2013. február 10. vasárnap

febr. 10
6:06
Oroszlán támadt egy érdi férfira a kertben (ATV)
A férfi meglátogatta otthonában egy állatidomár ismerősét, aki két oroszlánt is tartott otthon.
febr. 10
6:24
Évértékelő: „az angyali értékrend jeles képviselője Orbán Viktor” (ATV)
Az Együtt 2014-hez hasonlóan értékelőt tartott szombaton a Civil Összefogás Fórum is. A Békemenet és a CÖF szervezői azonban országértékelőjükben nemcsak az Orbán-kormány munkájáról, hanem a 2002-2010 közötti időszakról is elmondták véleményüket. Megegyeztek abban, hogy jövőre újabb négy éves ciklusra kell bizalmat szavazni a Fidesznek, hiszen - ahogy Fricz Tamás politológus fogalmazott – „a…
febr. 10
7:36
Luxusautóból dobálták zsemlével az éhségmenet tagjait (Alternatív Energia)
Előrántotta a cigánykártyát a jobboldal, így próbálva hitelteleníteni az éhségmenetet; hétfőn a Kossuth téren protestálnak a közmunkások; BMW-s akarta megalázni a menetelőket; Orbán külpolitikára szorítkozik a T. Házban - indul a parlamenti-politikai szezon.
febr. 10
7:54
Nem sikerült a kényszerleszállás: kisgyerekek haltak meg (ATV)
Egy belga család öt tagja, köztük három kisgyerek utazott azon a kisrepülőgépen, amely szombat délelőtt tíz órakor zuhant le a második legnagyobb belga nemzetközi repülőtéren. Egyelőre vizsgálják a baleset körülményeit, de annyi bizonyos, hogy a tragédia idején rosszak voltak a látási viszonyok.
febr. 10
8:12
Orbán nagyom boldog az elért sikerek miatt (168 Óra Online)
Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nő – összegezte az EU 2014 és 2020 közötti keretköltségvetésének elfogadásával záruló uniós csúcstalálkozó eredményét Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban.
febr. 10
8:12
Riasztás - könyörtelenül jön a havazás (Alternatív Energia)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap négy megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést hóátfúvás és havazás miatt.
febr. 10
8:12
"Magyar anyád" Kiskorú magyar fiatalokat üldöztek (ATV)
Újabb, magyarokat érintő incidens történt Temerinben - írja a VajdaságMa délvidéki hírportál.
febr. 10
8:30
Halálugrás - öngyilkos lett a népszerű magyar színész (Alternatív Energia)
Egyelőre sem a rendőrség, sem a kórház nem kívánja kommentálni a Bors azon információját, miszerint Kézdy György öngyilkosságot követett el.
febr. 10
8:30
Orbán: "az oroszokkal egyenesbe jöttünk" (ATV)
Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nő - összegezte az EU 2014 és 2020 közötti keretköltségvetésének elfogadásával záruló uniós csúcstalálkozó eredményét Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban. Hozzátette:…
febr. 10
8:32
Hende: szövetségeseink nyugodtak, ha magyar zászlót látnak (ATV)
A magyar honvédség nemzetközi megítélése kiváló, hadiipari fejlesztéseink pedig igazi sikertörténetek lehetnek, amennyiben sikerül betörni velük a világpiacra. Ugyanakkor az elmaradt haditechnikai fejlesztések miatt a baj most csőstül jön, helikoptereink például nem hogy Maliban nem lesznek ott, az is kérdéses, hogy katasztrófavédelemre használhatók-e. Többek között ezekről beszélgettünk Hende…
febr. 10
8:48
Havazás Budapesten: a közteresek szerint a főutak jól járhatók (ATV)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszaka a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgép-flottájával folyamatosan végezte a budapesti utak síkosságmentesítését. Szóró járműveik mellékutcákat is takarítottak, majd hajnalban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson - közölte az MTI-vel vasárnap hajnalban a társaság.
febr. 10
9:06
Kék-zöld a combom - kiakadt a magyar modell a rockerre (Alternatív Energia)
Néhány percig úgy tűnt, nem is hajlandó folytatni a próbát a Nagy Duettre készülő Görög Zita, miután partnere sokadszorra rosszul nyúlt hozzá.
