2013. február 15. péntek

febr. 15
4:54
Magyar csodatalálmány tarolhat Amerikában (ATV)
Az eddig megalkotott hangszóróknál sokkal alacsonyabb és sokkal magasabb hangtartományra képes az a hangszóró, amelyet egy 20 éves szegedi fiú, Papp Gergely álmodott és alkotott meg. A szabadalmaztatott találmányát teljesen az általa kitalált, vagy tovább fejlesztett alkatrészekből építette meg. A hangszóró annyira egyedi és annyira rendkívüli, hogy a Magyar Innovációs Szövetség a májusban…
febr. 15
5:12
Az ellenzék megítélése javult, nem a kormányé (Alternatív Energia)
Alig volt a világsajtóban tavaly olyan cikk, amelyik pozitív véleményeket közölt Magyarországról, pedig Szelesztey Lajos 1600 írást nézett át, ám mindössze hat ilyet talált.
febr. 15
5:12
Nem énekeltek elég áhítattal: elbocsátás a református iskolában (ATV)
Nem elég átéléssel énekelték az áhítatot, ezért két tanítónőt küldenek el a balatonfüredi Református Általános Iskolából. A szülők petíciót írtak, a tiszteletes szerint az ügy még folyamatban van, a polgármester munkahely-cseréről tud.
febr. 15
5:14
Hivatalosan sem létezik az LMP-frakció (Alternatív Energia)
Tegnap hivatalosan is megszűnt az LMP-frakció; délután az Országgyűlés honlapján a képviselőcsoport neve mellett már az szerepelt: "Nincs ilyen!". Az LMP és a pártból eltávozott Párbeszéd Magyarországért (PM) képviselői a függetlenek közé kerültek.
febr. 15
5:16
Bárándy ma nem lenne miniszter (Alternatív Energia)
Ilyen jogalkotási és jogalkalmazási helyzetben egy igazságügy miniszter számára a lemondás lehet az egyetlen megoldás - mondta Bárándy Péter. Az egykori miniszter a Hét Olajfa Egyesület rendezvényén kiemelte a Médiatanács bírósági ítéleteket semmibe vevő viselkedését.
febr. 15
5:18
Mégsem Orbán dönt a nyugdíjazásról? (Alternatív Energia)
Kihátrálhat a miniszterelnök a közszféra dolgozóinak kényszernyugdíjazásáról szóló döntésekből. A Medical Online szerint legalábbis korábbi határozatával ellentétben nem Orbán Viktor kormányfő mondja majd ki a végső szót a nyugdíjas korú dolgozók sorsáról, hanem az emberi erőforrás-miniszter.
febr. 15
5:20
Túlbüntették a molinó miatt a millásokat? (Alternatív Energia)
Újabb megkülönböztetés érte a Milla aktivistáit: nem elég, hogy a békemenetes civilekkel ellentétben őket a parlamenti őrség és a rendőrség is számon kérte, amiért molinót függesztenek ki a Kossuth téren, a békemeneteseket csak 44 ezer, őket viszont 107 ezer forintra büntették.
febr. 15
5:22
Százmilliók állami cégvezetőknek (Alternatív Energia)
Noha több állami cégvezető már fel is vett a tavalyi munkája után járó prémiumelőleget, könnyen lehet, hogy erről - sőt a teljes összegről - le kell mondaniuk, mivel a kormány leállította a jutalomosztást. Így járhat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 28 vezetője is, akik már felvettek 104 millió forintot, illetve a Szerencsejáték Zrt. vezére is, akinek csaknem 10 milliós előleget fizettek…
febr. 15
5:30
Matrica hiányában összeomlik a műszaki vizsgáztatás (Alternatív Energia)
Egy-két nap, és teljesen leállhat az autók műszaki vizsgáztatása a fővárosban, miután a fővárosi kormányhivatal hétfőn felfüggesztette a matricák kiadását. A hiány közel kétszáz vizsgáztatót és több mint tízezer autóst érint: az előbbiek tönkremehetnek, az utóbbiaknak pedig nincs más választása, mint hogy vidéken vizsgáztassák autójukat.
