2013. február 8. péntek

febr. 8
0:03
NS: Egervári és a durvaság; FTC-stadionképek; Nikolics elmondja - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.
febr. 8
0:39
Női kézi: Négy-öt klub érdeklődik, de a Valcea az első - Bulatovics (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, Romániában egyre többet cikkeznek arról, hogy Katarina Bulatovics az idény végén távozik az anyagi gondokkal küzdő Oltchim Valcea kézilabdacsapatától, és egyik esélyes kérőként a Győri ETO-t emlegetik. Az érintett megerősítette, négy-öt klub szeretné megszerezni, de először az Oltchimmal tárgyalnak.
febr. 8
3:57
Sebők Vilmos: Nevetséges bundavád (Blikk)
Az 52-szeres válogatott labdarúgó, a Cottbus exvédője nem érti, hogyan került a neve a kínos ügybe.
febr. 8
4:15
Őrülten fogyóznak A Nagy Duett sztárjai (NLC)
A vasárnap induló zenei show 7 énekese összesen 67 kilót veszített a súlyából. Cseke Katinka élen jár a pluszkilók leadásában, ám a többiek is nagyon elszántak – írja a Blikk.
febr. 8
4:24
Már nemcsak lopnak, fenyegetőznek is a tolvajok (ProfitLine)
Már nemcsak fát lopnak, az erdészeket is fenyegetik a tolvajok - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.
febr. 8
4:33
Bíró Ica a csőd szélén (NLC)
A svájcifrank-hitel bedöntötte az egykori Metal Lady fitnesztermét. Kénytelen eladni a 76 millió forintos vállalkozását, hogy megszabaduljon a bankkölcsönöktől – írja a Blikk.
febr. 8
4:51
Védeni kell a raboktól Szita Bence gyilkosait (Blikk)
Különleges intézkedésekkel óvják a börtönben Szita Bence gyilkosait.
febr. 8
5:09
Kiderült, hogy mégsem csalók a rokkantak (Alternatív Energia)
Kiderült, hogy a rokkantak mégiscsak indokoltan kaptak ellátást, az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint ugyanis a megvizsgált betegek 90 százaléka "egészségi állapota alapján továbbra is jogosult a megváltozott munkaképességű személyeknek járó ellátásra."
febr. 8
5:09
Betett az RTL Klub Malek Andreának (NLC)
A Voice zsűritagja nem énekelhet együtt az X-Faktor győztesével, Kocsis Tiborral. Minderről a koncert előtt három nappal szóltak az énekesnőnek, aki kiakadt a döntésen – írja a Bors.
febr. 8
5:09
Elsírta magát: élő adásban mesélt súlyos betegségéről a színész (ATV)
Élő adásban könnyekben tört ki Robert De Niro, amikor a bipoláris depresszióról kérdezték. Az Oscar-díjas színész bevallotta, maga is ettől a szörnyű betegségtől szenved.
febr. 8
5:11
Újra nekiront a Fidesz az Ab-nek (Alternatív Energia)
A jelek szerint szinte változtatás nélkül minden, az Ab által decemberben formai okok miatt megsemmisített átmeneti rendelkezést "átszavaztat" az alaptörvénybe a Fidesz. Az alkotmányosságból "megbukott" cikkelyek mellett újakat - köztük az Ab hatáskörét ismét csorbítót - is tartalmaz a pénteken nyilvánosságra kerülő javaslat.
febr. 8
5:27
A rendőrség nem zavar a "becsület napján" (Alternatív Energia)
Idén is megrendezik szélsőjobboldali szervezetek Budapesten a "becsület napját". Az elnevezés onnan származik, hogy Budapest védelme során a budai királyi palotában rekedt német és magyar csapatok 1945 február 11-én - nagy veszteségeket szenvedve - megpróbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűből, sikertelenül.
febr. 8
5:27
Gyermeket vár VV Ágica (NLC)
Anya lesz VV Ágica. Az egykori villalakó az első gyermekét várja olasz kedvesétől – írja a Bors.
febr. 8
5:27
„Ugye nem gondolják komolyan” Íme Rogán válasza az ATV-nek (ATV)
Július 1-jétől átlagosan 10 százalékos, de a területi különbségektől is függő víz-, csatorna-, szennyvíz-elvezetési, szemétszállítási, palackosgáz- és kéményseprési díjcsökkentést akar a Fidesz-KDNP. A frakciószövetség gyulai ülésén állást foglalt arról, hogy járulékkedvezményt kaphatnak azok, akik olyan keveset keresnek, hogy nem tudják igénybe venni a gyerekeseknek járó adókedvezményt.