febr. 10
9:06
1400 milliárddal kevesebbet kapunk – Orbán szerint siker (ATV)
A Magyarországnak nyújtott uniós támogatás a következő hét évben a kormány számításai szerint egy főre vetítve, az eddigi 660 ezer forintról 712 ezer forintra nő. Az összesített nettó pozíció 7060 milliárd forintról 7080 milliárdra emelkedik. Az ATV által megkérdezett szakértők számára azonban ez a kijelentés nehezen értelmezhető, hiszen nem lehet tudni, hogy mi a számítás alapja. Egy biztos: a…
febr. 10
9:08
"Bal, jobb, bal, jobb, mennek a majmok" - így sikeredett a neonáci tüntetés (Alternatív Energia)
Hungarista, neonáci és más szélsőjobboldali szervezetek 1997 óta emlékeznek arra, hogy 1945. február 11-én a budai Várba szorított német és magyar csapatok megpróbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűből, írja a Népszabadság.
febr. 10
9:24
Támad a hó Budapesten (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszaka a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgép-flottájával folyamatosan végezte a budapesti utak síkosságmentesítését. Szóró járműveik mellékutcákat is takarítottak, majd hajnalban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson - közölte az MTI-vel vasárnap hajnalban a társaság.
febr. 10
9:24
Durva karambol: három autó száguldott egymásba (Alternatív Energia)
Egy autó megcsúszott, ekkor történt az első ütközés, majd megérkezett hátulról a harmadik kocsi, de megállni már nem tudott.
febr. 10
9:24
Elhunyt Kézdy György színművész, a Szomszédok Virágh doktora (ATV)
Életének 77. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Kézdy György. A Jászai Mari-díjas színművészt pénteken Budapesten érte a halál - közölték a művészhez közel álló források az MTI-vel.
febr. 10
9:26
Újra felszállt: sikeres tesztrepülést hajtott végre a Dreamliner (ATV)
Először emelkedett levegőbe tesztrepülésre a Boeing egyik 787-es Dreamlinere azóta, hogy egy hónappal ezelőtt a sorozatos meghibásodások miatt az egész világon a földre parancsolták a gépeket.
febr. 10
9:42
A tavaszt egyelőre elfelejthetjük (168 Óra Online)
Vasárnap borult lesz az ég, és sokfelé várható havazás. Az ország nagy részén 3-10 cm körüli friss hó hullhat, míg az Északi-középhegységben 10 cm-es hótakaró alakulhat ki. Fagypont körüli értékeket mérhetünk délután.
febr. 10
9:42
Gyújtogatás történhetett Zircen (Metropol)
Bűncselekmény gyanúja merült fel a szombat esti zirci tűznél, ahol egy kocsma kigyulladt, ezért tűzvizsgálat indul az ügyben - tájékoztatta az MTI-t a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szombaton.
febr. 10
10:00
Neonáci vagy nem neonáci? Tudományos vita a Jobbikról a bíróság előtt (ATV)
Jó hírnév megsértése miatt beperelte a Jobbik Karsai László történészt, aki egy tévéműsorban neonácinak nevezte a pártot. Az alperes azt szeretné, ha a bíróság kimondaná: a Jobbik neonácisága tudományos vita tárgya, és nem a jog által szabályozandó kérdés. A Hetek cikke.
febr. 10
10:02
Havazás: százezrek áram nélkül, méteres hó, káosz, halottak (ATV)
Az Egyesült Államokban elvonult a hóvihar szombat estére a New Yorktól Bostonig terjedő folyosótól nyugat felé, de átlagosan 90 centiméteres hótakarót hagyott maga után. Sok autó rekedt az utakon, vannak, akik kilépni sem tudnak a házukból. Legalább nyolcan haltak meg a viharban, köztük hárman Kanadában. Összesen 650 ezer háztartás, iroda van áram nélkül.
febr. 10
10:18
Verekedés, pohárdobálás - focidrukkereket csuktak le (Alternatív Energia)
Söröspoharakat dobált és verekedést provokált az a hat futballszurkoló, akit szombat este vettek őrizetbe a rendőrök Zalaegerszegen, közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.
febr. 10
10:36
Folyamatosan csökken a gyilkosságok száma (Metropol)
Tavaly 113-ra csökkent az emberölések száma, fél évszázada nem volt ilyen alacsony.
febr. 10
10:36
113-ra csökkent az emberölések száma 2012-ben (ATV)
Tavaly 113-ra csökkent az emberölések száma, fél évszázada nem volt ilyen alacsony, ez alig több mint a harmada az 1990-es években elkövetett évi 200-300-nak - mondta Polt Péter legfőbb ügyész a tavalyi bűnügyi statisztikákat ismertetve az MTI-nek.
