2013. február 20. szerda

febr. 20
0:24
KDNP: sajnálatos, hogy május elsején vörös csillaggal lehet majd felvonulni (MaHu)
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elfogadja az Alkotmánybíróság határozatát, de azt sajnálatosnak tartja, hogy május elsején bárki szabadon "menetelhet" majd sarló-kalapácsos jelvénnyel vagy vörös csillaggal a ruháján.
febr. 20
0:30
Közösségi oldal(ak) fejlesztése (Pályázatfigyelő)
Pályázat célja: Olyan professzionális szolgáltatót keresünk, aki a Szemem Fénye Alapítvány közösségi oldalának (oldalainak) látogatottságát megsokszorozza, az ismerősök számát növelje.
febr. 20
0:34
Kedvezményes szállás erdei iskolai programok igénybevételéhez a Magas-Bakonyban (Pályázatfigyelő)
A kíiró pályázatot hirdet "Kedvezményes szállás erdei iskolai programok igénybevételéhez a Magas-Bakonyban" címmel.
febr. 20
0:38
Húsvéti locsolóvers pályázat / PIER-00021 (Pályázatfigyelő)
Húsvéti locsolóvers-pályázat.
febr. 20
0:42
SZIE - Építs közösséget! - ifjúsági programsorozat önkéntes szervezőknek (Pályázatfigyelő)
Ifjúsági programsorozat önkéntes szervezői pályázat.
febr. 20
0:46
Fogadj örökbe egy osztályt! (Pályázatfigyelő)
A kiíró keressi azt a középiskolai osztályt vagy iskolai közösséget (18-20) fő, akik egy tanéven keresztül 10 szombatot szívesen eltöltenének velünk. Mennék múzeumba tematikus programokra, színházba, Bódvalenkére a freskófaluba, geocaching túrára a budai hegyekbe, de extrém budapesti városnézést is szervezünk.
febr. 20
0:50
20. Országos Diákfilmszemle (Pályázatfigyelő)
A kiírók huszadik alkalommal rendezik meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.
febr. 20
0:54
Nyerj helyet a projektednek! - közösségi projekt (Pályázatfigyelő)
A pályázók a PP Center Üzleti Központ kiadó helyiségeiben megvalósításra kerülő projektek tervével pályázhatnak.
febr. 20
4:54
Megtámadták az énekesnőt: testőrével együtt került kórházba (ATV)
A támadó két percig kiabált az énekesnővel, mielőtt felé dobta a súlyos palackot. A merénylőt a testőr üldözőbe vette, de nem sikert elkapnia.
febr. 20
5:12
Havazás, hideg szelek: a végére ráerősít a tél (HVG)
Szerdán még enyhe, sőt napsütéses idő várható, a hét második felében azonban fokozatosan csökken a hőmérséklet, és pénteken akár jelentősebb mennyiségű hó is hullhat.
febr. 20
5:12
Jogtalan diákképviselet? (Népszava)
Törvénytelenül működhet a - sajtóinformációk szerint a diákokról "zsidólistát" vezető - ELTE BTK hallgatói önkormányzata. Az egy éve hatályos felsőoktatási törvény alapján több más hallgatói érdekképviseletnek sem lehet meg az előírt arányú választói felhatalmazása. Bár a kormány továbbra is a "legitim diákképviseleteket" tekinti tárgyalópartnernek, a HÖOK egyelőre nem tér vissza a Felsőoktatási…
febr. 20
5:12
Horgásztó mellett csaptak le a tolvajok: szétkapták az épületet (ATV)
Legalább négy millió forint kárt okoztak azok a tolvajok, akik a múlt hétvégén a Hajdú-Bihar megyei Ebes melletti horgásztó partján levő épületről ellopták a napelemes rendszer minden alkatrészét. Vitték a tetőről az elemeket, betörtek az épületbe, ahonnan akkumulátorokat, áram átalakítókat loptak el, de ha már ott jártak, akkor a raktárból elvitték a horgászfelszereléseket is. A tulajdonos azt…
febr. 20
5:14
"A politikai önkény uralma" Súlyos kritika Orbánéknak (ATV)
A Fideszes Gulyás Gergely szerint a kormány meghajol az Alkotmánybíróság akarata előtt és annak szellemében módosítja az Alaptörvényt. A szocialisták szerint ugyanakkor az Alaptörvény negyedik módosításával beköszönt Magyarországon a politikai önkény uralmának időszaka. Az ellenzék szerint ugyanis több olyan rendelkezést beleír a kormányoldal a módosításba, így például a röghöz kötést, amelyet…
febr. 20
5:30
Járdára hajtott egy autós a Bartók Béla úton - életveszélyben az idős nő (HVG)
Az autó sofőrje valószínűleg rosszul lett, emiatt felhajtott a járdára, nekiütközött egy épületnek és közben elgázolt egy gyalogost kedden késő este.
