2013. március 3. vasárnap

márc. 3
6:24
Kivándorol vagy öngyilkos lesz sok magyar devizahiteles (168 Óra Online)
Magyarországon ingatlanok kényszer-árverezései nyomják az árakat. Sok adós már nem tudja törleszteni a jelzáloghitelét, viszont az árverésen egy-egy otthon a megszólaltatott szakértő szerint csak az értékének legfeljebb egyharmadát éri el.
márc. 3
7:54
Másfél millióan tüntettek Portugáliában a megszorítások ellen (Metropol)
A legfrissebb hírek szerint mintegy másfél millióan tüntettek szombaton Portugáliában a kormány megszorító politikája ellen. A tiltakozó megmozdulások a kora éjszakai órákban értek véget.
márc. 3
7:56
Hóvihar tombol Japán északi részén (Metropol)
Öt ember meghalt Japánban a Honsú-fősziget északi részén és a Hokkaidó szigeten tomboló hóviharokban.
márc. 3
8:12
A megszorítások ellen tüntettek Portugáliában (Infostart)
Portugáliában több tízezren tüntettek a kormány megszorító politikája ellen. Több mint húsz városban rendeztek megmozdulásokat.
márc. 3
8:48
Aszad nem távozik Szíriából, de tárgyalást ajánl (Kripto Akadémia)
Tárgyalást ajánlott az ellenzéknek vasárnap Londonban megjelent nyilatkozatában Bassár el-Aszad szíriai elnök, közölve ugyanakkor, hogy nem távozik Szíriából, mert véleménye szerint ez nem vetne véget a konfliktusnak.
márc. 3
9:24
Obama ismét kiállt az azonos neműek házassága mellett (Infostart)
Az amerikai elnök a melegházasságok engedélyezéséért próbál közbenjárni az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságánál. Obama azt szeretné, ha Kaliforniában nem tilthatnák a melegházasságot.
márc. 3
9:24
Az ország DNS-ében van a korrupció (Kitekintő)
Az elmúlt évben Oroszországban tovább növekedett a korrupció mértéke, mely közel 21 milliárd rubel veszteséget okozott az országnak. Korruptak a polgármesterek, a bírók, a törvényhozók, de a nyomozók is - derült ki az orosz főügyész jelentéséből.
márc. 3
9:42
Közel-keleti koordinátort nevezett ki Obama (Infostart)
Két héttel tervezett izraeli és jordániai látogatása előtt közel-keleti koordinátort nevezett ki Barack Obama.
márc. 3
10:18
Több járatát törli a nyári menetrendből a Lufthansa (Kitekintő)
Változtatásokat jelentett be a német légitársaság.
márc. 3
10:20
Dilma Rousseff Nigériába látogatott (Kitekintő)
Dilma Rousseff brazil elnök Goodluck Jonathan nigériai elnökkel tárgyalt Abujában a két ország közötti kereskedelem és beruházások fellendítése érdekében.
márc. 3
10:54
Több mint harminc rendőrt öltek meg felkelők Szíriában (Metropol)
A szíriai rezsim biztonsági erőinek legalább 34 tagja halt meg, miután felkelők vasárnap hajnalban támadást intéztek egy rendőrakadémia ellen az északi Aleppó tartományban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja.
márc. 3
10:54
Rómában ghánai pápát akarnak (168 Óra Online)
Egy művészekből álló csoport olyan választási „álplakátokat” helyezett el az olasz főváros több pontján, amelyeken az egyik leggyakrabban említett utódjelölt, a ghánai Peter Turkson látható.
márc. 3
11:12
Juscsenko tábora nem tartja legitimnek pártja feloszlatását (Kripto Akadémia)
Viktor Juscsenko, a volt ukrán államfő sajtótitkára szerint nem volt jogszerű, hogy az exelnök vezette Mi Ukrajnánk párt feloszlatta magát, az erről döntést hozó pártkongresszus ugyanis nem volt legitim.
márc. 3
12:24
Új bírósági eljárás Mubarak ügyében (Metropol)
Április 13-án kezdődik az új bírósági eljárás Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök, egykori belügyminisztere és tanácsadói ügyében.
márc. 3
12:24
Magyarok tüntettek a kárpátaljai Csapon (Kripto Akadémia)
Több száz magyar nemzetiségű lakos tüntetett szombat este az ukrán-magyar határ melletti Csapon, miután a helyi polgármesteri hivatal megtagadta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) helyi szervezetétől, hogy középületben tarthassa soros közgyűlését.
