2013. február 8. péntek

febr. 8
0:03
NS: Egervári és a durvaság; FTC-stadionképek; Nikolics elmondja - péntek (NSO)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.
febr. 8
0:21
Marilyn Manson összeesett a színpadon (est.hu)
Az énekes koncert közben lett rosszul, de betegsége ellenére sem mondja le koncertjeit.
febr. 8
0:21
Napi Horoszkóp - február 8. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
febr. 8
0:21
Ed Gein: minden idők legkegyetlenebb sorozatgyilkosa (cotcot)
A magyar mozikban most fut a Hitchcock életétől, pontosabban a Psycho keletkezéséről készült film, melyből nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy minden thrillerek atyja milyen nehéz természetű volt, és milyen beteges kapcsolat fűzte a szőke színésznőkhöz, hanem a tudattalanjába is bepillanthatunk: időnként ugyanis képzeletbeli barátjával, Ed Geinnel is társalog. Edet sokan minden idők legbetegebb…
febr. 8
0:25
Zorán: turné után duettlemez (est.hu)
Zorán tavaszi turnéja keretében dupla koncertet ad április 14-én a fővárosi Művészetek Palotájában. Az énekes őszre duettlemezt tervez régi és új dalokkal.
febr. 8
0:39
Olvasnivaló: Különleges fánkok égetett tésztából (Mindmegette)
Az égetett tészta a magyar cukrászdák elengedhetetlen kelléke. Igaz, nem a legtöbbet használt tésztaféleség, de azért a képviselőfánkot mégiscsak ebből készítik.
febr. 8
0:39
Női kézi: Négy-öt klub érdeklődik, de a Valcea az első - Bulatovics (NSO)
Mint korábban beszámoltunk róla, Romániában egyre többet cikkeznek arról, hogy Katarina Bulatovics az idény végén távozik az anyagi gondokkal küzdő Oltchim Valcea kézilabdacsapatától, és egyik esélyes kérőként a Győri ETO-t emlegetik. Az érintett megerősítette, négy-öt klub szeretné megszerezni, de először az Oltchimmal tárgyalnak.
febr. 8
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 8
0:57
Új zenékkel indul turnéra a legendás együttes (Zene.hu)
A Fleetwood Mac készen áll arra, hogy bemutassa legújabb zenéit soron következő világturnéján – árulta el Mick Fleetwood. A BBC 6 Music rádiónak nyilatkozva a dobos azt mondta, a zenekar három új számot írt, amiket idén már játszani is fognak. [Dátum: 2013.02.08. 00:48]
febr. 8
1:01
The Who: "A srácok ugyanazok… csak a drogok változtak" (Zene.hu)
Amikor a The Who kiadta 1973-as rock operáját, a Quadropheniát – ami egy problémás mod srácról, Jimmyről szólt – azonnal megragadták a fiatal nemzedék figyelmét. A nagysikerű album, és az azt követő 1979-es mozi Phil Daniels főszereplésével újraélesztette a mod mozgalmat és a fiatalság elkezdett csatlakozni a nehéz gazdasági időkben… [Dátum: 2013.02.08. 00:49]
febr. 8
1:05
Ismét az élen: továbbra is Calvin Harris dalai a menők (Zene.hu)
2011 után 2012-ben is Calvin Harris lett az Egyesült Királyság legsikeresebb dalszerzője. Harris nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint a Call My Name Cheryl Cole-tól és Rihanna We Found Love című dala - a saját slágerei mellett természetesen. [Dátum: 2013.02.08. 00:50]
febr. 8
2:27
Napi nyolc liter kólát ivott, kihullottak a fogai (NetHírlap)
Forrás: Velvet
febr. 8
3:39
Egy magyar nő adja el a legtöbb 400 milliós autót (HVG)
Tizenegy, darabonként minimum 1,1 millió fontos Bugatti Veyront adott el egy év alatt Krizsán Anita, magyar származású autóértékesítő.
febr. 8
4:15
Őrülten fogyóznak A Nagy Duett sztárjai (NLCafé)
A vasárnap induló zenei show 7 énekese összesen 67 kilót veszített a súlyából. Cseke Katinka élen jár a pluszkilók leadásában, ám a többiek is nagyon elszántak – írja a Blikk.
febr. 8
4:24
Már nemcsak lopnak, fenyegetőznek is a tolvajok (ProfitLine)
Már nemcsak fát lopnak, az erdészeket is fenyegetik a tolvajok - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.
febr. 8
4:33
Bíró Ica a csőd szélén (NLCafé)
A svájcifrank-hitel bedöntötte az egykori Metal Lady fitnesztermét. Kénytelen eladni a 76 millió forintos vállalkozását, hogy megszabaduljon a bankkölcsönöktől – írja a Blikk.
