2013. február 26. kedd

febr. 26
0:00
Pénteken jelenthetik be Matolcsy Györgyöt (Privátbankár)
Március elsején, vagyis e hét pénteken lesz a jegybankelnök-jelölt bizottsági meghallgatása a Parlamentben, ez már biztos. Maga Orbán Viktor jelentette be a HírTV hétfő esti műsorában. Egyre biztosabb: pénteken Matolcsy Györgynek lesz jelenése a gazdasági és költségvetéssel foglalkozó bizottság előtt.
febr. 26
0:06
NFL: Tom Brady három évvel meghosszabbította szerződését (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots irányítója, Tom Brady három évvel megtoldotta eredetileg 2014-ben lejáró szerződését.
febr. 26
0:06
Macska kávézó nyílik Londonban (Blikk)
febr. 26
0:06
Magyarországot is elérte a lóhúsbotrány (Pénzcentrum)
Magyarországra is érkezett lóhúsos lasagne - mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági országos igazgatója hétfőn az MTI-nek....
febr. 26
0:24
Eurofutball: több átok sújtotta a CFR-t, mégis pontot szerzett (She)
Értékes döntetlent (0–0) harcolt ki Vass Ádám csapata, a kolozsvári CFR a negyedik helyezett Vaslui vendégeként a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának hétfői játéknapján.
febr. 26
1:00
Férfi kosár: a biztonsági cég elnézést kért zászlóügyben (She)
A múlt heti Szolnoki Olaj KK–Hapoel Holon férfi Eurochallenge kosárlabda-mérkőzés biztosításáért felelős cég hétfői közleményében leszögezte: nem tiltotta meg a magyar zászló bevitelét a szolnoki sportcsarnokba, ugyanakkor a beléptetés során előfordulhattak „valós vagy vélt sérelmeket okozó egyedi félreértések", amelyekért elnézést kér.
febr. 26
1:18
A lassan növő babák kamaszkorukra érik be kortársaikat (Blikk)
febr. 26
2:48
Százkilenc kavicsot nyelt le egy kutya (Blikk)
febr. 26
3:09
Nyugaton a helyzet változatlan - tesztelemzés, Barcelona (Agroinform)
A McLaren, a Red Bull és a Lotus tűnik különösen erősnek a barcelonai tesztek után, a Ferrari egyelőre titkolózik.
febr. 26
4:00
A csimpánzok is az élvezetért fejtenek rejtvényt (Blikk)
febr. 26
4:06
Reszkess olajipar! Jön a palaolaj! (ProfitLine)
A palaolaj kitermelés világpiacra gyakorolt hatása forradalmasíthatja az energiapiacot a következő néhány évtizedben, mivel jelentős olajár-csökkenést és magasabb globális GDP-t hozhat magával. Várhatóan geo- és üzletpolitikai változtatásra is kényszeríti az olaj- és gázvállalatokat – állítják a PwC szakértői nemrég megjelent elemzésükben. A Shale oil – the next energy revolution című tanulmány…
febr. 26
4:54
Boncmester varrta be neje száját (Blikk)
Budapest – „Félelmetes hörgésre léptünk a szobába, ahol hátborzongató kép fogadott.
febr. 26
4:54
Akár évekig is kómában fekhet Cipő (NLC)
A Republic frontembere továbbra sem reagál a külvilági ingerekre. Az orvosok szerint nem lehet mást tenni, mint várni, mikor ébred fel Cipő a harmadfokú kómából. Mindeközben kiderült, hogy az énekes szívének csak egyharmada működött.
febr. 26
4:54
17 millióért vissza a gyerekkorba (ATV)
A brightoni pár eddig 50 ezer fontot - 17,5 millió forintot - áldozott figurákra és emléktárgyakra.
febr. 26
5:06
16 évet kaphatnak a bundázók (Blikk)
Budapest – Akár 16 év börtön is járhat a labdarúgást övező fogadási botrány résztvevőinek! A 2011 nyarán kirobbant bundaügy 46 gyanúsítottja február 22-ig tudhatta meg, mit hoztak fel ellenük a nyomozók.
febr. 26
5:12
Retteg a kritikától Tom Hanks (Blikk)
febr. 26
5:12
Rárontott a Fidesz az ellenzékre (Alternatív Energia)
A kommunizmus áldozatainak emléknapján sem állta meg a Fidesz frakcióvezetője, hogy az MSZP-t sértegesse és előrehozott kampányt folytasson. Rogán Antal az állampárt bűneivel hozta párhuzamba a szocialista kormányzást. Nyakó István szocialista képviselő egyebek közt arról beszélt, hogy a kormány hibájából a közmunkások egyhavi bérüktől esnek el. Új bizottsági elnököket is választott a Ház a…
febr. 26
5:12
Börtönben ült Debreczeni Zita új kedvese (NLC)
Egy évet töltött a rácsok mögött a modell-fotós legújabb párja, aki egy bűnbanda tagja volt. A férfi azért ítélték el, mert társaival buszsofőröktől szedett védelmi pénzt – állítja a Blikk.
