2013. február 20. szerda

febr. 20
4:54
Megtámadták az énekesnőt: testőrével együtt került kórházba (ATV)
A támadó két percig kiabált az énekesnővel, mielőtt felé dobta a súlyos palackot. A merénylőt a testőr üldözőbe vette, de nem sikert elkapnia.
febr. 20
5:12
Jogtalan diákképviselet? (Alternatív Energia)
Törvénytelenül működhet a - sajtóinformációk szerint a diákokról "zsidólistát" vezető - ELTE BTK hallgatói önkormányzata. Az egy éve hatályos felsőoktatási törvény alapján több más hallgatói érdekképviseletnek sem lehet meg az előírt arányú választói felhatalmazása. Bár a kormány továbbra is a "legitim diákképviseleteket" tekinti tárgyalópartnernek, a HÖOK egyelőre nem tér vissza a Felsőoktatási…
febr. 20
5:12
Horgásztó mellett csaptak le a tolvajok: szétkapták az épületet (ATV)
Legalább négy millió forint kárt okoztak azok a tolvajok, akik a múlt hétvégén a Hajdú-Bihar megyei Ebes melletti horgásztó partján levő épületről ellopták a napelemes rendszer minden alkatrészét. Vitték a tetőről az elemeket, betörtek az épületbe, ahonnan akkumulátorokat, áram átalakítókat loptak el, de ha már ott jártak, akkor a raktárból elvitték a horgászfelszereléseket is. A tulajdonos azt…
febr. 20
5:14
"A politikai önkény uralma" Súlyos kritika Orbánéknak (ATV)
A Fideszes Gulyás Gergely szerint a kormány meghajol az Alkotmánybíróság akarata előtt és annak szellemében módosítja az Alaptörvényt. A szocialisták szerint ugyanakkor az Alaptörvény negyedik módosításával beköszönt Magyarországon a politikai önkény uralmának időszaka. Az ellenzék szerint ugyanis több olyan rendelkezést beleír a kormányoldal a módosításba, így például a röghöz kötést, amelyet…
febr. 20
5:30
MSZP: a tehetősek fizessenek többet (Alternatív Energia)
Többkulcsos személyi-jövedelemadót vezetnének be a szocialisták, amelyben a gazdagok több terhet fizetnek. Erről az MSZP szociálpolitikai célkitűzéseit tartalmazó vitaanyag bemutatóján beszélt a pártelnök.
febr. 20
5:32
Molinó-ügy: Kövértől vár választ a Milla (Alternatív Energia)
Közérdekű adatigényléssel fordul az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) Kövér László házelnökhöz, hogy "kiderítse a többszörös torzítás, hazudozás, és minden elhangzott és rögzített szó cáfolatának okát".
febr. 20
5:34
Wieszt-per: elveszett, de előkerült a bizonyíték (Alternatív Energia)
Eltűnt a törvényszékről és nem találta a főügyészség sem a Wieszt János volt MSZP-s politikust leleplező videó eredeti adathordozóját - tegnap azonban információink szerint váratlanul mégis előkerült, mégpedig a Fővárosi Törvényszékről.
febr. 20
5:36
A minimálbérnél is kevesebbet keresnek (Alternatív Energia)
Egyre több rendőr szerel le, és keres civil foglalkozást - sokan közülük külföldön. Sokuk fizetése ugyanis ma kevesebb, mint a szakmunkás minimálbér, mert pályakezdői bérrel veszik állományba őket. A megyei főkapitányságnak kellene ezt kiegészítenie - ha tudja. A rendőri "röghöz kötés" is számos gondot okoz, a 30 éves átlagéletkor sem kedvez a testületnek.
febr. 20
5:38
Papcsák már tényleg luxuskocsit hajt (Alternatív Energia)
Akár húszmillió forintot érhet az a luxus Mercedes, amivel Papcsák Ferenc fideszes polgármester furikázik - adta hírül a Blikk.
febr. 20
5:40
Meteoritot árulnak az interneten (Alternatív Energia)
Csaló árusok lepték el a szibériai Cseljabinszk régióját, akik a múlt pénteken felrobbant meteorit állítólagos darabjait kínálják.
febr. 20
5:42
Bándy-ügy: autót láttak a helyszínen? (Alternatív Energia)
Újabb tanúkat hallgattak meg tegnap a Bándy Kata meggyilkolása miatt P. László ellen indult perben a Pécsi Törvényszéken.