febr. 8
5:03
Az egész éjjel sem volt elég: blogokon szivárognak infók az EU-csúcsról (HVG)
Tizenötödik órája indult hivatalosan a 2014-2020-as uniós költségvetési megállapodásnak szentelt csúcs, alku azonban egyelőre a második napra virradóan sem született. Egyes találgatások szerint akár péntek estig is elhúzódhat a találkozó, de már az első konkrét friss főösszeg számok is felröppentek. Ezek szerint 960 milliárd euróban maximalizálnák a kötelezettségvállalásokat és 908,4 milliárdban a…
febr. 8
5:09
A hétvégét sem ússzuk meg hó nélkül (HVG)
Szombaton hószállingózással, havazással kell számolni, vasárnap ez már inkább csak keleten fordul elő. A hajnalok a következő napokban fagyosak lesznek.
febr. 8
5:09
Kiderült, hogy mégsem csalók a rokkantak (Népszava)
Kiderült, hogy a rokkantak mégiscsak indokoltan kaptak ellátást, az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint ugyanis a megvizsgált betegek 90 százaléka "egészségi állapota alapján továbbra is jogosult a megváltozott munkaképességű személyeknek járó ellátásra."
febr. 8
5:09
Betett az RTL Klub Malek Andreának (NLCafé)
A Voice zsűritagja nem énekelhet együtt az X-Faktor győztesével, Kocsis Tiborral. Minderről a koncert előtt három nappal szóltak az énekesnőnek, aki kiakadt a döntésen – írja a Bors.
febr. 8
5:09
Elsírta magát: élő adásban mesélt súlyos betegségéről a színész (ATV)
Élő adásban könnyekben tört ki Robert De Niro, amikor a bipoláris depresszióról kérdezték. Az Oscar-díjas színész bevallotta, maga is ettől a szörnyű betegségtől szenved.
febr. 8
5:11
Újra nekiront a Fidesz az Ab-nek (Népszava)
A jelek szerint szinte változtatás nélkül minden, az Ab által decemberben formai okok miatt megsemmisített átmeneti rendelkezést "átszavaztat" az alaptörvénybe a Fidesz. Az alkotmányosságból "megbukott" cikkelyek mellett újakat - köztük az Ab hatáskörét ismét csorbítót - is tartalmaz a pénteken nyilvánosságra kerülő javaslat.
febr. 8
5:27
Milliós fizetések: a Corvinus és az SE rektora jár a legjobban (HVG)
A legmagasabb, több mint 2,1 millió forintos fizetés a Budapesti Corvinus Egyetem és a Semmelweis Egyetem rektorának jár, a legkevesebb pénzt pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetője kapja a Magyar Nemzet szerint.
febr. 8
5:27
A rendőrség nem zavar a "becsület napján" (Népszava)
Idén is megrendezik szélsőjobboldali szervezetek Budapesten a "becsület napját". Az elnevezés onnan származik, hogy Budapest védelme során a budai királyi palotában rekedt német és magyar csapatok 1945 február 11-én - nagy veszteségeket szenvedve - megpróbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűből, sikertelenül.
febr. 8
5:27
Gyermeket vár VV Ágica (NLCafé)
Anya lesz VV Ágica. Az egykori villalakó az első gyermekét várja olasz kedvesétől – írja a Bors.
febr. 8
5:27
„Ugye nem gondolják komolyan” Íme Rogán válasza az ATV-nek (ATV)
Július 1-jétől átlagosan 10 százalékos, de a területi különbségektől is függő víz-, csatorna-, szennyvíz-elvezetési, szemétszállítási, palackosgáz- és kéményseprési díjcsökkentést akar a Fidesz-KDNP. A frakciószövetség gyulai ülésén állást foglalt arról, hogy járulékkedvezményt kaphatnak azok, akik olyan keveset keresnek, hogy nem tudják igénybe venni a gyerekeseknek járó adókedvezményt.
febr. 8
5:29
"Nem fogunk elsüllyedni" (Népszava)
Őszre ki kell derülnie annak, milyen pályát képes befutni az LMP - véli Schiffer András. A frakcióvezető soha nem gondolta, hogy bizonyos konfliktusokat meg lehet spórolni. Ennek ellenére abban hisz, hogy az LMP nem fog elsüllyedni, a veszély szerinte éppen abban van, ha elvtelen alkukat kötnek és olyan csónakhoz láncolják magukat, amelyik egészen más irányba halad, mint a párt. Szerintünk Orbán…
febr. 8
5:30
Mayorga visszatér, majd az MMA-ban folytatja (Monokli.Com)
A 39 esztendős Ricardo Mayorga (29 győzelem 8 vereség 1 döntetlen) hazájában, Nicaraguában tartott sajtótájékoztatót, ahol beszélt jövőbeli terveiről. A lassan két éve inaktív bunyós úgy tervezi, hogy február 22-én visszatér a ringbe, ám ezt követően az MMA felé veszi az útját, és a tavasz végén (április-május) debütál új sportágában. Mayorga elmondta, hogy az MMA-s debütálását Don King is…
febr. 8
5:31
Rejtély, miként találták meg a kommentelőnket (Népszava)
Továbbra sem világos, miként bukkant a rendőrség a Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármester által feljelentett internetes hozzászólónk nyomára. Kérdésünkre, miszerint bírói engedéllyel titkosszolgálati eszközöket is bevetettek-e ennek érdekében, lapzártánkig nem kaptunk választ a nyomozóhatóságtól.
