2013. október 1. kedd

okt. 1
0:00
Jövőre adómentes lenne a bankkártyás fizetés (ProfitLine)
Az origo.hu értesülése szerint a bankadót jövőre is fizetnie kell a pénzügyi szférának, a bank- és hitelkártyás fizetések utáni tranzakciós adóról viszont valószínűleg lemond az állam, hogy így harcoljon a feketegazdaság ellen. A kormány ugyan megengedné a bankoknak, hogy felszabadítsák az általános kockázati céltartalékukat, cserébe kérné az összeg 19 százalékát - írta a portál a birtokába jutott…
okt. 1
0:33
Teljes kapacitással dolgozik a kecskeméti Mercedes-gyár (ProfitLine)
A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a következő években is teljes kapacitással és teljes foglalkoztatás mellett fog dolgozni - mondta Frank Klein a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-nek.
okt. 1
0:42
Ennyit visz el a választás és a kampány (Adózóna)
Tízmilliárd forintot különítene el a kormány a jövő évi választások előkészítésére a költségvetésben, a pártok és a jelöltek kampányköltségeire pedig hatmilliárdot - írja a stop.hu.
okt. 1
0:51
Slota már nem térhet vissza (Kripto Akadémia)
Bár a gazdasági válság nyomán Szlovákiában is nőtt a jövőtől való félelem, az országban jelentéktelen tényező az euroszkepticizmus - fejtette ki lapunknak Peter Weiss, Szlovákia Magyarországra akkreditált nagykövete, aki azt is elmondta, a közös európai valutát a gazdasági stabilitás biztosítékának tartják. A diplomata szerint az utóbbi húsz évben talán most a legjobb a magyar-szlovák viszony.
okt. 1
1:45
Négyszeres áfát javasolnak Japánban (Adózóna)
Megrendülhet a bizalom a japán kötvénypiacban, ha nem találnak megoldást az ország fenntarthatatlan finanszírozási helyzetére - véli Takatoshi Ito. A neves japán közgazdász-professzor véleménye szerint a forgalmi adót 20 százalékra kéne emelnie a kormányzatnak 2020-ig, hogy elkerülje a katasztrófát - írja az index.hu.
okt. 1
3:51
Mi lesz a hajléktalanokkal? Módosították a szabálysértési törvényt (ProfitLine)
A szabálysértési törvény módosítása ellen tiltakoztak mintegy háromszázan A Város Mindenkié csoport szervezésében hétfőn Budapesten.
okt. 1
4:45
Rendőrök hívtak mentőt a részeg MC Hawerhoz (Blikk)
BUDAPEST - A Honvédkórházban kötött ki MC Hawer, alias Koczka Géza (46)! Az énekesnek mondhatni kalandosan telt a szombat estéje, ugyanis egy hakniról hazafelé tartva őt és zenésztársát, Tekknő Mikit, vagyis Benyó Miklóst (41) Fót közelében lekapcsolták a rendőrök.
okt. 1
4:45
Családja imádkozik Adamsért (Blikk)
Budapest – Családja a kórházban szorít, imádkozik Akeem Adamsért (22), s próbál erőt adni az életéért harcoló labdarúgónak.
okt. 1
4:45
Így zaklatják Bálint Antóniát (NLC)
Feljelentést tett a rendőrségen az egykori szépségkirálynő.
okt. 1
5:03
Feltörték Bálint Toncsi telefonját (Blikk)
Budapest — A rendőrségen kezdte a tegnapot Bálint Antónia (44). Az egykori szépségkirálynő ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, mivel napok óta e-mailekkel bombázza valaki. Antóniát ugyan nem fenyegették meg, ám az üzenetek tartalma szerint valaki hosszú ideje belelát a telefonjába, és az e-mailekkel ezt akarja tudtára adni.
okt. 1
5:03
Navracsics mentette meg Pásztort (Blikk)
Balatonfüred — A Navracsics Tibor (47) által vezetett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak köszönheti Pásztor István (42), hogy még mindig nem kellett megkezdenie nyolc hónapos szabadságvesztését.
okt. 1
5:03
Liptai Claudia zavarba hozta Tolvai Renit (NLC)
Tolvai Reni és Kállay Saunders András nem válaszolt Liptai Claudiának.