febr. 8
5:29
"Nem fogunk elsüllyedni" (Alternatív Energia)
Őszre ki kell derülnie annak, milyen pályát képes befutni az LMP - véli Schiffer András. A frakcióvezető soha nem gondolta, hogy bizonyos konfliktusokat meg lehet spórolni. Ennek ellenére abban hisz, hogy az LMP nem fog elsüllyedni, a veszély szerinte éppen abban van, ha elvtelen alkukat kötnek és olyan csónakhoz láncolják magukat, amelyik egészen más irányba halad, mint a párt. Szerintünk Orbán…
febr. 8
5:30
Öt órás szívműtétje volt Moldova Györgynek (Blikk)
Budapest — Moldova György (78) túl van a nehezén! Hazánk egyik legnépszerűbb írója még mindig az egyik budai kórház pszichiátriai osztályán pihen, hangja azonban ismét erővel teli!
febr. 8
5:31
Rejtély, miként találták meg a kommentelőnket (Alternatív Energia)
Továbbra sem világos, miként bukkant a rendőrség a Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármester által feljelentett internetes hozzászólónk nyomára. Kérdésünkre, miszerint bírói engedéllyel titkosszolgálati eszközöket is bevetettek-e ennek érdekében, lapzártánkig nem kaptunk választ a nyomozóhatóságtól.
febr. 8
5:42
Kötelező cégadat-módosítás február 1. után: nem kell pánikolni (Adózóna)
A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvény 2012. március 1-jén hatályba lépett módosított rendelkezései szerint a létesítő okiratban a tag(ok) és a vezető tisztségviselő(k) születési helyét és idejét fel kell tüntetni. A módosítással egyidejűleg a cégbíróságnak be kell jelenteni a tagok és a vezető tisztségviselők adószámát is. A határidő 2013. február 1-je…
febr. 8
5:45
Tüntetés a Széll Kálmán téren (168 Óra Online)
Szombatra politikai pártoktól mentes demonstrációt hirdetett a Budapesti Antifasiszták (BAF) nevű csoport. A tüntetés helyszíne a Széll Kálmán tér lesz.
febr. 8
5:45
Kampány a székely zászló ürügyén (Kripto Akadémia)
Remélhetően a konvencionális diplomáciai keretek közé szorul vissza az a diplomáciai vita, amely a székely zászló ürügyén robbant ki Magyarország és Románia között, és majdnem a magyar nagykövet kiutasításába torkollt. Az RMDSZ nem örvend a nem kért budapesti segítségnek, Tőkés László rasszista magyarellenes kampányról beszél. A tegnap délelőtt még kilátásba helyezett magyar diplomáciai lépések…
febr. 8
5:45
Önkormányzati támadás (Üzlet és Utazás)
Éles vita volt a Fidesz-KDNP tegnapi gyulai kihelyezett frakcióülésén a kormány által beígért újabb rezsi csökkentés mikéntjéről. A Fidesz önkormányzati lobbija ugyanis valamilyen kompenzációt követel a kormánytól a víz, csatorna és szemétszállítási díjak mérsékléséért. A tarifák korlátozás miatt veszteségessé váló közműcégek zöme ugyanis a helyhatóságok kezében van.
febr. 8
5:45
"Egy élet munkája veszhet kárba"- Itt a megoldás! (Pénzcentrum)
Óriási kockázatot vállal a magyar lakástulajdonosok jelentékeny része. Azok, akik nem biztosítják otthonukat, nem kevesebbet kockáztatnak, minthogy valamilyen természeti katasztrófa, elemi csapás vagy egy szerencsétlen baleset egész életük munkáját semmisítheti meg. Pedig a nyugalom durván havi másfél ezer forintból megvásárolható lenne - állítja Horváth Andrea, az Allianz Hungária Zrt.…
febr. 8
5:47
Rezsicsökkentők vitái (Üzlet és Utazás)
Július 1-jétől csökkennie kell a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz-, valamint a kéményseprési díjaknak - döntött tegnap a Fidesz-KDNP-frakció. A gyulai kihelyezett tanácskozáson határoztak arról is, hogy az agrárkamarai választások után kerülnek újra a parlament elé a földtörvények. A Fidesz szerint megnyugtatóan zajlik az új útdíjszedő rendszer…
febr. 8
5:48
Bíró Ica feláldozza 76 milliós fitnesztermét (Blikk)
BUDAPEST — Bíró Ica (55) mindent megpróbál, hogy kimásszon a gödörből! A közeli ismerősei azt suttogják, hogy az egykori Metal Lady teljesen eladósodott, a fitneszklubját, amely élete álma volt, kénytelen eladni, hogy ki tudjon lábalni tartozásaiból.
