezett Termékeny Félhold térségében - mutatott rá a Magyar Külügyi Intézetben tartott tegnapi előadásában Uzi Rabi izraeli tanszékvezető, politológus, a Kneszet tanácsadója, aki ma a Gyömrői úti Szent Pál…
febr. 28
7:00
A pápa utolsó napja a Vatikánban (Infostart)
Csütörtök este, pontban nyolc órakor mond le XVI. Benedek, aki pápasága utolsó napján a bíborosoktól búcsúzik el, majd helikopterrel elhagyja a Vatikánt és Castel Gandolfóba vonul vissza. Távozásával az apostoli szék megüresedik az új egyházfő megválasztására várva.
febr. 28
7:18
Kávé mellé ingyen jár a New York Times (Metropol)
Kávé mellé ingyen jár a New York Times aktuális számából 15 cikk azoknak, akik a Starbucks valamely üzletében vásárolják meg italukat az Egyesült Államokban.
febr. 28
7:36
Magánrepülőt vett az elsikkasztott pénzből a szakszervezeti vezető (Kitekintő)
Börtönben Mexikó legbefolyásosabb szakszervezeti vezetője, az oktatásban dolgozók érdekeit évekig képviselő Elba Esther Gordillo. A vád sikkasztás. Az eltulajdonított összegeket szépeszeti műtétekre, külföldi ingatlanokra és magánrepülőgépre költötte.
febr. 28
7:54
EP-képviselők: Fico nincs köszönőviszonyban az európaisággal (Kitekintő)
Mészáros Alajos és Bauer Edit, a Magyar Közösség Pártjának két európai parlamenti képviselője közleményben reagált a szlovák kormányfő nyilatkozatára.
febr. 28
8:12
Virágzik a fegyvereladás az Egyesült Államokban (Infostart)
Virágzik a fegyverkereskedelem az Egyesült Államokban, a fegyvereladás az egyik legjövedelmezőbb üzletté vált.
febr. 28
8:30
Szlovákia: Csökken a magyar érdekeltségű pártok népszerűsége (Kitekintő)
Bár a Smer továbbra is toronymagasan vezeti a pártok népszerűségi listáját, lassan csökkennek a preferenciái.
febr. 28
8:30
Veszélyeztetik Európát az idegen állat- és növényfajok (Metropol)
Kárt okoznak a bevándorló fajok a gazdaság és az egészségügy terén is.
febr. 28
8:48
Első körben pert vesztett a MOGYE magyar tagozata (Kitekintő)
Az Orvosi és Gyógyszerészeti Képzés Magyar Egyesülete (AMPCMF) elveszítette a pert, amelyet a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) Chartája ellen indított.
febr. 28
9:06
Kelemen Hunor: a nyelvi jogokat törvények szentesítik (Kitekintő)
Szolidaritásáról biztosítja Kelemen Hunor szövetségi elnök Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét, miután az Országos Diszkriminációellenes Tanács pénzbüntetéssel sújtotta a helyi önkormányzatot amiatt, hogy a főépítészi állás meghirdetésekor a magyar nyelv ismeretét is a kritériumok közé sorolta.
febr. 28
9:24
Fellegi: Orbán zéró toleranciát hirdetett a rasszista politikával szemben (Kripto Akadémia)
Orbán Viktor miniszterelnök zéró toleranciát hirdetett a rasszista politikával szemben - jelentette ki Fellegi Tamás volt nemzeti fejlesztési és tárca nélküli miniszter az amerikai képviselőház külügyi bizottságának egyik albizottságában szerdán, egy kérdésre válaszolva.
febr. 28
9:42
Pekinget beterítette a sivatagi homok (Infostart)
Beterítette az északról érkezett finom szemcséjű, apró, sárgás sivatagi homok a kínai fővárost csütörtökön. A levegő minősége ismét a veszélyes tartományba került - közölte a pekingi környezet-megfigyelő központ.
febr. 28
9:42
Történelmi megbékélést szorgalmaz a szlovák külügyi bizottság elnöke (Kitekintő)
A magyar-szlovák történelmi megbékélés és a két ország közötti kényes témákról megkezdett párbeszéd fontosságáról beszélt Frantisek Sebej, a szlovák parlament külügyi bizottságának elnöke azon a budapesti sajtótájékoztatón, amelyet a magyar és a szlovák parlament külügyi bizottságának találkozója után tartott Balla Mihállyal, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökével.