febr. 8
5:42
Kötelező cégadat-módosítás február 1. után: nem kell pánikolni (Adózóna)
A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvény 2012. március 1-jén hatályba lépett módosított rendelkezései szerint a létesítő okiratban a tag(ok) és a vezető tisztségviselő(k) születési helyét és idejét fel kell tüntetni. A módosítással egyidejűleg a cégbíróságnak be kell jelenteni a tagok és a vezető tisztségviselők adószámát is. A határidő 2013. február 1-je…
febr. 8
5:45
Több ezret buknak a januári fizetéssel az egészségügyben (HVG)
Mivel csak speciális pótlékként kapták meg a tavaly nyári béremelésüket, a Népszabadság szerint most több ezer forintot veszítenek egyes egészségügyi szakdolgozók.
febr. 8
5:45
Komoly hóvihar csap le az USA-ra (HVG)
Akár hatvan centi hó is hullhat péntektől az Egyesült Államok egyes területein, ezért már csütörtöken töröltek a légitársaságok több mint 1700 hétvégi járatot. A szakemberek két vihar - egy keletről és egy nugatról jövő - találkozását vetítik előre.
febr. 8
5:45
Tüntetés a Széll Kálmán téren (168 Óra Online)
Szombatra politikai pártoktól mentes demonstrációt hirdetett a Budapesti Antifasiszták (BAF) nevű csoport. A tüntetés helyszíne a Széll Kálmán tér lesz.
febr. 8
5:45
Kampány a székely zászló ürügyén (Népszava)
Remélhetően a konvencionális diplomáciai keretek közé szorul vissza az a diplomáciai vita, amely a székely zászló ürügyén robbant ki Magyarország és Románia között, és majdnem a magyar nagykövet kiutasításába torkollt. Az RMDSZ nem örvend a nem kért budapesti segítségnek, Tőkés László rasszista magyarellenes kampányról beszél. A tegnap délelőtt még kilátásba helyezett magyar diplomáciai lépések…
febr. 8
5:45
Önkormányzati támadás (Népszava)
Éles vita volt a Fidesz-KDNP tegnapi gyulai kihelyezett frakcióülésén a kormány által beígért újabb rezsi csökkentés mikéntjéről. A Fidesz önkormányzati lobbija ugyanis valamilyen kompenzációt követel a kormánytól a víz, csatorna és szemétszállítási díjak mérsékléséért. A tarifák korlátozás miatt veszteségessé váló közműcégek zöme ugyanis a helyhatóságok kezében van.
febr. 8
5:45
"Egy élet munkája veszhet kárba"- Itt a megoldás! (Pénzcentrum)
Óriási kockázatot vállal a magyar lakástulajdonosok jelentékeny része. Azok, akik nem biztosítják otthonukat, nem kevesebbet kockáztatnak, minthogy valamilyen természeti katasztrófa, elemi csapás vagy egy szerencsétlen baleset egész életük munkáját semmisítheti meg. Pedig a nyugalom durván havi másfél ezer forintból megvásárolható lenne - állítja Horváth Andrea, az Allianz Hungária Zrt.…
febr. 8
5:45
Nyelvi szerencsejátékok? Ezt írták a 4. osztályosok magyarból (nyest.hu)
A nyolcadikosoknak és a hatodikosoknak szóló felvételi után igyekeztünk belebújni egy tíz éves gyerek bőrébe, és megcsináltuk a nyolcosztályos gimnáziumba készülők központi írásbeli magyar nyelvi feladatlapját. Nem teljesítettünk hibátlanul...
