2013. február 26. kedd

febr. 26
5:30
Hatalmas székely zászlót vontak fel Csíkszereda főterén (HVG)
Nagyméretű székely zászlót vontak fel az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) önkormányzati képviselőinek kezdeményezésére hétfő délután Csíkszereda főterén, a megyeháza szomszédságában egy 7,5 méter magas zászlórúdra.
febr. 26
5:48
Ellopták Mátyás király mellszobrát (Infostart)
Ismeretlen tettesek ellopták Mátyás király mellszobrát a vajdasági Kishegyesen lévő szoborparkból - írta kedden a vajdasági magyar sajtó.
febr. 26
6:06
Vitáznak Joszip Broz Tito hagyatékáról (Népszava)
Több mint két évtizede perlekednek Tito örökösei az egykori jugoszláv elnök hátramaradt örökségéért. Az egész ügy új lendületet kaphat azzal, hogy Tomislav Nikolic szerb elnök döntése értelmében megnyithatják Tito Szerb Nemzeti Bankban őrzött vagyontárgyait. Ehhez azonban a volt tagköztársaságoknak is lesz néhány szava. Úgy vélik, őket is megilleti a valószínűleg nem kis vagyon.
febr. 26
6:08
Szíriáról is tárgyalt John Kerry Londonban (Népszava)
Bemutatkozó körútjának első állomásán, Londonban az új amerikai külügyminiszter a szíriai ellenzéknek üzent.
febr. 26
6:10
Nem csak lelőtte, szétverte barátnője fejét Pistorius (Népszava)
Nem számít, mennyi pénze van Pistoriusnak, vagy hogy milyen jók az ügyvédei, a férfinak a lelkiismeretével kell elszámolnia, ha hazudik - így nyilatkozott Oscar Pistorius meggyilkolt barátnőjének az édesapja a Daily Mailnek. A lap szerint a lány apja sem hiszi el, hogy a sportoló csak védekezni próbált és nem szándékosan ölte meg a lányt.
febr. 26
6:12
Ma jelenik meg a francia botránykönyv (Népszava)
Undorító - alighanem ez a legmegfelelőbb jelző arra a témára, amely napok egyik vezető témája a francia sajtónak. Elvileg holnap jelenik meg a párizsi könyvesboltokban az a "regény", amelynek szerző hölgye hét hónapig volt Strauss-Kahn alkalmi szeretője, hogy utána viszonyuk részleteit föltárja kötetében.
febr. 26
6:14
Robbanás várható a Koreai-félszigeten? (Népszava)
Rendkívül feszültté vált a helyzet a Koreai-félszigeten. Észak-Korea már szinte hetente fenyegeti meg háborúval a déli szomszédot. A tegnap beiktatott Pak Gjun Hje, Dél-Korea első női elnöke azonban gesztusokat tett a "kis vezér", Kim Dzsong Un rendszerének. Szakértők szerint képlékeny a helyzet a térségben, de akár pozitív változások is történhetnek.
febr. 26
6:16
Előbb kezdődhet a vatikáni konklávé (Népszava)
XVI. Benedek dekrétumot tett közzé, amely lehetővé teszi a konklávé előrehozatalát. Így már március 15. előtt megkezdődhet a pápaválasztás folyamata a Vatikánban - közölte a Szentszék szóvivője, Federico Lombardi.
febr. 26
6:18
Raúl Castro még öt évig elnök marad Kubában (Népszava)
Kubában 2018-ig tarthat a Castro-korszak: Raúl Castro államfő - a kubai forradalom vezetőjének, Fidel Castrónak az öccse - legalábbis azt ígérte, újra már nem indul az elnökségért.
febr. 26
6:24
Levették Oszama bin Ladent az ENSZ feketelistájáról (HVG)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa törölte feketelistájáról Oszama bin Laden nevét, de a két évvel ezelőtt meggyilkolt terroristavezér vagyonának befagyasztásáról szóló rendelkezés továbbra is érvényben van.
febr. 26
6:24
Levette feketelistájáról Oszama bin Ladent az ENSZ (MaHu)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa törölte feketelistájáról Oszama bin Laden nevét, de a két évvel ezelőtt meggyilkolt terroristavezér vagyonának befagyasztásáról szóló rendelkezés továbbra is érvényben van.