febr. 28
9:42
Ilyen sem volt még: egy semmiből jött párt elvitte a szavazatok egynegyedét (168 Óra Online)
Ilyen sem volt még Nyugat-Európa háború utáni történelmében! Egy semmiből jött párt, voltaképp nem is párt, hanem mozgalom, amelyet egy blogjáról híres bohóc, egykori televíziós celeb fémjelez, a vasárnap–hétfői olasz választásokon elvitte a szavazatok egynegyedét. A párt neve „5 Csillag Mozgalom”, vezére Beppe Grillo, akinek koherens programja ugyan nincs, de nálánál senki nem tudja szebben…
febr. 28
10:00
Fordulóponthoz érkezhetett az iráni atomprogram évtizedes vitája (Infostart)
Valóban áttörés történt az iráni atomprogramról indult nemzetközi tárgyalásokon? Irán mérföldkőnek nevezte az ENSZ Biztonsági Tanács állandó tagjaival folytatott kazahsztáni megbeszélését. A többi atomhatalom enyhítené a Teheránnal szembeni szankciókat.
febr. 28
10:00
Lemondott a boszniai szerb kormány (Kitekintő)
Lemondott a boszniai Szerb Köztársaság kormánya - jelentette szerdán a boszniai és a horvát média.
febr. 28
10:18
A bolgár államfő kiírta az előre hozott választásokat (Infostart)
Roszen Plevneliev bolgár államfő csütörtökön bejelentette, hogy május 12-én tartják meg az előre hozott választást Bulgáriában, amely a gazdaság stabilitást fenyegető politikai válságba sodródott.
febr. 28
10:18
Luxemburg is rábólinthat a melegházasságra (Kitekintő)
A törvényhozás júniusban dönthet  az azonos neműek házasságkötéséről, az örökbefogadás kérdése azonban megoldatlan marad.
febr. 28
10:36
"Példás" a román kisebbségpolitika (Kitekintő)
Elégedett Románia kisebbségpolitikájával Jean-Claude Mignon, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnöke.
febr. 28
10:36
Kábítószerrel lőtték az USA-t Mexikóból (Metropol)
Ágyúval lőttek Mexikóból az Egyesült Államokba, de nem háborús célból, hanem kábítószert. Az ágyú házi készítésű, csöve műanyagból van, lövedéke marihuána, amelyet sűrített levegő repít ki csövéből.
febr. 28
11:12
Külföldre is hívják a kínai rendőrséget (Kitekintő)
A kínai rendőrség Argentínában lebuktatott több olyan bűnbandát, amelyeknek a tevékenysége a védelmi pénzek beszedésétől az emberrabláson át a gyilkosságig terjedt - adta hírül a közbiztonsági minisztérium közleményére hivatkozva a kínai média csütörtökön.
febr. 28
11:30
Környezetkímélő elektromos autót fejlesztett ki Brazília (Kitekintő)
Az új fejlesztésű nátrium-akkumulátoros autó már nem környezetszennyező.
febr. 28
11:30
200 millió fölé emelkedik az öregek száma Kínában (Metropol)
A hatvanévesek vagy a felettiek aránya a teljes népességen belül ez év végére megközelíti a 15 százalékot.
febr. 28
11:32
Előre hozott választások lesznek Bulgáriában (Metropol)
Roszen Plevneliev bolgár államfő csütörtökön bejelentette, hogy május 12-én tartják meg az előre hozott választást Bulgáriában, amely a gazdasági stabilitást fenyegető politikai válságba sodródott.
febr. 28
11:48
Újraindítják a japán atomreaktorokat (Kitekintő)
Japán újraindítja leállított atomreaktorait, amint végeztek biztonsági átvizsgálásukkal - közölte Abe Sindzó japán miniszterelnök csütörtökön.
febr. 28
12:06
A távozó pápa népszerűbb, mint a katolikus egyház (Infostart)
Vatikánvárosban XVI. Benedek búcsúztatására, Castel Gandolfóban a fogadására készülnek a pápa lemondásának napján. Egy csütörtökön megjelent olasz felmérés szerint Joseph Ratzinger népszerűtlen egyházat hagy hátra.
febr. 28
12:06
Az MSZP szerint álszent a Fidesz nyilatkozata (Kitekintő)
Álszentnek és hazugnak tartja az MSZP a Fidesz részéről azt a nyilatkozatot, amelyben Győrffy Balázs képviselő a korábbi szocialista kormányzatot tette felelőssé azért, hogy az Európai Bizottság mintegy 9,3 millió euró, azaz hozzávetőleg 2,7 milliárd forint uniós támogatás visszafizetésére kötelezte Magyarországot.
febr. 28
12:24
Népszavazás a cégvezetők "mértéktelen jövedelmeiről" (Infostart)
Cégvezetőik "mértéktelen jövedelmeiről" tartanak népszavazást vasárnap Svájcban: a vállalatvezetők által bezsebelt csillagászati összegek hatására összegyűlt a szükséges százezer aláírás egy ilyen célú népi kezdeményezés támogatásához.
febr. 28
12:24
Búcsúzik XVI. Benedek (Metropol)
Vatikánvárosban XVI. Benedek búcsúztatására, Castel Gandolfóban a fogadására készülnek.
febr. 28
12:26
Féltik az MNB függetlenségét Matolcsytól (Metropol)
A magyar nemzeti bank élén várható változással foglalkozott az osztrák Wirtschaftsblatt és a svájci Neue Zürcher Zeitung. Hírünk a világban.