febr. 20
5:30
MSZP: a tehetősek fizessenek többet (Népszava)
Többkulcsos személyi-jövedelemadót vezetnének be a szocialisták, amelyben a gazdagok több terhet fizetnek. Erről az MSZP szociálpolitikai célkitűzéseit tartalmazó vitaanyag bemutatóján beszélt a pártelnök.
febr. 20
5:32
Molinó-ügy: Kövértől vár választ a Milla (Népszava)
Közérdekű adatigényléssel fordul az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) Kövér László házelnökhöz, hogy "kiderítse a többszörös torzítás, hazudozás, és minden elhangzott és rögzített szó cáfolatának okát".
febr. 20
5:34
Wieszt-per: elveszett, de előkerült a bizonyíték (Népszava)
Eltűnt a törvényszékről és nem találta a főügyészség sem a Wieszt János volt MSZP-s politikust leleplező videó eredeti adathordozóját - tegnap azonban információink szerint váratlanul mégis előkerült, mégpedig a Fővárosi Törvényszékről.
febr. 20
5:36
A minimálbérnél is kevesebbet keresnek (Népszava)
Egyre több rendőr szerel le, és keres civil foglalkozást - sokan közülük külföldön. Sokuk fizetése ugyanis ma kevesebb, mint a szakmunkás minimálbér, mert pályakezdői bérrel veszik állományba őket. A megyei főkapitányságnak kellene ezt kiegészítenie - ha tudja. A rendőri "röghöz kötés" is számos gondot okoz, a 30 éves átlagéletkor sem kedvez a testületnek.
febr. 20
5:38
Papcsák már tényleg luxuskocsit hajt (Népszava)
Akár húszmillió forintot érhet az a luxus Mercedes, amivel Papcsák Ferenc fideszes polgármester furikázik - adta hírül a Blikk.
febr. 20
5:40
Meteoritot árulnak az interneten (Népszava)
Csaló árusok lepték el a szibériai Cseljabinszk régióját, akik a múlt pénteken felrobbant meteorit állítólagos darabjait kínálják.
febr. 20
5:42
Bándy-ügy: autót láttak a helyszínen? (Népszava)
Újabb tanúkat hallgattak meg tegnap a Bándy Kata meggyilkolása miatt P. László ellen indult perben a Pécsi Törvényszéken.
febr. 20
5:44
Új stratégia szükséges (Népszava)
Magyarországon ma önkényuralom van, és ha a demokratikus ellenzéknek nem sikerül megszerveznie magát, veszíteni fog 2014-ben - mondta tegnapi évértékelőjében Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke kijelentette, ha így folytatják, "egy év múlva nem Bajnai Gordon vagy Mesterházy Attila lesz a miniszterelnök, hanem Orbán Viktor".
febr. 20
5:46
Folytatja az MSZP a plakátkampányt (Népszava)
Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével folytatja egy hónappal ezelőtt kezdett, Magyarország ma elnevezésű kampányát az MSZP.
febr. 20
5:48
Vörös csillag: a panaszos szerint csak a náci jelképek betiltandók (HVG)
Tudják, hogy politikai ellenfeleik mindenre elszántak, "a szélsőjobb erőire is számítanak a közelgő választási küzdelemben", ezért sok dolguk lesz még az "antifasiszta fronton" – mondta a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke. Vajnai Attila tiltaná a horogkereszt, a nyilaskereszt és az SS-jelvény használatát.
febr. 20
5:50
Új nemzeti stratégia készülhet az iskoláknak (HVG)
Az iskolai agresszió visszaszorítását célzó nemzeti stratégia készülhet, amely kijelöli a helyi és országos szintű feladatokat - mondta Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa a Magyar Nemzetnek.