febr. 8
5:49
Az ipar is belegebedt az unortodoxiába (Üzlet és Utazás)
Minden előzetes várakozást alulmúltak az ipari termelés 2012 decemberi alakulásáról tegnap közzé tett előzetes adatok: a visszaesés mértéke - a megelőző esztendő azonos hónapjához képest - 7,6 százalékos volt. A nemzetgazdasági tárca ilyenkor megszokott "bizonyítványmagyarázata" ezúttal elmaradt. A katasztrofális gazdasági teljesítményre kerestek választ a Világgazdaság című gazdasági hetilap…
febr. 8
6:03
Csendben alakul az új taxirendelet - erre számíthatnak az érintettek (Napi)
A napokban folytatódtak az egyeztetések a taxis érdekvédelmi szervezetek és a kormány, valamint a főváros között a készülő taxirendeletről. A Napi Gazdaság pénteki számának cikkeInformációink szerint ... ...
febr. 8
6:03
Rosszabb a baby boom nemzedék egészségi állapota, mint szüleiké volt (Infostart)
Az orvostudomány jelentős fejlődése ellenére rosszabb a baby boom nemzedék egészségi állapota, mint hasonló korukban szüleiké volt, elsősorban az elhízás és a mozgásszegény életmód miatt - vált ismertté egy amerikai tanulmányból.
febr. 8
6:03
Kétmillió új autó egy hónap alatt (Vezess)
Természetesen Kína. Januárban újabb rekordot döntött az autóeladás 1,7 millió személyautó kelt el
febr. 8
6:03
Bárcenas pénztárnok titkos füzete (Kripto Akadémia)
Politikai túléléséért küzd a spanyol kormányfő. Mariano Rajoy és a kormányzó konzervatív Néppárt (PP) ellen súlyos korrupciós gyanú merült fel. Az ellenzéki szocialistákhoz közelálló El País című lap dokumentumokat tett közzé, amelyek arról tanúskodnak hogy a PP duplafenekű könyvelést vezetett a párthoz befolyt adományokról, s a fekete pénzekből rendszeres átutalásokat kaptak a párt vezetői -…
febr. 8
6:03
MFB hiteleket közvetít a TakarékPont hálózat (Üzlet és Utazás)
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a TakarékPont üzleti hálózatba tömörült takarékszövetkezetek megállapodást kötöttek tegnap a mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) hitelezésének bővítéséről. A szerződés aláírását követően a felek elmondták: a megállapodás révén az MFB kisvállalkozói hitele gyorsabban juthat el az igénylőkhöz és az ügyintézés színvonala is javulhat. A TakarékPontba…
febr. 8
6:03
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak (ProfitLine)
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak Nagy-Britanniában csütörtökön.
febr. 8
6:05
Feszült helyzet Tunézia-szerte (Kripto Akadémia)
Folytatódtak a tömegtüntetések Tunéziában azt követően, hogy szerda reggel meggyilkolták az ellenzék egyik vezető politikusát, Sokri Belaidot. Több tucat városban csaptak össze a tüntetők a biztonsági erőkkel. A brit BBC információi szerint egy rendőr életét vesztette a zavargások során.
febr. 8
6:05
Paktum vagy kacsa az orosz kötvényvásárlás? (Üzlet és Utazás)
Magyar államkötvények orosz vásárlásról nem tudok, de az vitathatatlan, hogy Oroszország döntő tényezője a magyar energia biztonságnak - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter tegnap annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint Orbán Viktor kormányfő múlt heti moszkvai látogatásán egy pénzügyi csomagról egyeztetett Vlagyimir Putyin elnökkel.
febr. 8
6:07
Célzott amerikai dróntámadások (Kripto Akadémia)
A szaúdi CIA-drónbázisról kiszivárgott információk nyomán a Fehér Ház változtatott korábbi álláspontján. Barack Obama utasította az igazságügyi minisztériumot: tárja a washingtoni kongresszus két bizottsága elé az amerikai állampolgárok ellen külföldön elkövetett célzott rakétatámadások jogi megalapozását szolgáló dokumentumokat.
febr. 8
6:21
"Kicsit durvának tűnik" - így fogadták a rezsicsökkentési terveket (Infostart)
A kormány január elsejei hatállyal már megreformálta a kéményseprési iparágat - mondta az újabb rezsicsökkentési tervekre a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke. A közműcégeket összefogó Budapesti Városüzemeltetési Központ nem kívánt reagálni.
