2013. február 16. szombat

febr. 16
6:06
A végítéletet várták Oroszországban (Kripto Akadémia)
Szinte csak a lovasok és a pecsétek hiányoztak az ismert apokalipszis-forgatókönyvből, amikor Oroszország felett felrobbant egy meteor tegnap reggel. A robbanás keltette lökéshullám több száz épületet rongált meg, az ablakok ezrével törtek darabokra, és közel ember sérült meg a katasztrófában. Tegnap este egy aszteroida is megközelítette bolygónkat.
febr. 16
6:08
Halogatják Obama jelöltjének kinevezését (Kripto Akadémia)
Késleltetik az amerikai védelmi miniszteri posztra jelölt Chuck Hagel kinevezését az ellenzéki republikánusok. Pedig Barack Obama éppen a kétpártiság szellemében jelölte a volt republikánus szenátort a Pentagon élére, igaz, Hagel mindig is a maga embere volt, gyakran tért el véleménye a republikánus "fősodortól".
febr. 16
6:10
Ciprus elnököt és jövőt választ vasárnap (Kripto Akadémia)
Sosem kísérte még olyan érdeklődés a ciprusi elnökválasztást, mint most. A súlyos adósságválságba került ország még tavaly nyáron kért hitelt a trojkától, az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hármasától, de az uniós pénzügyminiszterek, elsősorban Németország, Hollandia és Finnország ellenállása miatt.
febr. 16
6:12
Fokozódhat az európai terrorveszély (Kripto Akadémia)
Politikai párt vagy erőszak szervezet? Kormányzó erő, amely tárgyalópartner is lehet vagy terrorszervezet? Ezeket a kérdéseket kell megválaszolnia előbb-utóbb az Európai Uniónak a libanoni Hezbollah kapcsán. A kérdés aktualitását az adja, hogy nemrég a bolgár hatóságok hivatalosan is bejelentették, hogy a 2005 óta Európában elkövetett legvéresebb terrorcselekmény, a burgaszi merénylet mögött a…
febr. 16
7:18
Die Zeit: Kiüresedett a magyar jogállam (168 Óra Online)
A kiüresedett magyar jogállam – az Orbán-kormány meg akarja fosztani a hatalmától az Alkotmánybíróságot, korlátozni kívánja a szólásszabadságot és más jogokat, szétesik Magyarország demokratikus rendje. Ezzel a címmel számol be a legújabb magyar fejleményekről a Die Zeit.
febr. 16
7:36
Lemond a pápa - A Sixtus-kápolnát lezárják a turisták előtt (Kripto Akadémia)
Bár még nincs kitűzve a konklávé dátuma, de a Vatikán és Róma városa már az új pápa megválasztására készül. A Sixtus-kápolna XVI. Benedek távozásáig, február 28-ig lesz látogatható, ezt követően megkezdik a kápolna előkészítését a konklávéra.
febr. 16
8:12
Előbb ülhet össze a pápa utódát megválasztó konklávé (Infostart)
Az eddig tervezettnél korábban ülhet össze a pápa utódát megválasztó konklávé - jelentette vatikáni forrásokra hivatkozva pénteken a Vatikán híreire specializálódott, francia nyelvű I.Media ügynökség.
febr. 16
8:12
Gömörben alakul a Híd–MKP-lista (Kitekintő)
Úgy néz ki, legalább Besztercebánya megyében lesz közös magyar lista. Hétvégén eldől, rábólint-e a Híd az MKP ajánlatára, amely már számokra lebontva részletezi a közös jelöltlistát.
febr. 16
8:12
A Sixtus-kápolnát lezárják a turisták előtt (Metropol)
A Vatikán és Róma városa már az új pápa megválasztására készül.
febr. 16
8:30
Radioaktív folyadék szivárog egy-atomhulladék-temetőből (Metropol)
A Washington állambeli Hanford tároló a leginkább szennyezett amerikai tároló.
febr. 16
9:06
Húsz hirosimai bomba robbanóerejének megfelelő energia szabadult fel (Metropol)
A cseljabinszk térsége fölött felrobbant rendkívül erős fényű, tűzgömbszerű meteor mintegy 15 méter átmérőjű volt.
febr. 16
9:24
Ez lenne a világvége első jele? (Kitekintő)
Péntek délelőtt meteor robbant fel az orosz Cseljabinszk város felett, közel 1200 sérültről tudnak eddig.
febr. 16
9:42
Állítólag Kubában is felrobbant egy meteorit (Infostart)
Kuba középső részén is felrobbant állítólag egy meteorit - legalábbis ezt jelentette a kubai média szemtanúkra hivatkozva.