okt. 1
5:03
Öngyilkos akart lenni az énekesnő (ATV)
Az énekesnő bevallotta, annyira elkeseredett, amikor Russell Brand elvált tőle, hogy nem volt kedve tovább élni. Aztán ahogy az lenni szokott, inkább írt néhány dalt.
okt. 1
5:05
Rékasi óvta és hazavitte Détárt (Blikk)
BUDAPEST — Gondoskodó férjként támogatta beteg, rossz bőrben lévő feleségét vasárnap délután Rékasi Károly (51).
okt. 1
5:05
Lebukott: füllentésen kapták Tóth Gabit (NLC)
Kínos helyzetbe került Tóth Gabi
okt. 1
5:21
Nyomoznak a drogos videó miatt (Blikk)
Szombathely — Elindította a rendőrség a nyomozást azon videofelvétel nyomán, amelyen állítólagosan Lazáry Viktor alpolgármester vesz magához kokaint – értesült a Blikk a vasi főkapitányságtól.
okt. 1
5:21
Újabb alkotmányosság-csökkentés (Alternatív Energia)
Akár egy hatodik alaptörvény-módosításra is képes a kormányoldal, hogy "bebetonozza" a rezsicsökkentést. Miután a közműkiadások "mérséklése" eddig is csupán az Orbán-kormány kampányeszközeként szolgált, egyértelmű, hogy a Fidesz kizárólag politikai érdekei miatt tervez törvény- és alkotmánymódosítást.
okt. 1
5:21
Észbontóan csábító volt a modell: csókokat dobált a tömegbe (hirado.hu)
Lélegzetelállítóan szexis volt, amikor mély dekoltázsú ruhájában megjelent a modell.
okt. 1
5:21
Elítéli a prostitúciót a Jóban Rosszban sztárja (NLC)
A színésznő nem érti, hogy lehet egy lány szexmunkás.
okt. 1
5:21
Százmilliárdokról mond le a kormány (Portfolio)
A kormány saját becslései szerint jövőre megközelítőleg 700-750 milliárd forintnyi adó- és járulékbevételről mond le különböző kedvezmények címén. A legjelentősebb összeget a személyi jövedelemadó...
okt. 1
5:21
Orbán helyettese: „valóban csalás történt Baján” (ATV)
Valóban csalás történt és ez szomorú, így kommentálta a Fidesz alelnöke a Kecskeméti bíróság döntését, amely a bajai választás kapcsán megállapította, hogy kampánycsendsértés történt, ezért meg kell ismételni a voksolást. Az MSZP azt várja a Fidesztől, hogy vonja le a következtetéseket, például váltsa le a pártszóvivői posztról a bajai Zsigó Róbertet. Az Együtt-PM pedig a Nemzeti Választási…
okt. 1
5:23
Meghallgatás az illegális favágás miatt (Alternatív Energia)
"Korrekt és tárgyszerű" tanúmeghallgatásról számolt be lapunknak a Népszabadság külsős munkatársa, akit tegnap hallgatott meg az Orbán Viktor veje, Tiborcz István családjának tulajdonában lévő tükröspusztai tanya mellett folytatott, engedély nélküli fakivágás ügyében nyomozó - az eljárást a bicskei rendőrkapitányságról átvevő - Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).
okt. 1
5:25
"Pici zavar" a Fidesznél (Alternatív Energia)
Hiába van "papírja" arról a Fidesznek, hogy választási csalást követett el a választók szervezett szállításával Baján, ezt a párt nem hajlandó beismerni. Rogán Antal frakcióvezető arra hivatkozott, hogy a bíróság szerint is "csak" kampánycsendsértés történt, ami formailag igaz, tartalmilag viszont az ítélet csalást rögzít. Kósa Lajos alelnök pedig inkább "pici zavar"-ként írná le az eseményeket.
okt. 1
5:27
Elutasították Sepelev menedékkérelmét? (Alternatív Energia)
Magyarország elutasította a Budapesten őrizetbe vett Olekszandr Sepelev volt ukrán parlamenti képviselő politikai menedékkérelmét - legalábbis erről írt az Interfax-Ukrajina meg nem nevezett diplomáciai forrásra hivatkozva. Mint arról a Népszava beszámolt, Sepelevet és feleségét július 4-én egy budapesti szórakozóhelyen fogta el a magyar rendőrség nemzetközi körözés alapján, az Interpollal…
okt. 1
5:29
Szélsőjobboldalinak nevezhető a Jobbik (Alternatív Energia)
Jogerős ítéletben mondta ki a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, hogy szabad hírműsorban szélsőjobboldali pártnak nevezni a Jobbikot. Az alperes Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak (médiahatóság) így vissza kell vonnia az ATV-t elmarasztaló határozatát, és meg kell térítenie a televízió perköltségét.
