2013. február 8. péntek

febr. 8
0:21
Napi Horoszkóp - február 8. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
febr. 8
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 8
6:03
Rosszabb a baby boom nemzedék egészségi állapota, mint szüleiké volt (Infostart)
Az orvostudomány jelentős fejlődése ellenére rosszabb a baby boom nemzedék egészségi állapota, mint hasonló korukban szüleiké volt, elsősorban az elhízás és a mozgásszegény életmód miatt - vált ismertté egy amerikai tanulmányból.
febr. 8
7:18
Az áldásos hatású rúna-jóga (HarmoNet)
Az Istenek ajándékai, titokzatos varázsjelek, gyógyító motívumok, írásjelek, a valóság öntőformái, kapuk egy másik dimenzióba? Rúnákról szóló sorozatunkban a gyógyító rúna-jóga!
febr. 8
7:21
Közösségi oldalak: ami előny, az hátrány is lehet! (kamaszpanasz)
Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik fogalmazta meg frappánsan egy kamasz. Igaza van? Tényleg lemarad, aki kimarad? Erről, valamint a közösségi portálok hatásairól kérdeztük Tari Annamáriát, a Z generáció könyv szerzőjét, ismert pszichoterapeutát.
febr. 8
7:30
Influenza ellen fagyi? (HáziPatika.com)
Félre a forró gyógyteával, itt az influenza elleni fagyi! A különleges sörbet olyan alapanyagokat tartalmaz, melyek képesek enyhíteni a torok fájdalmát és az egyéb vírusos tüneteket, valamint a gyulladást. ...
febr. 8
7:33
ÁNTSZ: kár volt félni a dohányzási tilalomtól (HVG)
A kezdeti félelmekkel ellentétben a dohányzás elleni szigorítás nemhogy csökkentette a vendéglátóhelyek forgalmát, hanem növelte - mondta a helyettes országos tiszti főorvos az MR1-Kossuth Rádió műsorában.
febr. 8
8:12
Vasárnaptól ismét Házasság Hete (HarmoNet)
Vasárnap kezdődik a Bálint-naphoz kapcsolódó házasság hete, amit világszerte 21 országban rendeznek meg, Magyarországon pedig Egymásra hangolva mottóval tartják keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával. A Magyarországon hatodik alkalommal megrendezendő eseménysorozat központi programjainak fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége.
febr. 8
8:14
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2013-02-08 (HarmoNet)
Ma lelkiismeretesen látunk neki a teendőinknek, szorgalmasan dolgozunk. Még azt sem bánjuk, ha az átlagnál több, vagy nehezebb teendővel kell megbirkóznunk. A munkánk minősége kiváló, bár kissé lassabban haladunk. Ma reggel nehezebben kászálódunk ki az ágyból, megmagyarázhatatlanul ólmosnak érezhetjük a tagjainkat. Gyanús kis fájdalmakat érezhetünk az izmainkban, - ennek oka, hogy a merevség egész…
febr. 8
8:16
Heti szexhoroszkóp 2013. február 8-tól 14-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
febr. 8
8:27
Ez a görcsök napja (HVG)
Pénteken, noha front nem lesz térségünkben, erős északias áramlással hidegebb levegő érkezik hozzánk. Ez hidegfront jellegű humánmeteorológiai panaszokkal járhat. A kellemetlen szél fejfájást, ingerlékenységet válthat ki, és a hőérzetet is csökkenti.
febr. 8
8:27
Pesszimista kijelentést tett az EKB elnöke (orientpress)
Az Európai Központi Bank a várakozásoknak megfelelően nem változtatta meg ülésén a 0,75 százalékon álló irányadó rátát. Az ülést követő sajtótájékoztatón viszont Mario Draghi, az EKB elnöke pesszimista kijelentéseket tett a gazdaság várható teljesítményével kapcsolatosan, amelynek következtében leszédült az EUR/USD árfolyam az 1,35 feletti szintekről - számoltak be róla a Quaestor elemzői.
febr. 8
8:36
Az életben is jól jönnek a szuperképességek (HáziPatika.com)
A számítógépes játékban szerzett szuperképesség a mindennapok során is emberibb viselkedésre ösztönöz - derül ki a Stanford Egyetem munkatársainak a PLoS ONE című szakfolyóiratban közzétett tanulmányából. ...
febr. 8
8:38
Szájüregi rák: diagnózis, kezelés, esélyek (HáziPatika.com)
Magyarországon évente mintegy 3 ezer embernél fedeznek fel szájüregi rákot, a daganat következtében csaknem 1700 beteg hal meg minden évben. Sorozatunk második része. ...
