2013. február 15. péntek

febr. 15
0:06
Tarlov cysta (WebBeteg)
A felegyenesedéssel együtt az emberiség magára vette a derékfájás keresztjét is: szinte alig van köztünk néhány olyan szerencsés, aki még soha nem érzett enyhébb-súlyosabb, hoszabb-rövidebb ideig tartó deréktáji fájdalmat.
febr. 15
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 15
6:21
Ön kiszúrná a furcsaságot ezen a CT-felvételen? Tesztelje! (HáziPatika.com)
Pszichológiai felmérésnek vetettek alá néhány radiológust - az eredmények elgondolkodtatóak. ...
febr. 15
6:24
VG: évi 60 milliárdot hatékonyabban lehetne elkölteni az egészségügyben (HVG)
A Budapesti Corvinus Egyetem szakértői szerint évente körülbelül hatvanmilliárd forintot hatékonyabban használhatnának fel az egészségügyben, ha a finanszírozás teljes mértékben a betegek valós ellátási igényeihez és nem a kórházak igényeihez igazodna – írta a Világgazdaság.
febr. 15
6:42
Kapj új erőre - energia és mozgás (HarmoNet)
Az erőnlét kulcsa az energiák újra felszabadításában rejlik. A mozgás és az energiagyakorlatok méregtelenítik a szervezetet, edzik az izmokat és a keringési rendszert, levezetik a feszültséget.
febr. 15
6:42
NSZ: ismét megjelentek az utcákon az abortuszellenes plakátok (HVG)
Újra láthatók Budapest utcáin azok az abortuszellenes plakátok, amelyek uniós forrásokból történő finanszírozása másfél éve botrányt okozott, most azonban nem a minisztérium, hanem az Ágota Alapítvány használja azokat örökbefogadást népszerűsítő kampányához – írta a Népszabadság.
febr. 15
7:36
Így őrizhetjük meg a jókedvünket (HVG)
Pénteken és a napokban markáns fronthatás nem érvényesül, nyugodt, ám borongós időre számíthatunk. A szervezet regenerálódhat, a fényhiány okozta lehangoltságon étrendünkkel is javíthatunk.
febr. 15
8:12
Szövetképek - készíts fali dekorációt egyszerűen! (HarmoNet)
Könnyen kivitelezhető, egyedi, látványos, költségtakarékos fali dekoráció készíthető színes, mintás vászonanyag keretbe foglalásával. Évszakoknak megfelelő szövetképeket készíthetünk ezzel a ?falbarát? eljárással.
febr. 15
8:12
Három isteni nyersétel-recept (NLCafé)
Fogyókúrázol, de eleged van a salátákból? Van más út is, amivel nem maradsz éhes, de szépen megdolgoztatod a gyomrod.
febr. 15
8:12
Napi Horoszkóp - február 15. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 15
8:14
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2013-02-15 (HarmoNet)
Ma lassabbak, de megfontoltabbak is leszünk a megszokottnál. Nem örülünk viszont a változásoknak, nem szívesen ismerünk meg új munkatársakat, új üzleti partnereket. Időre van szükségünk az új feladatok átlátásához is. Ügyeljünk jobban torkunk területére. A forró ételeket és italokat célszerű elkerülnünk és a reggeli hidegben ne hagyjuk otthon a sálunkat! A mézes gyógyteák jót tehetnek a…
febr. 15
8:16
Heti szexhoroszkóp 2013. február 15-től 21-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
febr. 15
8:18
Magyarország napi Harmóniakártyája (2013-02-15) (HarmoNet)
Ma türelemre intenek az égiek az emberi oldallal kapcsolatban: légy elnéző mások hibáival, mert ezek csupán a sajátjaidat tükrözik. Inkább próbáld megfejteni, hogyan!
febr. 15
8:33
Itt a megoldás a csontritkulásra? (HáziPatika.com)
A szteroidos kezelés megakadályozhatja a csontállomány elvesztését, akár daganatos csontáttétekben szenvedő betegek esetén is - állítják amerikai kutatók. ...
