2013. február 13. szerda

febr. 13
0:42
Szabadon engedték Kasza Józsefet (MaHu)
Több mint két és fél hónappal őrizetbe vétele után kedden szabadon engedték Kasza Józsefet, az Agrobanka szabadkai fiókjának korábbi igazgatóját.
febr. 13
5:30
Tűzharc után megölte magát a kaliforniai rendőrgyilkos (HVG)
Végzett magával a kommandós akció közben kedden az az amerikai exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolása miatt kerestek a hatóságok - közölte egy rendőrségi tisztségviselő.
febr. 13
5:48
Obama várva várt beszéde: 9 dollár lenne a minimálbér (HVG)
A munkahelyteremtés felgyorsítását és a középosztály megerősítését sürgette a kongresszustól kedden az unió helyzetéről szóló idei beszédében Barack Obama amerikai elnök, aki mindehhez kormányzati támogatást ígért, az államháztartási hiány növelése nélkül.
febr. 13
6:06
Robotrepülőket állít hadrendbe Dél-Korea (HVG)
Manőverező robotrepülőgépeket állít hadrendbe a dél-koreai hadsereg és felgyorsítja ballisztikus rakétáinak fejlesztését is - közölték Szöulban szerdán, válaszul az egy nappal korábban végrehajtott újabb észak-koreai kísérleti atomrobbantásra.
febr. 13
6:06
Tesztcsíkkal ellenőrzik a gyanús élelmiszert (Népszava)
Hamarosan a nagyközönség számára is elérhetők lesznek Kínában azok a papír tesztcsíkok, amelyek segítségével bárki ellenőrizheti, hogy a különböző élelmiszerekben, ételekben vannak-e egészségre ártalmas gyógyszermaradványok, egyéb káros anyagok.
febr. 13
6:08
Egy évtizede legjobban áll a brit Munkáspárt (Népszava)
Magabiztosan - 12 százalékkal - vezet a brit Munkáspárt a konzervatívok előtt egy friss közvélemény-kutatás szerint.
febr. 13
6:10
Obama 34 ezer katonát vonna ki Afganisztánból (Népszava)
Az Afganisztánban állomásozó amerikai csapatok létszámának jelentős csökkentését készült bejelenteni kedden este (közép-európai idő szerint szerdára virradóra) elmondott elnöki üzenetében Barack Obama.
febr. 13
6:12
Berlusconi semmitől sem riad vissza (Népszava)
Már csak másfél hét maradt hátra a február 24-25-én esedékes olasz parlamenti választásig, de ahogy közeleg a nagy nap időpontja, úgy nő Olaszországban a harctéri idegesség. Silvio Berlusconi ugyanis régi formáját idézve kampányol, ami nagyon nyugtalanítja a piacokat, hiszen olyan dolgokat ígér a választóknak, amit ha meg is valósítana, azzal újra nagy bajba sodorná országát. A taktika azonban úgy…
febr. 13
6:14
Phenjan újabb dobása (Népszava)
Harmadik föld alatti atomkísérletét hajtotta végre Észak-Korea 2006 és 2009 után. Ez volt az első nukleáris teszt Kim Dzsong Un vezetése alatt. A robbantást becslések szerint a Richter skála szerinti 4,9-es erősségű földrengés követte. A kísérlet miatt rendkívüli ülést tartott az ENSZ Biztonsági Tanácsa.
febr. 13
6:24
Utoljára osztottak afgán segélyt a magyar katonák (HVG)
Utolsó alkalommal osztott humanitárius segélycsomagokat a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) Afganisztánban, Baglán tartományban - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).
febr. 13
6:24
Jövő héten Budapestre látogat Ivan Gašparovič (Kitekintő)
Kétnapos hivatalos látogatást tesz a jövő héten Budapesten Ivan Gašparovič szlovák köztársasági elnök - közölte a szlovák elnöki iroda kedden.
febr. 13
6:42
Reformot sürgetett Obama (Infostart)
A munkahelyteremtés felgyorsítását és a középosztály megerősítését sürgette a kongresszustól kedden az unió helyzetéről szóló idei beszédében Barack Obama amerikai elnök, aki mindehhez kormányzati támogatást ígért, az államháztartási hiány növelése nélkül.
