2013. február 10. vasárnap

febr. 10
6:06
Oroszlán támadt egy érdi férfira a kertben (ATV)
A férfi meglátogatta otthonában egy állatidomár ismerősét, aki két oroszlánt is tartott otthon.
febr. 10
6:24
Évértékelő: „az angyali értékrend jeles képviselője Orbán Viktor” (ATV)
Az Együtt 2014-hez hasonlóan értékelőt tartott szombaton a Civil Összefogás Fórum is. A Békemenet és a CÖF szervezői azonban országértékelőjükben nemcsak az Orbán-kormány munkájáról, hanem a 2002-2010 közötti időszakról is elmondták véleményüket. Megegyeztek abban, hogy jövőre újabb négy éves ciklusra kell bizalmat szavazni a Fidesznek, hiszen - ahogy Fricz Tamás politológus fogalmazott – „a…
febr. 10
7:00
Országos összesítő (ORFK) (Police)
febr. 10
7:36
Luxusautóból dobálták zsemlével az éhségmenet tagjait (Népszava)
Előrántotta a cigánykártyát a jobboldal, így próbálva hitelteleníteni az éhségmenetet; hétfőn a Kossuth téren protestálnak a közmunkások; BMW-s akarta megalázni a menetelőket; Orbán külpolitikára szorítkozik a T. Házban - indul a parlamenti-politikai szezon.
febr. 10
7:54
Nem sikerült a kényszerleszállás: kisgyerekek haltak meg (ATV)
Egy belga család öt tagja, köztük három kisgyerek utazott azon a kisrepülőgépen, amely szombat délelőtt tíz órakor zuhant le a második legnagyobb belga nemzetközi repülőtéren. Egyelőre vizsgálják a baleset körülményeit, de annyi bizonyos, hogy a tragédia idején rosszak voltak a látási viszonyok.
febr. 10
8:12
Még napokig télies marad az idő (HVG)
Télies, szürke idő valószínű vasárnap, többfelé újra hullhat hó. Hétfőn megszűnik a havazás, és kisüt a nap, de a jövő hét második felében visszatér a csapadékos idő.
febr. 10
8:12
Havazás - folyamatosan dolgoznak a munkagépek a fővárosi utakon (MaHu)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszaka a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgép-flottájával folyamatosan végezte a budapesti utak síkosságmentesítését.
febr. 10
8:12
Orbán nagyom boldog az elért sikerek miatt (168 Óra Online)
Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nő – összegezte az EU 2014 és 2020 közötti keretköltségvetésének elfogadásával záruló uniós csúcstalálkozó eredményét Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban.
febr. 10
8:12
Riasztás - könyörtelenül jön a havazás (Népszava)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap négy megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést hóátfúvás és havazás miatt.
febr. 10
8:12
"Magyar anyád" Kiskorú magyar fiatalokat üldöztek (ATV)
Újabb, magyarokat érintő incidens történt Temerinben - írja a VajdaságMa délvidéki hírportál.
febr. 10
8:30
Hómunkásokat keresnek Budapesten (HVG)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. éjszaka a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgép-flottájával folyamatosan tisztította a budapesti utakat. Szóró járműveik mellékutcákat is takarítottak, majd hajnalban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson – közölték a társaságtól vasárnap hajnalban.
febr. 10
8:30
Halálugrás - öngyilkos lett a népszerű magyar színész (Népszava)
Egyelőre sem a rendőrség, sem a kórház nem kívánja kommentálni a Bors azon információját, miszerint Kézdy György öngyilkosságot követett el.
febr. 10
8:30
Orbán: "az oroszokkal egyenesbe jöttünk" (ATV)
Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nő - összegezte az EU 2014 és 2020 közötti keretköltségvetésének elfogadásával záruló uniós csúcstalálkozó eredményét Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban. Hozzátette:…
febr. 10
8:32
Meghalt Kézdy György, a Szomszédok Virágh doktora (HVG)
Öngyilkos lett Kézdy György színművész. A Szomszédok című tévésorozat népszerű Virágh doktora egy budapesti kórház ablakából vetette magát a mélybe és azonnal szörnyethalt – írja a Borsonline.