okt. 1
5:31
Hazug ünneplés a nyugdíjasokkal (Alternatív Energia)
Az időspolitikában soha nem látott mélyrepülést hozott az Orbán-kormány három éve. Így reagált lapunknak Korózs Lajos szocialista szakpolitikus arra, hogy az idősek világnapja alkalmából a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen Balog Zoltán felidézte az időseket érintő eddigi kormányzati intézkedéseket.
okt. 1
5:39
Levetkőztette gyilkosa a családanyát (Blikk)
Budapest - Senki sem hallhatta, ahogy az életéért küzd K. Krisztina (†36). A fiatalasszony szokásos esti futására indult csütörtökön, alig 8–9 száz méterre járt otthonától, amikor a sűrű bozótba ráncigálta támadója.
okt. 1
5:39
Indulhat a hajtóvadászat (Alternatív Energia)
Elfogadta a parlament a szabálysértési törvény módosítását, amelynek értelmében újra üldözni fogják a hajléktalanokat. Az önkormányzatok helyi rendeletekben határozhatják meg, hova nem mehetnek a fedél nélküliek. Akit hajléktalanságon kapnak, azt megbírságolják, illetve akár elzárás is kiszabható. Ugyanakkor az utcán való élés meghatározása meghökkentően pontatlan, így még azokat is…
okt. 1
5:39
Ez az igazi rezsicsökkentés: százezreket nyerhetsz vele! (Pénzcentrum)
Van rá mód, hogy ne lássunk többet villanyszámlát az életben....
okt. 1
5:54
Létrehozták a világ legélesebb röntgensugarát (Infostart)
A világ legélesebb röntgensugarát hozták létre göttingeni kutatók: tízezerszer vékonyabb, mint az emberi haj.
okt. 1
5:57
Washingtoni válságtervek (Kripto Akadémia)
Ha az amerikai képviselőháznak és a szenátusnak az utolsó pillanatban (helyi idő szerint hétfőn éjfélig, közép-európai idő szerint ma hajnalig) nem sikerült kompromisszumra jutni, akkor mától bezár számos kormányhivatal, s fizetés nélküli kényszerszabadságra küldenek több százezer szövetségi alkalmazottat.
okt. 1
6:03
Kandrács Csaba lett monetáris tanács ötödik külső tagja (ProfitLine)
Kandrács Csabát választotta a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának ötödik külső tagjává a parlament a gazdasági bizottság javaslatára hétfőn.
okt. 1
6:09
Államcsődhangulat az USA-ban - leállt a pandakamera is (Napi)
Nem született megállapodás az amerikai kongresszusban a kormány további finanszírozásáról az amerikai idő szerint éjféli határidőig, így az új adóév mai kezdetével részben leáll az USA közigazgatása, ami ... ...
okt. 1
6:15
Külföldre merészkedne vállalkozása? Van, aki pénzzel is segít (Privátbankár)
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal azért jött létre, hogy a magyar cégeket segítse a külpiacra való kilépésben, a kapcsolatépítésben és partnerek felkutatásában. Emellett olyan külföldi beruházásokat támogatnak Magyarországon, amelyekkel a magyar cégek gyümölcsöző kapcsolatot építhetnek ki. De hogyan csinálja ezt a HITA?
okt. 1
6:15
Jövőre adómentes lehet a bankkártyás fizetés (168 Óra Online)
Az origo.hu értesülése szerint a bankadót jövőre is fizetnie kell a pénzügyi szférának, a bank- és hitelkártyás fizetések utáni tranzakciós adóról viszont valószínűleg lemond az állam, hogy így harcoljon a feketegazdaság ellen. A kormány ugyan megengedné a bankoknak, hogy felszabadítsák az általános kockázati céltartalékukat, cserébe kérné az összeg 19 százalékát – írta a portál a birtokába jutott…
okt. 1
6:15
Indul a növekedési hitelprogram 2. szakasza (hirado.hu)
Az MNB jövő év végéig 2 ezer milliárd nulla százalékos kamatozású refinanszírozási hitelt nyújt a bankoknak a kkv-k inanszírozására.