febr. 15
8:35
Ajakráktól a nyelvrákig: mit kell tudni a szájüregi daganatokról? (HáziPatika.com)
Magyarországon évente mintegy 3 ezer embernél fedeznek fel szájüregi rákot, a daganat következtében csaknem 1700 beteg hal meg minden évben. ...
febr. 15
9:06
Az ellentétek valóban vonzzák egymást? (HarmoNet)
Két dudás egy csárdában nem fér meg - tartja a mondás. Adva van Nő és Férfi. Sok esetben tökéletesen működhet a kapcsolatuk, ha hasonlóak. De pontosan miben? Értékrendben, neveltetésben, szocializációban, iskolázottságban? Az "ellentétek vonzzák egymást" mondás abban az esetben helytálló, ha rövidtávon nézzük a történetet, amolyan hollywoodi vagy népmesei szemlélettel, ott mindig egymásra találnak…
febr. 15
9:06
Befejeződnek az IMF tárgyalások? (orientpress)
Nincs tervben az IMF budapesti irodájának bezárása - közölte Gerry Rice, az IMF nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján. Gerry Rice nem kommentálta Magyarország dollárkötvény-kibocsátására vonatkozó újságírói kérdést, miszerint ez az IMF-tárgyalások befejezését jelenti-e - írja a Napi Gazdaság.
febr. 15
9:06
Szívbetegség kalciumtól? (HáziPatika.com)
A legfrissebb kutatás szerint közel 20 százalékkal magasabb lehet a szív-érrendszeri eredetű halálozás kockázata azokban a férfiakban, akik kalciumtartalmú étrend-kiegészítőt fogyasztanak. ...
febr. 15
9:42
Borzalmas mágiák - Karibi boszorkányság (Ezoterikus.hu)
A karibi boszorkányság az amerikai, karibi és afrikai boszorkányságnak a keveréke, különösen a déli államokban és a szigetek környékén honos. Ha valakinek akad afrikai, spanyol, vagy francia felmenője, a boszorkányság őt is érintette.
febr. 15
10:12
A szkizofrénia kezelési lehetőségei (HáziPatika.com)
A központi idegrendszernek ez a súlyos betegsége ma már, a modern kezelési eljárásokkal jó eséllyel karbantartható, a beteg állapota stabilizálható, életminősége nagyrészt megőrizhető. Ehhez a szakemberek mellett a család segítségére is szükség van. ...
febr. 15
10:14
Nem csak a hótól alakulhat ki! (HáziPatika.com)
Gondolta volna, hogy a szemünk, akárcsak a bőrünk, leéghet? Pedig ez a jelenség gyakoribb, mint hinnénk. Az UV-sugárzás hatására bekövetkező gyulladás fájdalmas, de szerencsére gyorsan elmúlik. Ismerkedjünk meg a hóvaksággal! ...
febr. 15
10:16
Váláshoz vezethet, ha a nő többet iszik (HáziPatika.com)
A legújabb kutatások szerint komoly problémákkal szembesülhetnek azok a házastársak, akiknek különböznek az alkoholfogyasztási szokásaik. ...
febr. 15
10:18
Ne csak süteményekhez használjunk almát! (HáziPatika.com)
Bár az almát leggyakrabban sütemények alapanyagául használjuk fel, rengeteg egyéb, ízletes elkészítési módja létezik. Lássunk néhányat belőle! ...
febr. 15
10:18
LélekPillangó: szétárad a boldogság! (HarmoNet)
A LélekPillangó Program boldogságteremtő tevékenységének újabb szakaszába lépett ma. Az önismereti, lélek- és hangulatjavító program egy különleges történetbe foglalva mesél a mindennapi boldogság lehetőségéről, amelyet már tízezrek követnek mindennap egy újabb élménnyel gazdagodva.
febr. 15
10:18
RAFW (divatláz)
Vágás: A haj hátul teljesen rövidre vágott, a frufru az állnál zárul.
febr. 15
10:20
Gabriele Colangelo (divatláz)
Vágás: Körkörösen vágott bob frizura, hosszú frufruval.
