2013. február 15. péntek

febr. 15
5:30
Nőkkel és gyerekekkel teli buszt raboltak el Szíriában (HVG)
Szíriában ismeretlen fegyveresek elraboltak csütörtökön egy autóbuszt, amelyen körülbelül 40 ember, főként nő és gyerek utazott az északi országrészből Damaszkuszba - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.
febr. 15
5:32
Saját párttársai hátráltatják az új amerikai védelmi miniszter kinevezését (HVG)
Az amerikai szenátus republikánus kisebbsége megakasztotta a védelmi miniszteri posztra jelölt Chuck Hagel kinevezési folyamatát egy csütörtöki szavazáson. A szenátorok arról döntöttek, lezárják-e Hagel meghallgatását, és ehhez 60 igenlő voks kellett volna, de majdnem az összes republikánus elutasította az indítványt, így csak 58 szavazat jött össze. A jelölt kinevezését saját párttársai…
febr. 15
6:06
Partot ért a bajba került luxushajó (HVG)
Kikötött helyi idő szerint csütörtök este az alabamai Mobile-ban az az üdülőhajó, amely napokon keresztül hánykolódott a Mexikói-öbölben a gépteremben keletkezett tűz miatt.
febr. 15
6:06
Márciusban tíz magyar tiszt indul Maliba (Népszava)
Magyarország tíz kiképzőtiszttel járul hozzá az Európai Unió (EU) mali missziójához - jelentette be tegnap Hende Csaba honvédelmi miniszter.
febr. 15
6:08
Bűnözők pályázhattak a szerb kormány repülőgépére (HVG)
A szerb rendőrség óva intette csütörtökön Ivica Dacic miniszterelnököt a kormány repülőgépének használatától, miután a belbiztonsági szolgálattól olyan információkat kapott, hogy "bizonyos bűnözői klánok" a gép megrongálására készültek – értesült a szerb sajtó.
febr. 15
6:08
Újra forrong Bahrein (Népszava)
Vizsgálatot indít a bahreini kormány annak kiderítésére, milyen körülmények között vesztette életét egy tizenéves fiú az elbukott felkelés második évfordulóján rendezett demonstráció során.
febr. 15
6:10
Iráni tisztviselőt öltek meg Szíriában (Népszava)
Megöltek egy magas rangú iráni tisztségviselőt Szíriában csütörtökre virradó éjjel - közölte tegnap Irán bejrúti nagykövetsége.
febr. 15
6:12
Nem jött be az ÖVP stratégiája (Népszava)
Bár a néhány héttel ezelőtt Ausztriában megrendezett véleménynyilvánító népszavazáson a nagy többség, hatvan százalék, úgy döntött, maradjon a sorkatonaság az országban, s a választók ezzel a nagykoalíció kisebbik tömörülését, az Osztrák Néppártot (ÖVP) erősítették, a pártpreferenciákban mindez nem tükröződik. Olyannyira, hogy az ősszel megrendezendő parlamenti választáson még az ÖVP második helye…
febr. 15
7:18
Meteoritdarabok csapódtak be Oroszországban: sérültek is vannak (HVG)
A Föld körüli atmoszféra alacsony rétegeiben átvonuló meteoritfelhő okozott kisebb károkat és sérüléseket pénteken Oroszország középső részén és az Urál-hegységben.
febr. 15
7:36
Ismét magyar tábornok kapott vezető szerepet Afganisztánban (HVG)
Mától fél éven át ismét magyar tábornok látja el az ISAF (Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erő) Északi Regionális Parancsnokságának törzsfőnöki feladatait - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t.
febr. 15
7:36
Felújítják a pápák egykori "vészkijáratát" (Népszava)
Restaurálják Rómában a Vatikánt az Angyalvárral összekötő falba rejtett folyosót, melyen egykor a pápák veszély esetén el tudtak menekülni - jelentette az olasz sajtó.
febr. 15
7:54
Nagy kincs rejtőzhet az ország alatt (Kitekintő)
India és Uruguay egy közös megállapodás tervezetéről tárgyal a latin-amerikai országban fellelhető ásványkincsek feltárása és kitermelése kapcsán.
febr. 15
8:12
Mi lesz XVI. Benedekkel a távozása után? (MaHu)
XVI. Benedek megtartja a pápává való beiktatásakor maga választotta nevet, azt azonban még nem tudni, hogy a volt pápát milyen egyházi titulus fogja megilletni, ahogy azt sem, hogy milyen papi ruhát visel majd.