febr. 16
9:42
A románok szerint a magyarok provokálnak (168 Óra Online)
A román külügyminisztérium pénteken újabb közleményt adott ki a székelyzászló-ügyben: a tárca sajnálkozását fejezte ki afelett, hogy a magyar hatóságok továbbra is olyan jelképes gesztusokat tesznek, amelyek provokálják a román közvéleményt. Martonyi János pedig levelet írt román kollégájának, személyes találkozót sürgetve.
febr. 16
10:18
Petícióban kérnek székely autonómiát Pontától és Obamától (Kitekintő)
Péntek reggelig több mint kétezren írták alá azt a petíciót, amelyben a székelyek által igényelt autonómia  megadására kérik Victor Ponta román kormányfőt és Barack Obama amerikai elnököt.
febr. 16
10:36
Radioaktív folyadék szivárog egy atomhulladék-tárolóból (Infostart)
Radioaktív folyadék szivárog az amerikai Washington államban lévő Hanford nukleárishulladék tárolóból - jelentette be helyi idő szerint pénteken az állam kormányzója.
febr. 16
10:54
Lóhús után kutatnak a hatóságok (Kitekintő)
Több mint 2000 marhahúsból készült termék valódi hústartalmát vizsgálják meg március közepéig az uniós tagállamok hatóságai, és átfogó egészségügyi vizsgálatnak vonják alá a piacon lévő lóhús egy részét is – egyebek mellett erről állapodtak meg a tagállamok szakértői és az Európai Bizottság péntek délután.
febr. 16
11:12
Közös magyar-szlovák tömegközlekedési stratégia (Kitekintő)
Közös tömegközlekedés-fejlesztési stratégiát dolgoz ki a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. és a pozsonyi Területfejlesztési Intézet.
febr. 16
11:48
Észak-Korea újabb atomrobbantásra készül? (Metropol)
A szöuli Jungang Ilbo című lap növekvő aktivitásról számolt be az atomtelepnél.
febr. 16
12:06
Független megfigyelőket küldenének Magyarországra a norvégok (168 Óra Online)
Kumin Ferenc úgy reagált a norvég Helsinki Bizottság bírálatára, hogy minden államnak szuverén joga módosítani az alaptörvényt, de a kritikusok közül sokan egyébként is nyitott kapun kopogtatnak – írja a Wall Street Journal.
febr. 16
12:24
Folytatódnak a tárgyalások Bős-Nagymaros ügyében (Kitekintő)
Új magyar és szlovák tárgyalóbiztosokkal folytatódnak a közeljövőben a bős-nagymarosi vízlépcsővel kapcsolatos magyar-szlovák egyeztetések, a magyar fél továbbra is az ökológiai, természetvédelmi érdekekre helyezi a hangsúlyt az energiatermeléssel szemben - mondta Székely László napokban kinevezett miniszteri biztos az MTI érdeklődésére.
febr. 16
12:26
Hatalmas lehetőség vár a magyarokra (Kitekintő)
Egyre nagyobb lehetőségek bontakoznak ki az elmúlt egy-két évben megerősödött brazil-magyar kapcsolatok terén. Brazília magyarországi nagykövete is úgy véli, hogy "a két ország közötti kereskedelem nagy és kiaknázható lehetőségeket nyújt".
febr. 16
13:18
Többfrontos nyomásgyakorlás táblaügyben (Kitekintő)
Több szálon is elindultak a kétnyelvű vasúti feliratokat szorgalmazó kezdeményezések a Felvidéken.
febr. 16
13:36
Kim Dzsong Il születésnapját ünneplik Észak-Koreában (Infostart)
Kim Dzsong Il születésnapjáról emlékeztek meg szombaton Észak-Koreában; a nemzeti ünnepnek nyilvánított évfordulón kulturális és sportprogramokat, illetve más rendezvényeket tartottak a tavalyelőtt elhunyt észak-koreai vezető emlékére.
febr. 16
13:54
Visszaszorulóban vannak az életbiztosítások (Kitekintő)
Napjainkban a felnőtt lakosság 16 százalékának van megtakarítása, a befektetési egységhez kötött (unit-linked) életbiztosítások díjbevétele egy év alatt közel negyedével csökkent - közölte a Groupama-Garancia Biztosító az MTI-vel.
febr. 16
14:30
Beindult a székelyzászló-ipar (Kitekintő)
A zászlóbotrány kirobbanásának pozitív hozadéka, hogy jelentősen megnövekedett a székely lobogók iránti kereslet a székelyföldi megyékben.
febr. 16
14:48
Wallenberg-emléktáblát avatott Németh Zsolt Munkácson (Kripto Akadémia)
Raoul Wallenberg-emléktáblát avatott szombaton Munkácson Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Lengyel Zoltán, a város polgármestere.