febr. 13
7:00
Kevés alkalom lesz elbúcsúzni XVI. Benedektől (HVG)
Két nappal lemondásának bejelentése után XVI. Benedek pápa szerdán hívőkkel találkozik a Vatikánban. Pápasága utolsó előtti audienciájára jelentős tömeget várnak. Az olasz sajtó szerint a katolikus egyházfő következő két heti programjából érthetővé válik, miért most jelentette be lemondását.
febr. 13
7:00
Új élelmiszeradót vezet be a kormány? (Kitekintő)
A Szlovák Élelmiszeripari Kamara elnöke szerint a mezőgazdasági minisztérium által létrehozandó értékesítési alap megdrágítja majd a mezőgazdasági termékek előállítását. Valójában egy új élelmiszeradó bevezetéseként értelmezhető.
febr. 13
7:02
Szabadon engedték Szabadka volt polgármesterét (HVG)
Több mint két és fél hónappal őrizetbe vétele után kedden szabadon engedték Kasza Józsefet, az Agrobanka szabadkai fiókjának korábbi igazgatóját - közölte a VajdaságMa délvidéki hírportál közölte Kasza ügyvédjére, Kovács Károlyra hivatkozva.
febr. 13
7:18
Váltás a Pentagon élén: kifúrnák Obama jelöltjét (HVG)
Az amerikai szenátus fegyveres testületeket felügyelő bizottsága kedden 14:11 arányban megszavazta Chuck Hagel volt nebraskai republikánus szenátor jelölését a védelmi miniszteri posztra.
febr. 13
7:18
Ezért szabadulhat Nastase (Infostart)
Romániában első fokon jóváhagyta az illetékes romániai bíróság a korrupció miatt elítélt Adrian Nastase volt miniszterelnök feltételes szabadlábra helyezését.
febr. 13
7:18
Semjén: az önkormányzatok tűzzék ki a székely lobogót! (Kitekintő)
A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes arra biztatta kedden az önkormányzatokat és az egyes intézményeket, hogy tűzzék ki épületeikre a székely zászlót szolidaritásuk jelképeként.
febr. 13
7:18
Tűzharcba keveredett a hatóságokkal a kaliforniai rendőrgyilkos (Népszava)
Tűzharcba keveredett a hatóságokkal és egy seriff-helyettest megölt kedden Dél-Kaliforniában az az exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolásával gyanúsítanak - közölték rendőrségi források.
febr. 13
7:20
Ámokfutó ölt meg japán turistákat az USA egyik szigetén (HVG)
Legkevesebb két japán turistát megölt és további tizenkettőt megsebesített egy autós a csendes-óceáni Guam szigetének egyik szállodájánál kedd este - közölték szerdán a helyi hatóságok.
febr. 13
7:54
Tűzharcba keveredett a hatóságokkal a kaliforniai rendőrgyilkos (MaHu)
Tűzharcba keveredett a hatóságokkal és egy seriff-helyettest megölt kedden Dél-Kaliforniában az az exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolásával gyanúsítanak.
febr. 13
7:54
Újjászületik a magyarokat eltipró "Gonosz Birodalom"? (Kitekintő)
Az orosz lakosság jelentős része ma is a szovjet politikai és gazdasági berendezkedést tekinti a legjobbnak. A "re-szovjetizálás" motívuma nemcsak a lakosság körében, de a külpolitikai diskurzusokban is egyre többször jelenik meg.
febr. 13
7:56
Olasz sajtó: XVI. Benedek az audienciákon búcsúzik el a hívőktől (MaHu)
Két nappal lemondásának bejelentése után XVI. Benedek pápa szerdán hívőkkel találkozik a Vatikánban. Pápasága utolsó előtti audienciájára jelentős tömeget várnak. Az olasz sajtó szerint a katolikus egyházfő következő két heti programjából érthetővé válik, miért most jelentette be lemondását.
febr. 13
7:58
Végzett magával a kaliforniai rendőrgyilkos (MaHu)
Végzett magával a kommandós akció közben kedden az az amerikai exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolása miatt kerestek a hatóságok.
