2013. február 16. szombat

febr. 16
0:06
Olvasnivaló: Ennivaló karamellás kosárkák (Mindmegette)
Csipetnyi édes bűnbeesés, még inkább egy falatnyi finomság, ami megédesíti a téli hétvégét. Akár ilyen hangzatosan is lehetne jellemezni azt a karamellkrémes, tejszínhabbal koronázott apróságot, amely a legújabb fejlesztés nyomán született itt, Habliliom Könnyed Konyhájában.
febr. 16
0:24
Futsal NB I: Roni-mesterhármas, nyert az Aramis Csömörön (NSO)
A futsal NB I egyetlen mai mérkőzésén az Aramis 8–5-re győzött a Csömör otthonában. A vendégek klasszisa, Roni egymaga három góllal vette ki a részét a sikerből.
febr. 16
0:36
Alkohol-problémái vannak? Most választ kaphat... (ProfitLine)
Problémája van az alkohollal? Vagy úgy érzi, néha több alkoholt fogyaszt a kelleténél? Retteg az alkoholizmustól?
febr. 16
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 16
0:42
NS: Vanczák nem érzi a bizalmat; nagy lépés előtt a Győr - szombat (NSO)
A szombati Nemzeti Sportból ajánljuk.
febr. 16
0:42
Pistorius zokogott, elnapolták a bírósági tárgyalást (HarmoNet)
Teljesen összeomlott a bírósági tárgyaláson a barátnőjét négy lövéssel meggyilkoló hatszoros paralimpiai bajnok.
febr. 16
0:48
Húszéves a szegedi kommunikációszakos képzés (emasa)
Húszéves a szegedi kommunikációszakos képzés, s az elmúlt két évtized tapasztalata azt mutatja, az itt végzett hallgatók széles körben hasznosítható tudást szereznek – jelentette ki Szajbély Mihály professzor pénteken a jubileum alkalmából rendezett konferenciát megelőző sajtótájékoztatón a csongrádi megyeszékhelyen.
febr. 16
0:52
Az internet szabadságáról tanácskoztak az EBESZ-szel Bécsben (emasa)
Az internet és a médiaszabadság kérdéseiről rendeztek konferenciát az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) keretében Bécsben. A rendezvényen felszólalt Kumin Ferenc helyettes államtitkár és Haraszti Miklós, az EBESZ volt sajtószabadság-képviselője is.
febr. 16
0:56
Tulajdonosváltás az egyik legnézettebb ukrán tévénél (emasa)
Az ukrán monopóliumellenes bizottság pénteken engedélyezte, hogy Dmitro Firtas cége, a GDF Media Limited legyen Ukrajna egyik legnézettebb tévécsatornájának, a kormányt egyre gyakrabban bíráló Internek a főrészvényese. Sajtófeltevések szerint a tulajdonosváltásnak politikai indítéka van.
febr. 16
1:00
Benyújtották a médiatörvény módosításáról szóló indítványt (emasa)
Benyújtotta a kormány a parlamentnek a médiatörvény módosítására vonatkozó indítványát – adta hírül pénteken az MTI. Az Európai Unióval és az Európa Tanáccsal folytatott párbeszéd eredményeként beterjesztett javaslat szerint a médiahatóság vezetőjét a miniszterelnök helyett a köztársasági elnök nevezheti ki a kormányfő javaslatára. Az előterjesztés kizárja a médiahatóság és a médiatanács elnökének…
febr. 16
1:18
Sokba kerül Lady Gaga műtétje (est.hu)
Az énekesnőnek 22 koncertet kellett lemondania, ez összesen 16 millió fontos kiesést jelent számára.
febr. 16
3:06
Napi Horoszkóp - február 16. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 16
4:12
Megszállták Hongkongot a kínai turisták - miért? (ProfitLine)
Megteltek Hongkong szállodái és turisztikai létesítményei, a szárazföldi Kínából 380 ezren lepték el a várost a holdújév első három napjában - jelentették a helyi lapok.
febr. 16
5:12
Papp: Nem szeretem az ácsorgó rendőröket (Népszava)
Két hete nevezték ki országos rendőrfőkapitánynak Papp Károlyt, aki, mint mondja, az egyetlen rendőrtábornok, aki mind a két, a 2006-os zavargások belső szakmai vizsgálatban részt vett. Papp a rendszerváltás óta a tizedik vezetője az ORFK-nak. A vezérőrnagy jelenleg a rendőrség épp általa megkezdett átszervezésén, korszerűsítésén dolgozik.