febr. 15
5:32
Idegborzoló a nyilatkozat letöltése (Alternatív Energia)
Ma éjfélig adhatják fel a magánszemélyek megbízásukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, ha szeretnék, hogy helyettük a NAV töltse ki tavalyi személyi jövedelemadó bevallásukat. Erre azoknak van lehetőségük, akiknek nem a munkáltatójuk készíti el az elszámolásukat és csak munkáltatótól, illetve más kifizetőtől származott bevételük, amiből az adóelőleget vagy adót levonták. A megbízáshoz szükséges…
febr. 15
5:34
Tömeges rosszullét (Alternatív Energia)
A XIX. kerületi Gábor Áron Általános Iskolában történt tömeges rosszullét körülményeit hatósági eljárás keretében vizsgálja a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
febr. 15
5:48
Valaki nagyot hibázott a Parlamentben – Bizonyíték (168 Óra Online)
Videofelvételt tett közzé a Milla arról, ahogy aktivistái szerdán egy flashmob keretében molinót próbáltak kifüggeszteni a Kossuth térre, az Országgyűlési Őrség azonban megakadályozta őket.
febr. 15
6:06
Mesterházy: A józan politika az IMF-hitelt választja (Infostart)
Magyarország ugyan tudja a piacról finanszírozni a saját államadósságát, ám ezt magasabb kamatfelárral teszi - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.
febr. 15
6:08
Ma a gázolaj ára emelkedett (Infostart)
Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj árát pénteken a Mol Nyrt., a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára most sem változott.
febr. 15
6:24
Mától megint drágább lett a gázolaj (ATV)
Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj árát pénteken a Mol Nyrt., a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára most sem változott.
febr. 15
6:26
Gimnazistákkal folytatott "laza" beszélgetést Hoffmann (ATV)
A középiskolai hálózat két küldöttjével egyeztetett a közoktatás jövőjéről Hoffmann Rózsa. Az oktatásért felelős államtitkár szerint kötetlen és előrevivő beszélgetést folytattak. A diákok pedig azt mondták: Hoffmann Rózsa megértette velük, hogy félelmeik több kérdésben is félreértésen alapulnak.
febr. 15
6:42
Csepregi mészárlás: szerelemféltés és anyagi gondok állhattak a háttérben (ATV)
A család ismerősei szerint szerelemféltés állhatott a csepregi tragédia hátterében - értesült az MTI tudósítója. A családnak állítólag anyagi gondjai is voltak.
febr. 15
6:44
Leminősítette a Moody’s az OTP-t és az FHB-t (ATV)
Negatív minősítési lépéseket jelentett be csütörtökön az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank és az FHB esetében a Moody's Investors Service. A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja szerint a lépéseket e bankok gyengülő működési környezete indokolja.
febr. 15
6:46
Tóásót is felkereste Bolíviában Győri Enikő államtitkár (ATV)
Tóásó Elődöt is felkereste La Paz-i börtönében Győri Enikő külügyminisztériumi államtitkár, aki csütörtöki bolíviai tárgyalásain - a kétoldalú kapcsolatok lehetőségeinek áttekintése mellett - fellépett azért, hogy a magyar állampolgárságú Tóásó szabadlábon védekezhessen az ellene és társai ellen folyó perben.
febr. 15
6:48
„Legjobban egy működő WC-re vágyom” Kikötött a megsérült luxushajó (ATV)
Kikötött helyi idő szerint csütörtök este az alabamai Mobile-ban az az üdülőhajó, amely napokon keresztül hánykolódott a Mexikói-öbölben a gépteremben keletkezett tűz miatt.
febr. 15
6:50
Felpörgetheti a Fidesz az Alkotmánybíróság munkáját (ATV)
Felvetődött a Fideszen belül, hogy 30 vagy 60 napos határidőt szabjanak az Alkotmánybíróságnak a soron kívüli ügyek elbírálásához - írta a Magyar Nemzet.
febr. 15
6:52
Orosz bank miatt nem kapnak pénzt a Malév károsultjai? (ATV)
Nem kapják vissza addig jegyük árat a Malév utasai, amíg a bíróság el nem dönti, hogy az orosz Vnyesekonom Banknak, vagy a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségnek jár a bentragadt pénz - írta a Népszabadság.
febr. 15
6:54
Saját párttársai akadályozzák Chuck Hagel miniszteri kinevezését (ATV)
Az amerikai szenátus republikánus kisebbsége megakasztotta a védelmi miniszteri posztra jelölt Chuck Hagel kinevezési folyamatát egy csütörtöki szavazáson. A szenátorok arról döntöttek, lezárják-e Hagel meghallgatását és ehhez 60 igenlő voks kellett volna, de majdnem az összes republikánus elutasította az indítványt, így csak 58 szavazat jött össze. A jelölt kinevezését saját párttársai igyekeznek…
febr. 15
6:56
Terrortámadás: a bolgár kormány nem találkozik hamaszosokkal (ATV)
A szélsőséges palesztin terrorszervezet, Hamász három képviselője Szófiában van egy konferencián, de a bolgár külügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy a kormány részéről senki sem kíván találkozni velük.