febr. 10
11:30
Polt Péter: fél évszázada nem volt ilyen alacsony a gyilkosságok száma (Infostart)
Tavaly 113-ra csökkent az emberölések száma, fél évszázada nem volt ilyen alacsony, ez alig több mint a harmada az 1990-es években elkövetett évi 200-300-nak - mondta Polt Péter legfőbb ügyész a tavalyi bűnügyi statisztikákat ismertetve az MTI-nek.
febr. 10
11:30
Villanyoszlopnak csapódott a halott sofőr autója (Alternatív Energia)
Rosszul lett és meghalt egy sofőr szombat délután a budapesti Margit hídnál, közölte az ORFK kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese.
febr. 10
11:30
Figyelmeztetnek a hatóságok: 10 centiméter hó is hullhat (ATV)
Hétfő hajnalig további 3-8 centiméternyi hó hullhat az ország középső és északi részén, főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében.
febr. 10
11:48
Riasztás hóátfúvás miatt (Infostart)
Hétfő hajnalig további 3-8 centiméternyi hó hullhat az ország középső és északi részén, főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtti figyelmeztető előrejelzésében.
febr. 10
12:06
Északon várható a legtöbb hó (Metropol)
Főként Pest megyében, az Északi-középhegységben, valamint a Dunazug-hegységben várható jelentős havazás.
febr. 10
12:06
Tévedésből tört zúzott egy vadidegen házaspárnál a részeg rendőr (Alternatív Energia)
Részeg rendőr támadt csütörtökön éjszaka egy párra saját otthonában, Gödöllőn. Az éppen alvók óriási zajra ébredtek. A biztosúr rombolt és fegyverrel fenyegetőzött. A sértett azonnal hívta a rendőrséget, akik elvezették az ittas nyomozót, aki mint kiderült, rossz lakásba rontott be.
febr. 10
12:06
Javaslat: Brüsszelből lehet majd kirúgni magyar dolgozókat? (ATV)
Ideológiai szinten orvosolná az európai szuperállam a főként gazdasági nehézségek által generált, elharapózó euroszkepticizmust. Erre utal, hogy az utóbbi időben az Európai Parlament kiemelt figyelmet fordított a médiával kapcsolatos kérdésekre: közel 2 millió eurót fizettek egy tanulmányért, amely a tagországok euroszkeptikus sajtóvitáit elemzi, és évi 6,3 millió eurót költenek egy internetes…
febr. 10
12:24
Polt örül, hogy egyre több a korrupciós ügy (Alternatív Energia)
Tavaly 113-ra csökkent az emberölések száma, fél évszázada nem volt ilyen alacsony, ez alig több mint a harmada az 1990-es években elkövetett évi 200-300-nak, mondta Polt Péter legfőbb ügyész a tavalyi bűnügyi statisztikákat ismertetve.
febr. 10
12:24
"Kicserélhették a címkét" A franciákat mószerolják a lóhusbotrányba keveredett románok (ATV)
Több román élelmiszeripari szakember elutasította azt a vádat, hogy román vágóhidak marhahúsként exportáltak volna lóhúst.
febr. 10
12:42
Magyarország és Románia mély diplomáciai válságba manőverezte magát (168 Óra Online)
A zászlók háborújában mindkét uniós ország a másik nagykövetének kiutasításával, illetve egyéb intézkedésekkel fenyeget.
febr. 10
13:00
Gyerekeket fojtogatott a szénmonoxid (Alternatív Energia)
Négy szén-monoxid-mérgezés történt szombatról vasárnapra virradó éjszaka Budapesten. Egy férfi meghalt egy XXI. kerületi családi házba, közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
febr. 10
13:00
Orbánnal rajtol a parlament, már hétfőn átírhatják a költségvetést (ATV)
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik hétfőn az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A képviselők a ház idei első, kétnaposra tervezett ülésén elfogadhatják az új Polgári törvénykönyvet (Ptk.), továbbá kivételes sürgős eljárással átírhatják az idei költségvetést az E.ON gázüzletágának megvásárlásával összefüggésben.
febr. 10
13:36
Fidesz: Mesterházy kérjen bocsánatot! (Metropol)
Szanyi azt mondta, hogy anyanyelvükön, románul köszönti majd a békemenet egyes résztvevőit.
febr. 10
13:36
Gúr Nándor: nem véletlen, hogy éhségmenetek vannak (168 Óra Online)
MSZP alelnöke szerint nem véletlen, hogy éhségmenetek vannak ma Magyarországon. Gúr Nándor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány az elmúlt három évben a szegény embereknek nem adott, hanem éppen elvett tőlük.