febr. 8
8:40
Mozgás, kalcium és napfény (HáziPatika.com)
A csontritkulás szakértői arra hívták fel a figyelmet, hogy a csontbetegségek megelőzéséhez elegendő kalciumra, saját súllyal végzett testmozgásra és D-vitaminra van szükség. ...
febr. 8
8:45
Környezetvédelmi termékdíj bejelentés 2013-ban (orientpress)
2013. január 1-jétől a környezetvédelmi termékdíj bejelentést az adóhatósághoz kell megtenni, ennek megfelelően új nyomtatványcsomag került publikálásra 13TKORNY néven, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhatóság a 62. számú információs füzete ad részletes tájékoztatást a teendőkről.
febr. 8
9:03
Figyeld a Holdat és varázsolj szerelmet! (Ezoterikus.hu)
Lángra lobbanthatod az érzelmeket, felélesztheted a kihűlőben lévő kapcsolatokat, ha figyeled a Holdat és bevetsz néhány varázslatos praktikát!
febr. 8
9:06
Isteni részünk, a lélek (HarmoNet)
A Life Sutra korlátlan képességeink kifejlesztésére, a bőség és az öröm megteremtésére, valamint az emberfelettivé válásra tanító Védák ősi titkait tárja fel, és ülteti át a ma embere számára az élet minden területén praktikusan alkalmazható módon. Tanításaiból ezúttal megismerhetjük a lélek természetét, késztetéseit, és ezáltal földi életünk mozgatórugóit.
febr. 8
9:24
Jóga és szexualitás - összeegyeztethető-e? (HarmoNet)
A jóga filozófiájának egyik gyakran félreértett eleme a szexualitáshoz kapcsolódik. A jóga egyik alapművében a "Jóga szútrákban" az önmegtartóztatás tanítása valóban lényeges elem, ugyanakkor sokan és sokféleképpen értelmezik. Az egyik nagy indiai guru nevetve mesélte egy interjú során, hogy a papok sokszor a szexualitásról, az örömlányok viszont Istenről kérdezik. Valahogy nem jönnek rá, hogy…
febr. 8
9:42
Ne legyen kiszolgáltatott! (HáziPatika.com)
Egy-egy betegség sokszor jár együtt kiszolgáltatott állapotokkal, elesettnek érezhetjük magunkat, életünket a bennünket körülvevő egészségügyi szakemberek kezébe tesszük. ...
febr. 8
9:44
Hogyan fagyhat meg a bőr? (HáziPatika.com)
Fagyáskor a test a hideg ellen nem kellően védett egyes részei jól körülhatárolt területen túlhűlnek, és a szövetek kisebb-nagyobb mértékben károsodnak. A fagyásos sérülés szinte mindig elkerülhető lenne, ha komolyan vennénk a veszélyt... ...
febr. 8
9:46
Hogyan lehet túlélni egy gyermek halálát? (HáziPatika.com)
Egy anya öt évig küzdött a kisfia életéért, halála után pedig újabb öt évbe telt, amíg sikerült magát is megmentenie és túlélnie a gyászt. Nagylaki Kata könyv formájában megírta ennek a tíz évnek a történetét, hogy másoknak is erőt adjon: fel lehet... ...
febr. 8
9:48
13+1 dolog, amit jó tudni a koffeinről (HáziPatika.com)
Évszázadok óta fogyasztjuk különféle formában az 1,3,7-trimetil-xantint - azaz ha valakinek így nem ismerős, a koffeint - és a vele rokon vegyületeket. Mára a legelterjedtebb pszichoaktív anyaggá lépett elő, milliárdok étrendjének része nap, mint... ...
febr. 8
9:57
EP: számolni kell a megszorítások káros hatásaival is (orientpress)
Sokkal többet kell tenni a munkanélküliség leszorításáért, az Unió demokratikusabb gazdasági irányításáért és a gazdasági növekedést fenntartó strukturális reformok kidolgozásáért, szögezte le az Európai Parlament szerdán. A képviselők a Bizottság éves növekedési jelentése kapcsán fogalmazták meg a véleményüket.
febr. 8
10:15
Coface: még nem ért véget a válság az európai vállalatok számára (orientpress)
Továbbra is recesszióban marad az euróövezet -0,1 százalékos gazdasági teljesítmény mellett, mivel Dél-Európában változatlanul zsugorodnak a gazdaságok - állapítja meg a Coface legújabb országkockázati előrejelzése. A Nyugat-Európában tapasztalt keresletcsökkenéstől erősen függő Csehország és Szlovénia A3 besorolása negatív figyelőlistára került, míg Lengyelország esetében a gazdasági…
febr. 8
10:18
Miért nem tudok leszokni a dohányzásról? (HarmoNet)
Online, élő előadássorozat indul szenvedélybetegség és párkapcsolati problémák témakörben Gelsei Bernadett addiktológiai konzultánssal, a Harmonet tanácsadójával és meghívott előadókkal. Az első adás 2013. február 11-én hétfőn este 20.30-kor kezdődik.