febr. 28
12:42
AIDS-esek tüntettek Pekingben (Kitekintő)
Mintegy 90 AIDS-beteg, illetve HIV-fertőzött követelt jobb egészségügyi ellátást és méltányosabb anyagi támogatást Pekingben, a polgári ügyek minisztériuma előtt - számolt be az eseményről a Global Times című angol nyelvű napilap csütörtökön.
febr. 28
12:42
FUEN: a zászlóügyhöz hasonló vitákat nem a kisebbségek kárára kell folytatni (168 Óra Online)
Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) aggodalmát fejezte ki a zászlóügy kapcsán kialakult román-magyar vita miatt, és kijelentette, az államoknak nem szabad a kisebbségek kárára vitatkozni. A FUEN szerint elfogadhatatlan a székely zászló használatának romániai tiltása.
febr. 28
13:00
Jack Lew az új amerikai pénzügyminiszter (Kitekintő)
Az amerikai szenátus jóváhagyta Jack Lew pénzügyminiszteri kinevezését.
febr. 28
13:18
Erdő Péter is részt vett XVI. Benedek búcsúztatásán (Infostart)
Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett azon a csütörtöki rendezvényen, amelynek keretében a leköszönő XVI. Benedek pápa elbúcsúzott a bíborosi kollégiumtól a VIII. Kelemen pápáról elnevezett vatikáni Sala Clementina-teremben - mondta Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára a testület tavaszi ülése után tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.
febr. 28
13:18
Sajtburger helyett együnk quinoát! (Kitekintő)
Az ENSZ a 2013-as évet a „Quinoa Nemzetközi Évének” nyílvánította. Evo Morales, bolíviai elnök az ENSZ Közgyűlésében az inka gabonaféle magas tápértékét méltatta, ugyanakkor keményen bírálta a nyugati gyorséttermeket.
febr. 28
13:36
Korrupcióval gyanúsítják Berlusconit (Metropol)
Újabb vizsgálat indult Olaszországban Silvio Berlusconi volt kormányfő ellen azzal a gyanúval, hogy a 2006-os választások után "megvett" egy baloldali szenátort.
febr. 28
13:36
Chávez halálhírét jelentette be egy kolumbiai televízió (Kitekintő)
Február 27-én délután a kolumbiai NTN24 hírcsatorna bejelentette Hugo Chávez venezuelai elnök halálát.
febr. 28
13:38
Országszerte tüntettek a postások Romániában (Metropol)
Elmaradt juttatásaikért és a tervezett elbocsátások ellen tüntettek csütörtökön a postások Romániában.
febr. 28
13:54
FUEN: a zászlóügyhöz hasonló vitákat nem a kisebbségek kárára kell folytatni (168 Óra Online)
Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) aggodalmát fejezte ki a zászlóügy kapcsán kialakult román–magyar vita miatt, és kijelentette, az államoknak nem szabad a kisebbségek kárára vitatkozni. A FUEN szerint elfogadhatatlan a székely zászló használatának romániai tiltása.
febr. 28
13:56
Országszerte tüntettek a postások a privatizáció ellen (168 Óra Online)
Elmaradt juttatásaikért és a tervezett elbocsátások ellen tüntettek csütörtökön a postások Romániában.
febr. 28
14:12
Steinbrück szerint két olasz bohóc nyert (Kitekintő)
Peer Steinbrück nyilvánosság előtt nevezte bohócnak Berlusconit és Grillot, Napolitano lemondta szerdai találkozójukat.
febr. 28
14:30
Házaspárt küldene Mars-körüli utazásra Dennis Tito (Kitekintő)
Kevesebb, mint öt év múlva egy kalandos, de spártai magánvállalkozás keretében egy házaspárt küldene Mars-körüli utazásra Dennis Tito amerikai multimilliomos, a világ első űrturistája - jelentették be szerdán Washingtonban az Inspiration Mars elnevezésű nonprofit szervezet képviselői.
febr. 28
14:48
Jogosan fizettették vissza az állami támogatást (Kitekintő)
Az Európai Bíróság szerdán hozott ítéletében elutasította a Péti Nitrogénművek keresetét, amit a vállalat az Európai Bizottság állami támogatás visszafizetését elrendelő határozata ellen nyújtott be.
febr. 28
14:48
Egyszerűbb lehet a belépés (Metropol)
„Okos határokkal” javasolja egyszerűbbé tenni a beutazást a belső határok nélküli schengeni övezetbe az Európai Bizottság.
febr. 28
15:06
Orbán Libanonban tárgyalt (Infostart)
A magyar külpolitikának fontos eleme a nyitás az arab világ felé, amelyben az üzletileg nyitott Libanont kulcsországnak tekinti Magyarország - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Bejrútban, miután hivatalos látogatása alkalmával megbeszélést folytatott Nadzsíb Mikáti libanoni kormányfővel.

Keresés