febr. 15
10:22
Joanna Mastroianni (divatláz)
Vágás: Oldalt és hátul egészen rövidre vágott, míg a fejtetőn hosszabb marad a haj. A frufru mélyen az arcba hullik.
febr. 15
10:24
Julien David (divatláz)
Vágás: Állig érő bob, hosszú frufruval.
febr. 15
10:26
Armin Morbach (divatláz)
Vágás: A haj hátul teljesen rövidre vágott, a frufru állhosszig ér.
febr. 15
10:36
Hogyan rágjon? A rossz rágási szokások is állhatnak a fejfájás háttérben (WebBeteg)
Vannak, akik évekig szenvedne kínzó fejfájástól, orvostól orvosig járnak, ám az okot nem találják. Gyakran csak egy fogorvosi vizsgálat során derül fény, a háttérben meghúzódó problémára.
febr. 15
10:38
Ki nyerte meg az év praxisát 2012-ben? - Hazai és határon túli nyertesek (WebBeteg)
Az Emberi Erőforrás Minisztérium Arany János utcai épületének VIII. emeleti nagytermében február 14-én csütörtökön 11 órakor vehette át a 10 legelismertebb határon túli, és a 10 legelismertebb hazai háziorvos a nyerteseknek járó Az év praxisa a Kárpát medencében 2012 évi elismerését, és a vele járó ajándékokat.
febr. 15
10:54
Kiűzik az itthoni boltokból a csírázó és a rothadt krumplit (HVG)
Szabályozzák itthon a krumpli minőségét, rövidesen nem kerülhet forgalomba sérült, csírázó, foltos vagy éppen rothadt gumó. Azt is fel kell tüntetni majd a zsákon, honnan származik a krumpli, ki és hol csomagolta – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.
febr. 15
10:54
Pályázat az 'Év kórháza 2012' cím elnyerésére (orientpress)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyilvános pályázatot hirdet az 'Év kórháza 2012' cím elnyerésére. A pályázat célja elismerésben részesíteni a kiemelkedő egészségügyi szolgáltató tevékenységet végző intézményeket. A pályázat benyújtásának határideje: 2013. február 25.
febr. 15
11:12
Nem táplálja anyja az újszülött kiselefántot (Infostart)
Anyjától lefejt tejjel táplálták először gondozói a csütörtökön született nőstény kiselefántot a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
febr. 15
11:12
Negyedikek lettünk a szeretetlistán (NLCafé)
Végre egy igazán jó hír: Magyarországon az emberek 89 százaléka minden nap érzi, hogy szeretik.
febr. 15
11:30
Jóga és gyógyulás: az alapok I. rész (HarmoNet)
A jóga egészségre gyakorolt jótékony hatását ma már az orvostudomány is tényként kezeli. Ennek okát a testmozgásban, a relaxációban és az ellazulásban jelöli meg, mivel ezek valóban segítenek a test egészségének megőrzésében, sőt a gyógyulásban is. A valódi okok azonban sokkal mélyebbek, s a "finomtestek"és a "burkok" ismeretével függenek össze. Milyen gyógyulások jellemzők? Mit is jelent ez a…
febr. 15
11:30
Fotók: Értelmi fogyatékos alkotók műveiből nyílt kiállítás Budapesten (HVG)
A Magyar Írószövetség Székházában február 13-án nyílt meg az a kiállítás, amely a Lámpás ’92 Alapítvány fogyatékos felnőtteknek szervezett alkotótáboraiban létrejött művekből válogat.
febr. 15
11:32
Megvadulnak a halak egy ismert nyugtatótól (HVG)
A leggyakrabban használt nyugtató-szorongásoldó gyógyszerhatóanyag kicsiny adagja a folyóvizekbe kerülve jelentősen megváltoztatja a halak magatartását: a félénk állatot merésszé, antiszociálissá és falánkká teszi - derítették ki svéd kutatók.
