2013. február 8. péntek

febr. 8
5:45
Komoly hóvihar csap le az USA-ra (HVG)
Akár hatvan centi hó is hullhat péntektől az Egyesült Államok egyes területein, ezért már csütörtöken töröltek a légitársaságok több mint 1700 hétvégi járatot. A szakemberek két vihar - egy keletről és egy nugatról jövő - találkozását vetítik előre.
febr. 8
5:45
Kampány a székely zászló ürügyén (Népszava)
Remélhetően a konvencionális diplomáciai keretek közé szorul vissza az a diplomáciai vita, amely a székely zászló ürügyén robbant ki Magyarország és Románia között, és majdnem a magyar nagykövet kiutasításába torkollt. Az RMDSZ nem örvend a nem kért budapesti segítségnek, Tőkés László rasszista magyarellenes kampányról beszél. A tegnap délelőtt még kilátásba helyezett magyar diplomáciai lépések…
febr. 8
6:03
Már Elba szigete is fizetős lett (HVG)
Az idegenforgalmi adó mellett belépti díjat is szednek a turistáktól Elba szigetén tavasztól. Az utóbbi években Capri, Capraia és Giglio szigete is egyeurós belépési díjat vezetett be.
febr. 8
6:03
Bárcenas pénztárnok titkos füzete (Népszava)
Politikai túléléséért küzd a spanyol kormányfő. Mariano Rajoy és a kormányzó konzervatív Néppárt (PP) ellen súlyos korrupciós gyanú merült fel. Az ellenzéki szocialistákhoz közelálló El País című lap dokumentumokat tett közzé, amelyek arról tanúskodnak hogy a PP duplafenekű könyvelést vezetett a párthoz befolyt adományokról, s a fekete pénzekből rendszeres átutalásokat kaptak a párt vezetői -…
febr. 8
6:05
Feszült helyzet Tunézia-szerte (Népszava)
Folytatódtak a tömegtüntetések Tunéziában azt követően, hogy szerda reggel meggyilkolták az ellenzék egyik vezető politikusát, Sokri Belaidot. Több tucat városban csaptak össze a tüntetők a biztonsági erőkkel. A brit BBC információi szerint egy rendőr életét vesztette a zavargások során.
febr. 8
6:07
Célzott amerikai dróntámadások (Népszava)
A szaúdi CIA-drónbázisról kiszivárgott információk nyomán a Fehér Ház változtatott korábbi álláspontján. Barack Obama utasította az igazságügyi minisztériumot: tárja a washingtoni kongresszus két bizottsága elé az amerikai állampolgárok ellen külföldön elkövetett célzott rakétatámadások jogi megalapozását szolgáló dokumentumokat.
febr. 8
6:21
Még órákig húzódhatnak a megbeszélések Brüsszelben (Infostart)
Kétoldalú tárgyalásokkal folytatódik az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója, amelynek célja, hogy sikerüljön megállapodni az Európai Unió 2014 és 2020 közötti keretköltségvetéséről, az egyeztetések még órákig húzódhatnak - tudatta pénteken hajnali fél három tájban Alexander Stubb, Finnország Európa-ügyi minisztere egy népszerű mikroblogon.
febr. 8
6:39
Élve égettek meg egy húszéves anyát Pápua-Új-Guineán (HVG)
Egy szeméttelepen vetettek máglyára egy boszorkánysággal vádolt fiatal nőt Pápua-Új-Guineán. A kínzást több százan nézték végig, közben pedig fotókat készítettek. A miniszterelnök elítélte a történteket.
febr. 8
6:39
Újabb termékben találtak lóhúst (Infostart)
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak Nagy-Britanniában. A brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal bejelentette, hogy a Findus marhahúsosként megjelölt készítményeiben talált nagy mennyiségű lóhúst.