febr. 26
6:24
Ponta: Tőkés László románellenes érdekeket képvisel (Kitekintő)
Victor Ponta román miniszterelnök szerint Tőkés László a románellenes érdekeket képviseli, és azok pénzelik őt, akik Románia lejáratásában érdekeltek.
febr. 26
6:26
Elraboltak egy osztrák ENSZ-megfigyelőt a Golán-fennsíkon (HVG)
Eltűnt egy ENSZ-megfigyelő a Golán-fennsíkon; egy arab hírtelevízió úgy tudja, hogy az illető osztrák, és valószínűleg elrabolták.
febr. 26
6:28
Egy hajszállal nyert az olasz balközép (HVG)
A szinte véglegesnek mondható hivatalos eredmények szerint az olasz balközép koalíció alig négytized százalékkal kapott több szavazatot az alsóházban a parlamenti választáson a jobbközép szövetségnél, míg a szenátusban az előnye csaknem egyszázalékos volt.
febr. 26
6:42
Eltűnt egy ENSZ-megfigyelő az izraeli-szíriai határnál (MaHu)
Eltűnt egy ENSZ-megfigyelő a Golán-fennsíkon; egy arab hírtelevízió úgy tudja, hogy az illető osztrák, és valószínűleg elrabolták.
febr. 26
6:44
Olasz választás: épphogy győzött a balközép az alsóházi választáson (MaHu)
A szinte végleges mondható eredmények szerint az olasz balközép koalíció alig négytized százalékkal kapott több szavazatot az alsóházi parlamenti választáson a jobbközép szövetségnél, míg a szenátusi választáson az előnye csaknem egyszázalékos volt.
febr. 26
7:00
Újabb országot minősítettek le (Kitekintő)
A briteket is leminősítette a Moody's. Pénteken az amerikai piaczárás után érkezett a fekete leves, aminek köszönhetően Nagy- Britannia 35 év után kikerül az elitből.
febr. 26
7:00
Der Standard: Magyarországon kiéheztetik az ellenzéki médiát (168 Óra Online)
„Tiltakozás Magyarországon: el a kezekkel a Klubrádiótól”, amelynek esetében a sajtószabadság joga ellenére egy ellenzéki adót éheztetnek ki – írja a Der Standard.
febr. 26
7:18
Váratlan választási eredmény Olaszországban (Infostart)
A balközép koalíció győzelmét hozták az olasz parlamenti választások, a Pierluigi Bersani vezette tömörülés biztos többségre tett szert az alsóházban, a szenátusban viszont patthelyzet alakult ki, egyik párt vagy koalíció sem szerzett többséget. Nagy sikert ért el az 5 Csillag Mozgalom, és visszatért Silvio Berlusconi - ez a voksolás mérlege kedd reggel.
febr. 26
7:18
Olasz választás: a balközép nyert, patthelyzet a szenátusban (MaHu)
A balközép koalíció győzelmét hozták az olasz parlamenti választások, a Pierluigi Bersani vezette tömörülés biztos többségre tett szert az alsóházban, a szenátusban viszont patthelyzet alakult ki, egyik párt vagy koalíció sem szerzett többséget.
febr. 26
7:18
Magára vállalja a felelősséget a republikánus kampánytanácsadó (Kitekintő)
Saját magát okolja Mitt Romney és a republikánusok tavalyi vereségéért Stuart Stevens, a főbb politikai irányelveken azonban szerinte nem kellene változtatni.
febr. 26
7:54
Nagy a baj: megint kitörhet a háború (Kitekintő)
A francia vezetés már a márciusi kivonulásra fókuszál, az iszlamisták azonban nem adják fel a harcot.
febr. 26
8:12
Ellopták Mátyás király mellszobrát a vajdasági Kishegyesen (HVG)
Ismeretlen tettesek ellopták Mátyás király mellszobrát a vajdasági Kishegyesen lévő szoborparkból - írta kedden a vajdasági magyar sajtó.