febr. 10
8:32
Hende: szövetségeseink nyugodtak, ha magyar zászlót látnak (ATV)
A magyar honvédség nemzetközi megítélése kiváló, hadiipari fejlesztéseink pedig igazi sikertörténetek lehetnek, amennyiben sikerül betörni velük a világpiacra. Ugyanakkor az elmaradt haditechnikai fejlesztések miatt a baj most csőstül jön, helikoptereink például nem hogy Maliban nem lesznek ott, az is kérdéses, hogy katasztrófavédelemre használhatók-e. Többek között ezekről beszélgettünk Hende…
febr. 10
8:34
Három autó ütközött Sárbogárdnál (HVG)
Három autó ütközött a 63-as úton Sárbogárdnál, a balesetben hárman súlyosan megsérültek – közölte a rendőrség.
febr. 10
8:48
Halálos lakástűz Válon (HVG)
Egy ember meghalt szombat este Válon, amikor kigyulladt egy ház a Petőfi Sándor utcában.
febr. 10
8:48
Havazás Budapesten: a közteresek szerint a főutak jól járhatók (ATV)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszaka a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgép-flottájával folyamatosan végezte a budapesti utak síkosságmentesítését. Szóró járműveik mellékutcákat is takarítottak, majd hajnalban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson - közölte az MTI-vel vasárnap hajnalban a társaság.
febr. 10
9:06
Orbán: 712 ezer forint koponyánként (MaHu)
Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nő.
febr. 10
9:06
Szándékosan gyújthattak fel egy kocsmát Zircen (HVG)
Bűncselekmény gyanúja merült fel a szombat esti zirci tűznél: egy kocsma gyulladt ki, az ügyben tűzvizsgálat indul – közölték a katasztrófavédelemtől.
febr. 10
9:06
Kék-zöld a combom - kiakadt a magyar modell a rockerre (Népszava)
Néhány percig úgy tűnt, nem is hajlandó folytatni a próbát a Nagy Duettre készülő Görög Zita, miután partnere sokadszorra rosszul nyúlt hozzá.
febr. 10
9:06
1400 milliárddal kevesebbet kapunk – Orbán szerint siker (ATV)
A Magyarországnak nyújtott uniós támogatás a következő hét évben a kormány számításai szerint egy főre vetítve, az eddigi 660 ezer forintról 712 ezer forintra nő. Az összesített nettó pozíció 7060 milliárd forintról 7080 milliárdra emelkedik. Az ATV által megkérdezett szakértők számára azonban ez a kijelentés nehezen értelmezhető, hiszen nem lehet tudni, hogy mi a számítás alapja. Egy biztos: a…
febr. 10
9:08
"Bal, jobb, bal, jobb, mennek a majmok" - így sikeredett a neonáci tüntetés (Népszava)
Hungarista, neonáci és más szélsőjobboldali szervezetek 1997 óta emlékeznek arra, hogy 1945. február 11-én a budai Várba szorított német és magyar csapatok megpróbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűből, írja a Népszabadság.
febr. 10
9:24
Randalírozó drukkereket vittek be a zalaegerszegi rendőrök (HVG)
Söröspoharakat dobált és verekedést provokált az a hat futballszurkoló, akiket szombat este vettek őrizetbe a rendőrök Zalaegerszegen.
febr. 10
9:24
Támad a hó Budapesten (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszaka a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgép-flottájával folyamatosan végezte a budapesti utak síkosságmentesítését. Szóró járműveik mellékutcákat is takarítottak, majd hajnalban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson - közölte az MTI-vel vasárnap hajnalban a társaság.
febr. 10
9:24
Durva karambol: három autó száguldott egymásba (Népszava)
Egy autó megcsúszott, ekkor történt az első ütközés, majd megérkezett hátulról a harmadik kocsi, de megállni már nem tudott.
febr. 10
9:24
Elhunyt Kézdy György színművész, a Szomszédok Virágh doktora (ATV)
Életének 77. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Kézdy György. A Jászai Mari-díjas színművészt pénteken Budapesten érte a halál - közölték a művészhez közel álló források az MTI-vel.
febr. 10
9:26
Újra felszállt: sikeres tesztrepülést hajtott végre a Dreamliner (ATV)
Először emelkedett levegőbe tesztrepülésre a Boeing egyik 787-es Dreamlinere azóta, hogy egy hónappal ezelőtt a sorozatos meghibásodások miatt az egész világon a földre parancsolták a gépeket.