febr. 15
6:58
Világméretű összefogás: ezrek csatlakoztak Magyarországon (ATV)
Több ezren csatlakoztak Magyarországon ahhoz megmozduláshoz, ami a nőket ért bántalmazásra hívja fel a figyelmet. Az ország több városában sok ezren táncoltak, egyszerre. A világon minden harmadik nőt, vagyis 1 milliárd idős hölgyet és fiatal lányt ér élete során valamilyen testi vagy lelki bántalmazás.
febr. 15
7:00
Hóátfúvás: még 15 út járhatatlan (ATV)
Már csak 15 alsóbbrendű út járhatatlan a hóátfúvások miatt, a magyar közút folyamatosan szabadítja fel a lezárt utakat - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. péntek reggel az MTI-vel.
febr. 15
7:02
„Láthatatlanná kell válnia” Veszélyes helyzetben a pápa? (ATV)
Veszélyes helyzetet hozott létre lemondásával XVI. Benedek – véli több Vatikán-szakértő. Josef Ratzinger elődei sem voltak fiatal emberek, de az egyháztörténelem előző 264 pápája közül mégsem volt egyetlen egy sem, aki megromlott egészségi állapotára hivatkozva köszönt volna le hivataláról. A pápák magukat a mártírhalált halt Szent Péter utódainak tartva vállalták a fizikai szenvedést. (Korábban…
febr. 15
7:18
Sürgetné a Fidesz az Alkotmánybíróság munkáját - lapszemle (Infostart)
Ismét megjelentek az abortusz ellenes plakátok Budapesten - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint a Fidesz sürgetné Ab munkáját.
febr. 15
7:54
Néha elhagyhatja majd a Vatikánt XVI. Benedek (ATV)
XVI. Benedek megtartja a pápává való beiktatásakor maga választotta nevet, azt azonban még nem tudni, hogy a volt pápát milyen egyházi titulus fogja megilletni, ahogy azt sem, hogy milyen papi ruhát visel majd.
febr. 15
7:56
Prisztás-ügy: ismertette a rendőrség a nyomozati iratokat (ATV)
Befejezte a rendőrség a Prisztás-ügy nyomozati iratainak ismertetését, a vádlottak - köztük P. Tamás - a jövő héten veheti át az iratokat - írta a Magyar Nemzet.
febr. 15
7:58
Szakadékba zuhant egy kamion a 6-os úton (ATV)
Húsz méter mély szakadékba zuhant egy kamion, a szalagkorlátot átszakítva péntek reggel a 6-os úton, Pécs-Hird és a hosszúhetényi elágazó között, a balesetben ketten könnyebben megsérültek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.
febr. 15
8:12
Megölte gyermekeit és magával is végzett (Metropol)
A család ismerősei szerint szerelemféltés állhatott a csepregi tragédia hátterében. A feleség túlélte a tragédiát.
febr. 15
8:12
292 forint fölött az euró árfolyama (ATV)
Kissé gyengült a forint pénteken a bankközi devizapiacon, az eurót 292,22 forinton jegyezték délelőtt fél 11 körül, a reggeli 291,71 forint és a csütörtök esti 291,56 forint után.
febr. 15
8:14
Magyar törzsfőnök Afganisztánban (Metropol)
Mától fél éven át ismét magyar tábornok látja el az ISAF Északi Regionális Parancsnokságának törzsfőnöki feladatait.
febr. 15
8:16
Már csak 4 út járhatatlan (Metropol)
Már csak Vas megyében van négy alsóbbrendű út elzárva a korábbi hóátfúvások miatt.
febr. 15
8:30
Orbán Viktor: Magyarország IMF nélkül is képes megállni a saját lábán (Infostart)
A következő hétéves uniós költségvetési ciklusban 480-500 milliárd forinttal több közvetlen támogatásra számíthatnak a magyar gazdák - erősítette meg a Kossuth Rádió reggeli műsorában a kormányfő. Orbán Viktor beszélt arról is, indokoltnak tartja, hogy külön államtitkár foglalkozzon a felsőoktatással.