febr. 26
5:12
Kettős gyilkosság után iskolába mentek a soproni diákok (ATV)
Lezárult a rendőrségi nyomozás a soproni lőtéri gyilkosságok ügyében. Tavaly áprilisban az egyik helyi középiskola három diákja ölt meg két embert a lőtéren. Már korábban is raboltak, de szerettek volna igazi fegyverekkel támadni. Ezért szemelték ki a lőteret, noha előre tudták, végezniük kell a vezetőjével, ha ott akarnak fegyvert szerezni. Egy másik férfinak pedig azért kellett meghalnia, mert…
febr. 26
5:14
Újabb százmilliókat költenek önfényezésre (Alternatív Energia)
Tájékoztatási akciósorozatot indít a kabinet, hogy ismertesse a lakossággal az elmúlt két és fél évben elért eredményeket - közölte a kormányszóvivő. A többlépcsős akció első üteme a héten kezdődik, és egy hónapig tart. Ennek során a kabinet minden háztartásba eljuttat egy tájékoztató füzetet, valamint óriásplakátokon, a médiában - televíziókban, rádiókban és a nyomtatott sajtóban -, és online…
febr. 26
5:14
Magyarország is érintetté vált a lóhúsbotrányban (ATV)
Magyarország is érintetté vált a lóhúsbotrányban. Egy marhaburgernek álcázott szállítmány még a nyáron elfogyott egy étteremben, a zömmel lóhúsból álló marhahúsos lasagnéről még nincs részletes információ. Pillanatnyilag nem kapható a sokak által kedvelt húsgolyó sem az IKEA-áruházakban, mert már a Svédországban készülő termék sem áll minden gyanú felett.
febr. 26
5:16
Leírhatják a rokkantakat (Alternatív Energia)
Teljesen elveszíthetik ellátásukat a rokkantak, legalábbis az alaptörvény tervezett módosítása alapján csak a fogyatékosoknak járna garantált ellátás. Elképzelhető, hogy a kormány nem tudja, milyen különbséget takar a két fogalom, ezért a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége figyelmeztette a kabinetet. A szaktárcától már jelezték, "orvosolják" a problémát, de kérdés, hogy ezt…
febr. 26
5:24
Cipőt a Republic érdekelte, az egészsége nem (Blikk)
Budapest — „Határozottan elutasított minden lehetőséget Cipő, amivel megelőzhette volna a bajt" – nyilatkozta a Blikknek prof. dr. Merkely Béla, a Republic frontemberének korábbi kezelőorvosa, aki tökéletesen megérti az énekes döntését.
febr. 26
5:26
Éjjel kellett kimenteni a hó fogságából Vastag Tamást (Blikk)
Enese ‒ Vasárnap este a zsűripontozás nyerteseként jutott az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének döntőjébe Vastag Tamás (21). Magabiztosan állt színpadra, pedig egy nappal korábban még életveszélyben volt.
febr. 26
5:30
"Húzónevek" az ELTE kirúgási listáján (Alternatív Energia)
"Hivatalos tájékoztatást nem kaptam arról, hogy el akarnának bocsátani, a dékáni hivatal még nem keresett meg" - mondta lapunknak Radnóti Sándor esztéta, az ELTE BTK egyetemi tanára, akinek négy kurzusa is van a tavaszi félévben. Hozzátette: ő a Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet igazgatójától, György Pétertől hallott a tervezett kirúgásáról. Dezső Tamás, a kar dékánja a hét végén…
febr. 26
5:30
Gesztesin köszörüli a nyelvét Liptai (NLC)
A Nagy Duett háziasszonya eddig egyetlen adást sem hagyott ki, hogy valamilyen magánéleti poént ne tegyen exére. Gesztesi Károly nem bánja, sőt örül volt neje beszólásainak; állítja, mindez azt mutatja, hogy lelkileg már rendbe jött – írja a Bors.