febr. 10
9:42
A tavaszt egyelőre elfelejthetjük (168 Óra Online)
Vasárnap borult lesz az ég, és sokfelé várható havazás. Az ország nagy részén 3-10 cm körüli friss hó hullhat, míg az Északi-középhegységben 10 cm-es hótakaró alakulhat ki. Fagypont körüli értékeket mérhetünk délután.
febr. 10
10:00
Neonáci vagy nem neonáci? Tudományos vita a Jobbikról a bíróság előtt (ATV)
Jó hírnév megsértése miatt beperelte a Jobbik Karsai László történészt, aki egy tévéműsorban neonácinak nevezte a pártot. Az alperes azt szeretné, ha a bíróság kimondaná: a Jobbik neonácisága tudományos vita tárgya, és nem a jog által szabályozandó kérdés. A Hetek cikke.
febr. 10
10:02
Havazás: százezrek áram nélkül, méteres hó, káosz, halottak (ATV)
Az Egyesült Államokban elvonult a hóvihar szombat estére a New Yorktól Bostonig terjedő folyosótól nyugat felé, de átlagosan 90 centiméteres hótakarót hagyott maga után. Sok autó rekedt az utakon, vannak, akik kilépni sem tudnak a házukból. Legalább nyolcan haltak meg a viharban, köztük hárman Kanadában. Összesen 650 ezer háztartás, iroda van áram nélkül.
febr. 10
10:18
Verekedés, pohárdobálás - focidrukkereket csuktak le (Népszava)
Söröspoharakat dobált és verekedést provokált az a hat futballszurkoló, akit szombat este vettek őrizetbe a rendőrök Zalaegerszegen, közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.
febr. 10
10:36
Borulhat a BKV-menetrend a hétfői tüntetések miatt (HVG)
Várhatóan több helyen is demonstrálnak hétfőn Budapest belvárosában, emiatt változhat egyes BKV-járatok menetrendje. Minden attól függ, hányan tüntetnek majd. Ha sokan lesznek, a vonulók irányába korlátozhatják a közúti forgalmat. A lezárásoktól függően változhat a 9-es és 15-ös autóbuszok, a 70-es és 78-as trolibuszok, valamint a 47-es és 49-es villamosok közlekedése – olvasható a Budapesti…
febr. 10
10:36
113-ra csökkent az emberölések száma 2012-ben (ATV)
Tavaly 113-ra csökkent az emberölések száma, fél évszázada nem volt ilyen alacsony, ez alig több mint a harmada az 1990-es években elkövetett évi 200-300-nak - mondta Polt Péter legfőbb ügyész a tavalyi bűnügyi statisztikákat ismertetve az MTI-nek.
febr. 10
10:54
Négy helyen okozott bajt a szén-monoxid Budapesten (HVG)
Összesen négy szén-monoxid-mérgezés történt szombatról vasárnapra virradó éjszaka Budapesten. Egy férfi meghalt egy XXI. kerületi családi házban.
febr. 10
10:54
Polt: fél évszázada nem volt ilyen kevés gyilkosság! (MaHu)
Tavaly 113-ra csökkent az emberölések száma, fél évszázada nem volt ilyen alacsony, ez alig több mint a harmada az 1990-es években elkövetett évi 200-300-nak - mondta Polt Péter legfőbb ügyész a tavalyi bűnügyi statisztikákat ismertetve
febr. 10
10:56
Polt Péter: rég volt ilyen alacsony itthon a gyilkosságok száma (HVG)
Tavaly 113-ra csökkent az emberölések száma, fél évszázada nem volt ilyen alacsony, ez alig több mint a harmada az 1990-es években elkövetett évi 200-300-nak - mondta a legfőbb ügyész a tavalyi bűnügyi statisztikák alapján az MTI-nek adott interjúban. Polt Péter szerint hosszabb trendről van szó, 1994-ben volt az eddigi negatív rekord, 310, másfél évtizede azonban szinte töretlenül csökken az…
febr. 10
11:12
Kossuth tér 1-3.: Orbán vezeti fel a parlamenti szezont (HVG)
Orbán Viktor felszólalásával, de immár LMP-frakció nélkül kezdi meg a tavaszi ülésszakot a parlament. Az első napokra rögtön jut egy villámgyors költségvetés-módosítás, egy átfogó alaptörvény-revízió és egy csörte a beszólogatós kedvében lévő Kövér László miatt. Ki fog derülni az is, hogy tényleg Lyukóbánya lett-e Miskolc ékszerdoboza.