febr. 20
5:44
Új stratégia szükséges (Alternatív Energia)
Magyarországon ma önkényuralom van, és ha a demokratikus ellenzéknek nem sikerül megszerveznie magát, veszíteni fog 2014-ben - mondta tegnapi évértékelőjében Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke kijelentette, ha így folytatják, "egy év múlva nem Bajnai Gordon vagy Mesterházy Attila lesz a miniszterelnök, hanem Orbán Viktor".
febr. 20
5:46
Folytatja az MSZP a plakátkampányt (Alternatív Energia)
Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével folytatja egy hónappal ezelőtt kezdett, Magyarország ma elnevezésű kampányát az MSZP.
febr. 20
6:06
Felújítják Pozsony legrégibb hídját (Infostart)
Még az idén nyáron megkezdődik Pozsony legrégibb, mindmáig álló hídja, az Öreg híd felújítása.
febr. 20
6:24
Tárgyalnak: nehogy elbocsátás legyen a rezsicsökkentés ára (ATV)
Struktúraváltással akarják elérni, hogy 10 százalékkal csökkenjen a víz díja, erről a rezsicsökkentéssel foglalkozó munkacsoport ülése után számoltak be a tagok. Kósa Lajos debreceni, Németh Szilárd csepeli polgármester, valamint Fónagy János, a nemzeti fejlesztési minisztérium államtitkára most először egyeztetett hivatalosan rezsiügyben. Azt mondták, tárgyalnak majd a szolgáltatókkal, nehogy…
febr. 20
6:43
Megint drágább lett a benzin (ATV)
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változott.
febr. 20
6:45
Visszatér a politikába Sarah Palin (ATV)
Sarah Palin volt republikánus alelnök-jelölt visszatér az aktív politizáláshoz, David Axelrod, Barack Obama elnök 2008-as és 2012-es kampányának vezérstratégája pedig az MSNBC és az NBC News tévécsatornák kommentátora lesz - jelentette kedden az amerikai sajtó.
febr. 20
6:47
Nyugat-Európába és a Közel-Keletre utazik először John Kerry (ATV)
Európába és a Közel-Keletre vezet John Kerry új amerikai külügyminiszter első külföldi útja - közölte kedden az amerikai külügyminisztérium szóvivője.
febr. 20
6:49
BL: a Bayern talán el is döntötte a továbbjutás kérdését (ATV)
A remek formában lévő Bayern München könnyedén nyert az Arsenal otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, keddi mérkőzésén. A Porto a Málagát verte.
febr. 20
6:51
Választási csalás: "Igen, kétszer szavaztam ... harcolni fogok Obamáért" (ATV)
Választási csalás ügyében vizsgálat indult egy ohiói választói körzet alkalmazottja ellen, aki hat voksot adott le Barack Obamára a 2012-es elnökválasztáson - közölte kedden weboldalán a Fox News televízió.
febr. 20
6:53
Óriási robbanás a bevásárlónegyedben (ATV)
A detonáció következtében egy egész épülettömb kigyulladt a város Country Club Plaza nevű bevásárlónegyedében. Egy népszerű helyi étterem, a JJ,s teljesen leégett. Nem halt meg senki, de ketten a sérültek közül válságos állapotban vannak.
febr. 20
6:55
Iskolai agresszió elleni nemzeti stratégia készülhet (ATV)
Az iskolai agresszió visszaszorítását célzó nemzeti stratégia készülhet, amely kijelöli a helyi és országos szintű feladatokat - mondta Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa a Magyar Nemzetnek.
febr. 20
6:57
Kritizálta az ország vezetését, letiltották a Google kínai ex-elnökét (ATV)
Napokra letiltották a kínai mikroblogokról a kínaiak tízmilliói által követett Kaj Fu-lit, a Google Kína korábbi elnökét, miután kritizálta a kínai vezetést és az internetet érintő cenzúrát.
febr. 20
6:59
Orbán levele az önkormányzati adósságok kezeléséről (ATV)
Miniszterelnöki levélben tájékoztatják az ötezernél kisebb lélekszámú településeken élőket az önkormányzati adósságok állami konszolidációjának részleteiről. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.
febr. 20
7:00
Ma is drágult a benzin (Infostart)
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj nagykereskedelmi ára nem változott.