febr. 10
13:36
Orbán Viktor kampányüzemmódra állítja át a rendszert (Alternatív Energia)
Bár a kormánypártok eddig rendre az évadnyitó tanácskozásokon jelentették be a következő időszak meghatározó ügyeit, a nagy rendszer-átalakításokról szóló beszámolók ezúttal elmaradtak. Mindez pedig azt jelenti, hogy a jövőben a választásokra készülő Fidesztől aligha számíthatunk ilyen jellegű döntésekre. Helyette inkább az olyan hangulatjavító intézkedéseké lehet a főszerep, mint például a…
febr. 10
13:36
Német lap: Magyarország zászlóháborúba vonul (ATV)
A kisebbségi jelképhasználat körül kirobbant magyar-román vitáról közölt beszámolót a Spiegel Online német hírportál.
febr. 10
13:54
712 ezer forintra nő az egy főre eső uniós támogatásunk (Metropol)
A 712 ezer forintos fejenkénti támogatással Magyarország ezüstérmes, csak a litvánok előzik meg.
febr. 10
13:54
MSZP: a közmunkások bérének egyharmadát elvette az Orbán-kormány (Alternatív Energia)
MSZP alelnöke szerint nem véletlen, hogy éhségmenetek vannak ma Magyarországon. Gúr Nándor azt mondta, hogy a kormány az elmúlt három évben a szegény embereknek nem adott, hanem éppen elvett tőlük.
febr. 10
13:54
Parancsnokváltás Afganisztánban - az államfő "bojkottálta" az eseményt (ATV)
Joseph Dunford amerikai tábornok átvette vasárnap az afganisztáni nemzetközi haderő (ISAF) parancsnokságát John Allen amerikai tábornoktól. A parancsnokváltást a NATO-vezette haderő kabuli főhadiszállásán tartották, az ünnepségre külföldi és afgán tisztségviselők is érkeztek. Hamid Karzai afgán elnököt meghívták, de ő nem volt ott, és szóvivője sem mondta meg, miért maradt távol a politikus.
febr. 10
14:30
A Facebookon is keresik: eltűnt egy MTI-s újságíró (ATV)
Egy Facebookon közzétett felhívásban keresi Horváth Aladár roma polgárjogi aktivista és a családja Hidvégi Balogh Attilát, az MTI újságíróját. Attila péntek óta nem adott életjelt, holott „családjával mindig tartotta a kapcsolatot”.
febr. 10
14:48
Lenyomtuk a hollandokat Izraelben (ATV)
A magyar női teniszválogatott 2-0-ra legyőzte Hollandiát a vasárnapi helyosztón a Fed Kupa euro-afrikai zónájának izraeli tornáján, így az ötödik helyen zárt.
febr. 10
15:06
120 milliárd forintból újulhat meg a Városliget (Metropol)
2018-ra a Városliget olyan kulturális-szórakoztató központtá válhat, mint amilyennek a Millennium idején megálmodták.
febr. 10
15:06
Balog meghazudtolná a HÖOK-ot: szerinte tudtak a röghöz kötésről (Alternatív Energia)
A diákságot képviselő HÖOK ott volt a témát megtárgyaló munkacsoportban, állította Balog, így a miniszter szerint pontosan tudta, hogy alaptörvénybe akarják foglalni a röghöz kötést.
febr. 10
15:24
Katargate: bundabotrány a 2022-es foci vébé körül (ATV)
„Katargate”-ként emlegeti a francia sajtó azt a bundabotrányt, amely a 2022-es futball­világbajnokság rendezése körül robbant ki. A France Football nevű párizsi sportszaklap szerint Katar megvesztegetéssel szerezte meg a rangos sportesemény szervezésének jogát. Az újság azt is állítja, hogy az ügyben nemcsak a FIFA vezetősége volt benne nyakig, hanem politikusok is - köztük Nicolas Sarkozy egykori…
febr. 10
15:42
Állami cigi, állami gáz, elfogult Kövér - Orbánnal és Mesterházyval nyit a parlament (Alternatív Energia)
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik hétfőn az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A képviselők a ház idei első, kétnaposra tervezett ülésén elfogadhatják az új Polgári törvénykönyvet (Ptk.), továbbá kivételes sürgős eljárással átírhatják az idei költségvetést az E.ON gázüzletágának megvásárlásával összefüggésben.

Keresés