febr. 13
8:12
Kanada: félő, hogy úgy alakul a helyzet, mint Irakban és Afganisztánban (MaHu)
Félő, hogy Maliban is úgy alakul majd a helyzet, ahogy Irakban és Afganisztánban - vélekedett kedden John Baird kanadai külügyminiszter, megerősítve, hogy kormánya nem készül harcoló csapatokat küldeni a nyugat-afrikai országba.
febr. 13
8:12
Élesen támadta Tőkés Lászlót a román szenátor (Kitekintő)
Élesen bírálta Tőkés László európai parlamenti képviselőt keddi parlamenti felszólalásában Puiu Hasotti, a Nemzeti Liberális Párt szenátusi frakcióvezetője.
febr. 13
8:48
Dél-Korea robotrepülőgépeket állít hadrendbe Észak-Korea elrettentésére (MaHu)
Manőverező robotrepülőgépeket állít hadrendbe a dél-koreai hadsereg, és felgyorsítja ballisztikus rakétáinak fejlesztését is.
febr. 13
9:06
Japán turistákra támadt Guam szigetén egy késes ámokfutó (MaHu)
Legkevesebb két japán turistát megölt és további tizenkettőt megsebesített egy autós a csendes-óceáni Guam szigetének egyik szállodájánál kedd este.
febr. 13
9:06
Nőtt a női vezetők száma (Kitekintő)
A szabályozási nyomás hatására rekordmennyiségben nőtt a vállalati felső vezetésben a nők aránya.
febr. 13
9:06
Amerikai médiaértékelések az elnök beszédéről (Népszava)
Barack Obama elnöknek az unió helyzetéről elmondott keddi beszédének középpontjában a középosztály felemelésének és a gazdaság kormányzati eszközökkel való élénkítésének szándéka állt - emelték ki kommentárjaikban különböző előjellel az amerikai médiumok.
febr. 13
9:24
Az új háromszéki prefektus is üldözi a zászlókat (Kitekintő)
Sorra felszólítja a háromszéki polgármestereket az új Kovászna megyei prefektus arra, hogy tartózkodjanak a román nemzeti lobogótól eltérő zászlók kifüggesztésétől.
febr. 13
9:42
Napok óta hánykolódik 4200 utas egy lerobbant luxushajón (HVG)
Harmadik napja hánykolódik a tengeren 4200 emberrel a fedélzetén a Carnival Triumph üdülőhajó, és az utasok szörnyű bűzben, hőségben töltik napjaikat. A hajót, amelyen korábban tűz okozott károkat, a tervek szerint csütörtökre vontatják be az egyesült államokbeli Mobile kikötőjébe.
febr. 13
9:42
Székelyzászló - Németh Zsolt: párbeszéddel kell rendezni az ügyet (Népszava)
Magyarország továbbra is a román-magyar párbeszédet tartja a legalkalmasabb módszernek a zászlóvita rendezésére - hangsúlyozta a Krónika erdélyi magyar napilapnak adott, a szerdai számban megjelent interjúban Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
febr. 13
10:00
Harmadik napja hánykolódik a tengeren egy luxushajó a Mexikói-öbölben (MaHu)
Harmadik napja hánykolódik a tengeren 4200 emberrel a fedélzetén a Carnival Triumph üdülőhajó, s az utasok szörnyű bűzben, hőségben töltik napjaikat. A hajót, amelyen korábban tűz okozott károkat, a tervek szerint csütörtökre vontatják be az egyesült államokbeli Mobile kikötőjébe.
febr. 13
10:18
Hétfőtől már csak Cluj-Napocáról tud a Facebook (Kitekintő)
Kolozsvár lakhelyként, születési helyként vagy átutazási területet jelölő városnévként hétfő óta nem szerepel a Facebook helységnévlistáján magyar nyelven.
febr. 13
10:36
Thaiföldi katonák visszaverték a muzulmán fegyveresek támadását (MaHu)
Thaiföldi tengerészgyalogosok szerdára virradó éjjel visszaverték muzulmán fegyveresek támadását támaszpontjuk ellen az erőszak sújtotta déli országrészben, és tizenhatot megöltek közülük.