febr. 26
8:12
Luxorban 19 turista meghalt (Infostart)
Lezuhant egy hőlégballon kedden az egyiptomi Luxorban, a rajta utazó 19 turista meghalt - jelentették a hatóságok.
febr. 26
8:12
Székely zászló és a folyamatok a mélyben (Kitekintő)
Ahogy fortyog a székely zászló ügye, a mélyben úgy haladnak az egészséges folyamatok is - ha hagyják.
febr. 26
8:14
Lezuhant egy hőlégballon Egyiptomban – 19 halott (HVG)
A hőlégballon 20 turistával a fedélzetén szállt fel Luxorból. Szemtanúk szerint először kigyulladt, majd felrobbant. Egy turista és a hőlégballon vezetője élte túl a balesetet.
febr. 26
8:30
Lezuhant egy hőlégballon az egyiptomi Luxorban, meghaltak a turisták (MaHu)
Kigyulladt, felrobbant majd egy cukornádültetvényre zuhant kedden egy hőlégballon az egyiptomi Luxorban. A rajta tartózkodó 21 emberből 19 életét vesztette. A halottak között brit, francia, japán, dél-koreai és hongkongi turisták is vannak.
febr. 26
8:30
Amerika nem hagyja cserben Afganisztánt (Kitekintő)
Február 21-22 között védelmi miniszteri megbeszélést tartottak Brüsszelben a NATO tagállamok, melyen több fontos témát is megbeszéltek – köztük az afgán missziót, és a NATO reformját.
febr. 26
9:06
Hónapok óta először lőttek Izraelre Gázából (HVG)
A Gázából kedd reggel indított, Grad típusú rakéta a palesztin területtől északra egy útba csapódott. Emberéletben nem esett kár, csak anyagi veszteség keletkezett.
febr. 26
9:06
Rakétát lőttek Izraelre a Gázai övezetből (MaHu)
Izrael palesztin területek elleni, novemberi hadművelete óta először ismét rakétát lőttek izraeli területre a Gázai övezetből, közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
febr. 26
9:06
Mr. Balsors újra lecsap? (Kitekintő)
Nouriel Roubini rövid távon bizakodó a piacokkal kapcsolatban, azonban hosszabb távon már óvatosságra int a jós professzor.
febr. 26
9:06
Itália: baloldali humorista mozgalma kapta a legtöbb szavazatot (168 Óra Online)
A Pierluigi Bersani vezette tömörülés biztos többségre tett szert az alsóházban, a szenátusban viszont patthelyzet alakult ki, egyik párt vagy koalíció sem szerzett többséget. Nagy sikert ért el az 5 Csillag Mozgalom, és visszatért Silvio Berlusconi – ez a voksolás mérlege kedd reggel.
febr. 26
9:24
A kolumbiai lázadók fogságában lévő túszokhoz egy vöröskeresztes bizottság utazik (MaHu)
Juan Manuel Santos kolumbiai elnök engedélyt adott arra: egy vöröskeresztes bizottság utazzon az ELN lázadószervezet fogságában lévő két német túszhoz annak reményében, hogy szabadon engedik őket. Erről az államfő maga számolt be hétfő este.
febr. 26
9:24
Újabb irodákkal bővülhet a Kárpát Üzleti Régió (Kitekintő)
További irodákkal bővülhet a Kárpát Üzleti Régió a közeljövőben - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a nemzeti összetartozás bizottsága hétfői budapesti ülésén.
febr. 26
9:42
Olaszország: Grillo pofont adott a többieknek (HVG)
A balközép első lett, de nem győzött - mutatnak rá a keddi olasz lapok, amelyek Silvio Berlusconi feltámadását, a parlamentet megszálló civilek sikerét és Mario Monti háttérbe szorulását elemzik.
febr. 26
10:00
"Igazi háborút" szimuláló hadgyakorlatra ment Kim Dzsong Un (HVG)
"Igazi háborút" szimuláló, éleslövészettel végrehajtott hadgyakorlat részese volt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető - közölte a hivatalos média kedden, az új dél-koreai elnök, Pak Gun Hje asszony beiktatásának másnapján.
