2013. február 24. vasárnap

febr. 24
6:24
Gašparovič utolsóként találkozik a pápával (Kitekintő)
A szlovák köztársasági elnök nemzeti zarándokútra megy Rómába február végén, melynek során találkozik XVI. Benedek pápával is. Éppen egy nappal a pápa hivatalából való távozása előtt, utolsó nyilvános fellépése után, február 27-én.
febr. 24
7:18
Klónozott abortuszplakáttal kampányol az MMI (168 Óra Online)
Wall Street Journal arról ír, hogy más címszó alatt ugyan, de visszakerült Magyarországon az utcákra az az óriásplakát, amellyel eredetileg az abortusz ellen akartak mozgósítani, de amelyet az EU tavaly levetetett, mert a rá költött pénz uniós részét a nemek egyenlőségének támogatására szánták. Most viszont az MMI szervezésében az örökbefogadást reklámozzák vele.
febr. 24
7:36
Romániai békejobb (Népszava)
"Szimbolikus ajándékot hoztam. Ajándékom színvilága közel áll a Nemzeti Liberális Párt (PNL) pártszíneihez, ennek pedig szimbolikus üzenete van. Azt az üzenetet hoztam, hogy készen állunk megfékezni a székely zászló használatával kapcsolatos álkonfliktust. Gesztusunkkal jelezni szeretnénk, hogy mindnyájan normális emberek vagyunk, nem hisszük, hogy társadalmunk, országunk bármit is nyerhetne a…
febr. 24
8:12
Az emberek tájékoztatást követelnek Chávez állapotáról (MaHu)
Több száz ellenzéki tüntetett szombaton Caracasban hiteles tájékoztatást követelve Hugo Chávez államfő egészségi állapotáról.
febr. 24
8:14
Megkezdődött a ciprusi elnökválasztás második fordulója (MaHu)
Cipruson vasárnap megkezdődött az elnökválasztás második fordulója.
febr. 24
8:30
Eltűnt egy szavazócédulákkal teli kamion - választás kezdődött Olaszországban (HVG)
Megkezdődött Olaszországban a parlamenti választás vasárnap.
febr. 24
8:30
Nemzetközi vizsgálatot követelnek a palesztin fogoly halála miatt (MaHu)
Nemzetközi vizsgálatot követeltek szombaton a palesztin vezetők amiatt, hogy egy izraeli börtönben aznap meghalt egy palesztin férfi.
febr. 24
8:30
Amerikai-japán szövetség Észak-Korea ellen (Kitekintő)
Barack Obama és Abe Sindzó a biztonságpolitikai és gazdasági együttműködés mélyítéséről állapodott meg Washingtonban.
febr. 24
8:48
Megkezdődött a parlamenti választás Olaszországban (MaHu)
Megkezdődött Olaszországban a parlamenti választás vasárnap.
febr. 24
8:48
Megkapta a következő brüsszeli sallert a kormány (Kitekintő)
Szlovákia idén a vártnál is nehezebb évnek néz elébe – ezt tartalmazza az Európai Bizottság tegnap közzétett gazdasági előrejelzése
febr. 24
9:24
Újra ítéletidő söpör át Amerikán (Infostart)
Havazás, havas eső és zivatarok formájában érte el szombaton az Egyesült Államok északkeleti, új-angliai térségét az országon nyugatról keletre átsöprő ítéletidő.
febr. 24
9:24
Beismerő vallomást tett a sikkasztó képviselő (Kitekintő)
Jesse Jackson Jr. beismerte, közpénzekből vásárolt nagy értékű relikviákat, személyes tárgyakat. Akár öt év börtönt is kaphat.
febr. 24
9:42
Készültségben a dél-koreai hadsereg (HVG)
Megemelték a dél-koreai hadsereg készültségi szintjét az új elnök beiktatása előtt.
febr. 24
9:42
A volt Maldív-szigeteki elnök elhagyta az indiai nagykövetséget (MaHu)
Elhagyta a Maldív-szigeteken lévő indiai nagykövetséget szombaton az indiai-óceáni szigetország hatalomból eltávolított korábbi elnöke, Mohamed Nasíd, aki tíz nappal ezelőtt kereset menedéket a külképviseleten a letartóztatás elől menekülve.
febr. 24
10:18
Hatalmas hajrában hozza fel magát Berlusconi (Infostart)
Törvényhozási választásokat tartanak a hétvégén Olaszországban. A felmérések szerint a csaknem 50 millió választópolgár harmada a hét elején még nem tudta, kire adja le voksát.
febr. 24
10:18
Háromezer palesztin rab kezdett éhségsztrájkot (MaHu)
Az izraeli börtönök mintegy háromezer palesztin rabja kezdett éhségsztrájkba vasárnap, tiltakozásul az előző nap meghalt társuk miatt.
febr. 24
10:18
Ellephetik a drónok Amerikát? (Kitekintő)
Katonai harci drónokat az Egyesült Államok eddig főleg külföldi műveletek során vetett be, de mennyiben változhat ez meg a jövőben?