febr. 20
7:01
Járdán gázoltak halálra egy idős nőt Budapesten (ATV)
A kórházba szállítást követően életét vesztette az a 79 éves nő, akit kedden este a járdán gázolt el egy autós a XI. kerületi Bartók Béla úton.
febr. 20
7:18
Nemzeti stratégia készülhet az iskolai agresszió visszaszorítására - lapszemle (Infostart)
A nagyobb forgalmú hotelek több zenei jogdíjat fizetnek - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint nemzeti stratégia készülhet az iskolai agresszió visszaszorítására
febr. 20
7:18
Drónok háborúja: Amerika nem kér az orwelli megfigyelésből (ATV)
Elfogadta az Egyesült Államok Kongresszusa azt a törvényjavaslatot, amely szerint 2015. szeptember 30-ig a Szövetségi Légyügyi Hivatalnak (FAA) engedélyeznie kell, hogy a katonai, kereskedelmi és magántulajdonban lévő pilóta nélküli repülők (drónok) használhassák a belföldi légteret. Ez komoly felháborodást váltott ki az amerikaiak körében, akik attól tartanak, a drónok hazai használata lehetővé…
febr. 20
7:36
Új jogszabályt kell alkotni az önkényuralmi jelképek használatáról (168 Óra Online)
A magyar Alkotmánybíróság a szólásszabadságra hivatkozva feloldotta az önkényuralmi jelképek használatának tilalmát, ideértve a horogkeresztet, továbbá a vörös csillagot, a sarló és kalapácsot, valamint az SS-jelzést.
febr. 20
7:36
Sikeres csúcsműtétek az Országos Kardiológiai Intézetben (ATV)
Újabb három sikeres szívműtétet hajtottak végre Budapesten, az Országos Kardiológiai Intézetben. Az elmúlt hat hétben a legbonyolultabb szívsebészeti technikát jelentő operációkat végezték el, amelyek a szakemberek szerint Európában is különlegesnek számítanak. Január közepén ezt az intézetet jelölték ki a fejlődési rendellenességgel született emberek szívátültetésére, és tíz nap múlva el is…
febr. 20
7:38
ELTE-lista: "Megdöbbentem, felháborodtam, undorodtam és elítéltem" (ATV)
Barabás Richárd, a Hallgatói Hálózat aktivistája elmondta, már az egyetemfoglalás kezdetén hallotta, hogy vannak olyan listák, amelyekre az ELTE BTK-n összeírják a hallgatók faji hovatartozását. Az egyetem azonnali vizsgálatot indított az ügyben.
febr. 20
7:54
Új rezsiszámlák csak áprilistól (Metropol)
A szolgáltatók nem tudnak 15 napon belül átállni az új számlaképre.
febr. 20
7:54
Képtelen feltételeket szab az erkölcstant oktatóknak a szülői egyesület (Alternatív Energia)
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja, hogy erkölcstan tantárgy oktatására csak erős hivatástudattal rendelkező és feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehessen alkalmazni.
febr. 20
7:54
„Folyamatos ordítozást” lehetett hallani Pistorius házából (ATV)
Egy szemtanú szerint „folyamatos ordítozást” lehetett hallani Oscar Pistorius házából február 14-én, mielőtt eldördültek volna a lövések – számolt be a dél-afrikai ügyészség kedden.
febr. 20
7:56
700 millió forint belváros-csinosításra Edelényben (Alternatív Energia)
Épületek, utak, terek újulnak és szépülnek meg Edelényben, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település mintegy 720 millió forintot költ belvárosának fejlesztésére - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
febr. 20
7:56
290 forint körül az euró árfolyama (ATV)
Erősödött a forint a bankközi devizapiacon szerdán délelőtt, az eurót 290,31 forinton jegyezték 10 óra után, a reggeli 291,16 forint és a kedd esti 291,03 forint után.
febr. 20
8:12
Hiller: Minden párt életében a személyi kérdés a legkényesebb (Infostart)
Az MSZP a legerősebb ellenzéki erő, ám a pártnak is be kell látnia, hogy az együttműködéshez kompromisszumokat kell hoznia - mondta Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol a volt oktatási miniszter beszélt az iskolák állami átvételéről is.