márc. 3
13:00
Áprilisban keződik az új bírósági eljárás Mubarak ügyében (Infostart)
Április 13-án kezdődik az új bírósági eljárás Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök, egykori belügyminisztere és tanácsadói ügyében - közölte vasárnap a MENA helyi hírügynökség.
márc. 3
13:18
Népszavazás kezdődött Svájcban (Metropol)
Megkezdődött a népszavazás Svájcban vasárnap egy népi kezdeményezésről, hogy szorítsák korlátok közé a tőzsdén jegyzett cégek vezetőinek javadalmazását, megtiltva egyebek közt a távozáskor fizetett óriási végkielégítéseket.
márc. 3
13:36
A cégvezetők jövedelmeiről tartanak népszavazást (Infostart)
Megkezdődött a népszavazás Svájcban vasárnap egy népi kezdeményezésről, hogy szorítsák korlátok közé a tőzsdén jegyzett cégek vezetőinek javadalmazását, megtiltva egyebek közt a távozáskor fizetett óriási végkielégítéseket.
márc. 3
13:54
Népszavazásnak is beillő választás következik (Kitekintő)
Általános választásokat tartanak holnap Kenyában, végre kiderül, hogy előny-e vagy hátrány egy jelölt esetében, ha egy nemzetközi bíróság emberiesség elleni bűnökkel vádolja.
márc. 3
13:56
Fókuszban a RIA Novosztyi (Kitekintő)
Kalandozzon el velünk a RIA Novosztyiba, Oroszország legmeghatározóbb hírügynökségébe!
márc. 3
14:12
Komárom a kitelepítettekre emlékezett (Kitekintő)
Gyertyagyújtással emlékeztek a komáromiak március 2-án a felvidéki magyarság második világháború utáni meghurcoltatására, a jogfosztottság éveire, az erőszakos lakosságcserére, a kitelepítésekre.
márc. 3
14:30
Házak százait döntötte romba egy földrengés Kínában (Kripto Akadémia)
Legkevesebb harminc sérültje van egy vasárnapi délnyugat-kínai földrengésnek, 700 ház romba dőlt, 2500 károsodott - jelentette a Jünnan tartományi illetékesek tájékoztatása alapján a kínai média.
márc. 3
14:48
Készülődés a szlovákiai választásokra: kinek van szüksége a másikra? (Kitekintő)
A szlovák politikai életet a most leköszönő elnök utódjának kiválasztása, Fico nem EU-komfort megszólalásai mellettt idén is a választások határozzák meg. Ősszel ugyanis a megyei képviselői helyek újbóli elosztására kerül sor.
márc. 3
15:06
Csökkent a német munkanélküliség (Kitekintő)
Irigylésre méltó foglalkoztatási adatokkal büszkélkedhet a német kormány.
márc. 3
15:06
Biztonságos mobiltelefonokat kapnak a német politikusok (Kripto Akadémia)
A német minisztériumok és hatóságok titokgazdáit valamint felső politikai vezetőket, közöttük Angela Merkel kancellárt is teljes mértékben biztonságos új mobiltelefon készülékkel látják el az év közepéig - írja a WirtschaftsWoche online kiadása.
márc. 3
15:24
Kormányválság egy új adó miatt (Kitekintő)
A kormánykoalícióban lévő különböző politikai csoportok vitája nem kedvez a hatalmon lévő erőknek a közelgő 2014-es választások miatt.
márc. 3
15:42
Új választási törvényért tüntettek Bulgáriában (Infostart)
Bulgária szerte tömegtüntetéseken követelték vasárnap a választási törvény módosítását és az energiaárak mérséklését.
márc. 3
15:42
Megszüntetnék a rászorulók ,,mentelmi jogát" Szlovákiában (Kitekintő)
A roma reform első törvénye a szociálisan rászoruló emberek úgynevezett „szabálysértési mentelmi jogával” foglalkozik majd – jelentette be Peter Pollák romaügyi kormánybiztos.
márc. 3
16:00
Kegyetlen harcok Maliban (Metropol)
A Mozgalom a Nyugat-afrikai Dzsihád Egységéért (MUJAO) nevű szervezet legalább 50 harcosát ölték meg a francia egységek és az iszlamisták között az észak-mali Gaóban péntek óta dúló harcokban, s egy francia katona is elesett.