febr. 16
14:50
Felfüggeszti a választási tárgyalások egy részét a Most-Híd (Kripto Akadémia)
Felfüggeszti a megyei választásokon való együttműködésről folytatott járási szintű egyeztetéseket a Most-Híd a megyei szintű tárgyalások lezárásáig - jelentette be Bugár Béla, a szlovák-magyar vegyes párt elnöke szombaton.
febr. 16
15:24
Nincs mese: az államcsőd szélén tántorog az ország (Kitekintő)
Ciprus a szakadék szélén, az eurózóna államai viszont segítségnyújtás helyett egyelőre csak egymásra mutogatnak.
febr. 16
15:26
A horvátok nyomában is jöhet valaki (Kitekintő)
Magyarországon keresztül vezethet az út az unióba. Ha ügyesek vagyunk.
febr. 16
15:42
Mint húsz atombomba - brutális erősségű volt a meteorit (Infostart)
Legalább hússzor több energia szabadult fel a cseljabinszki meteorit felrobbanásakor, mint a hirosimai atombomba felrobbanásakor - közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
febr. 16
16:18
Mélységesen csalódott egykori pártjában Traian Băsescu (Kitekintő)
Mélységesen kiábrándult egykori politikai alakulatából, a Demokrata Liberális Pártból (PDL) az államfő. Traian Băsescu csütörtök este a B1 TV-ben beszélt a kongresszus előtt álló PDL jövőjéről, a jelenlegi hatalomhoz fűződő viszonyáról és közelgő „nagypapaságáról".
febr. 16
16:36
Radikális vagy liberális a magyar bíboros prímás? (168 Óra Online)
XVI. Benedek pápa lemondási szándékának bejelentése óta a lengyel sajtó a lehető legnagyobb terjedelemben foglalkozik azzal a kérdéssel, ki lesz az utódja. A Rzeczpospolita című konzervatív napilap szerint a lehetséges jelöltek között egyre gyakrabban emlegetik Erdő Péter magyar bíboros nevét is.
febr. 16
16:38
Svédország a nyertesek között (168 Óra Online)
Várakozásainkat felülmúló eredmény! – hangzott a svéd miniszterelnök, Fredrik Reinfeldt első, sajtónak szánt mondata, a brüsszeli csúcsértekezletről távozóban. – Az új európai költségvetés, várhatóan és remélhetően, strukturális változásokra sarkallja majd a tagországokat. Amint azt mi már régóta szerettük volna elérni.
febr. 16
16:54
Egyre többen csalnak adót (Kitekintő)
Szlovákiában elképesztő arányokat ölt az adóelkerülés, becslések szerint a cégek 2010-ben 2,3 milliárd, tavaly pedig már 2,6 milliárd euró adót csaltak el.
febr. 16
17:12
Nem lehet zarándokhely a lemondott pápa lakhelye (168 Óra Online)
Személyes biztonságát egyszerűen tudják garantálni, és jogi mentességgel is jár XVI. Benedeknek az az elhatározása, hogy lemondása után is a Vatikánban kíván élni.
febr. 16
18:06
Kim Dzsong Il születésnapját ünneplik (Metropol)
A tavalyelőtt elhunyt észak-koreai vezető emlékére számos rendezvényt tartottak.
febr. 16
18:24
Kiderült: titokban Amerika teszi tönkre az országot (Kitekintő)
Az iráni atomprogram kapcsán alkalmazott szankciók hatással vannak mindkét országra, és több szempontból értelmezhetők.
febr. 16
19:18
Begurult a Bizottság Macedóniára (Kitekintő)
Nem utazik el a jövő heti magas szintű EU-Macedónia találkozóra a bővítésért felelős uniós biztos, így tiltakozva a december óta kialakult skopjei parlamenti helyzet ellen.
febr. 16
19:54
A romló gazdasági helyzet miatt csökken az infláció (Kitekintő)
A romló gazdasági környezet, a növekvő munkanélküliség és a bérek stagnálása miatt a lakosság jelentős része ma már csak a legalapvetőbb termékek vásárlását engedheti meg magának.
febr. 16
20:30
Kövér kitűzette a székely zászlót az Országházra (Kitekintő)
A "nemzeti szolidaritás jelképeként" a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) plenáris ülése alkalmából Kövér László Házelnök kezdeményezésére pénteken az Országgyűlés Hivatala kitűzte a székelyzászlót a Parlament Kossuth téri homlokzatára.
febr. 16
21:42
Hatvannál is több halott egy merényletben (Metropol)
Pakisztánban síiták ellen követettek el robbantásos merényletet.

Keresés