febr. 26
5:32
Kit érdekelnek a kihűlések? (Alternatív Energia)
Tétlenül nézi a kormány, hogy évről évre a százat is eléri azoknak a száma, akik a saját otthonukban fagynak meg. A legrosszabb helyzetben a kistelepülésen élő idős emberek vannak, akik szerény jövedelmükből nem tudják megfelelően fűteni otthonukat. Az önkormányzatok több mint kétszázezer köbméter tűzifára pályáztak, de csupán 63 ezerről tudott gondoskodni a Belügyminisztérium. Volt olyan…
febr. 26
5:34
"Meg kell ölni, aki ott van" (Alternatív Energia)
"A lőtérről el kellene hozni a pénzt meg a fegyvereket, és nem tudja hogyan, de valószínűleg úgy lehet megoldani, hogy meg kell ölni azt, aki ott van" - szól a soproni kettős gyilkosság egyik gyanúsítottjának vallomása. Az Anger réti sporttelepen tavaly áprilisban három 19 éves fiatal gyilkolta meg és fosztotta ki a lőtér vezetőjét, az ügyben a rendőrség most lezárta a nyomozást.
febr. 26
5:42
Simor: az MNB ezt nem tette meg a devizahitelezés terjedése ellen (Infostart)
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leköszönő elnöke szerint hivatali ideje alatt az MNB aktívabban is felléphetett volna a devizahitelezés terjedése ellen, bár más eszközük nem nagyon volt, mint a szavuk, ugyanis a jegybank semmilyen szabályozói eszközzel nem rendelkezett 2012. január elsejéig.
febr. 26
5:42
Súlyos testi sértésért ült Debreczeni Zita párja (Blikk)
Budapest - Brutális bűnbanda tagja volt Debreczeni Zita (32) új párja, V. Kristóf. Két hete címlapon számoltunk be arról, hogy az ismert modell – akit hétfőn nem sikerült elérnünk - néhány hónap magány után újra szerelmes, közös képet is közöltünk a fekete szépségről és választottjáról.
febr. 26
5:48
Elnézést kértek a szolnoki magyar zászló-ügy miatt (Infostart)
Elnézést kért a Szolnoki Olaj KK-Hapoel Holon mérkőzés biztosításáért felelős cég a magyar zászló "kitiltása" miatt, és hétfő éjszaka közleményben tudatta: a beléptetés során előfordulhattak "valós, vagy vélt sérelmeket okozó egyedi félreértések".
febr. 26
5:48
Ellopták Mátyás király mellszobrát (Infostart)
Ismeretlen tettesek ellopták Mátyás király mellszobrát a vajdasági Kishegyesen lévő szoborparkból - írta kedden a vajdasági magyar sajtó.
febr. 26
5:48
Nincs jele a növekedésnek (Üzlet és Utazás)
Ragaszkodik a kormány a 0,9 százalékos növekedési prognózisához, és egyelőre nem tervez újabb költségvetési kiigazítást. Szakértők szerint 100-140 milliárd forintos lyukat okoz a költségvetésen a kabinet túlzott makrogazdasági optimizmusa, így várhatóan tavasszal újabb bevételnövelő intézkedésekről határoznak.
febr. 26
5:48
Földre vitték Sarka Katát (NLC)
Visszatért a kézilabdához Hajdú Péter neje, akit a legutóbbi meccsen korántsem kímélt az ellenfél. Sarka Kata ugyan igyekezett jól teljesíteni a pályán, ám a sok durvaság megzavarta – írja a Bors.
febr. 26
5:48
10 tipp: így vásárolj, így spórolj a hónap végén (Pénzcentrum)
Elérkeztünk a hónap végéhez, és - bár február rövid hónapnak számít - sokaknak bizony a fizetés előtti napok arról szólnak, hogy fogják vissza kiadásaikat, hogyan spóroljanak. A Pénzcentrum.hu most tíz vásárlási tippet mutat, amelyekkel jelentősen csökkenthetjük azt az összeget, amit egy átlagos bevásárláskor a kasszánál hagyunk. Tanácsaink természetesen nem kizárólag a hónap végén…
febr. 26
5:50
Folytatódik a sztrájk a Dunaferrnél (Üzlet és Utazás)
Békésen, atrocitásoktól mentesen zajlik a dolgozók sztrájkja az ISD Dunaferr Zrt.-nél - tájékoztatott a sztrájkbizottság elnöke. Mucsi Zoltán elmondta: a múlt pénteken nem ültek tárgyalóasztalhoz a munkáltatóval, a sztrájkbizottság azonban mindenképpen a tárgyalások folytatása mellett van.
febr. 26
5:51
Céltáblát nyújhat a Dortmundnak a magyar óriás (Agroinform)
Hatalmas termetét használhatja ki Bajner Bálint, hogy helyet szorítson magának a Dortmundban.