márc. 3
16:02
Megpróbáltak ellopni egy cigarettaautomatát (Metropol)
Nemcsak egy csomagot, hanem az egész cigarettaautomatát próbálta ellopni egy ismeretlen férfi a németországi Blankenburgban, méghozzá markolóval.
márc. 3
16:36
Chávez újra kemoterápiás kezelést kap (Kitekintő)
Venezuela elnöke, Hugo Chávez ismét kemoterápiás kezelést kap a caracasi katonai kórházban. Ezt alelnöke, Nicolas Maduro jelentette be szombaton.
márc. 3
17:30
Pápaválasztás - A bíborosok meg akarják ismerni a Vatileaks-dossziét (Kripto Akadémia)
Egyházfő hiányában nyolc év óta először elmaradt a vasárnapi Úrangyala-imádság, miközben a Rómába érkező bíborosok a XVI. Benedek által titkosított Vatileaks-dosszié tartalmáról is tanácskozni kívánnak a hétfőn kezdődő találkozóikon.
márc. 3
17:48
Gajdos: Magyarországról megkaptuk a rossz magyarok jelzőt (168 Óra Online)
A minap Budapesten járt Gajdos István, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke. A politikus, aki a kijevi parlament, a Verhovna Rada egyetlen magyar képviselője, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában találkozott a MÚOSZ külpolitikai szakosztályának tagjaival, ezt követően nyilatkozott munkatársunknak.
márc. 3
18:06
Kórházban a brit uralkodó (Infostart)
Kórházba szállították vasárnap a brit uralkodót, emésztőszervi fertőzés miatt.
márc. 3
18:06
Kórházba került a brit uralkodó (Metropol)
A betegség miatt törölték vagy elhalasztották II. Erzsébet összes hivatalos programját a következő hétre.
márc. 3
18:06
RMDSZ-állásfoglalás a székely zászló ügyében (Kripto Akadémia)
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) három regionális önkormányzati tanácsának a hét végén tartott együttes ülése nyilatkozatban foglalt állást az anyanyelvhasználat és a székely zászló ügyében - közölte vasárnapi hírlevelében az RMDSZ.
márc. 3
18:24
Csádi katonák végeztek két iszlamista vezetővel Maliban (Kitekintő)
Ha igazak a hírek, a mali iszlamisták elvesztették két legfőbb vezetőjüket.
márc. 3
18:24
A hawaiiak a legboldogabbak az Egyesült Államokban (Metropol)
Továbbra is a hawaiiak a legboldogabbak az Egyesült Álalmokban, míg a Nyugat-Virginiában élők a legkevésbé elégedettek a sorsukkal - derül ki egy országos felmérésből.
márc. 3
19:00
Pokolgépes támadás Karacsiban (Metropol)
A merényletben 25 ember meghalt, 50 pedig megsebesült
márc. 3
19:18
Kórházban a brit uralkodó (Kripto Akadémia)
Kórházba szállították vasárnap a brit uralkodót emésztőszervi fertőzés miatt.
márc. 3
20:30
A Smer mecénásai alakítanák a kormányprogramot? (Kitekintő)
Juraj Miškov (SaS) szerint a kormány stadionprogramja is igazolja, hogy a Smer mecénásai alakítják a prograjmukat. ,,Ez abszurd, mintha a kormány ismerné a receptjét, hogyan neveljünk ki Szlovákiában is egy Messit vagy egy Ronaldót" - jegyezte meg
márc. 3
21:24
Több százan megsérültek Port-Szaídban (Metropol)
Több mint 250 port-szaídi lakos sérült meg, a biztonsági erők egy tagja pedig meghalt vasárnap a rendőrökkel való összecsapásokban az egyiptomi egészségügyi minisztérium szerint.
márc. 3
21:24
Bocsánatot kért a "nem helyénvaló" magatartás miatt lemondott brit katolikus érsek (Kripto Akadémia)
Bocsánatot kért és gyakorlatilag elismerte vétkességét vasárnap Keith O'Brien bíboros, Edinburgh és Saint Andrew's volt érseke, az egykori legmagasabb rangú brit katolikus vallási méltóság, aki nemrég lemondott, mert más papokkal szemben tanúsított, "nem helyénvaló" magatartással vádolták meg.
márc. 3
21:42
A nép a rendszer bukását követeli (Kitekintő)
Egy forradalmi tömeg nem intelligens, a követelései nem kifinomultak, egy mondatban összefoglalhatóak.

Keresés