febr. 24
10:18
Die Welt: Erdő Péter magyarsága a végzete is lehet (168 Óra Online)
A pápai trón komoly várományosaként tekint Erdő Péterre a Die Welt, amely szerint a bíboros rácáfolhat összes jóslatra, miszerint a következő szentatya nem európai lesz.
febr. 24
10:20
Megemelték a dél-koreai hadsereg készültségi szintjét (MaHu)
Észak-Korea esetleges provokációitól tartva vasárnap megemelték a dél-koreai hadsereg készültségi szintjét az új dél-koreai elnök, Pak Gun Hje hétfői beiktatása előtt.
febr. 24
10:36
Készültségben Dél-Korea (Infostart)
Megemelték a dél-koreai hadsereg készültségi szintjét az új elnök beiktatása előtt. A katonai vezetés egy esetleges észak-koreai provokációtól tart.
febr. 24
10:36
Többet akar tudni Chávez betegségéről az ellenzék (HVG)
Caracasban ellenzékiek tüntettek, tájékoztatást követelve Chávez egészségi állapotáról.
febr. 24
10:54
A kolumbiai elnök a béketárgyalások megszakításával fenyegetőzik (MaHu)
A kolumbiai elnök azzal fenyegetőzött, hogy a kormány véget vet a baloldali gerillákkal folytatott béketárgyalásoknak, mivel a csaknem félévszázados viszály lezárásáról szóló párbeszéd mindeddig nem hozott eredményeket.
febr. 24
10:54
Kampánycsend sértés, szavazócédula lopás - választások Olaszországban (Népszava)
Vasárnap reggel nyolctól este tízig, hétfőn héttől délután háromig várják az urnákhoz a szavazásra jogosult közel 50 millió olaszt. A szavazók a második világháború utáni 17. parlament összetételéről határozhatnak, és 184 párt közül választhatnak. A jogosultak kevesebb mint fele voksolt kora estig.
febr. 24
10:56
Erősödik a politikai iszlám a Közel-Keleten (MaHu)
A két évvel ezelőtt kezdődött "arab tavasz" a politikai iszlám megerősödését hozta, a politikai fordulat nyomán több arab országban iszlamista rendszerek jöttek létre.
febr. 24
11:12
Öngyilkos merényletek Kelet-Afganisztánban (MaHu)
Afganisztán keleti részén vasárnap három öngyilkos merényletben meghalt öt ember, többen megsebesültek, míg a fővárosban, Kabulban a biztonságiaknak sikerült ártalmatlanná tenniük egy terrortámadásra készülő férfit.
febr. 24
11:30
Pistorius bátyja is megölt egy embert (HVG)
A barátnőjét agyonlövő dél-afrikai atléta, Oscar Pistorius fivére ellen egy korábbi halálos gázolás miatt emeltek vádat.
febr. 24
11:30
Hackerek támadták meg az EADS és a ThyssenKrupp rendszerét (MaHu)
Kínai hackerek az utóbbi időben "figyelemre méltó" támadásokat intéztek német cégek, köztük az EADS űrkutatási és a ThyssenKrupp acélipari konszern számítógép-hálózata ellen.
febr. 24
11:30
Virágkorukat érik a török kori rendezvények ma Magyarországon (Kitekintő)
Török táncházat szerveznek havonta a budapesti Pótkulcsban
febr. 24
11:48
Lassan emelkedik csak a szlovák minimálbér (Kitekintő)
A csehországit megelőzi, a magyarországitól viszont néhány euróval elmarad a szlovákiai minimálbér összege, derül ki az Eurostat februári összesítéséből. A 338 eurós szlovákiai minimálbér a 2004 után csatlakozott országok csoportjában viszonylag előkelő helyen áll, hat államot is megelőz.
febr. 24
12:24
Tokió radarrendszert kap Washingtontól (MaHu)
A legutóbbi észak-koreai atomrobbantás miatt az Egyesült Államok új típusú radarberendezést akar szállítani Japánnak.
febr. 24
12:24
Fontos bejelentésre készül a köztársasági elnök (Kitekintő)
Juan Manuel Santos, kolumbiai elnök legkésőbb november 25-én hoz végleges döntést, hogy megméretteti-e magát a jövő évi elnökválasztáson.
febr. 24
13:18
Német óriások rendszereit támadták kínai hackerek (HVG)
Kínai hackerek az utóbbi időben "figyelemre méltó" támadásokat intéztek német cégek, köztük az EADS űrkutatási és a ThyssenKrupp acélipari konszern számítógép-hálózata ellen - írja hétfőn utcára kerülő friss számában a Der Spiegel.
febr. 24
13:18
Kétszázezren XVI. Benedek utolsó Úrangyala-imáján (Infostart)
Csaknem 200 ezren vettek részt XVI. Benedek utolsó Úrangyala-imáján a vatikáni Szent Péter téren.
febr. 24
13:18
Húsz évre növelték Tajvan volt elnökének büntetését (MaHu)
Újabb korrupciós ügyben találták bűnösnek és húsz évig terjedően meghosszabbították Csen Suj-piennek, Tajvan volt elnökének letöltendő büntetését Tajpejben.