febr. 15
8:30
Orbán: Magyarország az IMF nélkül is megáll a lábán (Alternatív Energia)
A miniszterelnök szerint a napokban lezajlott dollárkötvény-kibocsátással eldőlt, hogy Magyarország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nélkül is képes megállni a saját lábán.
febr. 15
8:30
Orbán nem tervez kormányátalakítást (ATV)
A miniszterelnök szerint a napokban lezajlott dollárkötvény-kibocsátással eldőlt, hogy Magyarország a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nélkül is képes megállni a saját lábán. Arról is beszélt, indokoltnak látja, hogy külön államtitkár foglalkozzon a felsőoktatással.
febr. 15
8:32
Petschnig: hülyének nézik az embereket (ATV)
Hülyének nézik az embereket, meg akarják őket vezetni – így reagált Petschnig Mária Zita az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményére a legfrissebb KSH adatokkal kapcsolatban.
febr. 15
8:48
Tukacs: katasztrófa lenne Matolcsy jelölése az MNB élére (ATV)
Magyarország katasztrófája lenne, ha Matolcsy Györgyöt neveznék ki a Magyar Nemzeti Bank élére, hiszen ő tette tönkre a magyar gazdaságot, persze Orbán Viktor megrendelésére – ezt Tukacs István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 15
8:50
Merényletet terveztek a szerb miniszterelnök ellen (ATV)
Bűnözői klánok akarták megrongálni az Ivica Dacic, szerb miniszterelnököt szállító gépet. A szerb hatóságok tájékoztatása szerint akkor akarták az akciót végrehajtani, miközben a kormányfő Dublinban tárgyalt és a gép a reptéren várakozott. A miniszterelnök konzultált a gép személyzetével, majd ugyanazzal a repülővel hazatért Belgrádba.
febr. 15
9:06
Több a hely, de több a hajléktalan is (Metropol)
Az utcán élők átlagéletkora eléri az ötven évet, és már csak hat százalékuknak van valamilyen rendszeres munkajövedelme.
febr. 15
9:06
Féltékenységből ölhetett az apa (Alternatív Energia)
Feltehetően féltékenységből próbált végezni feleségével, s gyilkolta meg gyermekeit csütörtökön este egy családapa Csepregen. A családja ellen forduló férfi magával is végzett.
febr. 15
9:06
NBA: kikapott a Lakers és a Thunder is (ATV)
A Clippers simán, 125-101-re nyert a hivatalos pályaválasztó Lakers ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki, Los Angeles-i városi rangadóján.
febr. 15
9:08
Napi 80 milliót "adnak" az osztrákok Magyarországnak (ATV)
Napi 80 millió forintot "fizetnek be" az osztrák turisták a magyar államkasszába a Magyar Turizmus (MT) Zrt. online hírlevele szerint.
febr. 15
9:24
Demján Sándor: Az EU-nak a megújulásra kellene koncentrálnia (Infostart)
Elkerülhetetlen konfliktus lesz az Európai Unió keleti és nyugati része között, mivel a források nem elegendőek a keleti régió felzárkózásához, a térségben nincs tőke, nem tud fejlődni - mondta a Munkáltatók és Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
febr. 15
9:24
MSZP: Jó reggelt kívánunk! (Alternatív Energia)
Az Orbán-kormány három év semmittevés után végre felismerte, hogy adroghelyzet Magyarországon mára tarthatatlanná vált - olvasható az MSZP közleményében.
febr. 15
9:42
MSZP: Kocsis Máté félrevezet (Alternatív Energia)
Egy fideszes mutyira hívta fel a napokban a figyelmet az MSZP a Kocsis Máté polgármester nevével fémjelzett józsefvárosi önkormányzatnál. A kár egyes becslések szerint 80 millió forint - írja az MSZP szóvivője.
febr. 15
9:42
Vágó: nem tudom, mit szednek Matolcsyék... (ATV)
Nem tudom, mit szednek a Nemzetgazdasági Minisztériumban, de biztosan be kellene tiltani, mert a realitásoktól elszakadtak – ezt Vágó Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a tárca által, a legfrissebb KSH adatokról kiadott közleményével kapcsolatban.
febr. 15
9:44
18 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak (ATV)
A mezőgazdasági termelői árak tavaly decemberben 18,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet, az év egészében 15,4 százalékkal nőttek, míg a mezőgazdasági termelés ráfordítási árszintje ennél kisebb mértékben, átlagosan 6,8 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Keresés