febr. 16
5:14
Retro-nyilas rendezvény Érpatakon (Népszava)
Vizsgálatot rendelt el a megyei rendőrfőkapitány a múlt szombaton az érpataki általános iskolában az 1945-ös budai "kitörési kísérletre" emlékezve tartott önkormányzati rendezvény ügyében - mondta lapunknak Tódor János. Az újságíró azért tett panaszt, mert a nyilvános eseményről Orosz Mihály Zoltán polgármester rendőrökkel vezettette ki őt és a TASZ civil jogvédő szervezet helyi aktivistáját,…
febr. 16
5:16
"Ránk kellene szavazni" (Népszava)
Egyelőre nem tudni, mikor és mivel, de folytatódik a határon túli magyarokkal nemrég kezdett nemzeti konzultáció. Noha újabb levelére Orbán Viktor egyelőre nem várt választ, egy erdélyi újságíró blogján reagált: szerinte a kormány nem él, hanem visszaél a kétharmaddal. Amúgy a levelezgetést már a 2014-es választás szavazatszerző kampányának tudja be.
febr. 16
5:30
Túlélte férje tombolását (Népszava)
Családi tragédia rázta meg csütörtök este a Vas megyei Csepreg városát: egy 36 éves férfi feltehetően megölte két kisfiát, és feleségére támadt, de végül, miután magukra gyújtotta a házat, végzett önmagával. Az asszony azonban túlélte a támadást, még kórházban ápolják. A háttérben szerelemféltés állhat, szemtanúk szerint a férj és felesége két hete összevesztek.
febr. 16
5:32
7-en a 7-ről (Népszava)
Ön kit választott volna: L. Simon Lászlót vagy Fekete Györgyöt?
febr. 16
5:34
Vádjavaslat a Prisztás-gyilkosság ügyében (Népszava)
A Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte a P. József sérelmére 1996. november 1-jén elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást - olvasható a police.hu oldalon. Az NNI "vádemelési javaslatot tesz a 2012. július 14-én elfogott P. Tamással és társaival szemben nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt" a Fővárosi Főügyészségnek -…
febr. 16
5:36
Akár 2,5 milliárdot is visszaadhatnak (Népszava)
Akár 2,5 milliárd forintnyi, részben már felvett prémiumról és jutalomról is lemondhatnak az állami cégvezetők, ha a kormány ragaszkodik döntéséhez, mellyel befagyasztotta a tavalyi év után járó pluszpénzek kifizetését.
febr. 16
5:42
Ellenkező irányban haladt az aszteroida - videók! (ma.hu)
Rekordközelben száguldott el a Föld mellett pénteken a 2012 DA 14 katalógusjelű aszteroida. Már túl van rajtunk és semmi köze az Ural hegység felett elszáguldó tűzgolyóhoz: a két űrobjektum ellenkező irányban haladt.
febr. 16
5:48
Jön a tranzakciós adó (Népszava)
Tizenegy európai uniós tagállam bevezetheti jövő évtől a Tobin-adóként is ismert pénzügyi tranzakciós adót - az erről szóló javaslatot tegnap fogadta el az Európai Bizottság (EB). Az adót az eredetileg tervezettnél szűkebb körre vetik ki, évente 30-35 milliárd euró bevételt várnak belőle. Ez azonban valóban a spekulánsokat és a pénzügyi szektort terheli, nem úgy, mint a hazánkban idén január…
febr. 16
5:48
Kiderült: 67 évesen apa lett az ismert színész (ATV)
Steve Martin először lett apa 67 évesen, eddig pedig titkolták a kicsi világrajöttét is.
febr. 16
5:50
Magyar bankokat minősített le a Moody's (Népszava)
Az "egyre gyengébb" magyarországi gazdasági és működési környezet miatt a Moody's két fokozattal, "Ba3"-ról - a köztes "B1" kihagyásával - "B2"-re rontotta az FHB hosszú futamú betéti besorolását, az OTP Bank alárendelt adóskötelezettségeinek osztályzatát pedig egy fokozattal, "Ba2"-ről "Ba3"-ra módosította.
febr. 16
5:52
Lezárult az ócsai lakáspályázat (Népszava)
Az ócsai lakóparki lakások bérlésére tegnap éjfélig jelentkezhettek azok a devizahitel-adósok, akiknek az ingatlanját elárverezték vagy már kényszerértékesítésre jelölték. A Máltai Szeretetszolgálat március 20-ig állítja össze a beköltöző családok listáját.
febr. 16
5:54
Amikor a több kevesebb (Népszava)
Inkább kevesebb, mint több támogatás jut a magyar agrártermelőknek a következő uniós költségvetési ciklusban. Hamis a kormány állítása, miszerint a tárgyalások során érték el, hogy 2014 és 2020 között 500 milliárddal több pénz fordítható a területalapú támogatásra, mint az ezt megelőző hétéves ciklusban. Erről több fórumon Orbán Viktor miniszterelnök is hasonlóképpen nyilatkozott.