febr. 20
8:12
Elhunyt a XI. kerületben elgázolt nő (Alternatív Energia)
A kórházba szállítást követően életét vesztette az a 79 éves nő, akit kedden este a járdán gázolt el egy autós a XI. kerületi Bartók Béla úton.
febr. 20
8:12
Gyurcsány: véget kell vetni a pávatáncnak (ATV)
Bajnai Gordon és Mesterházy Attila is miniszterelnök akar lenni, éppen ezért lenne ideje nyíltan beszélni – erről Gyurcsány Ferenc beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 20
8:30
Sokakról lemondott a magyar kormány (ATV)
Egy recesszióban lévő országban természetes, hogy egyre többen kényszerülnek munkanélküli ellátásra és ennek következtében növekednek az állam ezzel kapcsolatos kiadásai. A Policy Agenda heti elemzésében azt mutatja be, hogy Magyarország miért kivétel ez alól, és mivel „kezeli” a munkanélküliséget a kormány.
febr. 20
8:48
Újabb bukta: rengeteg pénzt költöttek Ócsára fölöslegesen (168 Óra Online)
A úgy tudja, a szociális családi házak építése a kabinet szerint sem sikertörténet, így csak a most épülő 80 otthon készül el, több már nem.
febr. 20
8:48
Kituszkolta lakásából a rablót az idő nő (Alternatív Energia)
Rövid időn belül elfogta a rendőrség azt a fiatal férfit, aki kedden délután rátört egy idős asszonyra, Aranyosapátiban, és értékeit követelte, de a nő eltörte a rászegezett kés pengéjét, a rablót pedig kituszkolta lakásából - értesült a HavariaPress.
febr. 20
9:06
Lemond a bolgár miniszterelnök (ATV)
Benyújtja lemondását Bulgáriában Bojko Boriszov miniszterelnök az országszerte napok óta tízezreket megmozgató kormányellenes tüntetések miatt.
febr. 20
9:08
Egy órával a kivégzés előtt szóltak, hogy mégsem (ATV)
Warren Hill intelligencia-hányadosa 70 körül van, és szellemi képességei olyanok, mint egy 12 éves gyereké. Egy órával a kitűzött időpont előtt fújták le a kivégzését Georgiában.
febr. 20
9:10
Schiffer: az Orbán-rezsim áldozatainak kellene utcára vonulni (ATV)
Viszolygok attól, hogy a nemzeti ünnepek pártpolitikai megmozdulásokba menjenek át, nekem rossz érzéseim vannak ezzel kapcsolatban – ezt Schiffer András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a Demokratikus Koalíció és az Együtt 2014 is azt kezdeményezte, hogy a demokratikus ellenzéki pártok közösen ünnepeljenek március 15-én.
febr. 20
9:24
Három gyerek is megsérült az árokba csúszó autóban (Alternatív Energia)
Egy felnőtt és egy gyerek súlyosan, két másik gyermek pedig könnyebben érült meg, amikor árokba csúszott egy személyautó, szerdán reggel, Nagykőrös és Kocsér között - értesült a HavariaPress.
febr. 20
9:24
Udvari bolondnak jó lesz (ATV)
Milyen jó lenne elhinni Silhavy Máténak, hogy a gonoszok hamisították bele a gólyatáborba jelentkező hallgatókról készült listába például azt, hogy valakinek „csúnya zsidó feje van”, vagy esetleg azt, hogy „adom a csajt, jó teste van, de semmi egyéb”, esetleg azt, hogy „biztos, hogy ratyi”. Milyen jó lenne, ha el lehetne ezt hinni, ha megnyugodhatnánk, hogy az ELTE-BTK Hallgatói Önkormányzatának…
febr. 20
9:26
KSH: több születés és halálozás (Alternatív Energia)
Az előzetes adatok szerint 2012-ben 90 300 gyermek született, 2,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 129 500 volt, ami 0,5 százalékos emelkedés 2011-hez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
febr. 20
9:42
KSH: több születés és halálozás (Infostart)
Az előzetes adatok szerint 2012-ben 90 300 gyermek született, 2,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 129 500 volt, ami 0,5 százalékos emelkedés 2011-hez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.
febr. 20
9:42
Több gyermek is megsérült a balesetben (Metropol)
Árokba csúszott egy autó, három gyerek és egy felnőtt megsérült Nagykőrös közelében szerda reggel.

Keresés