okt. 1
6:15
Robbanhat az amerikai költségvetési bomba (Portfolio)
Az amerikai egészségügyi törvényjavaslattal kapcsolatos viták és az állam leállása nem vetít előre túl sok jót az adósságplafonnal kapcsolatos egyeztetések várható alakulásával kapcsolatban,...
okt. 1
6:17
Fizetésképtelenséget mondott ki a Fehér Ház (hirado.hu)
Nem sikerült megállapodni az amerikai költségvetési vitában.
okt. 1
6:19
Varga: Csökkenő terhek és egyszerűbb adminisztráció (hirado.hu)
A Nemzetgazdasági Minisztérium jövő évi adójavaslatairól beszélt az MTI-nek a tárcavezető.
okt. 1
6:21
Mutasd az emiled, megmondom, ki vagy (hirado.hu)
Az e-mail üzenetek árulkodnak. Nem csak az érzelmeinkről, nemcsak a nemünkről, hanem a személyiségjegyeinkről is.
okt. 1
6:27
Így lehet spórolni az orvosképzéssel (Napi)
A svájci orvoshiány már évek óta csak külföldi orvosok alkalmazásával oldható meg. 2011-ben a szabadfoglalkozású orvosok 17 százaléka rendelkezett külföldi diplomával és a tendencia erősödik. A kórházi ... ...
okt. 1
6:33
Vélemény: Drága áldozat (BorsOnline)
Ezoterikus körökben úgy tartják, hogy az ember maga választja meg a sorsát, s így halálát is. Ha így volna, akkor egy soroksári 36 éves családanya az életét áldozta azért, hogy rádöbbenjünk, mennyire kegyetlen, igazságtalan és veszélyes a világunk.
okt. 1
6:33
Pénztárgép-csere: lejárt a határidő (Infostart)
A pénztárgép-cserére kötelezettek mától csak akkor üzemeltethetnek elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépet, ha van online kapcsolatra képes pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződésük, vagy a forgalmazó által visszaigazolt megrendelésük.
okt. 1
6:33
Martonyi: Iránnal kapcsolatban megváltozott a hangulat (Infostart)
Iránnal kapcsolatban megváltozott a hangulat, és ha sikerül megoldást találni Teherán atomprogramjára, akkor nagy lehetőségek nyílhatnak majd a magyar kivitel számára - jelentette ki az MTI-nek hétfőn New Yorkban Martonyi János külügyminiszter, aki a nap folyamán találkozott Mohamad Dzsavad Zariffal, az iszlám köztársaság diplomáciájának vezetőjével.
okt. 1
6:33
A síneken szexeltek, de jött a vonat... (Vezess)
Egy részeg ukrán pár úgy döntött, ideje egy kis izgalmat csempészni nemi életükbe. Na de pont így?!
okt. 1
6:33
Sztráda- és vasúti balesetekkel indult a reggel (hirado.hu)
Az M1-est korábban lezárták Tatabányánál, gázolt a vonat Kispestnél, Vas megyében kisiklott egy tehervonat.
okt. 1
6:33
Tűz az M1-esen: lezárták az autópályát (ATV)
A belső sávban megindult a forgalom az M1-es autópálya 48-as kilométerénél, ahol előzőleg baleset történt - közölte kedd reggel az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.
okt. 1
6:35
Roli nem tudja, hogy megölték a mamáját (BorsOnline)
Még nem mondták meg a Soroksáron meggyilkolt családanya, K. Krisztina fiának, hogy az édesanyjával erőszakos módon végeztek múlt csütörtök este, amikor futni ment. A nő férjében is alig tudják tartani a lelket az ő szülei, akik Krisztit lányukként szerették.
okt. 1
6:35
Kisebbségi jobboldali kormány alakul Norvégiában (Infostart)
Kisebbségi kormány alakul Norvégiában, méghozzá a bevándorlásellenes jobboldali populista Haladó Párt részvételével.
okt. 1
6:35
A jegybankhoz került a pénzpiaci felügyelet (hirado.hu)
A szeptember 16-án elfogadott törvény összevonja az MNB-t és a PSZÁF-ot, az utóbbi megszüntetésével.

Keresés