febr. 16
6:03
Testvérharc az Újszínházban (storyonline)
Elkezdődtek az Újszínház legújabb darabja, a Bodnárné című Németh László dráma próbái, amelyet március 22-én mutatnak be a közönségnek Dózsa László rendezésében és Bánsági Ildikó címszereplésével.
febr. 16
6:06
Buktuk az olcsó autókat? (Vezess)
Magyarországon is többen tervezték kínai autók értékesítését, de a Shuanghuan CEO-nak nehezen akadnak követői. Mi lett a kínai autókkal?
febr. 16
6:06
A végítéletet várták Oroszországban (Népszava)
Szinte csak a lovasok és a pecsétek hiányoztak az ismert apokalipszis-forgatókönyvből, amikor Oroszország felett felrobbant egy meteor tegnap reggel. A robbanás keltette lökéshullám több száz épületet rongált meg, az ablakok ezrével törtek darabokra, és közel ember sérült meg a katasztrófában. Tegnap este egy aszteroida is megközelítette bolygónkat.
febr. 16
6:08
Halogatják Obama jelöltjének kinevezését (Népszava)
Késleltetik az amerikai védelmi miniszteri posztra jelölt Chuck Hagel kinevezését az ellenzéki republikánusok. Pedig Barack Obama éppen a kétpártiság szellemében jelölte a volt republikánus szenátort a Pentagon élére, igaz, Hagel mindig is a maga embere volt, gyakran tért el véleménye a republikánus "fősodortól".
febr. 16
6:10
Ciprus elnököt és jövőt választ vasárnap (Népszava)
Sosem kísérte még olyan érdeklődés a ciprusi elnökválasztást, mint most. A súlyos adósságválságba került ország még tavaly nyáron kért hitelt a trojkától, az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hármasától, de az uniós pénzügyminiszterek, elsősorban Németország, Hollandia és Finnország ellenállása miatt.
febr. 16
6:12
Fokozódhat az európai terrorveszély (Népszava)
Politikai párt vagy erőszak szervezet? Kormányzó erő, amely tárgyalópartner is lehet vagy terrorszervezet? Ezeket a kérdéseket kell megválaszolnia előbb-utóbb az Európai Uniónak a libanoni Hezbollah kapcsán. A kérdés aktualitását az adja, hogy nemrég a bolgár hatóságok hivatalosan is bejelentették, hogy a 2005 óta Európában elkövetett legvéresebb terrorcselekmény, a burgaszi merénylet mögött a…
febr. 16
6:18
Veszélyben a Föld (168 Óra Online)
Az oroszországi meteorbecsapódás és a kisbolygó kockázatosan közeli elhaladása is azt bizonyítja: a Föld nincs biztonságban. Bármikor megtörténhet a katasztrófa.
febr. 16
6:24
Székelyzászló-ügy: nem kéne így beszólni (ma.hu)
Martonyi János külügyminiszter a székely zászlóval kapcsolatos ügyben azt sérelmezi, hogy a román politikai elit szintjén olyan retorika jelent meg, amely komolyan veszélyezteti a két ország együttműködését.
febr. 16
6:24
Évvégi kiigaízítások: súlyos bírságokra számíthatnak a renitens cégek (Adózóna)
Az adóhatóság évek óta különösen nagy figyelmet fordít a kapcsolt vállalkozások között alkalmazott árakkal (transzferárakkal) összefüggő előírások betartatására, és a nyilvántartási kötelezettség ellenőrzésére. A kapcsolt vállalkozásoknak úgy kell adóbevallásukat elkészíteni, hogy az piaci árakat tükrözzön a csoporton belüli ügyletek tekintetében. Ha ez nem felel meg a tényeknek, akkor…
febr. 16
6:24
Szénmonoxid-mérgezés Kistarcsán (Híradó)
A családi házban cserépkályhával fűtöttek, vélhetően ebből áramlott vissza a mérgező gáz.
febr. 16
6:24
Agresszív beszéd és vizespalack - Obama évet értékelt (ATV)
Nem a kompromisszumkészség jellemezte Barack Obamát az Államok helyzetérõl mondott beszédében. Az amerikai elnök határozott, egyesek szerint agresszív hangvételű értékelésében a gazdaság élénkítésére összpontosított. A republikánusoktól Marco Rubio floridai szenátor reagált az elnök programjára, akinek „vizes” közjátéka egy kissé elvonta a figyelmet beszédérõl. A kubai származású fiatal politikust…
febr. 16
6:26
Jön az átállás: így módosul a pénztárgép-használat (Híradó)
A műszaki paramétereket rögzíti.