febr. 15
8:12
Kovács Péter: Toró nevetségessé teszi magát közleményeivel (Kitekintő)
„Közleményéből Toró T. Tibor egy dolgot felejtett ki: az RMDSZ és Románia posztkommunista, balliberális kormánya a hibás azért, mert a Facebook közösségi oldalról eltűnt Kolozsvár magyar megnevezése” – reagált  Kovács Péter RMDSZ-főtikár az EMNP szerdai állásfoglalására.
febr. 15
8:14
Szíria - elraboltak egy nőket és gyerekeket szállító buszt (MaHu)
Szíriában ismeretlen fegyveresek hatalmukba kerítettek csütörtökön egy autóbuszt, amelyen mintegy 40 ember, főként nő és gyerek utazott az északi országrészből Damaszkuszba - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).
febr. 15
8:30
Atomrobbantás: nem találtak radioaktív anyagokat a dél-koreai levegőben (HVG)
Dél-Korea nem észlelt olyan radioaktív anyagokat, amelyek Észak-Korea harmadik nukleáris kísérleténél kerülhettek volna a légtérbe. Szöulban pénteken bejelentették, hogy beszüntetik a minták gyűjtését a tengeren, de folytatják a szárazföldi állomások adatainak figyelését.
febr. 15
8:30
Ismét magyar tábornok az ISAF Északi Regionális Parancsnokságának törzsfőnöke (MaHu)
Mától fél éven át ismét magyar tábornok látja el az ISAF (Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erő) Északi Regionális Parancsnokságának törzsfőnöki feladatait - tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium.
febr. 15
8:48
Megdöbbentő videók: meteorit csapódott be Oroszországban (HVG)
Meteorit csapódott be péntek reggel az oroszországi Cseljabinszk körzetében. Az égen átsuhanó tűzcsóváról több felvétel is született, sőt, olyan videó is van, ahol a becsapódást is hallani.
febr. 15
8:48
Meteoritfelhő okozott károkat és sérüléseket Oroszországban (MaHu)
A Föld körüli atmoszféra alacsony rétegeiben átvonuló meteoritfelhő okozott kisebb károkat és sérüléseket pénteken Oroszország középső részén és az Urál-hegységben.
febr. 15
9:06
Lejtőre került 2012 végére a magyar gazdaság (Kitekintő)
Majdnem 1 százalékkal esett vissza a magyar gazdaság az Eurostat csütörtökön közzétett gyorsjelentése szerint 2012 harmadik és utolsó negyedéve között. Az eurózónában 0,6 százalékos, az EU átlagában 0,5 százalékos volt a negyedik negyedévben a visszaesés.
febr. 15
9:24
Crin Antonescu az alkotmánymódosító bizottság élén (Kitekintő)
Megszavazta kedden a bukaresti parlament annak a bizottságnak a létrehozását, amelynek feladata az alkotmánymódosítás kidolgozása lesz.
febr. 15
9:42
A fürdőszobaajtón át lőtte le barátnőjét Oscar Pistorius (HVG)
A fürdőszoba ajtaján keresztül adott le négy lövést barátnőjére csütörtökön Oscar Pistorius – írja a Reuters dél-afrikai sajtóhírekre hivatkozva. A gyilkossággal vádolt sportolót őrizetbe vették, nemrég kezdődött a bírósági meghallgatása Pretoriában.
febr. 15
10:00
Galéria: pusztított a becsapódó meteor Oroszországban (HVG)
Meteorit csapódott be péntek reggel az oroszországi Cseljabinszk körzetében. A becsapódás következményeként ablakok törtek be, egy cink gyár félig összeomlott és közel 500-an sérültek meg.
febr. 15
10:18
Megkezdődtek a KMKSZ alapszervezeti közgyűlései (Kitekintő)
Február 3-án elkezdődött a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alapszervezeti közgyűléseinek időszaka, amelyeken összegzik az elmúlt évben elvégzett munkát és megfogalmazzák az újabb, aktuális célokat.
febr. 15
10:18
Meteor csapódott be Oroszországban – több száz sérült (168 Óra Online)
Meteor hullott le és robbant szét a Föld körüli atmoszféra alacsony rétegeiben pénteken Oroszországban, az Urál hegység körzetében. Több száz ember sebesült meg – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivőhelyettese.