febr. 8
7:51
Óva intik Észak-Koreát a kísérleti atomrobbantástól (Infostart)
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár óva intette csütörtökön Észak-Koreát attól, hogy végrehajtson újabb kísérleti atomrobbantást, és felszólította, hogy inkább tegyen többet a drámai helyzetben lévő népe jólétéért.
febr. 8
7:51
Hatalmas havazás várható az Egyesült Államok északkeleti részén (MaHu)
Hatalmas havazás és hóviharok várhatók péntektől az Egyesült Államok északkeleti részén, 30-60 centiméteres hóvastagsággal, 95-120 kilométeres sebességű széllökésekkel a New Yorktól Maine államig tartó partszakaszon és ettől nyugatra.
febr. 8
7:51
Betiltatnák a radikális jobbos pártot (Kitekintő)
A német parlament alsóháza február elsején ülésezett a Német Nemzeti Demokrata Párt elleni beszüntetési eljárás kapcsán.
febr. 8
8:09
Felborult egy komp Bangladesben, eltűnt félszáz utas (HVG)
Felborult egy komp több mint száz utassal a fedélzetén pénteken Banglades középső részén, a baleset után félszáz utasnak nyoma veszett – közölte a rendőrség.
febr. 8
8:09
Nagy vonalakban megállapodtak az uniós keretköltségvetésről (Infostart)
Az EU-országok csúcsvezetői péntek reggelre nagy vonalakban megállapodtak a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetéséről - jelezték Brüsszelben uniós források, egyelőre névtelenséget kérve.
febr. 8
8:09
Panetta a bengázi támadásról és a szíriai felkelők felfegyverzésének kérdéséről (MaHu)
Az amerikai fegyveres erők azért nem tudtak idejében beavatkozni a bengázi amerikai konzulátus elleni támadás visszaverésére, és megmenteni a négy amerikai állampolgárt, aki végül életét vesztette, mert az nagyon gyorsan történt.
febr. 8
8:09
Hogyan módosítanák az alkotmányt a román kormánypártok? (Kitekintő)
A kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) a képviselőház létszámát háromszáz főre korlátozná a kedden este ismertetett alkotmánymódosítási elképzelései szerint.
febr. 8
8:27
Kaliforniai hajtóvadászat a lövöldöző volt rendőr után (MaHu)
Hajtóvadászat indult Kaliforniában egy fegyelmivel elbocsátott rendőr után, aki lelőtte két volt társát, és további egyenruhások, valamint a családtagjaik meggyilkolásával fenyegetőzik.
febr. 8
8:27
Az iráni elnök Egyiptomba látogatott (Kitekintő)
Harminchárom év után először lépett egyiptomi földre iráni elnök.
febr. 8
8:27
Orbán már tudhatja, mennyi pénz kapnak a magyarok (168 Óra Online)
Az EU-országok csúcsvezetői péntek reggelre nagy vonalakban megállapodtak a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetéséről – jelezték Brüsszelben uniós források, egyelőre névtelenséget kérve.
febr. 8
8:29
Felborult egy komp Bangladesben, sokan eltűntek (MaHu)
Felborult egy komp több mint száz utassal a fedélzetén pénteken Banglades középső részén, a baleset után félszáz utasnak nyoma veszett.
febr. 8
8:45
Szigorítanák az internetes biztonságot (Kitekintő)
A jelenleginél szorosabb internetes biztonsági együttműködést teremtene meg a tagállamok között az az irányelv, amelyet csütörtökön mutatott be az Európai Bizottság.
febr. 8
9:03
Fellőtték az első azeri műholdat (HVG)
Föld körüli pályára állt pénteken Azerbajdzsán első műholdja, amit Ilham Aliyev államfő történelmi eseménynek nevezett az állami televízióban.
febr. 8
9:03
Felborult egy komp Bangladesben (Infostart)
Felborult egy komp több mint száz utassal a fedélzetén pénteken Banglades középső részén, a baleset után félszáz utasnak nyoma veszett - közölte a rendőrség.