febr. 24
13:18
Szlovák bíborosi orgiákról szóló jelentés miatt mondott le a pápa? (Kitekintő)
Olasz lapértesülések szerint XVI. Benedek nem elsősorban egészségi állapota, hanem egy titkos belső jelentés miatt mondott le, amit egy szlovák bíboros, Jozef Tomko készített a Vatikánban uralkodó állapotokról.
febr. 24
13:54
A terrorelhárítók is készültek az Úrangyala-imádságra (HVG)
A római Szent Péter teret és környékét teljesen megtöltő tömeg hallgatta vasárnap a távozó XVI. Benedek pápa utolsó Úrangyala-imádságát.
febr. 24
13:54
Egyelőre alacsony a voksolási kedv Olaszországban (MaHu)
Vasárnap délig a szavazásra jogosult 50 millió olasznak a 13,76 százaléka adta le voksát a római belügyminisztérium bejelentése szerint.
febr. 24
13:56
Megszűnik az egyetemi tandíj Bajorországban (HVG)
Bajorország felsőoktatási intézményeiben a 2013. őszi szemesztertől kezdve megszűnik a tandíj - ilyen értelmű megállapodás született a tartományi kormányt adó pártok (CSU és FDP) hétvégi egyeztetésén.
febr. 24
13:56
A japán atomerőművek nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak (MaHu)
Japán tizenhat működőképes atomerőművének egyike sem felel meg a szigetország atomenergetikai hatósága által hozott biztonsági előírásoknak, ezért közeljövőbeli újraindításuk egyre valószínűtlenebb.
febr. 24
14:12
Egy tonna fagyasztott húst hagyott valaki egy tónál (HVG)
Egytonnányi, nagy tömbökbe fagyasztott húst talált egy halász szombaton a Kolozsvártól 25 kilométerre fekvő Tarnica víztározónál.
febr. 24
14:12
Egytonnányi fagyasztott húst találtak Kolozsvár közelében (MaHu)
Egytonnányi, nagy tömbökbe fagyasztott húst talált egy halász szombaton a Kolozsvártól 25 kilométerre fekvő Tarnica víztározónál.
febr. 24
14:12
A középnek mondott Európa (Kitekintő)
Kultúrák és nyelvek találkozásának adott otthont a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium: magyar gyökerekkel rendelkező francia történész tartott angol nyelvű előadást a sokat vitatott nevű, zaklatott múltú és nemzetiségileg színes térségről, Közép-Európáról
febr. 24
14:14
Aláírták a kongói békemegállapodást (MaHu)
Tizenegy közép- és dél-afrikai állam képviselői aláírták vasárnap az etióp fővárosban a Kongói Demokratikus Köztársaság és a környező térség stabilizálásáról és békés jövőjéről szóló megállapodást.
febr. 24
14:30
Tokió radarrendszert vesz Washingtontól a koreai veszély miatt (HVG)
A legutóbbi észak-koreai atomrobbantás miatt az Egyesült Államok új típusú radarberendezést akar szállítani Japánnak - jelentették vasárnap japán hírforrások.
febr. 24
14:48
Megszűnik a tandíj Bajorországban (Infostart)
Megszűnik a tandíj Bajorország felsőoktatási intézményeiben 2013-tól. Erről a tartományi kormányt adó pártok állapodtak meg.
febr. 24
14:48
Olasz választás - Egyelőre alacsonyabb a voksolási kedv a 2008-asnál (MaHu)
Vasárnap délig a szavazásra jogosult 50 millió olasznak a 13,76 százaléka adta le voksát a parlamenti választásokon a római belügyminisztérium bejelentése szerint.
febr. 24
14:48
A lakosság fele jónak tartja pénzügyi helyzetét (Kitekintő)
Annak ellenére, hogy  alakosság 87 százaléka azt gondolja, Szlovákia gazdasága rossz helyzetben van, saját pénzügyi helyzetét 54 százaléka jónak tartja – derül ki az Eurobarometer felméréséből, melyet az EU 27 tagországában, és hat tagjelölt tagországban végeztek. Szlovákiából 1000 fő kapcsolódott be a felmérésbe.
febr. 24
15:06
Pápaválasztó lesz a pedofíliával gyanúsított amerikai érsek (168 Óra Online)
A római Szent Péter teret és környékét teljesen megtöltő tömeg hallgatta vasárnap a távozó XVI. Benedek pápa utolsó Úrangyala-imádságát.
febr. 24
15:24
Rekordösszeget adományozott oktatásra egy indiai milliárdos (MaHu)
Rekordösszeget, 2,3 milliárd dollárt adományozott Azim Premji indiai szoftvermágnás egy az oktatás területén aktív karitatív szervezetnek.
febr. 24
15:24
Titokban éled újjá a rettegett Birodalom? (Kitekintő)
Joachim Gauck német szövetségi államfő beszédében az Unión belüli szorosabb együttműködésre szólított fel, és a briteket maradásra ösztönözte.

Keresés