febr. 8
10:33
Nagyon nagy Macska-horoszkóp! A tiéd ilyen? (Ezoterikus.hu)
Tippek macskaimádóknak a miákoló kedvencről - A Te cicád milyen? Olyan, amilyennek leírjuk? S te milyen jegyű vagy? Milyen cica illik hozzád leginkább?
febr. 8
10:36
Magyarország napi Harmóniakártyája (2013-02-08) (HarmoNet)
Ma irreális érzések, hangulatok keríthetnek hatalmukba - ne ijedj meg tőlük, tisztul a szívcsakrád, csak hagyd elmenni a kellemetlen, negatív érzéseket!
febr. 8
10:48
A családunkon múlik a jó házasság? (HáziPatika.com)
A Psychological Science című lapban nemrég közzétett tanulmány arról számolt be, hogy a pozitív családi légkör, ahol a tizenévesek igazán jól érzik magukat, hatással van későbbi párkapcsolataikra. ...
febr. 8
10:51
Szomszédok-túra: a legmenőbb program Budapesten (NLCafé)
Idegenvezetős túra a gazdagréti lakótelepen. Ez valami rossz vicc? Nem, egészen komoly. Szociológus segítségével járhatjuk be a legendás sorozat helyszíneit, és még Kutya úr és Sümeghy kedvenc konyakjával is koccinthatunk.
febr. 8
11:27
Gyengén indult az idei év az ingatlanpiacon (orientpress)
A szezonalitásnak, vagyis az ingatlanpiacon mindenkor gyenge januárnak megfelelő alacsony forgalommal indult az idei év 5 405 db tranzakcióval - áll a Duna House legfrissebb elemzésében. Az általános decemberi hullámvölgyet követően a kereslet intenzitása is a megszokott kerékvágásban folytatódott.
febr. 8
11:30
Internetes veszélyek - hogyan védd a gyermeked? (HarmoNet)
A 10. Biztonságosabb Internet Nap alkalmából nagy cégek és civil szervezetek hívták fel a figyelmet az új internetes veszélyekre és próbáltak irányt mutatni gyermekeink védelmében.
febr. 8
11:33
Megkövült fa (Lakáskultúra)
Strapabíró padló a fa szépségével.
febr. 8
11:45
Matricás rendszer kiterjesztésével oldnák meg az e-útdíjat? (orientpress)
A Népszabadság értesülése szerint a formálódó e-útdíjjal kapcsolatos elképzelések mellett felmerült, hogy az idei bevételeket a matricás rendszer kiterjesztésével szednék be, hogy a költségvetés legalább a bevételek egy részétől ne essen el. Rogán Antal Gyulán tartott ülése után azt nyilatkozta: a fejlesztési tárcánál megtalálták a megoldást az új rendszer idei bevezetésére.
febr. 8
11:45
Hogyan segíts, ha valaki fuldoklik? A légúti elzáródásról (kamaszpanasz)
A légúti elzáródás beavatkozás nélkül általában végzetes, ugyanis ha az oxigénhiány nem szűnik meg 3-4 percen belül, akkor az agysejtek kezdenek elpusztulni és a szívműködés is hamarosan leáll.
febr. 8
11:54
Tényleg eleget tud az influenzáról? (HáziPatika.com)
Nagyon könnyen mondjuk a téli megfázásos betegségekre: ez biztosan influenza! Mennyire van azonban tisztában a tényekkel? Mennyit tud az influenzáról? Tesztünk segítségével kiderítheti! ...
febr. 8
12:21
92 évesen tetováltatott a dédi (NLCafé)
A vagány dédnagymama fiatalokat megszégyenítő módon bírta a fájdalmat.
febr. 8
12:24
2013. 02. 10. Beköszönt a Vízi Kígyó éve! (HarmoNet)
A kínai új év 2013. február 10-én kezdődik. A Víz Sárkány évéből átlépünk a Víz Kígyó évébe. Tudd meg, mit tartogat Neked az új év - előrejelzés minden jegynek!