febr. 8
9:03
A lehetőségek hazája (Kitekintő)
Ahol a kormányfő a belügyminiszter is, de bűnözőkkel haverkodik, ott tényleg minden lehet.
febr. 8
9:39
960 milliárd eurós uniós költségvetés jöhet (HVG)
Tizennyolc órányi tárgyalás után 960 milliárd eurón nyugvópontra juthatnak a tagállamok vezetőinek tárgyalásai pénteken reggel, egy 18 órája zajló és eddig véget nem ért tárgyalás nyomán.
febr. 8
9:39
Saját megyefőnök-jelöltet indít az MKP (Kitekintő)
A kassai és a nagyszombati kerületben önálló megyefőnök-jelöltet indít a megyei választásokon a Magyar Közöség Pártja. A képviselőjelöltek személyéről a járási szervekben születik döntés.
febr. 8
9:41
"Budai" villamos fut Phenjanban - ritka fotók Észak-Koreából (HVG)
Björn Bergman svéd fotós turistaként bejutott Észak-Koreába, utazásáról fotósorozatot készített.
febr. 8
9:57
Politikai űrt hagy maga után az iraki elnök (MaHu)
Dzsalal Talabáni iraki elnök váratlan távozása a politikából nem jöhetett volna rosszabbkor a kurdok, szunniták és síiták között egyre növekvő feszültség által fenyegetett népe számára.
febr. 8
9:57
Egész éjszaka folyt az alkudozás a keretköltségvetésről (Kitekintő)
Pénteken reggel még semmi jele nem volt annak, hogy az Európai Tanácsnak sikerül nyélbe ütnie az alkut a következő hétéves keretköltségvetésről. A tárgyalások már az első lépésnél elakadtak.
febr. 8
10:15
Aszteroida közelít a Föld felé - fotó (HVG)
febr. 8
10:15
Egy volt ügyészt jelölt miniszterelnöknek a megválasztott dél-koreai államfő (MaHu)
Pak Gun Hje megválasztott dél-koreai elnök pénteken Csung Hong Von személyében egy volt ügyészt jelölt a hamarosan hivatalba lépő új kormány miniszterelnökének.
febr. 8
10:15
Plágiumbotrány: az oktatási miniszter is lebukott (Kitekintő)
Annette Schavan, a német oktatási minisztert megfosztották doktori címétől, az ellenzék pedig lemondásra szólította fel. Schavan fellebbez, a kancellár kiáll mellette.
febr. 8
10:17
Csúszik a Wizz Air moszkvai járata (HVG)
A hatósági egyeztetések elhúzódása késlelteti a Wizz Air moszkvai járatának indítását.
febr. 8
10:33
Kettős robbanás egy bagdadi piacon, sok halott (MaHu)
Legalább 29 ember meghalt és 69 megsebesült két, síiták lakta iraki városrész piacán elkövetett pénteki merényletsorozatban.
febr. 8
10:33
Boc ellenzi a kormány törekvéseit (Kitekintő)
Nem ért egyet a Ponta-kormány regionalizációs elképzeléseivel Emil Boc demokrata-liberális párti politikus.
febr. 8
10:51
Zuhanyszünet az EU-csúcson, az EP csalódott (HVG)
Péntek délelőtt újabb szünetet rendeltek el az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozóján, a küldöttségek elmentek felfrissülni, és délben ülnek össze ismét. Az Európai Parlament (EP) elnöke csalódottságának adott hangot az eddigi hírek nyomán.
febr. 8
10:51
Délben folytatódik az EU-csúcs (Infostart)
Péntek délelőtt újabb szünetet rendeltek el az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozóján, a küldöttségek délben ülnek össze ismét. Az Európai Parlament (EP) elnöke csalódottságának adott hangot az eddigi hírek nyomán.
febr. 8
10:53
Csecsen focisták miatt gyújtogattak a jeruzsálemi szurkolók (HVG)
Irodákat gyújtottak fel a Bétár Jeruzsálem izraeli futballcsapat edzőpályájánál péntek hajnalban; a csapat szurkolói hetek óta tiltakoznak két muzulmán vallású csecsen focista megvásárlása miatt.