febr. 20
6:03
Lemondott az elnök. Az elnök lemondott. (nyest.hu)
Olvasónk az iránt érdeklődik, hogy mi a különbség tartalmilag két mondat között. A válaszhoz szakértőnknek előbb azt kell tisztáznia, mit is jelent az, hogy „tartalmilag”. Írásából az is kiderül, hogy Arisztotelész nem azt nevezte alanynak és állítmánynak, amit az iskolában annak nevezünk, és hogy vannak olyan állítások, amelyek nem valamiről állítanak valamit.
febr. 20
6:06
Felújítják Pozsony legrégibb hídját (Infostart)
Még az idén nyáron megkezdődik Pozsony legrégibb, mindmáig álló hídja, az Öreg híd felújítása.
febr. 20
6:24
Járdán gázoltak halálra egy idős nőt a fővárosban (HVG)
Az eset kedden késő este történt a Bartók Béla úton. Az elütött járókelő a kórházban halt bele sérüléseibe.
febr. 20
6:24
Tárgyalnak: nehogy elbocsátás legyen a rezsicsökkentés ára (ATV)
Struktúraváltással akarják elérni, hogy 10 százalékkal csökkenjen a víz díja, erről a rezsicsökkentéssel foglalkozó munkacsoport ülése után számoltak be a tagok. Kósa Lajos debreceni, Németh Szilárd csepeli polgármester, valamint Fónagy János, a nemzeti fejlesztési minisztérium államtitkára most először egyeztetett hivatalosan rezsiügyben. Azt mondták, tárgyalnak majd a szolgáltatókkal, nehogy…
febr. 20
6:42
Erdő Péter politikai aknákat, árnyakat kerülgetve jutott a pápaság közelébe (HVG)
Konzervatív-e vagy liberális, hogyan látja az egyházát bíráló vagy a katolikusoknak udvaroló pártokat, támogatja-e az iskolák egyházi átvételét, mit tett a múlt, az ügynökügyek feltárásáért? Erdő Péter esztergomi prímás 2003-as kinevezése óta óvatosan egyensúlyoz az egyes katolikus erőcsoportok között, de a manőverezés sokszor lefékezte az általa is szorgalmazott megújhodást. A pápai trónra…
febr. 20
6:43
Megint drágább lett a benzin (ATV)
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változott.
febr. 20
6:43
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 20
6:45
Visszatér a politikába Sarah Palin (ATV)
Sarah Palin volt republikánus alelnök-jelölt visszatér az aktív politizáláshoz, David Axelrod, Barack Obama elnök 2008-as és 2012-es kampányának vezérstratégája pedig az MSNBC és az NBC News tévécsatornák kommentátora lesz - jelentette kedden az amerikai sajtó.
febr. 20
6:47
Nyugat-Európába és a Közel-Keletre utazik először John Kerry (ATV)
Európába és a Közel-Keletre vezet John Kerry új amerikai külügyminiszter első külföldi útja - közölte kedden az amerikai külügyminisztérium szóvivője.
febr. 20
6:49
BL: a Bayern talán el is döntötte a továbbjutás kérdését (ATV)
A remek formában lévő Bayern München könnyedén nyert az Arsenal otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, keddi mérkőzésén. A Porto a Málagát verte.
febr. 20
6:51
Választási csalás: "Igen, kétszer szavaztam ... harcolni fogok Obamáért" (ATV)
Választási csalás ügyében vizsgálat indult egy ohiói választói körzet alkalmazottja ellen, aki hat voksot adott le Barack Obamára a 2012-es elnökválasztáson - közölte kedden weboldalán a Fox News televízió.
febr. 20
6:53
Óriási robbanás a bevásárlónegyedben (ATV)
A detonáció következtében egy egész épülettömb kigyulladt a város Country Club Plaza nevű bevásárlónegyedében. Egy népszerű helyi étterem, a JJ,s teljesen leégett. Nem halt meg senki, de ketten a sérültek közül válságos állapotban vannak.
febr. 20
6:55
Iskolai agresszió elleni nemzeti stratégia készülhet (ATV)
Az iskolai agresszió visszaszorítását célzó nemzeti stratégia készülhet, amely kijelöli a helyi és országos szintű feladatokat - mondta Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa a Magyar Nemzetnek.