febr. 10
11:30
Havazás: még nincs vége (HVG)
Hétfő hajnalig még 3-8 centiméternyi hó hullhat az ország középső és északi részén, főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtti figyelmeztető előrejelzésében.
febr. 10
11:30
Polt Péter: fél évszázada nem volt ilyen alacsony a gyilkosságok száma (Infostart)
Tavaly 113-ra csökkent az emberölések száma, fél évszázada nem volt ilyen alacsony, ez alig több mint a harmada az 1990-es években elkövetett évi 200-300-nak - mondta Polt Péter legfőbb ügyész a tavalyi bűnügyi statisztikákat ismertetve az MTI-nek.
febr. 10
11:30
Villanyoszlopnak csapódott a halott sofőr autója (Népszava)
Rosszul lett és meghalt egy sofőr szombat délután a budapesti Margit hídnál, közölte az ORFK kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese.
febr. 10
11:30
Figyelmeztetnek a hatóságok: 10 centiméter hó is hullhat (ATV)
Hétfő hajnalig további 3-8 centiméternyi hó hullhat az ország középső és északi részén, főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében.
febr. 10
11:48
Eltűnt egy magyar újságíró (HVG)
Két napja keresi a családja Hidvégi Balogh Attila újságírót, eltűnését a Facebookon jelezték ismerősei.
febr. 10
11:48
Riasztás hóátfúvás miatt (Infostart)
Hétfő hajnalig további 3-8 centiméternyi hó hullhat az ország középső és északi részén, főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtti figyelmeztető előrejelzésében.
febr. 10
11:48
A legtöbb hó az ország északi és középső területein várható (MaHu)
Hétfő hajnalig további 3-8 centiméternyi hó hullhat az ország középső és északi részén, főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtti figyelmeztető előrejelzésében.
febr. 10
12:06
A dopping sem használt: kikapott a dél-afrikai bokszbajnok (MaHu)
Doppingoláson érték Francois Bothát, a dél-afrikaiak korábbi nehézsúlyú profi világbajnok ökölvívóját.
febr. 10
12:06
Tévedésből tört zúzott egy vadidegen házaspárnál a részeg rendőr (Népszava)
Részeg rendőr támadt csütörtökön éjszaka egy párra saját otthonában, Gödöllőn. Az éppen alvók óriási zajra ébredtek. A biztosúr rombolt és fegyverrel fenyegetőzött. A sértett azonnal hívta a rendőrséget, akik elvezették az ittas nyomozót, aki mint kiderült, rossz lakásba rontott be.
febr. 10
12:06
Javaslat: Brüsszelből lehet majd kirúgni magyar dolgozókat? (ATV)
Ideológiai szinten orvosolná az európai szuperállam a főként gazdasági nehézségek által generált, elharapózó euroszkepticizmust. Erre utal, hogy az utóbbi időben az Európai Parlament kiemelt figyelmet fordított a médiával kapcsolatos kérdésekre: közel 2 millió eurót fizettek egy tanulmányért, amely a tagországok euroszkeptikus sajtóvitáit elemzi, és évi 6,3 millió eurót költenek egy internetes…
febr. 10
12:24
Polt örül, hogy egyre több a korrupciós ügy (Népszava)
Tavaly 113-ra csökkent az emberölések száma, fél évszázada nem volt ilyen alacsony, ez alig több mint a harmada az 1990-es években elkövetett évi 200-300-nak, mondta Polt Péter legfőbb ügyész a tavalyi bűnügyi statisztikákat ismertetve.
febr. 10
12:24
"Kicserélhették a címkét" A franciákat mószerolják a lóhusbotrányba keveredett románok (ATV)
Több román élelmiszeripari szakember elutasította azt a vádat, hogy román vágóhidak marhahúsként exportáltak volna lóhúst.

Keresés