febr. 8
10:55
Budapesten is dolgozott az iráni kémkedéssel vádolt szlovák (HVG)
Szabadon bocsátották és csütörtökön már haza is utazott Matej Valuch, az a szlovák állampolgár, akit kémkedés vádjával tartottak fogva Iránban. A férfi azt mondta, nem érti, miért nevezték kémnek és az iráni munkájához hasonló projekteken dolgozott Szlovákiában és Budapesten is.
febr. 8
11:09
Sokan meghaltak egy szíriai hadiüzemnél (HVG)
Ötvennégyen meghaltak egy hadiüzemnél történt robbanásban Szíria középső részén - közölte pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns ellenzéki szervezet.
febr. 8
11:09
Félmilliárd eurós spórolás jön (Kitekintő)
A Bruxinfo értesülései szerint újabb mintegy 500 millió eurós vágásra tett javaslatot az Európai Tanács elnöke az uniós intézményi kiadások tekintetében, ezzel együtt már összesen legalább kétmilliárdos kiadáscsökkentéssel kell számolniuk az EU-intézményeknek a következő hét évben a Bizottság eredeti javaslatához képest.
febr. 8
11:11
Tíz év török börtön jár a terrorizmust pénzelőknek (HVG)
Törökországban megszületett a törvény a terrorizmus pénzelésének megakadályozásáról.
febr. 8
11:27
Megvan, mi mérte az utolsó csapást a dinókra (HVG)
A Földbe becsapódó kisbolygó mérte 66,5 millió évvel ezelőtt az utolsó csapást a dinoszauruszokra: a legújabb bizonyítékok alapján a két esemény időben olyan közel történt egymáshoz, hogy az ok-okozati összefüggés biztosra vehető - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.
febr. 8
11:27
Orbán Viktor nem akar előre inni a medve bőrére (Infostart)
Orbán Viktor szerint több esély van a megegyezésre, mint arra, hogy anélkül távoznak Brüsszelből az EU-országok állam-, illetve kormányfői a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetésének szentelt rendkívüli csúcstalálkozóról.
febr. 8
11:27
Szlovák-magyar történelmi szaklap létesülhet (Kitekintő)
Szlovákia és Magyarország is támogatja egy közös történelemtudományi szaklap létrehozását. Ez az egyik ajánlása a szlovák-magyar kisebbségi vegyes bizottságnak legutóbbi ülése után.
febr. 8
11:27
Orbán megegyezést valószínűsít (Népszava)
Orbán Viktor szerint több esély van a megegyezésre, mint arra, hogy anélkül távoznak Brüsszelből az EU-országok állam-, illetve kormányfői a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetésének szentelt rendkívüli csúcstalálkozóról.
febr. 8
11:29
Társát öngyilkosságra rábeszélő tibetit ítéltek el (HVG)
Tizenhárom év börtönre ítéltek pénteken egy 27 éves tibeti férfit, mert rávett egy szerzetest, hogy felgyújtsa magát - jelentette a kínai média.
febr. 8
11:45
Szíriában pokolgép robbant egy hadiüzemnél (MaHu)
Ötvennégyen meghaltak egy hadiüzemnél történt robbanásban Szíria középső részén.
febr. 8
11:45
Martin Schulz nem kér a deficitunióból (Kitekintő)
Nem fog asszisztálni egy ”hiányunió” létrejöttéhez és nem fog aláírni deficites uniós költségvetést – figyelmeztette az EU-tagországok állam- és kormányfőit csütörtök este Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke.
febr. 8
12:03
Cigányul is kommunikál a MOL (HVG)
Az erdélyi Dicsőszentmárton MOL-kútjánál a román és magyar mellett romani nyelven is köszöntik a tankolni érkezőket.

Keresés