febr. 20
6:57
Kritizálta az ország vezetését, letiltották a Google kínai ex-elnökét (ATV)
Napokra letiltották a kínai mikroblogokról a kínaiak tízmilliói által követett Kaj Fu-lit, a Google Kína korábbi elnökét, miután kritizálta a kínai vezetést és az internetet érintő cenzúrát.
febr. 20
6:59
Orbán levele az önkormányzati adósságok kezeléséről (ATV)
Miniszterelnöki levélben tájékoztatják az ötezernél kisebb lélekszámú településeken élőket az önkormányzati adósságok állami konszolidációjának részleteiről. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.
febr. 20
7:00
Csak házas, gyermekes ember taníthasson erkölcstant! – követeli egy szülőegyesület (HVG)
Élettársi kapcsolatban élő, elvált, gyermektelen és dohányos tanár ne oktathassa erkölcsre a gyerekeket – követeli a Szülők Országos Egyesülete. Emellett az illető otthon se nézzen szexfilmeket – javasolják. Az nem kizáró ok, ha valakinek csak egy gyereke van.
febr. 20
7:00
Ma is drágult a benzin (Infostart)
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változott.
febr. 20
7:01
Járdán gázoltak halálra egy idős nőt Budapesten (ATV)
A kórházba szállítást követően életét vesztette az a 79 éves nő, akit kedden este a járdán gázolt el egy autós a XI. kerületi Bartók Béla úton.
febr. 20
7:02
"A Fidesz másfél milliós fizetést zsebre vágó elitkatonája" (HVG)
Az MSZP szerint a nagyarányú adókedvezmény és a rezsicsökkentés is a gazdagoknak kedvez, a többieknek pedig folyamatos megszorítások és nyugdíjmegvonás a részük.
febr. 20
7:18
Nemzeti stratégia készülhet az iskolai agresszió visszaszorítására - lapszemle (Infostart)
A nagyobb forgalmú hotelek több zenei jogdíjat fizetnek - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint nemzeti stratégia készülhet az iskolai agresszió visszaszorítására
febr. 20
7:18
Drónok háborúja: Amerika nem kér az orwelli megfigyelésből (ATV)
Elfogadta az Egyesült Államok Kongresszusa azt a törvényjavaslatot, amely szerint 2015. szeptember 30-ig a Szövetségi Légyügyi Hivatalnak (FAA) engedélyeznie kell, hogy a katonai, kereskedelmi és magántulajdonban lévő pilóta nélküli repülők (drónok) használhassák a belföldi légteret. Ez komoly felháborodást váltott ki az amerikaiak körében, akik attól tartanak, a drónok hazai használata lehetővé…
febr. 20
7:36
Megszépítik Edelény központját (HVG)
Épületeket, utakat, tereket újítanak meg Edelényben. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város körülbelül 720 millió forintot költ belvárosának fejlesztésére.
febr. 20
7:36
Új jogszabályt kell alkotni az önkényuralmi jelképek használatáról (168 Óra Online)
A magyar Alkotmánybíróság a szólásszabadságra hivatkozva feloldotta az önkényuralmi jelképek használatának tilalmát, ideértve a horogkeresztet, továbbá a vörös csillagot, a sarló és kalapácsot, valamint az SS-jelzést.
febr. 20
7:36
Sikeres csúcsműtétek az Országos Kardiológiai Intézetben (ATV)
Újabb három sikeres szívműtétet hajtottak végre Budapesten, az Országos Kardiológiai Intézetben. Az elmúlt hat hétben a legbonyolultabb szívsebészeti technikát jelentő operációkat végezték el, amelyek a szakemberek szerint Európában is különlegesnek számítanak. Január közepén ezt az intézetet jelölték ki a fejlődési rendellenességgel született emberek szívátültetésére, és tíz nap múlva el is…
febr. 20
7:38
ELTE-lista: "Megdöbbentem, felháborodtam, undorodtam és elítéltem" (ATV)
Barabás Richárd, a Hallgatói Hálózat aktivistája elmondta, már az egyetemfoglalás kezdetén hallotta, hogy vannak olyan listák, amelyekre az ELTE BTK-n összeírják a hallgatók faji hovatartozását. Az egyetem azonnali vizsgálatot indított az ügyben.

Keresés