febr. 16
6:26
Mexikói drogbáró lett Chicago közellensége (ATV)
Chicago első számú közellenségévé nyilvánította Joaquin "El Chapo" Guzmán mexikói drogbárót a Chicagói Bűnügyi Bizottság - közölték pénteken amerikai médiaforrások.
febr. 16
6:28
Az énekesnő kutyájával együtt fürdött a kádban Valentin-napon (Híradó)
Kissé bizarr, de megtörtént. A világhírű énekesnő mellett kutyája fürdött a kádban.
febr. 16
6:28
L. Simon azt hitte, szabadon dönthet - szembe ment Orbánnal (ATV)
Leváltották a kulturális államtitkárt. L. Simon László távozásához az vezetett, hogy azt gondolta, azért államtitkár, hogy szabadon döntsön a rábízott terület kérdéseirõl. A problémát az jelentette, hogy így szembe ment a miniszterelnök és – a fõnökéhez végletekig hű – minisztere elképzeléseivel. Kérdés persze, vajon mire számított Orbán Viktor, amikor egy szabadgondolkozású költõt nevezett ki…
febr. 16
6:30
Jön A Dal harmadik elődöntője (Híradó)
Szombaton az utolsó tíz produkció látható-hallható, a középdöntők február 23-24-án lesznek.
febr. 16
6:32
Radioaktív szivárgást észleltek Washingtonban (Híradó)
Az ellenőrző kutakban nem mértek magasabb sugárzást, de a szivárgás veszélyt jelenthet a talajvízre és a folyókra Washington államban.
febr. 16
6:36
Akár ezer liter atombomba-maradék is elcsepeghetett a nukleáris temetőből (ma.hu)
Radioaktív folyadék szivárog az amerikai Washington államban lévő Hanford nukleárishulladék tárolóból - jelentette be helyi idő szerint pénteken az állam kormányzója.
febr. 16
6:42
Az Erkel és a moszkvai metró (Népszava)
Március elsején megnyílik az Erkel Színház, de egyelőre csak próbaüzem zajlik. Az 1,8 milliárd forintos beruházás november 7-én a névadó születésnapjára készül el. Az operaházi leépítések azonban úgy megtizedelték a zenekart, hogy egyelőre nem tudni, kik játszanak a június 9.-ig tartó próbaüzem nyolcvanegy estéjén.
febr. 16
6:42
Hatásos igazoltatás: kevés az iskolakerülő diák (Híradó)
Január óta a rendőrök bekísérhetik az iskolaigazgatóhoz az utcán csellengő tanulókat. A törvény a 14 év alatti gyermekeket érinti.
febr. 16
6:44
Jó mulatság (Népszava)
Áll négy idős ember a színpadon. A legfiatalabb is hatvan éves. Néha persze leülnek, kimennek egy kicsit pihenni. Komoly munkát végeznek. Több mint három órán át. Koncerteznek. Ők az LGT. Vannak még fiatalabb társaik, régóta bevált zenész-csapat. És a négy idős ember hozzájuk fiatalodik. Vagy talán még náluk is fiatalabb lesz. Mert azt csinálják, amit szeretnek. és nagyon tudnak is.
febr. 16
6:46
A társulat fele távozhat a Nemzeti Színházból (Népszava)
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház leendő igazgatója szerdán elkezdte a négyszemközti szerződtetési tárgyalásokat a teátrum jelenlegi társulatának tagjaival. Szerdán tizenegy, csütörtökön tizennégy, pénteken tíz színésszel beszélt. Úgy tudjuk, a három napos megbeszélést követően kiderült az évad végén a jelenlegi társulat csaknem fele távozik a színháztól.
febr. 16
6:57
Újra a benzineseken a sor (eBroker)
A hét második felében szemmel láthatóan megtorpant a Brent ralija, ez pedig a finomított termékárak dollárban mért jegyzésárának mozgásában is megmutatkozott. A forint mozgásával együtt viszont már találhatunk olyan mértékű elmozdulást, hogy a MOL hétfői döntése során a benzin árának 2-3 forintos emelése mellett dönt. A dízel literjét továbbra is 434-435 forintos átlagáron tankolhatjuk, míg a…
febr. 16
6:57
Extrém helyzet áll elő - Mi lesz XVI. Benedekkel a távozása után? (ProfitLine)
XVI. Benedek megtartja a pápává való beiktatásakor maga választotta nevet, azt azonban még nem tudni, hogy a volt pápát milyen egyházi titulus fogja megilletni, ahogy azt sem, hogy milyen papi ruhát visel majd.

Keresés