febr. 13
10:36
Németh Zsolt: Párbeszéddel kell rendezni a székely zászló ügyét (168 Óra Online)
Magyarország továbbra is a román-magyar párbeszédet tartja a legalkalmasabb módszernek a zászlóvita rendezésére – hangsúlyozta a Krónika erdélyi magyar napilapnak adott, a szerdai számban megjelent interjúban Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
febr. 13
10:54
Hitler megrögzött vega volt (HVG)
Bár korábban szerette a húsételeket, utolsó éveiben csak gyümölcsön és zöldségen élt Adolf Hitler - ezt állítja a Múlt-kor történelmi hírportál beszámolója szerint egyik ma is élő ételkóstolója, Margot Woelk.
febr. 13
10:54
Öt éve nem látott szinten járt a tőzsde (Kitekintő)
2007 óta nem látott szinteken zártak tegnap a Dow Jones és az S&P 500-as index is.
febr. 13
10:56
Hazatért a világhírű majomnő (HVG)
Másfél évszázaddal halála után immár szülőhazája földjében nyugszik a világ legrondább asszonyának kikiáltott Julia Pastrana, akit majomnőnek és medveasszonynak is gúnyoltak. Kedden temették el Mexikó Sinaloa de Leyva nevű városában fehér rózsákkal díszített hófehér koporsóban.
febr. 13
11:12
"Kitörő örömmel" fogadták az atomrobbanást az észak-koreaiak (HVG)
Az észak-koreai lakosság "kitörő örömmel" fogadta az ország által végrehajtott harmadik kísérleti atomrobbantást a hivatalos phenjani médiumok szerdai beszámolói szerint.
febr. 13
11:12
Az észak-koreaiak "kitörő örömmel" fogadták az atomkísérletet (Infostart)
Az észak-koreai lakosság "kitörő örömmel" fogadta az ország által végrehajtott harmadik kísérleti atomrobbantást a hivatalos phenjani médiumok szerdai beszámolói szerint.
febr. 13
11:12
Civilek haltak meg egy NATO-légicsapásban Afganisztánban (MaHu)
Nyolc civil halt meg a NATO egyik légicsapásában Afganisztán keleti tartományában, közel a pakisztáni határhoz.
febr. 13
11:30
Meglepő mennyiségű édesvíz tűnt el a Közel-Keleten (HVG)
Annyi édesvízkészlet tűnt el hét év alatt a Közel-Keleten, amennyivel meg lehetne tölteni a Holt-tengert - állapították meg műholdfelvételek alapján az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA szakértői.
febr. 13
11:30
Titkos reménység: ő győzheti majd le a kormányt (Kitekintő)
Marco Rubio. A név talán még nem cseng ismerősen, de szinte bizonyos, hogy az elkövetkező időszakban egyre többször fogjuk hallani. Sokak szemében ő testesíti meg ugyanis a Republikánus Párt jövőjét.
febr. 13
11:32
Magyar vasúti táblákat helyez el az MKP (Kitekintő)
Törvényesen nem lehet, hát kiteszik törvénytelenül.
febr. 13
11:48
Ausztrália elismerte őslakosnak az őslakosait (HVG)
Az ausztrál parlament alsóháza megszavazta azt a törvényt, mely elismeri az aboroginal és torres-szigeteki benszülötteket Ausztrália első lakosainak.
febr. 13
11:48
Észak-koreai média: a lakosság "kitörő örömmel" fogadta a kísérletet (MaHu)
Az észak-koreai lakosság "kitörő örömmel" fogadta az ország által végrehajtott harmadik kísérleti atomrobbantást a hivatalos phenjani médiumok szerdai beszámolói szerint.
febr. 13
11:50
"XVI. Benedek lemondása imázsbeli sebet ejtett, katasztrófa" (HVG)
Az olasz sajtó XVI. Benedek lemondása után arról ír, hogy nem létezhet a katolikusok számára egyszerre két pápa. Van, aki úgy vélekedik, hogy Joseph Ratzingernek el kéne hagynia a Vatikánt, mások szerint épp annak falain belül tűnhet el a legjobban.
febr. 13
12:06
Leminősítették Szlovéniát (Infostart)
Leminősítette Szlovéniát szerdán a Standard & Poor's: az ország elsőrendű A államadós besorolását az A-1 kategóriába sorolta.

Keresés