febr. 8
5:47
Rezsicsökkentők vitái (Népszava)
Július 1-jétől csökkennie kell a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz-, valamint a kéményseprési díjaknak - döntött tegnap a Fidesz-KDNP-frakció. A gyulai kihelyezett tanácskozáson határoztak arról is, hogy az agrárkamarai választások után kerülnek újra a parlament elé a földtörvények. A Fidesz szerint megnyugtatóan zajlik az új útdíjszedő rendszer…
febr. 8
5:49
Az ipar is belegebedt az unortodoxiába (Népszava)
Minden előzetes várakozást alulmúltak az ipari termelés 2012 decemberi alakulásáról tegnap közzé tett előzetes adatok: a visszaesés mértéke - a megelőző esztendő azonos hónapjához képest - 7,6 százalékos volt. A nemzetgazdasági tárca ilyenkor megszokott "bizonyítványmagyarázata" ezúttal elmaradt. A katasztrofális gazdasági teljesítményre kerestek választ a Világgazdaság című gazdasági hetilap…
febr. 8
6:03
Csendben alakul az új taxirendelet - erre számíthatnak az érintettek (Napi)
A napokban folytatódtak az egyeztetések a taxis érdekvédelmi szervezetek és a kormány, valamint a főváros között a készülő taxirendeletről. A Napi Gazdaság pénteki számának cikkeInformációink szerint ... ...
febr. 8
6:03
Rosszabb a baby boom nemzedék egészségi állapota, mint szüleiké volt (Infostart)
Az orvostudomány jelentős fejlődése ellenére rosszabb a baby boom nemzedék egészségi állapota, mint hasonló korukban szüleiké volt, elsősorban az elhízás és a mozgásszegény életmód miatt - vált ismertté egy amerikai tanulmányból.
febr. 8
6:03
Már Elba szigete is fizetős lett (HVG)
Az idegenforgalmi adó mellett belépti díjat is szednek a turistáktól Elba szigetén tavasztól. Az utóbbi években Capri, Capraia és Giglio szigete is egyeurós belépési díjat vezetett be.
febr. 8
6:03
Kétmillió új autó egy hónap alatt (Vezess)
Természetesen Kína. Januárban újabb rekordot döntött az autóeladás 1,7 millió személyautó kelt el
febr. 8
6:03
Bárcenas pénztárnok titkos füzete (Népszava)
Politikai túléléséért küzd a spanyol kormányfő. Mariano Rajoy és a kormányzó konzervatív Néppárt (PP) ellen súlyos korrupciós gyanú merült fel. Az ellenzéki szocialistákhoz közelálló El País című lap dokumentumokat tett közzé, amelyek arról tanúskodnak hogy a PP duplafenekű könyvelést vezetett a párthoz befolyt adományokról, s a fekete pénzekből rendszeres átutalásokat kaptak a párt vezetői -…
febr. 8
6:03
MFB hiteleket közvetít a TakarékPont hálózat (Népszava)
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a TakarékPont üzleti hálózatba tömörült takarékszövetkezetek megállapodást kötöttek tegnap a mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) hitelezésének bővítéséről. A szerződés aláírását követően a felek elmondták: a megállapodás révén az MFB kisvállalkozói hitele gyorsabban juthat el az igénylőkhöz és az ügyintézés színvonala is javulhat. A TakarékPontba…
febr. 8
6:03
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak (ProfitLine)
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak Nagy-Britanniában csütörtökön.
febr. 8
6:05
Feszült helyzet Tunézia-szerte (Népszava)
Folytatódtak a tömegtüntetések Tunéziában azt követően, hogy szerda reggel meggyilkolták az ellenzék egyik vezető politikusát, Sokri Belaidot. Több tucat városban csaptak össze a tüntetők a biztonsági erőkkel. A brit BBC információi szerint egy rendőr életét vesztette a zavargások során.
febr. 8
6:05
Paktum vagy kacsa az orosz kötvényvásárlás? (Népszava)
Magyar államkötvények orosz vásárlásról nem tudok, de az vitathatatlan, hogy Oroszország döntő tényezője a magyar energia biztonságnak - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter tegnap annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint Orbán Viktor kormányfő múlt heti moszkvai látogatásán egy pénzügyi csomagról egyeztetett Vlagyimir Putyin elnökkel.
febr. 8
6:07
Célzott amerikai dróntámadások (Népszava)
A szaúdi CIA-drónbázisról kiszivárgott információk nyomán a Fehér Ház változtatott korábbi álláspontján. Barack Obama utasította az igazságügyi minisztériumot: tárja a washingtoni kongresszus két bizottsága elé az amerikai állampolgárok ellen külföldön elkövetett célzott rakétatámadások jogi megalapozását szolgáló dokumentumokat.
febr. 8
6:21
TI: nem garantált, hogy az igazság van a vagyonnyilatkozatokban (HVG)
A hatályos gyakorlat értelmében nincs arra semmilyen garancia, hogy a parlamenti képviselők valós adatokat írnak a kötelezően benyújtott vagyonbevallásukba - közölte a Népszabadsággal a Transparency International jogi vezetője, Ligeti Miklós.

Keresés