febr. 26
5:52
Ma dönt a Kúria a mobiltenderről (Üzlet és Utazás)
Várhatóan ma hirdet ítéletet a Kúria a mobilfrekvencia-árverés ügyében, így eldől: a tavaly januárban lezárt árverés eredménye hatályban marad, vagy újra le kell folytatni a licitet.
febr. 26
5:54
Idén sem vásárolunk többet (Üzlet és Utazás)
Tavaly két százalékkal csökkent a hazai kiskereskedelmi forgalom. Idén az elemzők szerint valamivel 1 százalék alatt lehet a visszaesés, de a legbizakodóbb előrejelzések azt sem zárják ki, hogy a 2012-eshez hasonló lesz a fogyasztás nagyságrendje, vagyis már a stagnálást is eredménynek könyvelnék el.
febr. 26
5:56
Titokban tárgyalnak a devizahitelekről (Üzlet és Utazás)
A pénzügyi jogok biztosa által összehívott, a devizahitelekről szóló háromoldalú tárgyaláson holnap a civil oldalt Boros Imre közgazdász, és Varga István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságának tagja képviseli. Boros Imre az első Orbán-kormány PHARE-ügyekkel foglalkozó tárca nélküli minisztere volt, míg Varga Istvánt a Jobbik delegálta a jegybank felügyelőbizottságába, így utóbbi…
febr. 26
6:00
A Mol eredménye három százalékkal csökkent tavaly (Infostart)
A Mol Nyrt. 149,7 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly, három százalékkal kevesebbet, mint 2011-ben - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 26
6:02
A TVK vesztesége 10,2 milliárd forint volt 2012-ben (Infostart)
A Mol-csoporthoz tartozó Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) 10,2 milliárd forint veszteséget könyvelt el tavaly, üzemi eredménye több mint 42 százalékkal esett vissza 2011-hez képest, bár 2012 utolsó negyedévét 344 millió forint nyereséggel zárta a harmadik negyedévi 5,5 milliárd forintos mínusz után - közölte a vállalat kedden.
febr. 26
6:06
Mikor léphet hivatalba az új jegybankelnök? (Infostart)
Vasárnap jár le Simor András jegybankelnök mandátuma. Zajlanak a találgatások, kit fog megnevezni a jegybankelnöki pozícióra a kormányfő, a jegybanktörvény tavaly nyári módosításával ugyanis a Magyar Nemzeti Bank vezetőinek kinevezése a köztársasági elnök jogkörébe került, javaslatot pedig a miniszterelnök tehet.
febr. 26
6:06
Lassan érkezik az új jogosítvány (Vezess)
Áprilisra ígértek új dombornyomott jogsit a januárban lejárt régi helyett egy olvasónknak, de két másik okmányirodában is némi csúszásról számoltak be. Az illetékesek szerint nincsenek problémák az átállással.
febr. 26
6:06
Vitáznak Joszip Broz Tito hagyatékáról (Kripto Akadémia)
Több mint két évtizede perlekednek Tito örökösei az egykori jugoszláv elnök hátramaradt örökségéért. Az egész ügy új lendületet kaphat azzal, hogy Tomislav Nikolic szerb elnök döntése értelmében megnyithatják Tito Szerb Nemzeti Bankban őrzött vagyontárgyait. Ehhez azonban a volt tagköztársaságoknak is lesz néhány szava. Úgy vélik, őket is megilleti a valószínűleg nem kis vagyon.
febr. 26
6:06
Áfát csökkentenének az ellenzéki pártok (Üzlet és Utazás)
Az elszegényedő lakosság helyzetének javítása, illetve a feketegazdaság visszaszorítása érdekében sürgeti az élelmiszerek áfájának csökkentését a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt. Ez derült ki a szervezetek tegnapi egyeztetésén.
febr. 26
6:06
A legjobb frizurák kerek archoz (NLC)
Sokan nem szeretik a kerek arcukat, holott ők azok, akik a koruknál sokkal fiatalabbnak nézhetnek ki.
febr. 26
6:06
Óriási bevételt jelentene a marihuána legalizálása az USA-ban (Portfolio)
Az amerikai Colorado és Washington államokban tavaly év végén legalizálták a marihuána használatát, azonban ez több oldalról is igen heves ellenkezést váltott ki, lévén az engedélyezés nem várt...
febr. 26
6:08
Rolls-Royce-ot törni egy mustárért? (Vezess)
Új őrület terjed a neten, egy reklám, amelyben két decens angol úr egymást kergeti két tiszteletben megöregedett Rolls Royce-szal.
febr. 26
6:08
Szíriáról is tárgyalt John Kerry Londonban (Kripto Akadémia)
Bemutatkozó körútjának első állomásán, Londonban az új amerikai külügyminiszter a szíriai ellenzéknek üzent.

Keresés