febr. 15
11:36
Minden második magyar elhízott (kamaszpanasz)
Továbbra is minden második felnőtt lakos elhízott Magyarországon, 20%-uk jelentős túlsúllyal küzd. Mindeközben a krónikus betegek aránya sem változott szignifikáns mértékben derült ki a Szinapszis Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.
febr. 15
12:06
Csökkenhet az építőipari termelés volumene (orientpress)
Tavaly az építőipar termelése 5,9 százalékkal, december hónapban 3,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Az év egészében mind az épületek, mind az egyéb építmények építése csökkent. Ugyanakkor az építőipari vállalkozások 14,7 százalékkal nagyobb volumenű új szerződést kötöttek, mint 2011-ben.
febr. 15
12:06
Mia Wasikowska (divatláz)
Mia Wasikowska, az Alice Csodaországban sztárja, akit David Sims fotózott a Miu Miu legújabb kampányához.
febr. 15
12:24
'Aki nyitott a rejtvényekre, az életben is jobban boldogul' (orientpress)
Milyen a tipikus magyar rejtvény, hogyan fest egy rejtvényfejtő bajnokság, melyek a legnépszerűbb feladványok, és elhiszi-e a rejtvényfejtő, ha találkozik a fejtörő készítőjével? István György, a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnökségi tagja a Rádió Orient stúdiójában beszélt a népszerű hobbi rendületlen magyarországi népszerűségéről. Megfejtette azt is, mi az oka, hogy az online médiumok…
febr. 15
12:24
Hogy lesz a gyűlöletből szeretet? (HáziPatika.com)
A Michigan Egyetem kutatói megfigyelték, hogy az éhség, a szomjúság, a stressz és bizonyos addiktív drogok hatására a taszító, undort keltő érzések pozitív, erős vágyakozó érzésekké alakíthatók át az agyban. ...
febr. 15
12:24
Stella McCartney 2013 tavasz/nyár (divatláz)
Stella McCartney saját szavaival így jellemezte 2013 tavaszi/nyári kollekcióját: "Beszélgetés a férj és feleség között, a határozottság és törékenység között."
febr. 15
12:42
Nem változott az elhízottak aránya az elmúlt 4 évben (WebBeteg)
Továbbra is minden második felnőtt lakos elhízott Magyarországon, 20%-uk jelentős túlsúllyal küzd. Mindeközben a krónikus betegek aránya sem változott szignifikáns mértékben – derült ki a Szinapszis Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.
febr. 15
12:42
Ilyet sem láttunk még! Mintás selyembléter (divatláz)
Mennyire gyönyörű Olivia Palermo ebben az összeállításban!
febr. 15
13:00
Lóhúsbotrány: 13 országban 4,5 millió készítményt forgalmaztak (HVG)
Tagadta pénteken a vádakat az európai lóhúsbotrányban a francia kormány által megvádolt Spanghero francia beszállító cég. A gazdasági csalások ügynöksége szerint a lóhússal kevert marhahúskészítményekből 13 országban mintegy 4,5 millió adag került forgalomba.
febr. 15
13:30
Gyakran kínozza puffadás és gyomorégés? (HáziPatika.com)
A puffadás és gyomorégés sokak mindennapjait megkeseríti. Persze, állhat a probléma hátterében ételallergia vagy más egészségügyi gond, de a legtöbbször mégis a rendszertelen és nem megfelelő étkezés a kiváltó ok. ...
febr. 15
13:36
Fazekas Sándor: a génmegőrzés nemzeti ügy (orientpress)
A génmegőrzés nemzeti ügy, a Növényi Diverzitás Központban (Nödik) található növényfajták pedig nemzeti kincsek - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a tápiószelei intézetben tartott sajtótájékoztatón pénteken. A miniszter hozzátette: az intézetben folyó munka az ország függetlensége szempontjából is jelentős, hiszen ez a GMO-mentes nemesítés háttérbázisa.
febr. 15
14:12
Razzia indul a nemdohányzók védelmében (MaHu)
A nemdohányzók védelmében indít jövő hétfőtől kéthetes átfogó, országos ellenőrzést a tisztiorvosi szolgálat.

Keresés