febr. 26
10:00
"Sokkoló voksolás": Olaszország találgat (Infostart)
A balközép első lett, de nem győzött - mutatnak rá a keddi olasz lapok, amelyek Silvio Berlusconi feltámadását, a parlamentet megszálló civilek sikerét és Mario Monti háttérbe szorulását elemzik.
febr. 26
10:00
A kormányalakítás esélyeit találgatja az olasz sajtó (MaHu)
A balközép első lett, de nem győzött - mutatnak rá a keddi olasz lapok, amelyek Silvio Berlusconi feltámadását, a parlamentet megszálló civilek sikerét és Mario Monti háttérbe szorulását elemzik.
febr. 26
10:18
Kukába dobatták Mátyás király koszorúit Kolozsváron (HVG)
Calin Lespuc, a város képzőművészeti egyetemének ügyvezetője azzal indokolta a koszorúk eltávolítását az épület homlokzatáról, hogy a megemlékezések szervezői nem mutatták be a műemlékvédelmi hatóság engedélyét a koszorúk elhelyezésére.
febr. 26
10:18
"Igazi háborút" szimuláló hadgyakorlaton vett részt az észak-koreai vezető (MaHu)
"Igazi háborút" szimuláló, éleslövészettel végrehajtott hadgyakorlat részese volt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető.
febr. 26
10:18
Nem éri meg szabadalmaztatni Szlovákiában? (Kitekintő)
Nem éri meg találmányt szabadalmaztatni Szlovákiában – vélekedik Eva Majková, a Szlovák Tudományos Akadémia alelnöke.
febr. 26
10:36
Előre kitervelten erőszakolhatott a két amerikai katona (HVG)
Bűnösnek vallotta magát két, nemi erőszakkal vádolt amerikai katona Japánban.
febr. 26
10:54
Bűnösnek vallotta magát két, nemi erőszakkal vádolt amerikai katona (MaHu)
Bűnösnek vallotta magát kedden az a két amerikai katona, akiket egy huszonéves okinavai nő tavaly októberi megerőszakolásával és bántalmazásával vádolnak.
febr. 26
10:54
Ausztria: Bécs, császári főváros (Kitekintő)
Kattintson és jöjjön velünk egy virtuális idegenvezetésre a Habsburgok fővárosába, Bécsbe!
febr. 26
10:56
Százhuszonnégyezer szavazat volt az olasz bal- és a jobbközép között (MaHu)
Végleges számítások szerint valamivel több mint 124 ezer szavazat választja el egymástól az olasz bal- és jobbközép pártok választási eredményét. A képviselőházban a balközép 340, a jobbközép 124 mandátumot szerzett, a szenátusban 119-116 az állás.
febr. 26
10:56
MNB: Simor utolsó ülésén is csökkenhet az alapkamat (Kitekintő)
Ma ismét a lazítás mellett dönthet a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, várhatóan ismét a külső tagok többségének akarata érvényesül.
febr. 26
11:12
"Hitler korát idézi a magyar polgármester kijelentése" (HVG)
A román védelmi miniszter "példátlan pofátlanságnak" nevezte a csíkszeredai polgármester kijelentését, amelyet a székely zászló ünnepélyes felvonásakor tett.
febr. 26
11:12
Előbb is kezdhetik a pápaválasztást (Infostart)
XVI. Benedek pápa a bíborosokra bízta a pápaválasztó konklávé kezdésének időpontját. Az apostoli rendelkezés értelmében a bíborosok akár március 15-ödike előtt is megkezdhetik a ceremóniát.
febr. 26
11:12
Megvan a döntés: ezzel káoszba süllyedhet az egész ország (Kitekintő)
Olaszország: baloldali győzelem, de jobboldali vereség nélkül. A törvényhozási választást követően patthelyzet alakult ki a szenátusban.
febr. 26
11:30
Szigorúan ellenőrzi beszállítóit a kínai KFC (HVG)
Zéró toleranciát hirdetett és a korábbi hibáinak kijavítását ígérte a KFC Kínában, miután eladásai kétszámjegyű zuhanásba kezdtek a decemberi antibiotikumos csirkebotránya után.

Keresés