febr. 15
10:18
Meteor keltett riadalmat Oroszországban - Videó! (Népszava)
Egy meteor hullott le és robbant szét a Föld körüli atmoszféra alacsony rétegeiben pénteken Oroszország fölött, az Urál-hegység körzetében. Több száz ember sebesült meg - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivőhelyettese. Az összeesküvés-elmélet máris megjelent az oroszországi meteorittal együtt
febr. 15
10:36
Nem meteorfelhő volt - meteor robbant szét Oroszországban! (MaHu)
Nem meteorfelhő, hanem egy meteor hullott le és robbant szét a Föld körüli atmoszféra alacsony rétegeiben Oroszországban, az Urál-hegység körzetében helyi idő szerint péntek délelőtt. Több száz ember sebesült meg - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivőhelyettese.
febr. 15
10:54
Meteor keltett riadalmat Oroszországban - több száz sérült (Infostart)
Nem meteorfelhő, hanem egy meteor hullott le és robbant szét a Föld körüli atmoszféra alacsony rétegeiben Oroszországban, az Urál-hegység körzetében helyi idő szerint péntek délelőtt. Több száz ember sebesült meg - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivőhelyettese.
febr. 15
10:54
Hatalmas felvásárlás készülődik (Kitekintő)
Warren Buffett shoppingja (Heinz felvásárlás) és az American Airlines-US Airways fúziója sem tudott lendületet adni az amerikai piacoknak, az idő nagy részében szerdai záró értékeik körül ingadoztak az amerikai indexek.
febr. 15
11:12
Beindult a székelyzászló-ipar (HVG)
A Krónika erdélyi magyar napilap szerint az elmúlt hetek eseményei következtében rendkívüli módon megnőtt a székely zászló iránti kereslet a Székelyföldön.
febr. 15
11:12
Rossz hír jött: megint kitörhet a háború (Kitekintő)
Az északi városokban eluralkodott a félelem. Az ENSZ békefenntartókat küldene a térségbe.
febr. 15
11:12
Székelyföldön beindult a székelyzászló-ipar (Népszava)
A Krónika erdélyi magyar napilap szerint az elmúlt hetek eseményei következtében rendkívüli módon megnőtt a székely zászló iránti kereslet a Székelyföldön.
febr. 15
11:14
10 éves gyerekek akartak végezni egy lánnyal Amerikában (HVG)
Kisdiákok fegyverrel akartak leszámolni egy osztálytársnőjükkel az amerikai Washington állam Spokane nevű városában - jelentették helyi hírportálok.
febr. 15
11:30
A magyarrá lett román nemzetiségűeket sújtaná a hűségtörvény (HVG)
Valer Marian Szatmár megyei szenátor elsősorban a román nemzetiségű újdonsült magyar állampolgároktól vonná meg a román állampolgárságot az általa kezdeményezett "hűségtörvény" alapján.
febr. 15
11:30
A magyar állampolgárrá lett román nemzetiségűeket sújtaná a lojalitástörvény (MaHu)
Valer Marian Szatmár megyei szenátor elsősorban a román nemzetiségű újdonsült magyar állampolgároktól vonná meg a román állampolgárságot az általa kezdeményezett "hűségtörvény" alapján.
febr. 15
11:30
Az ellenzék márciusra halasztotta a Gasparovic elleni vádemelést (Kitekintő)
Szlovákia létrejötte óta az első, államfő elleni vádemelési eljárás vette kezdetét csütörtökön délután a szlovák parlamentben, amely miatt rendkívüli ülést kellett összehívni, amit a házelnök az utolsó pillanatig halogatott.
febr. 15
11:32
Osztálytársnőjüket akarták megölni - fegyvereket vitt az iskolába a 10 és 11 éves amerikai fiú (MaHu)
Kisdiákok fegyverrel akartak leszámolni egy osztálytársnőjükkel az amerikai Washington állam Spokane nevű városában - jelentették helyi hírportálok.
febr. 15
11:48
Erdő Péter még mindig esélyes a pápaságra az olasz média szerint (HVG)
A pápaválasztó konklávéra készülő pénteki olasz média Erdő Péter bíborost ismét az esélyes pápautódok között említette. Rómában a hívők még a távozó XVI. Benedekért imádkoznak.