febr. 8
13:15
Együttműködési szándéknyilatkozat született a szaúdi felsőoktatási miniszterrel (orientpress)
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon hivatalában fogadta Dr. Khalid M. Al-Ankary-t, Szaúd-Arábia felsőoktatási miniszterét. A kétoldalú tárgyalást követően a tárcavezetők Együttműködési Szándéknyilatkozatot írtak alá, amelynek tárgya a két állam közötti tudományos és oktatási kapcsolatok erősítése.
febr. 8
13:15
Húszéves V. Kulcsár Ildikó segítő rovata (NLCafé)
„Mi fáj? Gyere, mesélj!” címmel 20 éve jelent meg először a Nők Lapjában V. Kulcsár Ildikó olvasói rovata. A kiválasztott emberi sorsokról milliók olvasnak, a rovat cikkeiből pedig két könyv is született.
febr. 8
13:33
Piskótakészítés reform módon (HáziPatika.com)
A piskóta igen univerzális alapanyag a süteménykészítésben, hiszen sokféle édes finomság készíthető belőle, legyen az egy gyümölcstorta, habos torta, vagy akár sokak kedvence, a somlói galuska. De vajon el lehet készíteni reform módon is? ...
febr. 8
13:51
Íme 2013 legmenőbb sztárfrizurái (Blikk)
Rövid vagy hosszú? Vajon melyik lesz az idei év hajdivatja? Szegedi Tibor fodrászmester szerint 2013 tavaszi-nyári trendje annyira sokszínű, hogy szinte nem is lehet konkrétan meghatározni. Amellett ugyanis, hogy újra hódít anyáink bubifrizurája, egyre nagyobb sláger a sportos, már-már fiús fazon és a hosszú, hullámos tincsek is. Ám jó tudni: a középhosszú ma már nem divat. Összeállításunkban a…
febr. 8
14:27
Újraszámolná az államadósságot az ÁSZ (orientpress)
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint célszerű lenne újragondolni az államadósság-mutató számítási módját, és azt is, miként lehetne jobban összehangolni az államadósság finanszírozását szolgáló és a monetáris politikai eszközök alkalmazását. Az ÁSZ ezt a Monetáris politika költségvetési kockázatai, különös tekintettel az adósságszabályra című tanulmányában állapította meg, amelyet pénteken…
febr. 8
14:57
Jó-e a sport a térdízületeknek? (WebBeteg)
Mind a nagyon magas, mind a nagyon alacsony fizikai aktivitás rontja a térdízületek állapotát a középkorú felnőtteknél. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa a mozgás optimális szintjéről és a már kialakult fájdalmak csillapításáról beszélt.
febr. 8
15:03
Sanghajban hal meg a legtöbb rákbeteg Kínában (HVG)
A nemzeti átlagon felüli a rákos betegségek miatti halálozás aránya Sanghajban: az orvosok szerint elsősorban az elöregedő társadalom és az egészségtelen életmód a jelenség oka.
febr. 8
15:57
Nem vesznek fel jutalmat a helyi vízművek vezérigazgatói (orientpress)
A regionális víziközmű-szolgáltatók vezérigazgatói úgy határoztak, csatlakoznak a közszférához, nem vesznek fel prémiumot és egyéb béren kívüli juttatást, ha nincs gazdasági növekedés. A kormány álláspontja szerint, amíg nem emelkedik az ország GDP-je, addig nem lehet plusz kiadással terhelni a költségvetését, azaz nem jár jutalom a kormánytisztviselőknek.
febr. 8
15:57
Havat hoz a hétvége (Infostart)
Szombat estig a Kárpát-medence fölé eleinte szárazabb, majd ismét nedves, egyre hidegebb léghullámok érkeznek. Többfelé számíthatunk havazásra a hétvégén.
febr. 8
15:59
Jelentős profitnövekedést ért el a Moody's hitelminősítő (orientpress)
A Moody's az Egyesült Államok egyik legnagyobb minősítő vállalata közzétette negyedik negyedéves eredményeit. A negyedéves profit 63 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest 70 centre részvényenként, azonban elmaradt a várt 71 centes részvényenkénti profittól.
febr. 8
16:51
Quinoa: az inka gabonakülönlegesség (HáziPatika.com)
A quinoa sokak számára ismeretlen alapanyag a konyhában, holott igen tápláló és értékes gabonaféle. Íze semleges, így igen sokszínű ételek készíthetők belőle. ...
febr. 8
17:24
Mi vár ránk a szemészeten? (HáziPatika.com)
A szemészhez csecsemőkortól egészen időskorig "bejáratosak" vagyunk. Nem árt tehát, ha tisztában vagyunk azzal, milyen problémák esetén kereshetjük fel a klasszikus szűrővizsgálatokon túl. A szakembert kérdeztük. ...

Keresés