febr. 8
6:21
Még órákig húzódhatnak a megbeszélések Brüsszelben (Infostart)
Kétoldalú tárgyalásokkal folytatódik az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója, amelynek célja, hogy sikerüljön megállapodni az Európai Unió 2014 és 2020 közötti keretköltségvetéséről, az egyeztetések még órákig húzódhatnak - tudatta pénteken hajnali fél három tájban Alexander Stubb, Finnország Európa-ügyi minisztere egy népszerű mikroblogon.
febr. 8
6:21
Ilyen lett Cameron Diaz teste - jobb, mint valaha (hirado.hu)
A színésznő rém büszke a vonalaira. Szerinte sokkal jobban néz ki most, mint 20 évesen.
febr. 8
6:21
Ide viheted a picit sóterápiára! (NLC)
Pára, sós levegő: áldás a kruppos vagy allergiás gyermeknek. Van már olyan hazai bevásárlóközpont, amelyik a játszóház mellett sóbarlangot is berendezett.
febr. 8
6:21
Szürke múlt és jövő – visszaréved a Porsche 911 (Auto Pult)
50 év fejlődés – a Porsche kitett magáért legújabb fotósorozatában, ugyanis az aktuális, 991-es kódszámú 911 mellé egy vele megegyező színű őst állított. A Porsche Múzeum egyik becses darabja kontrasztot állít jelenünkkel, s a végeredmény remekül szemlélteti mindazt, ahogy az autóipar változott az elmúlt fél évszázadban.
febr. 8
6:23
EU-csúcs: kétoldalú tárgyalásokkal folytatódott a találkozó (hirado.hu)
Kétoldalú tárgyalásokkal folytatódik az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója.
febr. 8
6:23
Nincs esély bliccelni – felvette a kesztyűt az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (Auto Pult)
Nincs esély bliccelni. Ezzel a címkezdettel küldte sajtómeghívóját az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szerkesztőségünkbe, hogy nézzük meg, - jogszabályi felhatalmazás alapján - miként fogják a kamerák mellett mostantól mobil csoportokkal, helyszíni megállítással is vizsgálni az autópálya e-matrica meglétét a díjköteles szakaszokon.
febr. 8
6:24
Eltiltották Malektól az X-Faktor győztesét (BorsOnline)
Odáig fajult a két nagy kereskedelmi csatorna háborúja, hogy menedzsere nem engedi fellépni az RTL-es Kocsis Tibort a TV2-höz kötődő Malek Andreával. Az énekesnővel a koncert előtt két nappal közölték a hírt.
febr. 8
6:25
Ubuntu-mobil: sokat akar a szarka? (hirado.hu)
Nem kis célt tűzött ki az Ubuntu okostelefon: a harmadik helyre akar furakodni, a Microsoft és a BlackBerry elé.
febr. 8
6:27
A Wikipédiáról neveztek el egy kisbolygót (hirado.hu)
A milliók által használt webes világenciklopédiában rengeteg cikk található a világűrről, mostantól viszont már a világűrben is található egy Wikipédia.
febr. 8
6:33
A következő Xbox érti majd, mit beszélünk (PCWorld)
Az új Xbox funkciója az Apple-től megismert Sirire hasonlít majd.
febr. 8
6:36
Fizetősek lettek az olasz szigetek (ProfitLine)
Egyeurós "belépti díjat" szednek a turistáktól a toszkán Elba szigetén, amely ezzel a lépéssel számos más itáliai sziget példáját követi.
febr. 8
6:39
Újabb termékben találtak lóhúst (Infostart)
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak Nagy-Britanniában. A brit Élelmiszer-szabványügyi Hivatal bejelentette, hogy a Findus marhahúsosként megjelölt készítményeiben talált nagy mennyiségű lóhúst.
febr. 8
6:39
Dombornyomott az új magyar jogosítvány (Vezess)
A jövőben új típusú jogosítványokat adnak ki az okmányirodák, miután az Európai Unióban egységessé válik a vezetői engedélyek kinézete.
febr. 8
6:39
Élve megégettek egy fiatal anyát (Blikk)
febr. 8
6:39
Egyharmad Hitchcock-bemutató (Spa Trend Online)
Két Sir, egy Alfred és egy Anthony egy filmben: a Hitchcock című amerikai opusz a feszültség- és félelemkeltés Sirré emelt császárát idézi fel a szintén Sirré emelt Anthony Hopkinszal a címszerepben. Sacha Gervasi rendező további sztárjai: Helen Mirren, Scarlett Johansson és Jessica Biel.

Keresés