febr. 15
12:06
Vasárnap kezdődik a volt izraeli külügymniszter pere (HVG)
Vasárnap kezdődik a csalással és hatalommal való visszaéléssel vádolt Avigdor Liberman volt izraeli külügyminiszter pere a jeruzsálemi polgári bíróságon, s a per végéig médiaértesülések szerint Benjámin Netanjahu miniszterelnök megőrizheti magának a külügyi tárcát.
febr. 15
12:06
Erdő Pétert ismét az esélyes pápautódok között említi az olasz sajtó (Népszava)
A pápaválasztó konklávéra készülő pénteki olasz média Erdő Péter bíborost ismét az esélyes pápautódok között említette. Rómában a hívők még a távozó XVI. Benedekért imádkoznak.
febr. 15
12:08
Keddig biztosan börtönben marad Pistorius (HVG)
Az ügyész előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkossággal vádolja Oscar Pistoriust, aki csütörtökön lelőtte a házában barátnőjét. A 30 éves Reeva Steenkamp életét már nem tudták megmenteni. A műlábairól és kiemelkedő eredményeiről ismert sportoló pénteken állt bíróság elé Pretoriában. Amikor elmondták mivel vádolják, zokogásban tört ki.
febr. 15
12:10
G20-csúcs kezdődik Moszkvában (HVG)
A világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G20-as csoport pénzügyminiszterei és jegybankelnökei pénteken kezdődő moszkvai találkozójukon várhatóan olyan monetáris politika mellett kötelezik el magukat, amely az árstabilitásra és a növekedésre összpontosít, nem a nemzeti fizetőeszközök gyengítésére - írta a Dow Jones üzleti hírügynökség pénteken, a nyilatkozattervezetre hivatkozva.
febr. 15
12:24
Kidobták Bulgáriából a Hamász képviselőit (HVG)
Kiutasították pénteken Bulgáriából azt a három Hamász-képviselőt, aki egy konferenciára utazott be az országba, s ezzel eddig példa nélküli látogatásra érkeztek egy uniós tagországba - közölte annak a nemzetközi civil szervezetnek az egyik illetékese, amely a konferenciát szervezte.
febr. 15
12:24
Megőrizni a magyar nyelvű oktatást a Vajdaságban (Kitekintő)
A nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskolában sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a városban a magyar oktatás megőrzése céljából tett törekvésekről számoltak be.
febr. 15
12:42
Pénzt kér egy japán étterem, ha nem eszik meg az ételt (HVG)
Megbünteti vendégeit egy étterem Japánban, ha nem eszik meg az utolsó falatig az ételt - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.
febr. 15
12:42
Fegyveres leszámolásra készültek amerikai kisdiákok (Népszava)
Kisdiákok fegyverrel akartak leszámolni egy osztálytársnőjükkel az amerikai Washington állam Spokane nevű városában - jelentették helyi hírportálok.
febr. 15
13:00
Az OTP-t nem zavarja a Moody's (Kitekintő)
Idehaza a Richter került fókuszba tegnap, hiszen napos grafikonon már jóval 30 alatti az RSI és a túladottság jelei mutatkoznak, miközben hetes grafikonon nézve valahol 33 ezer forint környékén húzódik egy 2009-től húzott támaszvonal.
febr. 15
13:18
Hamburg tizenhat éves választói (Kitekintő)
A hamburgi parlament szerdán este választójogot adott a tizenhatéveseknek és ötéves választási ciklust vezetett be.
febr. 15
13:54
Újabb nyugalmazott katonákat tartóztattak le Törökországban (HVG)
A török rendőrség újabb nyolc, többségükben nyugalmazott katonatisztet vett őrizetbe, akiket azzal vádolnak, hogy a 90-es évek végén részt vettek az iszlamista vezetésű kormány erőszakos elmozdításában – derült ki pénteken Ankarában.
febr. 15
13:54
Lóhúsbotrány - 13 országban árusították (Népszava)
Tagadta pénteken a vádakat az európai lóhúsbotrányban a francia kormány által megvádolt Spanghero francia beszállító cég. A gazdasági csalások ügynöksége szerint a lóhússal kevert marhahúskészítményekből 13 országban mintegy 4,5 millió adag került forgalomba.

Keresés